Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
09 Jan 2016 18:35 - 10 Jan 2016 22:44 #175091 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic PC VS Κονσόλες
Αποδείξεις γιατί οι κονσολάδες επιλέγουν κονσόλα και όχι PC για να παίζουν (και καλά). Σίγουρα για τέτοιου είδους σερφάρισμα οι έρευνες αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζεστε πληκτρολόγιο και ποντίκι. Εξ άλλου τα χειριστήρια αποτελούν το μόνο περιφερικό για να εξασκήσει κανείς τον χειρισμό μικρών sticks με το ένα του δακτυλάκι, σύμφωνα με διάφορες έρευνες :woohoo: :lol:

Τα συγχαρητήρια μου στους φίλους του PS4 που με κόπο και ιδρώτα (προφανώς) εκθρόνισαν τους αντίστοιχους ομοϊδεάτες από το στρατόπεδο του XBox. Καταπληκτικό achievement. Πιστεύω ότι πρέπει να μαζέψετε υπογραφές και να ξεκινήσετε kickstarter ή patreon καμπάνια για τη δημιουργία αληθινών badges τα οποία θα αποσταλούν σε όλους σας, με σκοπό να κοσμήσουν την χρυσοπληρωμένη (με ιδρώτα πολλές φορές πιστεύω) συλλογή των παιχνιδιών που έχει ο καθένας σας. Άντε και εις ανώτερα, σας εύχομαι να κατακτήσετε ακόμα περισσότερα sites ανάλογου περιεχόμενου. ;)

Attachments:
Last edit: 10 Jan 2016 22:44 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Jan 2016 21:35 - 14 Mar 2016 01:08 #175097 by Κατερίνα Μαρίνου
Ελα παλι και εσυ, που το ανακαλυψες αυτο?. Ολο στο πονηρο παει ο νου σου. :P Δεν νομιζω καποιος να αγοραζει κονσολα για να ψαχνει τετοια sites. Περιμενω να πεις καμμια σοβαρη γνωμη κυριως γιατι το pc "πεθαινει" οπως εχει τονιστει σε αλλα threads. :lol: Εισαι υπερ η κατα της κονσολας?.
Last edit: 14 Mar 2016 01:08 by Μάνος Γρυπάρης.

More
09 Jan 2016 22:27 - 14 Mar 2016 01:10 #175101 by George Vamvakidis

Mystique wrote: Το pc "πεθαινει"

Πρώτα θα πεθάνουν οι κατσαρίδες. Και μετά ο Η/Υ!
Last edit: 14 Mar 2016 01:10 by Μάνος Γρυπάρης.

More
10 Jan 2016 00:30 - 10 Jan 2016 00:44 #175103 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic PC VS Κονσόλες

Mystique wrote: Ελα παλι και εσυ, που το ανακαλυψες αυτο?. Ολο στο πονηρο παει ο νου σου. :P Δεν νομιζω καποιος να αγοραζει κονσολα για να ψαχνει τετοια sites. Περιμενω να πεις καμμια σοβαρη γνωμη κυριως γιατι ο pc "πεθαινει" οπως εχει τονιστει σε αλλα threads. :lol: Εισαι υπερ η κατα της κονσολας?.

Σε καμία περίπτωση δεν είμαι κατά της κονσόλας. Απλά δεν θα επέλεγα κονσόλα για gaming γιατί δεν μου ταιριάζει και δεν μου αρέσει. Θεορώ την επιλογή PC ποιο έξυπνη, λόγο του multirole χαρακτήρα του, την οικονομία του την ευελιξία του από πλευράς HW αλλά και software και προπάντων το γεγονός ότι μαθαίνεις πάντα καινούρια πράγματα γύρο από αυτό. Στο κάτω κάτω αν έχεις λεφτά του ρίχνεις, αν δεν έχεις και πάλι κάνεις τη δουλεια σου με ότι έχεις.

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μου φαίνεται λίγο δύσκολο να πεθάνει ο PC. Αυτή η ρήση προέρχεται από μια παρόμοια που είχε πει στα τέλη της δεκαετίας του 70 ο τότε Γάλλος υπουργός επικοινωνιών, για την θάνατο του τηλεφώνου με την έλευση του Γαλλικού internet με κωδική ονομασία CYCLADES (κάτι αντίστοιχο του Αμερικανικού ARPANET). H φράση ήταν αυτολεξεί "Telephone est mort" . Αν και το internet εξελίχθηκε στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα, το τηλέφωνο αυτό καθεαυτό δεν πέθανε ποτέ. Κατά την προσωπική μου άποψη θα πεθάνει όταν ο άνθρωπος πάψει να μιλάει με τη φωνή του. Αντίστοιχα το PC έχει αλλάξει μορφή 40 χρόνια τώρα (η Microsoft από τις πρώτες εταιρίες που δημιούργησαν software για το PC έγινε πρόσφατα 40 ετών), δεν δείχνει επ' ουδενί σημάδια ούτε καν "κόπωσης", πόσο μάλλον γήρατος, οποιασδήποτε αρρώστιας η επερχόμενου θανάτου.

Η φράση λοιπόν του Γάλλου, έχει απλά παραφραστεί στις μέρες μας για εμπορικούς σκοπούς και μόνον και ουδείς σκεπτόμενος άνθρωπος την έλαβε στα σοβαρά μιας και ο PC χαίρει άκρας μακροζωίας και ευημερίας με πρόσφατο boost αυτό της έλευσης του VR. Με άλλα λόγια σε αυτούς που μιλάνε για τον θάνατο του PC, εμείς τους απαντάμε το ευστοχοτατο "....αυτό που λες εσύ μας το είπε και ένας Γάλλος...." (και πάει λέγοντας,όπως ακριβώς πρωτοειπώθηκε σε παλιά Ελληνική ταινία με τίτλο "Οι εραστές του Αιγαίου") !!!!! :woohoo:

Ελπίζω να κάλυψα, να διασκέδασα και προπάντων να ενημέρωσα. ;)
Last edit: 10 Jan 2016 00:44 by Myrmidon.

More
10 Jan 2016 20:24 #175140 by Κατερίνα Μαρίνου
Πολυ σωστη και τεκμηριωμενη αποψη, εμαθα και κατι απ'ολο αυτο. ;)
The following user(s) said Thank You: Myrmidon

More
16 Jan 2016 02:18 #175487 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
Eμένα με κάλυψες Myrmidon. Thank you!

More
01 Mar 2016 00:20 #177349 by Θωμας Σπυρου
η κονσολα ειναι μια παιχνιδομηχανή ενω το PC ειναι ενα εργαλειο που παιζει και Games τοσο απλα...!!!
The following user(s) said Thank You: Grigoris

More
23 Mar 2016 21:47 - 23 Mar 2016 22:32 #178579 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PC VS Κονσόλες

fits79 wrote: Παρολο που τα εχουμε πει απειρες φορες στο vs topic να το πουμε ακομα μια.

Εσεις οι pc-gamers μπορει να παιζεται τα παιχνιδια σε 1080p/60fps(Αν και πλεον αρκετα παιχνιδια και εμεις τα παιζουμε σε 1080p/60fps ) αλλα με τι κοστολογιο?
Μην αναφερεις το xbox one σε τοπικ που ειναι για το ps4.

Για παραδειγμα για πες μου το gaming-pc ποσο σου κοστισε και για ποσο καιρο θα το εχεις ετσι χωρις να αλλαξεις απολυτω τιποτα?

Λογικα πολυ πανω απο 400 ευρω που πληρωσαμε εμεις για μια κονσολα που θα μας κρατησει χωρις να αλλαξουμε απολυτως τιποτα σε μια 7ετια κατι που ολοι εσεις οι pc-gamer δεν υπαρχει περιπτωση να κανετε. Π.χ. για μια καρτα γραφικων μπορει να πληρωσετε πανω απο 200 ευρω για να μην αναφερω και ολα τα αλλα που ισως χρειαστει να αλλαξετε π.χ. cpu, μνημες κ.τ.λ.

Επιμενεις ακομα λοιπον οτι εμεις ειμαστε οι χαμενοι αφου με πολυ λιγοτερα λεφτα απ' οτι εσεις για μια 7ετια τουλαχιστον θα παιζουμε αξιοπρεπει παιχνιδια(Μπορει οχι παντα σε 1080p/60fps) αλλα αξιοπρεπει.
Να σου θυμησω μηπως καποια διαμαντια που εχουν βγει στις κονσολες γενικοτερα?
Π.χ.
The last of us, uncharted, god of war και αλλα ποπλλα απο μεριας sony μιας και ειμαστε το τοπικ της sony.

Οσο για τα παιχνιδια που λες οτι πληρωνουμε παραπανω να μιλησουμε για retail games οχι για digital(Γιατι λογικα αυτο θα εννοεις μιας και το steam εχει καλες προσφορες σε digital παιχνδια που πλεον και οι κονσολες εχουν οχι τοσο καλες αλλα εχουν) αν λοιπον μιλησουμε για retail disc και οχι για digital τοτε να σου πω αν καποιος αγορασει ενα οποιοδηποτε παιχνιδι την πρωτη μερα που βγει τοτε ειναι αξιος της μοιρας του αλλα αν περιμενι 4-6 μηνες μπορει να το παρει σε πολυ χαμηλοτερη τιμη(Ειδικα αν το ψαξει λιγο σε online μαγαζια εκει να δεις).

Για πες μου λοιπον πως γινεται να εχετε καλυτερες τιμες σε retail disc games απο τις κονσολες αφου πανω - κατω στο ιδιο κοστολογιο παιζουν.
Π.χ. Να παρουμε ενα πολυ νεο παιχνιδι το "Tom Clancy's The Division"
Ps4 -> 56 ευρω
Χbox one -> 57 ευρω
Pc -> 43 ευρω

Μιλαμε για τρελη διαφορα 10 με 15 ευρω ετσι,

Myrmidon wrote:

fits79 wrote: Παρολο που ......... 15 ευρω ετσι,

Επειδή από ότι φαίνεται ήσουν ταραγμένος όταν έγραφες το post σου και επειδή ξεφεύγουμε λίγο από το topic θα σε παραπέμψω με τον παρακάτω σύνδεσμο, να διαβάσεις λίγο έναν πίνακα με νούμερα. Είναι απλή αριθμητική δημοτικού που όλοι μας κατανοούμε (θέλω να πιστεύω). Για οποιεσδήποτε απορίες είμαι εδώ για να σου τις λύσω. Σε συμβουλεύω να είσε όσο γίνεται ήρεμος και να μην χαλιέσαι. :cheer: τόσο όταν διαβάζεις ένα post που δεν συμφωνείς, όσο και όταν συντάσσεις ένα δικό σου. Δοκίμασε να διαβάζεις ξανά αυτά που εσύ ο ίδιος γράφεις και αν είναι δυνατόν ενεργοποίησε την αυτόματη διόρθωση. ΧΧχμμμ, όπα, ξέχασα, είσε κονσόλας εσύ δεν ξέρεις από PC. Σιγά σιγά μπορείς να μάθεις όμως. ;)

PCvsConsoles Gameworld topic

Αρχικά να σου πω ότι είμαι τεχνικός υπολογιστών άρα ξέρω περισσότερα από εσένα όσο αφορά υπολογιστές.

Αφετέρου τι λάθος πράξεις έκανα;

10 με 15 ευρώ διαφορά δεν έχει το "tom clancy's the division" από την τιμή που έχει στο pc.

Όσο για το xbox Live & psn+ είναι υπηρεσίες που δεν είναι απαραίτητες για να παίξουν τα παιχνιδια.

Και σου είπα ποτέ ότι οι κονσόλες βγάζουν καλύτερης ποιοτητας παιχνιδια απο τους υπολογιστες που συνηθως κοστιζουν πολυ παραπανω απ' οτι αυτες?

Διάβασε λίγο καλύτερα τι έχω γράψει.

Και στη τελικη επειδη αυτο το τοπικ δεν εχει τελειομω μιας και ο καθε ενας θα λεει το κοντο και το μακρυ του να πως εχουν τα πραγματα:

Gaming-pc:
Αυτος που θελει να παιζει τα παιχνιδια στην ανωτατη ποιοτητα super - ultra - high ολων αλλα με μεινονεκτιημα οτι θα πρεπει να πληρωσει ενα πανακριβο μηχανημα συνηθως απο 600 ευρω και πανω μιας και δεν υπαρχει ταβανι σε αυτο αφου εχουμε δει και gaming-pc αξιας 100 και βαλε ευρω.
Και εκτος αυτου συνηθως καθε 2ετια κατι θα πρεπει να προσθαφαιρεσεις(Π.χ. καρτα γραφικων, μνημες, επεξεργαστη κ.τ.λ.) και για ακομα μια φορα δυστυως αυτα αξιζουν.

Ή / VS

Console gaming:
Που θα μπορειτε να παιξετε αξιοπρεπή παιχνιδια(Και μερικα διαμαντια οπως π.χ. Halo, Gears of war, The last of us, Uncharted, Fortza motorsport, Gran turismo, Rome κ.τ.λ.) χωρις να χρειαζεται καθε 2 χρονια να προσθαφαιρέσετε κατι για να τα παιξετε και σιγουρα θα μπορειτε να παιζεται για μια 7ετια τουλαχιστον.

Εν ολιγης περι ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Last edit: 23 Mar 2016 22:32 by Grigoris.
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
24 Mar 2016 19:30 #178639 by Κατερίνα Μαρίνου
Στο gaming pc προσθεσε και κατι παραπανω απ'τα 600 ευρω γιατι με τοσο δεν αρκει ουτε το κουτι με μια πολυ καλη καρτα γραφικων *για σοβαρο gaming οχι απλως να τρεχει σε medium ολα τα καινουρια games). Συν το οτι θα πρεπει να βαλεις και τροφοδοτικο ανθεκτικο και οχι της πλακας. ;) Πηγα εριξα μια ματια σε συγχρονα gaming pc και ειδα τιμες απο 900 εως 1500 ευρω με ολα τα αξεσουαρ του βεβαια, ποιοτικο πληκτρολογιο Razer black widow, mouse της Razer και headset kraken pro. Ειπαμε σοβαρο gaming pc και οχι μονο καρτα 980ti GTX η εστω 960 GTX και τα υπολοιπα περιφερειακα να ειναι για πεταμα, β' διαλογης. ;)
Η λυση ειναι μια και ακουει στο ονομα ps4 (η το ps5 στο μελλον). Βαζεις δισκακι, ξαπλωνεις στον καναπε αναπαυτικα και παιζεις το καινουριο Uncharted σε single η multi. ;)

More
06 Apr 2016 10:53 - 06 Apr 2016 10:55 #179493 by Χαράλαμπος Οικονόμου
Και έρχομαι εγώ και ρίχνω την βόμβα:

Mac + κονσόλα! Όχι PC! :silly: B)

Πριν πέσετε να με φάτε, να πω ότι είμαι PC User από την εποχή των 8086/8 και console gamer από την εποχή του Atari 2600.
Εχω περάσει από το στάδιο του δίνω-400-ευρώ-κάθε-έξι-μήνες-για-καινούργια-κάρτα-γραφικών καθώς και από το στάδιο βγήκε-νέα-κονσόλα-πάω-να-την-αγοράσω.
Τελικά, έχοντας ξοδέψει μια μεγάλη (κυριολεκτικά) περιουσία στο gaming, έβγαλα μερικά συμπεράσματα που μου άλλαξαν την ζωή (και την τσέπη) προς το καλύτερο.

Τα PC είναι παραπάνω από ικανά να αποδώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στα παιχνίδια. Αυτό είναι σίγουρο. Το τίμημα όμως είναι το κόστος. Για να φτιαχτεί ένα PC που όχι μόνο θα "τρέχει" τα πιο πρόσφατα παιχνίδια στα max settings αλλά κυρίως να αντέξει στον χρόνο και να μην αναγκαιεί αναβάθμιση για 2-3 χρόνια, θα χρειαστούν περίπου 1200-1500 ευρώ. Οτιδήποτε κάτω από αυτό το ποσό είναι αυτό που λένε "τρύπιος κουμπαράς" γιατί κάθε λίγο και λιγάκι θα αναβαθμίζουμε κάποιο κομμάτι του Η/Υ που σημαίνει έξτρα έξοδα.

Αντίθετα, οι κονσόλες είναι φτιαγμένες αποκλειστικά για να τρέχουν παιχνίδια, σε αντίθεση με τα PC έχουν κοινό βασικό hardware (όλα τα Playstation 4 είναι ίδια) και το κόστος τους είναι σχετικά χαμηλό.

Η "πληγή" του PC gaming είναι η πειρατεία. Δυστυχώς αυτό έχει σαν αποτέλεσμα αρκετά ports παιχνιδιών που κυκλοφορούν στις κονσόλες να μην μεταφέρονται στα PC. Η πειρατεία a.k.a. παίζω-τσάμπα είναι και ένας λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό των PC Gamers είναι φανατικοί των PCs. Δεν θα αναπτύξω το θέμα cheating/hacking γιατί αυτό από μόνο του είναι μεγάλη -πονεμένη- ιστορία. Ήταν ο βασικός λόγος που έφυγα από το PC Gaming.

Στις κονσόλες τα πράγματα είναι πιο ρόδινα, με τεράστια ποικιλία παιχνιδιών, χωρίς πειρατεία (εξαιρείται το Xbox360) πάρα πολλά exclusives αλλά με μεγαλύτερο κόστος στην αγορά τους.
Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε το θέμα "χειρισμός" και πληκτρολόγιο+ποντίκι VS joypad, γιατί απλά είναι θέμα συνήθειας και διότι και τα δύο controls είναι το ίδιο καλά.
Πάντως, όπως είπε η Mystique, τίποτα δεν συγκρίνεται με το ξάπλωμα στον καναπέ απέναντι παίζοντας PS4 στην 46άρα 3D TV. Τίποτα, εκτός από το να παίζεις PS4 με remote play στο Vita οπουδήποτε έχει internet!

Τα πάντα είναι θέμα γούστου και τσέπης. PC vs consoles, Xbox vs PS, Android vs iOS, και η λίστα συνεχίζεται. Είναι σαν να συγκρίνουμε τα γραφικά ενός MMO με αυτά ενός racing game.

Ειρήνη ημήν, gamers! Ναι στο PC gaming, ναι στις κονσόλες. Keep calm and keep gaming!

Υ.Γ. Ναι στον Mac για οτιδήποτε άλλο εκτός από gaming! χεχεχε
Last edit: 06 Apr 2016 10:55 by Χαράλαμπος Οικονόμου.