Και έρχομαι εγώ και ρίχνω την βόμβα:
Mac + κονσόλα! Όχι PC!
Πριν πέσετε να με φάτε, να πω ότι είμαι PC User από την εποχή των 8086/8 και console gamer από την εποχή του Atari 2600.
Εχω περάσει από το στάδιο του δίνω-400-ευρώ-κάθε-έξι-μήνες-για-καινούργια-κάρτα-γραφικών καθώς και από το στάδιο βγήκε-νέα-κονσόλα-πάω-να-την-αγοράσω.
Τελικά, έχοντας ξοδέψει μια μεγάλη (κυριολεκτικά) περιουσία στο gaming, έβγαλα μερικά συμπεράσματα που μου άλλαξαν την ζωή (και την τσέπη) προς το καλύτερο.
Τα PC είναι παραπάνω από ικανά να αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στα παιχνίδια. Αυτό είναι σίγουρο. Το τίμημα όμως είναι το κόστος. Για να φτιαχτεί ένα PC που όχι μόνο θα "τρέχει" τα πιο πρόσφατα παιχνίδια στα max settings αλλά κυρίως να αντέξει στον χρόνο και να μην αναγκαιεί αναβάθμιση για 2-3 χρόνια, θα χρειαστούν περίπου 1200-1500 ευρώ. Οτιδήποτε κάτω από αυτό το ποσό είναι αυτό που λένε "τρύπιος κουμπαράς" γιατί κάθε λίγο και λιγάκι θα αναβαθμίζουμε κάποιο κομμάτι του Η/Υ που σημαίνει έξτρα έξοδα.
Αντίθετα, οι κονσόλες είναι φτιαγμένες αποκλειστικά για να τρέχουν παιχνίδια, σε αντίθεση με τα PC έχουν κοινό βασικό hardware (όλα τα Playstation 4 είναι ίδια) και το κόστος τους είναι σχετικά χαμηλό.
Η "πληγή" του PC gaming είναι η πειρατεία. Δυστυχώς αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετά ports παιχνιδιών που κυκλοφορούν στις κονσόλες να μην μεταφέρονται στα PC. Η πειρατεία a.k.a. παίζω-τσάμπα είναι και ένας λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό των PC Gamers είναι φανατικοί των PCs. Δεν θα αναπτύξω το θέμα cheating/hacking γιατί αυτό από μόνο του είναι μεγάλη -πονεμένη- ιστορία. Ήταν ο βασικός λόγος που έφυγα από το PC Gaming.
Στις κονσόλες τα πράγματα είναι πιο ρόδινα, με τεράστια ποικιλία παιχνιδιών, χωρίς πειρατεία (εξαιρείται το Xbox360) πάρα πολλά exclusives αλλά με μεγαλύτερο κόστος στην αγορά τους.
Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το θέμα "χειρισμός" και πληκτρολόγιο+ποντίκι VS joypad, γιατί απλά είναι θέμα συνήθειας και διότι και τα δύο controls είναι το ίδιο καλά.
Πάντως, όπως είπε η Mystique, τίποτα δεν συγκρίνεται με το ξάπλωμα στον καναπέ απέναντι παίζοντας PS4 στην 46άρα 3D TV. Τίποτα, εκτός από το να παίζεις PS4 με remote play στο Vita οπουδήποτε έχει internet!
Τα πάντα είναι θέμα γούστου και τσέπης. PC vs consoles, Xbox vs PS, Android vs iOS, και η λίστα συνεχίζεται. Είναι σαν να συγκρίνουμε τα γραφικά ενός MMO με αυτά ενός racing game.
Ειρήνη ημήν, gamers! Ναι στο PC gaming, ναι στις κονσόλες. Keep calm and keep gaming!
Υ.Γ. Ναι στον Mac για οτιδήποτε άλλο εκτός από gaming! χεχεχε