Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
07 Jan 2016 21:58 #175005 by Κατερίνα Μαρίνου
Εμενα μου αρεσει αυτη η αντιπαραθεση οταν γινεται με σωστα επιχειρηματα. Λοιπον αν δωσει καποιος ενα χιλιαρικο για το pc του θα ειναι μεν υπερευχαριστημενος αλλα θα εχει μπει τοσο μεσα οσο δεν φανταζεται κανεις. Λογικο ειναι να το παιξει πειρατης μετα για να βγαλει τα σπασμενα. Ενω με την ωραια του κονσολα των 300 θα παρει και 2-3 ΑΑΑ τιτλους να εχει να παιξει για καμποσο διαστημα. Εριξα μια ματια στο psn store και βρηκα αρκετους τιτλους σε δελεαστικοτατες τιμες τωρα που ειναι το sale Ιανουαριου. Η λογικη του τα παιχνιδια του pc ειναι πιο φτηνα ειναι τουλαχιστον αφελης η γινεται σκοπιμα για να μειωσει την αξια των παιχνιδομηχανων. Κανεις δεν παιρνει games την πρωτη μερα κυκλοφοριας εκτος αν τα εχει για πεταμα (τα λεφτα) η ειναι πολυ φανατικος. Εχοντας λιγη εστω υπομονη βρισκεις οτι θελεις σε φτηνες τιμες (για αυτο που παιρνεις) και δεν μπαινεις στο τρυπακι να γινεις πειρατης η να παιρνεις οτι βλακεια κυκλοφορει σε indie απλως για να γεμιζεις μια συλλογη που στο τελος θα μεινει αθικτη κατα το μεγαλυτερο ποσοστο. Αυτα προς το παρον, συνεχιζω αργοτερα αν εχω κεφι. :P
The following user(s) said Thank You: Grigoris

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jan 2016 22:44 #175010 by wavee
Replied by wavee on topic PC VS Κονσόλες

Scorcher wrote: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνετε όλη αυτή η μανούρα. Wavee αν δεν έχεις αρκετά λεφτά ή δεν μπορείς να μαζέψεις τα απαιτούμενα λεφτά, πάρε ένα PS4 να τελειώνουμε. Θα σου κοστίσει 350 ευρώ + 50 ευρώ το online, δηλαδή 400. Δεν χρειάζεται να αγοράζεις συνέχεια games, μπορείς πολύ απλά να νοικιάζεις από το video club, να τα τερματίζεις και να τα επιστρέφεις. Αν θέλεις να αγοράζεις ότι παίζεις, το καταλαβαίνεις πως το κόστος ανεβαίνει πολύ. Με 350 ευρουλάκια + ότι ξοδέψεις για το Online και για τα games είσαι οκ για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Εγώ σε γενικές γραμμές για gaming αν υπάρχει η οικονομικη δυνατότητα πάντα θα προτείνω PC. Έχει πολύ μεγαλύτερη γκαμα, backwards combatibilιty, άπειρα free-to-play, Mods, Sales κτλπ κτλπ. Eπίσης όπως λέει και ο φίλος από πάνω τα PC δεν είναι μόνο παιχνιδομηχανές. Εγώ έσκασα ένα χιλιάρικο πριν 3 χρόνια και πήρα ένα καλό PC και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος + κατάφερα μέσα από τα sales να χτίσω μία συλλογή που αποτελείται από 150 games. Δεν έχει σημασία αυτό όμως. Σημασία έχει το τι βολεύει εσένα. Πάρε ένα PS4 θα το ευχαρηστηθείς και με ένα καλό video club ή αν έχεις φίλους με PS4 θα την βγάλεις πένα.

Καταρχην δεν παιζω online.
Αυτο που εχω πει ειναι οτι γνωριζω οτι το PC σε βαθος χρονου ειναι πιο φθηνο. Στο PC πληρωνεις ακριβα στην αρχη, πληρωνεις τις αναβαθμισεις αργοτερα(λιγοτερο απο 8 χρονια), αλλα πληρωνεις σε χαμηλη τιμη τα παιχνιδια.

Στην κονσολα παλι πληρωνεις 300-400 ευρω στην αρχη και εχεις το συστημα για 8 χρονια. Χωρις να κανεις τιποτα. Πληρωνεις ομως ακριβα τα παιχνιδια.

Τελικα απ οτι φαινεται συνηθως το pc ειναι πιο φθηνο. Ομως ενας που δεν εχει πολλα λεφτα, μπορει να δωσει στην αρχη λιγα και στην πορεια να βγουν περισσοτερα απο τα παιχνιδια ομως δεν θα το εχει καταλαβει. Αλλο να δωσεις πολλα λεφτα στην αρχη, λυπασαι μονο που τα δινεις στο ταμειο. Δεν με ενοχλει να τα δινω λιγα λιγα στα παιχνιδια. Και στα ρουχα ας πουμε, ολοι μαε εχουμε χαλασει πολλα λεφτα, αλλα δεν μας φαινεται κατι ιδιαιτερο γιατι τα δινουμε λιγα λιγα.

Επισης να προσθεσω οτι υπαρχει το ενδεχομενο μετα απο λγα χρονια να βαρεθεις να παιζεις και να θες να παιξεις 1-2 παιχνιδια τον χρονο ας πουμε. Δεν θα σε νοιαξει τοσο αν επιλεξεις κονσολα γιατι θα εχεις δωσει μονο 300 ευρω. Αν επιλεξεις pc και το πληρωσες ακριβα, και στην πορεια βαρεθεις τα παιχνιδια, θα λες οτι εχεις πληρωσει τοσα λεφτα και δεν επιασαν τοπο

Και τελος να πω οτι ο υπολογιστης ειναι πιο ακριβος αφου ειναι πολυμηχανημα και οχι παιχνιδομηχανη. Ενας ομως που εχει ηδη υπολογιστη που κανει τα αλλα πραγματα, πες μου εναν λογο να παρει δευτερο υπολογιστη, που η τιμη του θα ειναι κανονικου υπολογιστη. Δηλαδη για παιχνιδια και για αλλα πραγαματα. Αν ηταν σε τιμη κονσολας τοτε ναι α επαιρνα. Αλλα τωρα δεν βρισω λογο να εχω σαν κριτηριο οτι κανει πολλα πραγματα γιατι εχω ηδη το λαπτοπ μου.

More
07 Jan 2016 22:54 #175011 by Κατερίνα Μαρίνου
Δεν ειναι πιο φτηνο το gaming στο pc απλως η πειρατεια ειναι σε τετοιο βαθμο που επηρεαζει το συνολικο κοστος. Αν ολοι αγοραζαν τα παιχνιδια θα εβλεπες το κοστος να ειναι πολλαπλασιο του αντιστοιχου μιας κονσολας γιατι στο pc υπαρχουν περισσοτερες επιλογες σε τιτλους AAA και indie. ;) Μιλαω παντα για αγορες retail παιχνιδιων και οχι steam που μπορει καποιοι να μην χρησιμοποιουν καν. ;)
The following user(s) said Thank You: Grigoris

More
07 Jan 2016 23:04 #175013 by Tony
Replied by Tony on topic PC VS Κονσόλες
Σταμάτησα να φαγώνομαι έγώ με τον Fits και άρχισαν άλλοι να τσακώνονται???
Πεδίο μάχης έχει γίνει το forum τους τελευταίους μήνες :P ...πλάκα κάνω εννοείται(μη μου'ρθει κανα προειδοποιητικό Post...)

More
07 Jan 2016 23:10 #175014 by Κατερίνα Μαρίνου
Ελα Tony, δεν τσακωνομαστε απλως ανταλλασουμε αποψεις σε φιλικο τονο προσπαθωντας να αναδειξουμε θεματα που μπορει να βοηθησουν καποιους στην επιλογη τους. ;) Μπες και εσυ στην παρεα να πεις αποψη για το xbox 1 που γνωριζεις απο πρωτο χερι (τιμες, ποικιλια παιχνιδιων, αλλες χρησιμοτητες της κονσολας). ;)

More
08 Jan 2016 14:13 #175038 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
Παρερμηνέυσατε αυτά που λέω. Δεν πρότεινα σε κανέναν να δώσει ένα χιλιάρικο. Εγώ απλά είχα την δυνατότητα και τα έδωσα. Και δεν χρησιμοποιώ ποτέ πειρατικά sites και torrents, ό,τι παίζω είναι αγορασμένο, Η λογική ότι τα παιχνίδια είναι πιο φτηνά στα PC δεν είναι όυτε λανθασμένη ούτε αφελής, είναι απλά αλήθεια :P Ακόμα και στο λανσάρισμα τα games στα PC είναι ένα δεκάρικο πιο φτηνά. Στα Steam sales γίνεται πραγματικά ένα χάος κάθε φορά. Πιο πάνω έχω δώσει ένα παράδειγμα για το Shadow of Mordor GOTY που ήταν από 10 εώς 15 ευρώ πιο φτηνό σε PC συγκριτικά με το PS4. Αλλά όλα αυτά δεν έχουν σημασία γιατί τώρα μιλάμε συγκεκριμένα για τον Wavee. Ο Wavee από ότι λέει δεν μπορεί να μαζέψει τα απαιτούμενα λεφτά για ένα PC -για διάφορους λόγους που δεν έχουν σημασία- και η συμβουλή μου σε αυτόν είναι να πάρει ένα PS4 που είναι πιο φτηνό, να παίξει όσο θέλει και να το ευχαρηστηθεί. Μπορεί να κρατήσει και το budget του σε χαμηλά όρια νοικιάζοντας ή ανταλλάσοντας games.

More
08 Jan 2016 14:28 - 08 Jan 2016 14:38 #175039 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PC VS Κονσόλες
Το οτι πλεον τα περισσοτερα αν οχι ολα τα παιχνιδια γινωνται πορτ απο τις κονσολες στο pc με τρανταχτο παραδειγμα το "Batman Arkham Knight" που στην αρχη του πολυ απλα δεν μπορουσες να το παιξεις στο pc με αποτελεσμα να το αποσυρουν απο το steam και να το ξαναβαλουν οταν τελικα διορθωσανε τα απειρα προβληματα που ειχε δεν σας λεει τιποτα?

Αν οπως λετε τα pc games σπερνανε παντου και οχι κυριως στις δυνατοτητες hardware τοτε ποιος ο λογος να γινωνται πορτ τα παιχνιδια απο τις κονσολες στο pc και οχι το αντιστροφο?

Προς θεου δεν λεω οτι τα gaming-pc systems δεν ειναι παντοδυναμα στο hardware σε συγκριση με τις κονσολες που ειναι ο φτωχος συγγενης αλλα αυτο οπως αποδεικνύεται απο τις εταιριες κατασκευης παιχνιδιων δεν παιζει και τοσο σημαντικο ρολο.

Μηπως γιατι οι περισσοτερες εταιριες επενδυουν περισσοτερα στις κονσολες παρα στα pc οσο αφορα τα παιχνδια τουλαχιστον.
Last edit: 08 Jan 2016 14:38 by Grigoris.

More
08 Jan 2016 15:53 - 08 Jan 2016 20:24 #175043 by George Vamvakidis
Το ότι μια εταιρία κάνει port παιχνίδι απο τις κονσόλες στους H/Y χωρίς να το τεστάρει αρκετά,
αποδεικνύει πολύ περισσότερο τον μη επαγγελματισμό της εταιρίας παρά κάτι άλλο. Επίσης όταν είσαι μια σοβαρή εταιρία σκέφτεσαι πολλούς παράγοντες πριν κυκλοφορήσεις έναν τίτλο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Rockstar και η ανακοίνωση της σχετικά με το Red Dead.

Rockstar wrote: We do know that, yes, there is just one title absent from our PC release plans – that game of course being Red Dead Redemption, and of course we're well aware that some fans have been asking for it. All we can say is that whenever it is viable (technically, developmentally and business-wise) for us to release a game for PC (or any other particular platform) – we will and we usually do; unfortunately, that is just not the case 100% of the time for all platforms. To PC gamers, we hope that between the Grand Theft Auto titles, and the forthcoming L.A. Noire and Max Payne 3, you'll have plenty of great Rockstar action to enjoy.

Δεν υπάρχει τίτλος στις κονσόλες, που δεν θα μπορούσε ένας average Η/Υ να υποστηρίξει. Αντίθετα υπάρχουν πολλοί τίτλοι που απλά μια κονσόλα δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει. Είτε τεχνικά, είτε πρακτικά. Επειδή όμως μια σοβαρή εταιρία όπως έγραψα και πιο πάνω, μετράει όλους τους παράγοντες, διότι στην τελική είναι επιχείρηση όπως όλες η άλλες, μετράει φυσικά και το οικονομικό θέμα.

Το προιόν σου είναι τα παιχνίδια. Που θα δώσεις την μεγαλύτερη βάση; Μα φυσικά στις παιχνιδομηχανές. Είναι απλή λογική.
Αν δεν ίσχυε αυτό δεν θα υπήρχε και λόγος να υπάρχουν παιχνιδομηχανές.
Last edit: 08 Jan 2016 20:24 by George Vamvakidis.

More
08 Jan 2016 15:59 - 08 Jan 2016 16:01 #175045 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PC VS Κονσόλες
Γιατι ομως πριν 20-30 χρονια τα gaming-pc ηταν οι leead platforms για τα παιχνιδια?

Μην μου πεις το αναμενωμενο οτι τοτε δεν υτπηρχαν κονσολες γιατι υπηρχαν για τα τοτε δεδομενα αλλα τοτε μια χαρα ηταν lead platform games τα pc και οχι οι κονσολες.

Για να εχουν αντιστραφεί τα πραγματα τοσο πολυ αυτα τα 20-30 χρονια κατι σημαινει.
Και οχι δεν σημαινει οτι τα pc δεν μπορουν να αντεξουν/τρεξουν ανετα οποιοδηποτε παιχνιδι αλλα αλλοι παραγωντες(Τροφη για συζητηση/σκεψη)
Last edit: 08 Jan 2016 16:01 by Grigoris.

More
08 Jan 2016 16:19 - 08 Jan 2016 16:28 #175046 by George Vamvakidis
Μα δεν ήταν πριν 20-30 χρόνια κυρίαρχος ο Η/Υ στα παιχνίδια.

Μια απλή έρευνα σε πωλήσεις παιχνιδομηχανών και τίτλων θα στο αποδείξει.
Πριν ακριβώς 20 χρόνια (1995-96) κυριαρχούσαν τα Playstation, Sega Saturn, Snes και Gameboy.
Έβρισκες πολύ πιο εύκολα μια παιχνιδομηχανή σε ένα σπίτι παρά έναν H/Y.
Oι Commodore, Amstrad και Atari έκαναν την μικρή τους επανάσταση στον χώρο, αλλά πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, παρά στην Αμερική και τη Ασία.

Ακόμα περισσότερο πριν 30 χρόνια (1985-86) που υπολογιστή θα έβρισκες σε ελάχιστα σπίτια.
Και αυτό διότι ο Η/Υ ήταν ένα ακριβό εργαλείο, απαραίτητο σε λίγους. Όταν μια οικογένεια αγόραζε Η/Υ, ο κύριος λόγος ήταν η εργασία.
Last edit: 08 Jan 2016 16:28 by George Vamvakidis.