Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PS4 vs Xbox One

More
26 Apr 2015 22:07 #159918 by Γιάννης Πετρόχειλος

Kazalk wrote: Xbox One και τα μυαλα στα καγκελα, δν ξαναλλαζω απο την Microsoft που να χτυπιεστε!!

Έτσι πάμεεεεεε!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
26 Apr 2015 23:33 - 26 Apr 2015 23:34 #159923 by Τάσος Μαραγκός
οπως ειπε και ο Παντελης στην αρχη,ο σωστος gamer τα εχει ολα.κονσολες και pc.Αλλα αν πρεπει να διαλεξω ψηφιζω PS4,οχι σαν κατοχος ps4 αλλα ακολουθος της sony...
Last edit: 26 Apr 2015 23:34 by Τάσος Μαραγκός.

More
04 May 2015 11:28 #160400 by Αγησίλαος Σιντόρης
Ps4 απο εμενα χωρις να εχω καποια απο τις δυο κονσολες,απλα εχω ps 3 και ειμαι φαν .Δεν εχω ομως κανενα απο τα δυο οποτε δεν μπορει να ειναι αντικειμενικη η αποψη μου..Ισχυει βεβαια οτι η Microsoft εχει καλυτερες προσφορες ως προς την αγορα της κονσολας και αυτο την εχει κανει πολλες φορες δελεαστικη στα ματια μου...

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller

More
04 May 2015 13:18 #160409 by A
Replied by A on topic PS4 vs Xbox One
Xbox One, τα καλύτερα έρχονται :woohoo:

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

More
04 May 2015 17:07 #160423 by Γιωργος Ευστατογλου
λοιπον το μονο κρητηριο που διαλεγεις κονσολα ειναι η βιβλιοθηκη με τα παιχνιδια , αν εξαιρεσουμε το γεγονος οτι αυτητην στιγμη ειναι αθλιες και οι 2 βιβλιοθηκες ps4 και xbox one , ισως θα επερνα ps4 μονο και μονο για τα bloodborne , και last of us , κατα τα αλλα ειμαστε σε μια περιοδο που αντι οι βιομηχανια να εχει παρειφωτια και να εχουμε παιχνιδι exclusive τουμπανο καθε 2 μηνες, δεν κανει απολυτως τπτ , αγνωστοι οι λογοι , λοιπον αν ηταν να αγορασω μια κονσολα ΤΩΡΑ και μετα απο κανα χρονο να τις ειχα και τις δυο αυτη θα ηταν το ps4 , αλλα αν ηταν να παρω μια κονσολα τωρα και να την αλλαξω στην επομενη γενια (3 βαρια βαρια 4 χρονια ) τοτε νομιζω θα ηταν το xbox one , και δεν θελω να ακουσω βλακιες του τυπου (α... .το ps4 τρεχει με 59fps , ενω εκεινο τρεχει 60 , η ειναι 1080 και το) δεν υπαρχει κανενας λογος , κατα 90% διαλεγεις κονσολα με βαση την βιβλιοθηκη της και κατα 10% την τιμη της , το specs για μενα ειναι πολυ πιο κατω απο 1% .

More
04 May 2015 17:45 - 04 May 2015 17:46 #160425 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PS4 vs Xbox One
Συμφωνω σχεδον σε οτι λες αλλα οσο αφορα τα fps αν ητανε μονο για 1fps πιστεψε με δεν θα ειχε κανενας προβλημα αλλα το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 1FPS το προβλημα αλλα τουλαχιστον τα διπλασια οπως και η διπλασια αναλυση, ειδικα στην αναλυση εκει να δεις διαφορες.

Οριστε και η απόδειξη οσων λεω.
Last edit: 04 May 2015 17:46 by Grigoris.

More
20 Jun 2015 13:39 - 20 Jun 2015 13:40 #163005 by Anastasios Vozatzidis
Με αφορμή το χθεσινό live, θέλω να κάνω το εξής θέμα και να συζητήσουμε πολιτισμένα, κυρίως θέλω την άποψη του παντελή γιατί ξέρω ότι έχει τρομερές γνώσης πάνω στο gaming και έχει παίξει από τα περισσότερα games
από όλους μας εδώ μέσα!

Καταρχάς να ζητήσω συγγνώμη για τις ερωτήσεις μου χθες μιας και αυτές ρίξανε το λάδι στην φωτιά ώστε να ανεβεί η ένταση όμως είμαι σε δίλημμα, και οικονομικό και ηθικό ως προς τα που να κινηθω!

Μερικά πράγματα για εμενα που πρέπει να αναφέρω,
Warning: Spoiler!

Τώρα έχοντας ένα πολύ καλο pc που μπορεί να τρέξει τα πάντα και ένα ps4 όπου στα περισσότερα games μου αρέσει να τα παίζω στις κονσόλες για προσωπικούς λόγους (έχω γράψει στο θέμα εδω ) έρχομαι στο δίλημμα αν αξίζει να δώσω λεφτά για να παίξω την
συνεχεια των αγαπημένων σειρών από halo και gears of war!Δεν είμαι κανένας πλούσιος, άνεργος το διάστημα αυτό οποτε ότι λεφτά βρίσκω είναι από χαρτζιλίκι όσο ντροπιαστικό και αν ακούγεται αυτό στην ηλικία που είμαι,τόσα
έξοδα για δυο μονο games?
Μια άλλη ιδέα που έχω είναι να δώσω το 360 και να πάρω μεταχειρισμένο το one αλλα και σε αυτό κολλάω γιατί έχω τόσα παιχνίδια στο 360 και για kinect και δεν ξέρω κατά ποσο η beta με το backward compatibility θα καλυψει τους περισσοτερους
τίτλους που έχω!
Να περιμένω να βγούνε το halo και το gears μήπως και βγάλουνε καμια καλή προσφορα σε bundle?
Η απλά να τα δω full gameplay από live σαν ταινιούλα?

Να πω άλλη μια φορα ότι θέλουμε Παντελή να σε δούμε να κανεις live με xbox one, πραγματικά το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον να σε βλέπουμε να παίζεις τα παιχνίδια εκεί και να τα σχολιάζεις!
Διαφωνώ μαζί σου ότι το xbox one είναι καλύτερη επιλογή από το ps4 για έναν μέσο gamer καταλαβαίνω όμως γιατί είναι η δικη σου καλύτερη επιλογή και άλλων κατόχων xbox one αλλα δεν είναι όλοι τόσο
αφοσιωμένοι στα achivements ή σε μια κονσολα και στα 2 exclusives που κάνουνε την διαφορα!

Επίσης να προσθέσω ότι όσοι θεωρούν ότι το halo δεν έχει κανένα ιδιαίτερο story το 90% αυτών δεν έχει παίξει όλη την ιστορία του κόσμου του,sorry μάνο και χριστιάννα αλλα δεν μπορείς να συγκρίνεις το bioshock που έχει τους
μισους τίτλους με μια γιγάντια σειρά όπως το halo όταν δεν την έχεις παίξει όλη από την αρχή!Δεν είναι κάποιο καλύτερο από το άλλο απλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης!
Last edit: 20 Jun 2015 13:40 by Anastasios Vozatzidis.

More
20 Jun 2015 16:49 - 20 Jun 2015 21:17 #163012 by Παντελής Δασκαλέλος
Μιας και ανέφερες την ιστορία σου θα σου πω και εγώ μια ιστορία. Νοέμβριος 2013 το PS4 φθάνει στην ελληνική αγορά από το παράθυρο, το Xbox One δεν ξέρουμε πότε θα το δούμε επίσημα και υπάρχει επίσης όλο αυτό το αρνητικό κλίμα από τα λάθη της Microsoft. Εκείνο το διάστημα επηρεασμένος και εγώ από το hype δεν κάνω παραγγελία Xbox One από το εξωτερικό (το μόνο πράγμα για το οποίο έχω μετανιώσει πικρά σχετικά με την κονσόλα) και τσιμπάω PS4. Όλα τα πρώτα reviews της κονσόλας έχουν γραφτεί από μένα και μάλιστα έχω βάλει πολύ μεγαλύτερες βαθμολογίες σε σχέση με το Metacritic όχι γιατί ήθελα να boostάρω την κονσόλα, αλλά γιατί έτσι ήταν τα πράγματα. Αυτά για όσους μιλάνε για fanboyισμό...Μετά το πρώτο κύμα των launch τίτλων βγαίνει το Infamous: Second Son και εκείνο παράλληλα το διάστημα αγοράζω το Xbox One. To Infamous αν δεν είχαμε σύστημα με τις επιμέρους βαθμολογίες για να το σώσει ο τεχνικός τομέας θα έπαιρνε ένα 6 πολύ απλά.

Από την άλλη ξεκινά η Xbox One εμπειρία με Dead Rising 3, τι κι αν δεν είναι 1080p, είναι το καλύτερο κεφάλαιο της σειράς, το τερματίζω, γράφω review και μετά συνεχίζω να παίζω τα DLC. Επόμενος σταθμός Titanfall, εκεί τα είδα όλα, console exclusive θα μου πεις, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι το καλύτερο μέρος για να παίξει κάποιος αυτό το αριστούργημα είναι το Xbox One, γιατί πολύ απλά υπάρχει περισσότερος κόσμος στους servers για να απολαύσεις όλα τα modes. Μετά ήρθε η ώρα του Ryse όπου βλέποντας τα 6αρια λες φόλα θα είναι, όχι όμως το game είναι πωρωτικό, το soundtrack του μου έχει μείνει στο μυαλό και όσον αφορά για την διάρκεια έχω παίξει πάνω από 80 ώρες συνολικά (αυτά για όσους λένε ότι είναι 5 ώρες και πάπαλα). Για να μην κουράζω ασχολήθηκα με όλα τα games και σταδιακά το PS4 άρχισε να μαζεύει σκόνη. Άποψη για μια κονσόλα αποκτάς παίζοντας, αυτός είναι ο μόνος τρόπος και όταν βγαίνω και λέω κάποια πράγματα είναι γιατί έχω ασχοληθεί, γιατί έχω παίξει αρκετά games και στα δύο format. Το έχω δει gameplay βίντεο ή το είδα στην κονσόλα του φίλου μου είναι αστεία πράγματα.

Ερχόμαστε και στο ζουμί τώρα που λες γιατί να πάρω Xbox One, εάν το θες μόνο για να παίξεις Halo 5: Guardians και Gears of War 4 θα σου λέγα να μην το πάρεις. Εγώ θα σου παραθέσω απλά μια λίστα με console και exclusives και υπηρεσίες που θα τις δεις μόνο στο Xbox One και βγάλε τα συμπεράσματα σου (κατά την ταπεινή άποψη μου επίσης όλα τα multiplatform Racing και FPS είναι καλύτερα στο Xbox One απ'ότι στο PS4 λόγω των Impulse Triggers):
Console exclusives:
Dead Rising 3
Ryse: Son of Rome
Forza Horizon 2
Killer Instinct
Gears of War Ultimate Edition
Neverwinter
Smite
Project Spark
Fantasia: Music Evolved
State of Decay: Year-One Survival Edition
Titanfall
Fable Legends
The Solus Project
The Incredible Adventures of Van Helsing
Enki
Elite: Dangerous
Max The Curse of Brotherhood
D4: Dark Dreams Don't Die
Massive Chalice
Goat Simulator
Ori and the Blind Forest
Lifeless Planet
The Long Dark
Beyond Eyes
Gigantic
Happy Wars

Exclusives:
Forza Motorsport 5
Sunset Overdrive
Halo: The Master Chief Collection
Nero
Crimson Dragon
Scalebound
Recore
Crackdown
Happy Dungeons
Quantum Break
Sea of Thieves
Rare Replay
Blues and Bullets
Cuphead
Ashen
Phantom Dust
Forza Motorsport 6
Halo 5: Guardians
Gears 4

Υπηρεσίες
ΕΑ Access (13 δωρεάν games μέσα στο καλοκαίρι και πολύωρες trial εκδόσεις των τίτλων της EA)
Xbox Game Preview (Λειτουργεί σαν Steam Early Access, μόνο που επιπλέον κατεβάζεις και τζάμπα trials)
Backwards Compatibility (Τα μόνα games που δεν θα υποστηρίζει είναι αυτά του Kinect, όλο το υπόλοιπο library μπορεί να υποστηριχθεί)

Xbox One=Strength in Numbers...
Last edit: 20 Jun 2015 21:17 by Πιέρρος Φουστέρης.

More
20 Jun 2015 18:24 #163013 by Σταύρος Δήμου
Αυτή η συζήτηση μου θύμισε μια ατάκα που είχε πει ο κωμικός Ben Crosshow που κάνει τη σειρά Zero Punctuation.
Σε μια εκπομπή που έκανε μετά την e3 2013 που παρουσιάστηκαν τα xbox one + ps4 είπε αναφερόμενος στα exclusives: "δεν νοιώθω πως θα αγοράσω μια κονσόλα γιατί θα μου προσφέρει πρόσβαση στα παιχνίδια που θέλω, αλλά πως οι κονσόλες κρατάν ομήρους τα παιχνίδια που θέλω".

Η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει αντικειμενικά 'καλύτερη' επιλογή. Ανάλογα τα γούστα του καθενός, το 'καλύτερο' μπορεί να διαφέρει.
Άμα έχεις ήδη μια πλατφόρμα που παίζει σύγχρονα παιχνίδια, ναι οι λόγοι για να αγοράσεις δεύτερη, είναι μειωμένοι και ελάχιστοι, γιατί έχεις ήδη ένα μηχάνημα. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως η κονσόλα που δεν αγόρασες πρώτη είναι μάπα. Αν είναι να αγοράσεις και να έχεις ένα μόνο μηχάνημα, τότε υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα παίξουν ρόλο. Τα exclusives, η τιμή, οι πολιτικές της εταιρίας ίσως, το hardware, μπορεί και το που παίζουν οι φίλοι σου... Αν όμως έχεις ήδη μια κονσόλα και σκέφτεσαι να πάρεις δεύτερη, οι λόγοι που θα έχεις να σε κάνουν να αγοράσεις και δεύτερη λιγοστεύουν, γιατί πολλά 'θέλω' σου τα καλύπτει ήδη αυτή που έχεις.

Εγώ απ το 2009 είμαι PC gamer. Έχω την αντίθετη πορεία απ' αυτή που έχεις εσύ Celebron, και είμαστε στην ίδια ηλικία. Εγώ ξεκίνησα με SNES, και ύστερα πήγα σε N64,Dreamcast,Xbox,Gamecube,Xbox 360,Wii. Δεν μεγάλωσα από μικρός με PC, ίσα ίσα ήμουν από τους τελευταίους απ τους γνωστούς μου που απέκτησαν ένα στο σπίτι τους. PC gamer έγινα λόγο μιας συγκυρίας καταστάσεων. Από τα γεννοφάσκια μου ήμουν φανατικός κονσολάκιας, και μάλιστα νιτεντάκιας. Η Νιντέντο όμως αν και τις εποχές SNES-N64 στόχευε να έχει πάντα το δυνατότερο hardware, ύστερα έπαψε να ασχολείται, και αργότερα την εποχή Gamecube που τη παράτησε η id Software άρχισα να διευρύνω τους gaming ορίζοντές μου και να κοιτάω προς xbox, που όχι μόνο έβγαιναν τα παιχνίδια της id που αγαπώ, αλλά είχε και το Halo το οποίο τα 'σπαγε τότε. Τελικά τη προηγούμενη γεννιά κονσολών ξέκοψα τελείως με τις κονσόλες, γιατί για μένα προσωπικά ήταν η πιο απογοητευτική. Η Nintendo που αγάπησα είχε χαθεί, αντί να κυνηγά το ισχυρό hardware, εστιάστηκε σε ηλιθιότητες τύπου motion controls, τα FPS που είχα αρχίσει να αγαπώ έκαναν τεράστια απουσία από αυτή, και πλέον είχα αρχίσει να νιώθω ότι το development των games της αναμασόταν πολύ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετή πρωτοτυπία και κάθε νέο παιχνίδι να μοιάζει σαν remake ενός προηγούμενου. Όσων αφορά το 360, το πήρα μέσα στους πρώτους μήνες κυκλοφορίας του, δίνοντας 400 ευρώ τότε για να πάρω τη καλή έκδοση, και ήμουν πολύ ενθουσιασμένος μαζί του. Αλλά το πρώτο χρόνο έπαθε RROD, τον δεύτερο πάλι, και επίσης τον τρίτο χρόνο ξανά RROD, όταν πλέον η εγγύηση είχε λήξει, και έτσι σε 2μιση μόλις χρόνια απ' όταν έδωσα 400 ευρώ, έμεινα χωρίς κονσόλα. Το πόσο νευρίασα και απογοητεύτηκα τότε δεν λέγεται. Ποτέ ξανά δεν είχα δώσει τόσα χρήματα για κονσόλα. Ποτέ ξανά δεν είχα πάρει μια κονσόλα τόσο νωρίς απ' τη κυκλοφορία της. Και παρ' ότι έδειξα καλή πίστη και αγάπη σε αυτή που δεν είχα δείξει για καμία, μου το ξεπλήρωσε με το χειρότερο τρόπο. Ενώ το SNES μου λειτουργεί άψογα μετά από τόσο κάψιμο και 25 χρόνια απ τη στιγμή που βγήκε απ' το εργοστάσιο, μέσα σε 2μιση χρόνια μου χάλασαν 3 κονσόλες 360. Εκεί είπα να παρατήσω το gaming. Το σκεφτόμουν σοβαρά για ένα διάστημα. Και εντελώς τυχαία συνέπεσε εκείνη τη περίοδο να έχω αγοράσει το πρώτο μου PC, το οποίο το είχα πάρει για σερφάρισμα και γενικές εργασίες. Ήταν budget PC. Από περιέργεια λοιπόν έριξα μια ματιά στα requirements των games τότε, μην έχοντας ελπίδα πως θα μπορώ να παίξω σύγχρονα παιχνίδια, αλλά προς έκπληξη μου συνειδητοποίησα πως το μόνο που έλειπε απ το PC μου για να το κάνω να μπορεί να παίξει τα παιχνίδια που έβγαιναν εκείνη την εποχή, ήταν μια κάρτα γραφικών. Και πως μια κάρτα γραφικών με 150 ευρώ, θα μου επέτρεπε όχι μόνο να παίξω παιχνίδια που κυκλοφορούσαν σε ps3 και xbox360 όπως Fallout 3, αλλά και με καλύτερα γραφικά από ότι είχαν στις κονσόλες, που τότε κόστιζαν αν θυμάμαι καλά 200 ευρώ το 360, 300 το ps3. Για τη δική μου περίπτωση το να γίνω PC gamer εκείνη τη στιγμή ήταν η πιο value for money λύση. Και από τότε, σιγά σιγά έμαθα καλύτερα το 'χώρο' του pc gaming, και πράγματα όπως το δωρεάν online, τα mods, η κονσόλα εντολών κτλπ, με έκαναν να γίνω pc gaming fan, και να αποφασίσω πως θα είναι η κύρια πλατφόρμα gaming για μένα.

Το Wii το πήρα ύστερα, όταν πλέον είχε πέσει στα 150 ευρώ, και είχε κάποια παιχνίδια που ήθελα να παίξω, οπότε ναι, έτυχε να αγοράσω μια κονσόλα μόνο για 1-2 exclusives και εγώ. Αλλά το μετάνιωσα. Γιατί αφού τα έπαιξα, η κονσόλα άρχισε να μαζεύει σκόνες μένοντας μήνες στο έπιπλο, μέχρι που κάποια στιγμή το συνειδητοποίησα και την έκρυψα σε ένα ράφι.

More
20 Jun 2015 18:55 - 20 Jun 2015 19:45 #163015 by Μάνος Γρυπάρης
Από την στιγμή που οι περισσότεροι gamers είναι PCάδες (λόγω περισσότερων games, δεν υπάρχει κόστος αγοράς κονσόλας και κόστος αγοράς των games τους) το κριτήριο επιλογής αγοράς κονσόλας για τους περισσότερους έχει να κάνει για μένα καθαρά με το τι exclusives έχει κάθε κονσόλα και τι games σου αρέσουν (γιατί και το Wii U έχει πολλά exclusives αλλά δεν αρέσουν σε όλους). Το μεγαλύτερο κοινό των κονσολών για μένα δεν είναι οι "βαμένοι κονσολάδες" γιατί αν ήταν τόσο βαμένοι πια δεν θα εγκατέλειπαν π.χ. την Sega στις τελευταίες της κονσόλες ούτε την Nintendo στο Wii U. Έχει να κάνει με το τι παίζω ούτως ή άλλως σε PC και παίρνω την κονσόλα για να παίξω συγκεκριμένα games. Για μένα για να καταλάβεις αν κάποιος είναι κυρίως PC gamer ή console gamer το βλέπεις από το αν παίζει...FPS σε PC ή σε κονσόλα.

Στο τέλος της 7ης γενιάς όταν το PS3 είχε πολύ καλύτερα exclusives απ' το Xbox 360 και η Microsoft εγκατέλειψε την συγκεκριμένη κονσόλα, ξέρω ότι αρκετοί απογοητεύτηκαν. Όπως και με τα DRM και always online που ειδικά για το DRM είχαν πει στην Microsoft "Μπορεί να επανέλθουμε στο μέλλον". Μπήκε η 8η γενιά και εκεί καθαρά η Microsoft έβγαλε τα μάτια της με το να μεταφέρει τα games και στα PC. Συνεπώς κάποιος αγοράζει PS4 για να παίζει Bloodborne, The Order: 1886, Killzone: Shadow Fall, FIFA 14-15 με την λίστα φίλων του στο PSN που προέκυψε από την προγενέστερη αγορά του PS3 (λόγω των exclusives του) και όχι από το Origin που δεν παλεύεται, LittleBigPlanet 3 κτλ. τα οποία δεν θα βγουν ποτέ σε κανένα PC. Εκεί κρίνεται η διαφορά πιστεύω.

Celebrongr wrote: Επίσης να προσθέσω ότι όσοι θεωρούν ότι το halo δεν έχει κανένα ιδιαίτερο story το 90% αυτών δεν έχει παίξει όλη την ιστορία του κόσμου του,sorry μάνο και χριστιάννα αλλα δεν μπορείς να συγκρίνεις το bioshock που έχει τους
μισους τίτλους με μια γιγάντια σειρά όπως το halo όταν δεν την έχεις παίξει όλη από την αρχή!Δεν είναι κάποιο καλύτερο από το άλλο απλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης!

Όταν θα μιλάς για κάποιον και θα κρίνεις τις γνώσεις του θα φροντίζεις πρώτα να ξέρεις τι games έχει παίξει ή θα τον ρωτάς. Δεν θα βγάζεις συμπεράσματα από μόνος σου.
Το Halo: Combat Evolved το έχω τερματίσει και το Halo 2 το έχω παίξει μέχρι την μέση. Δεν με τράβηξε η σειρά και σταμάτησα εκεί.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 20 Jun 2015 19:45 by Μάνος Γρυπάρης.