Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PS4 vs Xbox One

More
20 Jul 2015 15:19 #165754 by Tony
Replied by Tony on topic PS4 vs Xbox One
Σοβαρα τωρα?Ποιος παιρνει κονσολα για τα γραφικα? Ειναι σαν μου λες οτι βλεπεις τσ@ντες για να δεις την ιστορια.
Οι παγκοσμιες πωλησεις ,δειχνουν οτι η ms εκανε λαθη και τα πληρωνει.Ο Don Matrick την σκοτωσε.O phil Spencer την ανασταινει.Απο την αλλη μπορω να πως με χαροποιει οτι το xbox δεν εκανε πωλησεις γιατι ετσι θα ξεσκιστει να τις κανει!Οκ,μπορει να μη φτασει σε πωλησεις σε 1 η 2 χρονια αλλα εχουμε δρομο ακομα!
Δεν εχω καμια απο τις 2 κονσολες :
Εχω : psOne,ps2,ps3,psvita.
Προσωπικα , ειμαι απογοητευμενος απο τη sony.Τοσες αποκλειστικοτητες εκανε το xbox για το μελλον και η sony παει στην Ε3 τουριστας.
Αυτο με τα fanboys δε το σχολιαζω.Θες να μου πεις οτι τα παιδακια 10-15 χρονων σκεφτονται κριτικα???Αντιθετως,υποστηριζουν αυτο που θα τους αγορασει η μαμα κι ο μπαμπας.Ξερουν αυτοι τι ειναι το xbox?Μονο ακουστα σαν υπαρξη η πλειοψηφια.

Τελος παντων , προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το xbox one μεσα σε ενα χρονο καταφερε να γινει αξιος αντιπαλος .Ηδη γνωριζουμε οτι το μελλον θα γινει ακομη πιο ανταγωνιστικο.Οπως και να'χει το σημαντικο ειναι να μην ειμαστε fanboys(δεν λεω οτι εισαι fanboy) και να απολαμβανουμε το gaming οπως πρεπει.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Jul 2015 16:37 #165766 by Panagiotis
Replied by Panagiotis on topic PS4 vs Xbox One

tonyler wrote: Σοβαρα τωρα?Ποιος παιρνει κονσολα για τα γραφικα? Ειναι σαν μου λες οτι βλεπεις τσ@ντες για να δεις την ιστορια.
Οι παγκοσμιες πωλησεις ,δειχνουν οτι η ms εκανε λαθη και τα πληρωνει.Ο Don Matrick την σκοτωσε.O phil Spencer την ανασταινει.Απο την αλλη μπορω να πως με χαροποιει οτι το xbox δεν εκανε πωλησεις γιατι ετσι θα ξεσκιστει να τις κανει!Οκ,μπορει να μη φτασει σε πωλησεις σε 1 η 2 χρονια αλλα εχουμε δρομο ακομα!
Δεν εχω καμια απο τις 2 κονσολες :
Εχω : psOne,ps2,ps3,psvita.
Προσωπικα , ειμαι απογοητευμενος απο τη sony.Τοσες αποκλειστικοτητες εκανε το xbox για το μελλον και η sony παει στην Ε3 τουριστας.
Αυτο με τα fanboys δε το σχολιαζω.Θες να μου πεις οτι τα παιδακια 10-15 χρονων σκεφτονται κριτικα???Αντιθετως,υποστηριζουν αυτο που θα τους αγορασει η μαμα κι ο μπαμπας.Ξερουν αυτοι τι ειναι το xbox?Μονο ακουστα σαν υπαρξη η πλειοψηφια.

Τελος παντων , προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το xbox one μεσα σε ενα χρονο καταφερε να γινει αξιος αντιπαλος .Ηδη γνωριζουμε οτι το μελλον θα γινει ακομη πιο ανταγωνιστικο.Οπως και να'χει το σημαντικο ειναι να μην ειμαστε fanboys(δεν λεω οτι εισαι fanboy) και να απολαμβανουμε το gaming οπως πρεπει.

Κανεις λαθος.Αν ηταν ετσι θα μεναμε στην παλια γενια.Γιατι να παμε στην νεα αφου μπορουσαμε να εχουμε τα ιδια παιχνιδια με χειροτερα γραφικα?Εγω προσωπικα το θεωρω απαραδεκτο να μην μπορει να τρεξει καποιο μηχανημα νεας γενιας σε native 1080p ενω μπαινουμε στην γενια του 2Κ και 4Κ.Δεν λεω να θυσιασεις καποιο αποκλειστικο για τα 1080p(αυτο ειναι οντως ανοησια) αλλα γιατι να παρεις την υποδεεστερη κονσολα αν θες να παιζεις κατα κυριο λογο multiplatform?Για την Ε3 η Σονυ μια χαρα τα πηγε απλα δεν ειχε αποκλειστικα για φετος οπως ειχε η MS.Για το 2016 εχει το horizon,το last guardian και το uncharted και ισως κανα gran turismo ή god of war και στο μελλον κανα νεο infamous.Παντως το οτι πουλαει στην Αμερικη περισσοτερο απο το xbox (που ειναι Αμερικανικη κονσολα) κατι σημαινει.Για να συνοψισω,ο κυριως λογος αγορας κονσολας ειναι πρωτα τα αποκλειστικα,χειριστηρια κλπ και μετα τα γραφικα.

More
20 Jul 2015 18:22 #165780 by Tony
Πρωτα απ'ολα το οτι εχει 720p δε σημαινει οτι εχει ιδια γραφικα με την παλια γενια.
Δεν υπαρχει next gen και 8η γενια.Απο τη στιγμη που τα pc ετρεχαν 1080p το 2008 και οι κονσολες εφτασαν στο 2013 για να τρεξουν τα 900 και τα 1080 p,δεν μπορω να δεχτω οτι ειμαστε σε 8η γενια.Μαλλον 7,5 θα ελεγα .Και στο κατω κατω,οι διαφορες ειναι σχεδον ανυπαρκτες.Εκτος κι αν ολοι οσοι υποστηριζουν τη sony ειναι supermen και βλεπουν διαφορες που το ανθρωπινο ματι δεν μπορει.
Το xbox εχει καλυτερο software.Η sony καλυτερο hardware.
Αυτο που μετρα πραγματικα ειναι τα exclusives της καθε κονσολας.
Απο την αλκη το xbox εχει πολλα μεγαλα ονοματα οπως και η sony:
Crackdown 3
Scalebound
Gears 4
Recore
Quantum Break
Και οπως το βλεπω εγω καποιο exclusive με ΕA
Φημες λενε οτι θα ανακοινωθουν κι αλλα exclusives στη gamescom

Επιλεγω ξεκαθαρα xbox one για τα exclusives:
quantum break,halo 5,gears 4,ori and the blind forest,ryse son of rome,state of decay ,halo master chief collection,gears of war ultimate edition και αναμενω να δω scaklebound + backward compatibility κατι που μου δινει τη δυνατοτητα ως κατοχος ps3 να παιξω μεγαλους τιτλους του 360.
Αυτη ειναι η αποψη μου και γι' αυτο προτιμω xbox one

More
21 Jul 2015 00:47 #165798 by Panagiotis
Δεκτη και σεβαστη η αποψη σου.Παντως εχοντας παιξει και με τις 2 κονσολες μπορω να πω οτι διαφορα μεταξυ 900p και 1080p υπαρχει και ειναι αισθητη.Αλλα οπως ειπα και πριν,πρωτο λογο εχουν τα αποκλειστικα.Επισης ξεχασες το Νο 1 αποκλειστικο.HALO.

More
21 Jul 2015 01:17 #165799 by Tony
Σιγα μη ξεχναγα το halo.Ειμαι πολυ hypeαρισμενος για halo master chief collection , μιας και ποτε δεν επαιξα halo.To hype για halo 5 δε περιγραφεται.....Μου εχει ερθει μια ορεξη για destiny... Δεν ξερω γιατι.

More
01 Aug 2015 21:48 - 01 Aug 2015 21:55 #166726 by Μάνος Γρυπάρης
PS4 vs Xbox One by Techradar
Ένα ενδιαφέρον συγκριτικό που δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο και βάζει κάτω όλα τα δεδομένα.

www.gamesradar.com/ps4-vs-xbox-one/

1)Games
Η βιβλιοθήκη τίτλων του PS4 περιείχε τον Ιανουάριο 340 games σε αντίθεση με 200 του Xbox One. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται όμως και τα indie, αλλά και games παλαιότερων κονσολών.Βέβαια, με τα σημερινά δεδομένα, έχουμε +200 games στο Xbox One μέσω backwards compatibility του Xbox 360. Οπότε η Microsoft ενδέχεται όχι απλά να έχει ισοφαρίσει αλλά να έχει ξεπεράσει την Sony.

2)Τιμή
Εδώ η Microsoft υπερείχε εξ αρχής. Δίνει μια κονσόλα μαζί με games σε χαμηλότερη τιμή από αυτή του PS4. Ακόμα και η έκδοση του 1TB, αν λάβουμε υπόψη μας τα games, σαφώς και συμφέρει.

3)Συνδρομές
Με τις προσφορές Xbox Live η Microsoft κοντράρει πλέον στα ίσια την Sony, αλλά με την προσθήκη του EA Access και τα 4 ευρώ το μήνα που δίνουν πρόσβαση σε ευρεία γκάμα από games, η Microsoft έχει και εδώ πιο συμφέρουσες προσφορές.

4)Χειριστήρια
Εδώ το Techradar θεωρεί ισάξια τα δύο χειριστήρια με τα υπέρ και τα κατά τους. Είμαι της άποψης ότι οι χειρολαβές του DualShock 4 είναι περισσότερο εργονομικές σε σύγκριση με αυτές του Xbox One controller. Το τελευταίο δεν με ενθουσίασε ξανά στο d-pad (από υπερυψωμένο έγινε...βαθουλωμένο), ενώ υπερέχει στα FPS λόγω των impulse triggers.

5)Broadcasting/Sharing
Η εφαρμογή της Sony υπερέχει καθώς προσφέρει καλύτερη HD ποιότητα, καλύτερη ανταπόκριση φωνής-εικόνας (στο Xbox One έχει ένα delay) και πολύ καλύτερη ταχύτητα από τους servers. Αμφότερες οι δύο κονσόλες έχουν editing software και δυνατότητα upload σε YouTube. Στο PS4 πάντως μπορείτε να γράψετε clips έως και 15 λεπτά εύκολα κι απλά ενώ ας μην ξεχνάμε ότι τα πρώτα χρόνια στο Xbox One δεν μπορούσατε να τραβήξετε screenshot. Γενικά η Sony σε θέμα sharing φρόντισε εξ αρχής τα πάντα, εξαιρουμένων ορισμένων ασυμβατοτήτων με μόνιμη αποθήκευση βίντεο στο Twitch που λήθηκαν.

Συνοψίζοντας
Κλείνοντας, στο συγκριτικό τεστ το Xbox One καταλήγει να είναι καλύτερη κονσόλα. Αυτό που δεν αναφέρεται είναι το user interface όπου σχεδιαστικά για μένα είναι καλύτερο στο Xbox One αλλά χρηστικά υπερέχει στο PS4, με τα profiles, την εύκολη διαχείριση του αρχικού μενού σε μία οθόνη και άλλα τέτοια παρόμοια. Επί του θέματος, είναι καθαρά άποψη του καθενός το ποιο UI τον βολεύει και κυρίως ποια games θέλει να παίξει. Το γεγονός ότι το PS4 έχει πάρει κεφάλι με 25 εκατομμύρια πωλήσεις, κάτι που δεν βλέπω να αναφέρει κανείς, είναι ότι τα τελευταία χρόνια της 7ης γενιάς πολύς κόσμος αγόρασε PS3 γιατί τα exclusives του ήταν περισσότερα και ταυτόχρονα είχαν καλύτερα ratings/user scores/πωλήσεις. Οι κάτοχοι Xbox 360 είδαν την κονσόλα τους να μαραζώνει και ταυτόχρονα εκνευρίστηκαν από την διαρροή πολιτικής της Microsoft περί DRM, Always Online και επαναξιοποίησης του Kinect 2.0 σε games. Ειδικά με το τελευταίο πολλοί hardcore gamers αποφάσισαν να στραφούν εξ αρχής στη Sony, άσχετα με το ότι άργησαν να μάθουν ότι ο Don Mattrick είχε φύγει απ' την MS.

Στην πορεία παρότι το Xbox One έχει καλύτερα exclusives, το ότι το PS4 είναι πρώτο σε πωλήσεις αποτελεί από μόνο του ένα πρεστίζ στο ερώτημα κάθε χρήστη "Ποια κονσόλα πουλάει περισσότερο". Συνήθως στην κούρσα κάθε γενιάς όποιος πάρει κεφάλι το διατηρεί. Πάρτε για παράδειγμα το Wii στην 7η γενιά.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 01 Aug 2015 21:55 by Μάνος Γρυπάρης.

More
02 Aug 2015 00:33 #166728 by Tony
Το xbox εχει δικαιολογημενα πιο "δυσκολο" user interface μιας και πιο πολλα apps και δυνατοτητες.(βεβαια σε 1-2 μερες με ψαξιμο γινεσαι master)
Στο online gaming το xbox θεωρω πως ειναι πολυ μπροστα και στην γενικοτερη εμπειρια(καλοι servers) ,αλλα και στο community(εχω μιλησει σε party και εχω παιξει online με παρα πολλα ατομα που γνωρισα σε διαφορα games).

Τωρα ως προς τα controller,το controller του xbox one ειναι πολυ καλυτερο απο αυτο του ps3.Εχοντας δοκιμασει και του ps4 εχω να πω πως ειναι απλα το controller του psOne με αναλογικους και touchpad.Δε με συγκινει κατι ωστε να πω " wow κοιτα διαφορα" ...ειτε controller ps4 να μου φερνες ειτε ps3 δε θα με νοιαζει καθολου γιατι πολυ απλα ειναι κατα 80% το ιδιο πραγμα(το ιδιο ισχυει και για xbox ,αλλα το controller του 360 ηταν με διαφορα καλυτερο απο του ps3- το ιδιο πιστευω συνεχιζει να γινεται.
Το ps plus ηταν καλυτερο απο το xbox live gold,αλλα απο το 2016 δε θαυπαρ/ει συγκριση.Θα παιρνουμε τιτλους xbox one και 360 μεσω backwards compatibility. Δεδομεμνου οτι οι τιτλοι του 360 ειναι πιο φθηνοι κιαπο τυροπιτας,αναμενουμε τιτλαρες οπως fable,witcher 2,batman arkham,assassins creed,halo,gears of war κλπ.

Περιμενω πολλα απο τη microsoft σε θεματα gameDVR ωστε να αυξηθει η διαρκεια τουλαχιστον 15 λεπτα οπως το ps4,οπουσ'αυτο το θεμα μας τρωει λαχανο η sony.Βεβαια πολλα πραγματα θα αλλαξουν με τα windows 10 στα xbox ,επομενως οι προσθηκες μεσω updates θα ειναι πιο ευκολα εφικτες.
Το EA access ειναι πολυ value for money,ιδιως αν εισαι digital gamer ,αφου με 25 ευρω το χρονο εχεις fifa ,titanfall και αλλους μεγαλους τιτλους χωρις επιπλεον κοστος.
Η sony μετα την E3 ειναι σκετη απατη.Press conference στη gamescom δε θα χει,οποτε....οποιος παρει ps4 μετα τον Σεπτεμβρη ειναι κοροιδο.Δεν εδιξε τιποτα.last guardian- το περιμενα σε ps3 μωρη π474728%##€α sony ,δε θα παρω ps4 για να μου τρως τα λευτα!!!Horizon zero dawn- ομολογω φαινεται ωραιο,αλλα δε βασιζομαι σε ενα studio με μετριοτατους τιτλους( ναι killzone εσενα κοιταω).Shemnue 3,(θα φαω ξυλο αλλα τεσπα)αδιαφορο,μου φαινεται ενα συνηθισμενο japan παιχνιδι-τιποτα το ιδιαιτερο.Uncharted 4- ωραιος και ποιοτικοτατος τιτλος,τον ζηλευω ειναι η αληθεια, gran turismo 6- ηταν μοιραιο να γεννηθει το forza και να αλλαξει ο βασιλιας,until dawn-φαινεται ωραιο,no man' s sky-ωραιο setting ,απο gameplay δεν ξερω τι γινεται,ελπιζω να βγει καλο.Bloodborne- υπαρχει dark souls ,αδιαφορο.

Προσωπικα δεν υπαρχει κατι που να ζηλευω απο το ps4,πλην του uncharted αλλα δεν εχω ξανανοιωσει ετσι με αλλη κονσολα οπως τοxbox.Τρομερο community,games,online εμπειρια,προοπτικες.+backward compatibility.
The following user(s) said Thank You: Μάνος Γρυπάρης

More
02 Aug 2015 00:55 - 02 Aug 2015 00:58 #166731 by Panagiotis
Εγώ το βλέπω σαν bmw vs Mercedes, Ferrari vs Lamborghini. Οποία και να διαλέξεις ικανοποιημένος θα είσαι.Απλά ο καθένας έχει άλλα γούστα. Εγώ έχοντας παίξει και με τα 2 πάω λίγο προς σονυ για δικούς μου λόγους.Τα χειριστήρια btw ειναι ισαξια.Δεν είναι σαν του ps3 vs 360.Το ds4 Είναι μέρα με την νύχτα με το ds3 (Από άποψη χειρισμού) γιατί πλέον παίζεις fps με άνεση. Το δοκίμασα στο ps3. Έπαιζα uncharted χωρις να μου βγει η πίστη στο shooting κομμάτι. Είναι αρκετά κοντά αν με θετικά και αρνητικά και από τις 2 πλευρές.Πχ του xbox είναι πιο άνετο στο χέρι και έχει καλύτερες σκανδαλες ΑΛΛΑ το ds4 έχει καλύτερους μοχλούς και R1,L1 πλήκτρα.Πάντως γενικά γούστα είναι αυτά. Δεν χρειάζεται να μαλώνουμε ποιο είναι καλύτερο.
Last edit: 02 Aug 2015 00:58 by Panagiotis .

More
02 Aug 2015 15:22 #166746 by Δημήτρης Αραμπατζής
Φαίνεται και από την ψηφοφορία το αποτέλεσμα... Εγω για την όγδοη γενιά δεν πάω με την πλειοψηφία και έχω Xbox
Το αποτέλεσμα βγήκε όχι επειδή το Xbox One δεν έχει specs ισάξια του ps4 ούτε γιατί το ps4 έχει περισσότερα exclusives ούτε επειδή το design είναι μοντέρνο στο PlayStation και όχι στο Xbox. Άλλα επειδή ή Ελλάδα ειναι γεμάτη fanboys της Sony που δεν κατά δέχονται καν να δοκιμάσουν το Xbox. Που σκαρφιζονται όλες αυτές τις δικαιολογίες. Αυτή είναι ή αλήθεια.

[img
υ

More
02 Aug 2015 15:29 - 03 Aug 2015 04:08 #166748 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PS4 vs Xbox One

tonyler wrote: Παιδια το xbox ειναι τρομερο μηχανημα κ δεν μετανοιωνω ουτε δευτερολεπτο π το πηρα.
Θα προτιμουσα το store nα ηταν πιο οργανωμενο.

Απο τη στιγμη που ΔΕΝ εχεις δει απο κοντα και να το δουλεψεις λιγο το αντιπαλο στρατοπεδο δεν μπορεις να εχεις ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ετσι το ξερεις αυτο.

tonyler wrote: Απο τη στιγμη που το ps4 ειναι κονσολα με χειροτερα exclusives ,τα περισσοτερα εκ των οποιων ειναι indies με servers για online για πεταμα και παρ`ολα αυτα εχει διπλασιες πωλησεις και βαλε θεωρω πως αδικειται πολυ περισσοτερο απο λιγο.

Επειδη γινεσαι fanboy χωρις λογο & αθελα σου ισως, να σε ενημερωσω οτι ακομα εχεις δει ενα πολυ μικρο δειγμα απο τα sony ps4 exclusives ετσι και αυτο γιατι η ιδια η sony δεν τα εχει ανακοινωσει ακομα και αυτο ειναι κατα την αποψη της μια στρατηγική που προτιμάει να κανει σε αντιθεση με το xbox one που εχει δειξει παραπανω απο τα περισσοτερα console exclusives(Γιατι στην ουσια μονο console exclusives ειναι και οχι πραγματικα exclusives αφου τα περισσοτερα αν οχι ολα βγαινουν και για pc ετσι).
Και αυτο γιατι ηδη εχει χασει πολλα η ms απο τις παγκοσμιες πωλησεις και τις native resolution & fps σε σχεση με το ps4 ετσι και πρεπει να κανει τα παντα για να κερδισει λιγο εδαφος που απ' οτι βλεπω ναι μεν το κερδιζει αλλα στην ουσια ειναι δωρον - αδωρον απο τη στιγμη που το ps4 πουλαει σαν τρελο ανα το κοσμο ετσι.
Last edit: 03 Aug 2015 04:08 by Grigoris.