Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
20 May 2016 17:40 - 20 May 2016 17:47 #181558 by Κλεάνθης Παπαδόπουλος
PC με i7, Sli και Razer gear. 60 / 120 FPS κύριοι, όχι scaling, stuttering, lower textures και λοιπές παραχωρήσεις. Αυτά σας τα γράφει κάποιος που αγοράζει πάντα και τις 2 κονσόλες αν και, Microsoft oriented είμαι μάλλον περισσότερο. Με λιγότερα από 500 ευρώ (άνευ λειτουργικού) μπορεί κάποιος να στήσει μηχάνημα καλύτερης απόδοσης, από ένα PS4 ή Xbox One με επιπλέον προνόμια, ότι καλούδια προσφέρει ο υπολογιστής. Οι κονσόλες νέας γενιάς είναι σκέτη απογοήτευση και ουδεμία σχέση έχουν με αυτό το κάτι παραπάνω, που είχαν οι προηγούμενες, το 360 και PS3, όταν πρώτοκυκλοφόρησαν. Πέρασαν τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια για να κλείσει ή ψαλίδα και τα PC να πάρουν τα ηνία σε απόδοσή / τιμή από τις κονσόλες εκείνης της γενιάς.

Η κόντρα των PC με τις κονσόλες είναι μία αντίστοιχη με Android / Windows phone κινητού. Ο Power User που θέλει κάτι παραπάνω, θα αγοράσει Android, δηλαδή PC, ενώ ο αδαής, ένα Windows phone που είναι εξαιρετικά μεν, απλά δε στην χρήση, αλλά με limitations. Μία GTX 950, με i3 σειράς 4, DDR 4 από πανέρι, που το κόστος του στησίματος είναι κάτω από 500 ευρώ, είναι πολύ καλύτερο hardware από το PS4.. Η αντίστοιχη 750 που είναι 3 ετών, μία χαρα παίζει τα περισσότερα games, με καλύτερα details δε, από τις σημερινές κονσόλες.. Η αντοχή των κονσολών στον χρόνο (αν και απ' ότι βλέπετε, μάλλον θα έχουμε νεότερα για το PS4 soon) ωφείλεται στο Marketing και όχι, ότι το hardware δεν έχει ξεπεραστεί προ πολλού.

Κύριοι (και) κυρίες, καλό το PS4, χαμηλότερο όμως των προσδοκιών και σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, ελάχιστη ανάπτυξη. Μόνο "next gen" δεν το λες. Αλλαλάζετε λές και ανακαλύψατε την Αμερική βρίσκοντας χρυσό, ενώ στην πραγματικότητα.. κρατάτε ένα επίχρυσο τούβλο. Τέλος, επιτέλους ας σταματήσει αυτή η κόντρα PS4 με Xbox One γιατί έχει καταντήσει κουραστική. Είναι σαν να βλέπεις τον τύπο με το Focus και το Golf, να τσακώνονται ποιός είναι καλύτερος (ενώ είναι πολύ κοντά σε ποιότητα και επιδόσεις) ενώ περνάει ο τυπάς με το GTR και γελάει..

Krinidon,
40άρης σχεδόν, gamer since 1985, 8bit era
Last edit: 20 May 2016 17:47 by Κλεάνθης Παπαδόπουλος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 May 2016 19:34 #181561 by Κατερίνα Μαρίνου
Δεν εχεις αδικο για την δυναμικοτητα των συγχρονων παιχνιδομηχανων αλλα παλι δεν μπορω να βρω εναν pc που να μπορει να τρεξει σε υψηλες αναλυσεις ενα παιχνιδι σαν το Uncharted 4. ;) Ισως αν καποιος γνωριζει να φτιαξει ενα pc μονος του αγοραζοντας τα επιμερους περιφερειακα σε χαμηλες τιμες η απο δευτερο χερι σε καλη κατασταση τοτε κατι μπορει να γινει αλλα για τους υπολοιπους τα μαγαζια ειναι μονοδρομος και εκει με το κερδος το κοστος ανεβαινει πολυ. ;)

More
20 May 2016 20:21 - 20 May 2016 20:25 #181565 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic PC VS Κονσόλες

Mystique wrote: Δεν εχεις αδικο για την δυναμικοτητα των συγχρονων παιχνιδομηχανων αλλα παλι δεν μπορω να βρω εναν pc που να μπορει να τρεξει σε υψηλες αναλυσεις ενα παιχνιδι σαν το Uncharted 4. ;) Ισως αν καποιος γνωριζει να φτιαξει ενα pc μονος του αγοραζοντας τα επιμερους περιφερειακα σε χαμηλες τιμες η απο δευτερο χερι σε καλη κατασταση τοτε κατι μπορει να γινει αλλα για τους υπολοιπους τα μαγαζια ειναι μονοδρομος και εκει με το κερδος το κοστος ανεβαινει πολυ. ;)

Απλά επιβεβαιώνεις τα όσα υποστηρίζω και εγώ κατά καιρούς σχετικά με το θέμα. Οι κάτοχοι PC και gamers είναι περισσότερο ψαγμένοι σχετικά με το hardware του μηχανήματός τους, στη συντριπτική πλειοψηφία σχετικά με τους αντίστοιχους console gamers . Γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν για το μηχάνημά τους και επιλέγουν τη A GPU αντί της Β για συγκεκριμένους λόγους. Ενημερώνονται περισσότερο και έχουν στη διάθεσή τους συγκριτικά συστημάτων που χρειάζονται μόνον απλή κριτική, για την τελική επιλογή. ;)

Στον αντίποδα οι console gamers έχουν μπροστά τους ένα "black box" στην ουσία, που ναι μεν γνωρίζουν στο περίπου τι έχει μέσα αλλά ούτε ξέρουν ούτε μπορούν να επέμβουν προς βελτίωσή του. Άρα δεν έχουν ιδέα με το τι έχουν να κάνουν. Και ούτε χρειάζεται βέβαια από τη στιγμή που πετάνε τον οπτικό δίσκο και απλά παίζουν. :dry:

Βέβαια όταν σε ένα PC αλλάζεις για παράδειγμα ένα component που παίζει σημαντικό ρόλο στις επιδόσεις του πχ CPU ή GPU έχεις στην ουσία άλλο μηχάνημα. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι μια τέτοια κίνηση μπορεί ναι κοστίζει από μερικές δεκάδες μέχρι εκατοντάδες ευρώ. Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσει κανείς μια GPU των 800 ευρώ με την πρώτη αναβάθμιση. Και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται ούτε στη σφαίρα της φαντασίας των console gamers οι οποίοι για αναβάθμιση θα πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη τόσο για το μηχάνημα/αναβάθμιση της επόμενης γενιάς αλλά και για τα ποιο ακριβά παιχνίδια. Και ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει να πληρώσουν και την τηλεόραση που θα παίζουν, οπότε το κόστος μπορεί να εκτοξευτεί ανάλογα μιας και οι κονσόλες από ότι γνωρίζω δεν έχουν projector ενσωματωμένο για να μπορείς να προβάλεις το παιχνίδι στον ...τοίχο. :whistle:

Συμπεραίνει κανείς ότι εκ των πραγμάτων οι console gamers είναι οι μεγάλοι χαμένοι αφού και περισσότερα πληρώνουν στο τέλος για τη διασκέδαση τους και μένουν πίσω σε γνώσεις σημαντικές αλλά και χρήσιμες, αλλά πιάνονται και σε γνωστές παγίδες marketing του τύπου exclusive ή backwards compatibility που και εκεί πολλές φορές αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν παιχνίδια που αγόρασαν για κονσόλα παρελθοντικής γενιάς για να παίξουν στην τελευταίας γενιάς. Και φυσικά οποιαδήποτε σύγκριση με τους PC gamers (uber alles) δεν υφίσταται μιας και είναι προδιαγεγραμμένη από χέρι για τους λόγους που προαναφέρθηκαν. B)
Last edit: 20 May 2016 20:25 by Myrmidon.

More
20 May 2016 20:49 #181567 by Κατερίνα Μαρίνου
Πολυ σωστα ειδικα το τελευταιο σχετικα με τα παιχνιδια που βγαινουν remastered υποτιθεται αλλα στην ουσια για τις περισσοτερες περιπτωσεις προκειται για μια αρπαχτη των εταιριων προς τους αφελεις χρηστες pc και κονσολων αντιστοιχα. ;) Αν ειναι δυνατον να λενε οτι το Baldur's Gate για παραδειγμα ειναι remastered version ενω στην ουσια υποστηριζει απλα καποιες αναλυσεις παραπανω με τα ιδια σχεδον γραφικα. Και ολα αυτα ενω ζητουν 10-20 ευρω για να τ'αγορασεις. Σκετη απατη ειναι. Οσο για τα υπολοιπα που αναφερεις εχουν την βαση τους στο γεγονος οτι οι περισσοτεροι χρηστες δεν εχουν ιδεα απο hardware και πεφτουν στα πλοκαμια των εταιριων ευκολα. ;) Το marketing κανει τετοια δουλεια ωστε να σου προτεινει πραγματα που δεν χρειαζεσαι αμεσα αλλα ουσιαστικα σε αναγκαζει να αγορασεις κατι που δεν ειναι απαραιτητο (εκτος απ'τις καρτες γραφικων). ;)

More
29 Jul 2016 20:17 #185541 by Δημήτρης Βουρβαχάκης

Η κόντρα σε ένα τραγούδι .έτσι λίγο χιουμοριστικά.

More
02 Aug 2016 23:37 #185722 by Γιώργος Φιλίππου
Κονσόλες

Αξέχαστες παιχνιδάρες:The Witcher 3:Wild Hunt , Metal Gear Solid V:The Phantom Pain, Metal Gear Solid 4:Guns Of The Patriots ,Uncharted 4:A Thief's End και Pro Evolution Soccer 2012.

More
11 Aug 2016 18:39 #186210 by Δημήτρης Κάτσης
Έχοντας εδώ και ένα 8μήνο περίπου το ps4 δλδ μια πρόσφατη εμπειρία από κονσόλες νέας γενιάς μπορώ πια ως αντικειμενικός κρητής να πω πως τα PC είναι ανώτερα. Πολύ ποιο οικονομικά σε βάθος χρόνου πια καθώς οι κονσόλες φαίνεται πως ακολουθούν την πεπατημένη των συχνών αναβαθμισμένων εκδόσεων και οι προσφορές σε pc games είναι μακράν περισσότερες και καλύτερες από το pc. Με το ps4 που έχω στην κατοχή μου είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τον λόγο που το πήρα και αυτός είναι τα exclusives. Παιχνίδια σαν το last of us, uncharted, bloodborne απλά δεν υπάρχουν αλλού (και ναι μπορεί το bloodborne πολύ να το θεωρούν ίδιο με τα dark souls όμως πιστεύω έχει θεμελιώδεις διαφορές που το καθιστούν ξεχωριστή ποιοτική υπόσταση). Αν ήθελα κονσόλα για multiplatoform και online με την υποχρεωτική συνδρομή (γεγονός ντροπή εν έτη 2016) θα χτυπούσα ακόμα το κεφάλι μου στον τοίχο. Βεβαίως υπάρχουν και κατηγορίες χρηστών οι οποίοι δεν θέλουν να ασχοληθούν σε βάθος με το hardware και της νέες αναβαθμισμένες cpu & gpu που κυκλοφορούν πράγμα σεβαστό καθώς ούτε και εγώ θα ήθελα να εμβαθύνω στην μαγειρική. Στο κάτω κάτω αν όλοι οι χρήστες ήταν ειδικοί δεν θα είχαμε δουλεία και εμείς οι πτυχιούχοι.

More
22 Nov 2016 23:28 #189635 by Panosmek Madridista
Καλησπερα παιδια, ειμαι καινουριος εδω και θα ηθελα να σας ρωτησω για ενα διλημμα που εχω. Προκειται να αγορασω λαπτοπ το οποιο το θελω κυριως για απλη χρηση (ιντερνετ, κανα προγραμμα κτλπ) καθως ειμαι φοιτητης αλλα θα ηθελα να παιζω και το αγαπημενο μου παιχνιδι το οποιο ειναι το FIFA η και κανα αλλο game αμα προκυψει και ετσι αποφασισα να παρω ενα καλο λαπτοπ το οποιο θα μπορω να κανω ανετα ολα αυτα που θελω να κανω. Αλλα τις τελευταιες μερες εχω μπει σε διλημμα μηπως τελικα δεν αξιζει να παρω gaming laptop και ειναι καλυτερα να παρω ενα απλο λαπτοπ λιγο πιο φθηνο και να αγορασω και ενα PS4 για να παιζω; Αλλα η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα το gaming λαπτοπ καθως οπου και να το παιρνω θα μπορω να παιζω και το/α παιχνιδι/α μου εκει χωρις να χρειαζεται να κουβαλαω το PS4 αμα παρω. Εσεις τι λετε; Το λαπτοπ στο οποιο εχω καταληξει ειναι αυτο: shop.lenovo.com/gr/el/laptops/ideapad/y700-series/y700-15-inch/#tab-Τεχνικές_Προδιαγραφές
Μηπως υπαρχει κατι αλλο με budget μεχρι 1100 ευρω που θα μου προτεινατε;

More
23 Nov 2016 01:49 #189641 by Blood Prince

panosmek2 wrote: Καλησπερα παιδια, ειμαι καινουριος εδω και θα ηθελα να σας ρωτησω για ενα διλημμα που εχω. Προκειται να αγορασω λαπτοπ το οποιο το θελω κυριως για απλη χρηση (ιντερνετ, κανα προγραμμα κτλπ) καθως ειμαι φοιτητης αλλα θα ηθελα να παιζω και το αγαπημενο μου παιχνιδι το οποιο ειναι το FIFA η και κανα αλλο game αμα προκυψει και ετσι αποφασισα να παρω ενα καλο λαπτοπ το οποιο θα μπορω να κανω ανετα ολα αυτα που θελω να κανω. Αλλα τις τελευταιες μερες εχω μπει σε διλημμα μηπως τελικα δεν αξιζει να παρω gaming laptop και ειναι καλυτερα να παρω ενα απλο λαπτοπ λιγο πιο φθηνο και να αγορασω και ενα PS4 για να παιζω; Αλλα η αληθεια ειναι οτι θα προτιμουσα το gaming λαπτοπ καθως οπου και να το παιρνω θα μπορω να παιζω και το/α παιχνιδι/α μου εκει χωρις να χρειαζεται να κουβαλαω το PS4 αμα παρω. Εσεις τι λετε; Το λαπτοπ στο οποιο εχω καταληξει ειναι αυτο: shop.lenovo.com/gr/el/laptops/ideapad/y700-series/y700-15-inch/#tab-Τεχνικές_Προδιαγραφές
Μηπως υπαρχει κατι αλλο με budget μεχρι 1100 ευρω που θα μου προτεινατε;

Για να παίρνεις το Laptop σου όπου και αν πας και να παίζεις ταυτόχρονα παιχνίδι θα πρέπει να έχεις ένα gaming laptop με μεγάλη αντοχή στην μπαταρία και κοστίζει πολύ.

Εγώ θα σε συμβούλευα καλύτερα να πάρεις PS4 για gaming καθώς το PS4 θα παίζει όλα τα παιχνίδια τα οποία σε ενδιαφέρουν ενώ το Laptop όσο καλό και αν είναι σε δύο με τρία χρόνια θα κυκλοφορούν παιχνίδια τα οποία δεν θα είναι playable και θα χρειαστείς αναβάθμιση ή να αγοράσεις καινούργιο Laptop πάλι.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
23 Nov 2016 09:38 #189648 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Πάρε ένα πιο φτηνό laptop για να το έχεις για απλές λειτουργίες και πάρε PS4 να παίζεις παιχνίδια με την ησυχία σου. Δεν θα χρειάζεται να ψάχνεσαι για αναβαθμίσεις και θα γλυτώσεις μακροπρόθεσμα αρκετά λεφτά.