edit : Εχω γράψει και παλιότερα την αποψή μου σε αυτό το topic αλλά με αφορμή την αγορά του PS4 φέτος αποφάσισα να γράψω περισσότερες απόψεις αλλά απ'οτι είδα εξελίχτηκαν σε "Blog"...lol...
Εγώ παλιότερα προτιμούσα τα PC καθώς τα χρησιμοποιούσα και για άλλες εργασίες πέρα από παιχνίδι και μπορούσα να παίξω πολλά παιχνίδια.Ενδεικτικά έχω παίξει πολλούς τίτλους του Playstation και του XBOX στο PC όπως Halo Combat Evolved,Prince of Persia Sands of time,Tomb Raider Chronicles,Rome Total War,Tomb Raider Legend,Call of Duty 2,Fear 2:Project Origin,Mirror's Edge κ.λπ
Από το 2010 και μετά άρχισα να είχα πρόβλημα με την πρόοδο της τεχνολογίας.Τελευταίοι τίτλοι στο desktop πρέπει να ήταν μετά βίας το Bioshock 2 αλλά και λιγότερο απαιτητικά παιχνίδια όπως Fifa 10,NHL 09 και NBA 2K 11,Black Mirror 2 και Amnesia:The Dark Descent.
Tο 2007 πρέπει να είχα αλλάξει κάρτα γραφικών καθώς η Nvidia 8500 gt που είχα κυκλοφόρησε το 2007 γι'αυτό έπαιζα το NBA 2K11.Με άλλα λόγια στο Desktop μπορούσα να παίζω παιχνίδια για 2 έως 4 το πολύ χρόνια.
Το 2015 αγόρασα Laptop και μπορώ να παίζω κάποια πιο σύγχρονα παιχνίδια αλλά τελικά ο αριθμός αυτός είναι πολύ περιορισμένος καθώς θα έπρεπε να είχα ψάξει για Laptop με καλύτερη κάρτα γραφικών το οποίο βέβαια θα μπορούσε να είναι πιο ακριβό.Χάρηκα όμως παιχνίδια όπως το Call of Duty Black Ops 2 ,Call of Duty Ghosts,Life is Strange,Battlefield Hardline που δεν μπορούσα να παίξω στο desktop.Το Assassin's Creed 3 είναι από τα βαρύτερα παιχνίδια που τρέχει στο Laptop μου από 15 έως 25 FPS.
Αν είχα το PS3 του 2006 θα έτρεχε το παιχνίδι του 2012 στα 30 FPS τουλάχιστον.
Επειδή λοιπόν τα καινούργια gaming PC τελευταίας τεχνολογίας είναι πιο ακριβά από τις κονσόλες,και επειδή ακόμα και το τέλειο gaming PC να είχα αγοράσει με τον ρυθμό της προόδου της τεχνολογίας θα μπορούσα να παίζω παιχνίδια για περιορισμένο συγκριτικά διάστημα,προτίμησα την αγορά κονσόλας.
Ας φέρω ένα παράδειγμα. Οσοι αγόρασαν PC τελευταίας τεχνολογίας το 2006 δύσκολο να παίξουν το Fifa 19.......όσοι αγόρασαν όμως PS3 μπορούν να παίξουν άνετα το Fifa 19 καθώς έχει προγραμματιστεί ώστε να είναι playable για την κονσόλα όπως και το Batman a Telltale Series του 2016 ή το Assassin's Creed Rogue του 2014...κάτι που σημαίνει πως η κονσόλα έχει μεγαλύτερο διάστημα ζωής από τα PC.Επίσης και υπάρχουν και ορισμένα exclusives games.
Στα θετικά του PC είναι τα φτηνότερα παιχνίδια τα οποία μπορούν να αποκτηθούν και δωρεάν μετά από προσφορές και σε σημαντικούς τίτλους. Από την άλλη στις κονσόλες υπάρχει η δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένων παιχνιδιών σε φτηνότερη τιμή ή η πώληση ή ακόμα και η ενοικίαση κάτι που δεν μπορεί να συμβεί στις μέρες μας με τα PC.