Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
15 May 2016 21:34 - 15 May 2016 21:37 #181367 by Πας Παρτού

Myrmidon wrote: Αλλά μη τα λες έτσι απότομα και τους τρομάζεις περισσότερο.

Αν και «ιδεολογικά» είμαι τελείως αντίθετος με τις «κονσόλες», στην συγκεκριμένη περίπτωση το είπα σχετικά ευνοϊκά για το ps4 και xb1.

linux, ps4 και xb1 εμφανίστηκαν το 2013 και οι κάποιοι μήνες διαφοράς ανάμεσα σε στατιστικές έχουν αρκετή σημασία σχετικά με την υποστήριξή τους από παιχνίδια. (το linux εννοώ εμφανίστηκε το 2013 ως πλατφόρμα εμπορικών παιχνιδιών υποστηριζόμενη από την Valve, προφανώς είναι παλιότερο αλλά καμμία σχέση με την μετά το 2013 εποχή σε σχέση με τα παιχνίδια)

Το steamos τώρα θα φαινόταν δεύτερο πιο πάνω από το xbox360, ενώ τα ps4 και xb1 χωρίς να δω αριθμούς εικάζω θα έχουν κάπου 500.

Είναι εντυπωσιακή επίσης και η συνεχιζόμενη ανάπτυξη τού steam και στα windows.

Mystique wrote: Μπορει το steam να εχει χιλιαδες παιχνιδια αλλα τα περισσοτερα ειναι για πεταμα οποτε δεν μετρανε στην τελικη λιστα. Το θεμα ειναι ποσα σοβαρα παιχνιδια εχει ο pc και οι κονσολες αντιστοιχα. Ενας συγκριτικος πινακας θα βοηθουσε να καταλαβουμε αν τελικα τα pc πεθαινουν η βρισκονται κοντα σ'αυτο το σημειο. Μπορει να γινει και το αντιθετο ανετα. :lol:

Και έτσι να το δούμε δεν βλέπω πώς μπορεί να αμφιβάλει κάποιος ότι τα xb, ps επίσης χάνουν με τεράστια διαφορά.

Και φυσικά κανείς πρέπει να εξετάσει και τον σκοπό τών όποιων «αποκλειστικοτήτων» και αν αυτές τελικά είναι ωφέλιμες για το κοινό. Γιατί αν φυσικά δεν οφείλονται σε τεχνικούς λόγους είναι καθαρά εναντίων μας.

Ως τώρα να δεχθώ υπήρχαν και τεχνικοί λόγοι που αφορούσαν τα εξειδικευμένα API πάνω στο υλικό τών κονσολών. Μόνο που με τα νέας γενιάς API τα πράγματα άλλαξαν και σε αυτό ντε φάκτο λόγω Vulkan, DX12, ειδικά στην περίπτωση τού xbox είναι ακόμα πιο τρανταχτό αφού το API τού xbox είναι πλέον το DX12.
Last edit: 15 May 2016 21:37 by Πας Παρτού.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2016 11:18 #181381 by Manos Kipouros
Αν και κατεξοχήν είμαι παιδί των PC έτσι όπως έχουν γίνει πλέον τα πράγματα δεν ξέρω τι να αποφασίσω,αν και η ζυγαριά γέρνει υπέρ του pc

1.Θέλεις αρκετά high budget μηχάνημα για να πείς οτί η gaming εμπειρία ξεπερνά αυτά που προσφέρουν οι κονσόλες με πολύ χαμηλότερο κόστος
2.Κάθε 4-5 χρόνια κυκλοφορεί η next gen γενιά κονσολών οπότε για να είσαι μέσα στους ρυθμούς λες οτι τουλάχιστον 1 χρονο μετά τουλάχιστον θα πρέπει να αγοράσεις κάποια τουλάχιστον που θα έχει πέσει η τιμή 30%
3.Κάθε 5 χρόνια στο Pc θα μπαίνεις στην διαδικασία αναβάθμισης gpu,για να πάρεις κάτι σεβαστό να σου βγάλει μερικά χρονάκια δίνεις πόσο τουλάχιστον 1.5 φορά την αξία απο κάποια κονσόλα.Βάλε κ τα κόστη για καμία ram,κανένα σκληρό δίσκο που τον πήρες χέρι,τροφοδοτικά,μητρικές οπότε με το pc είσαι μόνιμα με το χέρι στην τσέπη
4.Με το pc όμως έχεις συνεχώς updates πάνω στις ingame αποδόσεις των γραφικών που είναι,κατά την γνώμη μου,οπτικά καλύτερες λόγω της υπολογιστικής ισχύος
5.Δικέ μου αυτά τα προβλήματα συμβατότητας με τα windows,που κάθε χρόνο βγάζουν και καινούργια,σαν πουν οτί δεν θα αφήσουν το παιχνίδι να παίξει σε κάνουν να ψάχνεις 2-3 μέρες με πατέντα στην πατέντα της πατέντας για να "τρέξει"
6.Στην κονσόλα πετάς το δισκάκι μέσα και παίζεις μέχρι να βάλεις coca cola στο ποτηρί,ξεχνάς το ψάξιμο του 5
7.Με ένα pc όμως δεν περιορίζεσαι στο gaming,θα μπείς στην διαδικασία για κανένα gaming compilation απο ingame capture και θα αποκτήσεις μερικές εγκυκλοπεδικές γνώσεις και γενικά,αν σου αρέσει κιόλας,υπάρχουν πράγματα που πάντα θα έχεις να ασχολείσαι γύρω απο το videogame και όχι μόνο να παίζεις (video edit,modding,patching,graphic tweak κτλ)

More
16 May 2016 11:26 #181382 by Νικολής Ασημάκης
Εγώ μεγάλωσα με PC, οπότε συνεχίζω με PC. Δεν με ενδιαφέρουν τεχνικές μπουρδολογίες, όσο με ενδιαφέρουν τα αποκλειστικά (παιχνίδια της Paradox, indies, γενικότερα strategy κλπ).

Έχω και κονσόλες, PS3, Wii U, 3DS, για να παίξω κάποια αποκλειστικά, αν και περισσότερο εκτιμώ τα φορητά.

Επίσης, γιατί συνεχίζουμε και μιλάμε για "plug n' play" στις κονσόλες ενώ ήδη από την προηγούμενη γενιά έχουμε κανονική εγκατάσταση των παιχνιδιών και κατέβασμα patches; Έβαλα να παίξω Heavy Rain τις προάλλες και μου πήρε κανένα μισάωρο μέσα στο νερό να εγκατασταθεί + patches.

More
16 May 2016 12:22 #181388 by Tony
Replied by Tony on topic PC VS Κονσόλες
Fanboy Alert :
Επιλέγω κονσόλες γιατί Batman

More
16 May 2016 20:03 - 16 May 2016 20:05 #181405 by Γιάννης Πετρόχειλος
3000 παραπάνω PC Games = 1 Red Dead Redemption που ακόμα κλαίνε οι PCάδες για να βγει σε PC.
Last edit: 16 May 2016 20:05 by Γιάννης Πετρόχειλος.

More
16 May 2016 20:40 #181407 by Κατερίνα Μαρίνου
1 Uncharted 4 = 999 indie games απ'τα πολλα που μπορει να βρει κανεις στο steam με 0,1 ευρω. ;) Τα σοβαρα exclusives δυστυχως δεν βγαινουν ποτε στον pc οποτε η κονσολα ειναι μονοδρομος για δεκαδες ωραιοτατα παιχνιδια.

More
17 May 2016 22:34 #181455 by Georgios Manolis
Και το Pc έχει σοβαρά exclusives απλά είναι για λίγους. ;)

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
18 May 2016 04:42 #181466 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PC VS Κονσόλες
Επειδη καποιοι συγκρινουν τα παιχνιδια που υπαρχουν στα pc με αυτα που υπαρχουν στα ps4 & xbox one εχουν ξεχασει οτι:

01. Αλλο κονσολα αλλο υπολογιστης ποτε δεν ηταν και ποτε δεν θα ειναι το ιδιο πραγμα για να τα συγκρινουμε το εχω πει απειρες φορες
και
02. Τα pc games υπαρχουν εδω και πολυ καιρο και ειναι σαν να ειναι μια πλατφορμα παιχνιδιων εδω και πολλα χρονια ενω οι κονσολες νεας γενειας(Xbox one & ps4) υπαρχουν το πολυ 2μιση με 3 χρονια.

Δεν μπορειτε λοιπον να μου συγκρινετε τα ποσα παιχνιδια εχουν τα pc με τα ποσα εχουν τα xbox one & ps4 γιατι αλλο 3 χρονια και αλλο δεκαδες χρονια ετσι.

More
19 May 2016 22:38 #181531 by Κατερίνα Μαρίνου
Φυσικα και παιζει ρολο στην τεραστια συλλογη τιτλων του pc και το οτι βγαινουν για 20 και πλεον χρονια σταθερα και αυξανομενα ενω στις κονσολες νεας γενιας υπαρχει μια επαρκης προσφορα αξιολογων τιτλων και exclusives αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο κυριως λογω της ολοενα και πιο συχνα παρουσιασης νεων κονσολων με συνεπεια οι εταιριες να κρατουν τις δυναμεις τους για κατι καλυτερο. ;)

More
20 May 2016 15:24 - 20 May 2016 15:25 #181557 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic PC VS Κονσόλες

Mystique wrote: Φυσικα και παιζει ρολο στην τεραστια συλλογη τιτλων του pc και το οτι βγαινουν για 20 και πλεον χρονια σταθερα και αυξανομενα ενω στις κονσολες νεας γενιας υπαρχει μια επαρκης προσφορα αξιολογων τιτλων και exclusives αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο κυριως λογω της ολοενα και πιο συχνα παρουσιασης νεων κονσολων με συνεπεια οι εταιριες να κρατουν τις δυναμεις τους για να τα πάρουν ποιο χοντρά και καλύτερα από τους κονσολάδες. ;)

Fixed it for you. :lol:
Last edit: 20 May 2016 15:25 by Myrmidon.