Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
04 Jul 2008 18:21 #44550 by Esperos
Μα φιλε Akpe ουτε εγω ειπα το αντιθετο! Δεν ειπα κακος βγηκε αυτος ο νομος αλλα ΚΑΚΟΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ

Η διαφορα των σκεψεων μας ειναι η εξης:Εσεις λετε καλος ο νομος επιτελους βγηκε για την προστασια μας. (και σταματατε εδω)
Ενω εμεις λεμε:Ευκαιρια ειναι τωρα που μας πουλανε παραμυθια οτι νιαζονται για την υγεια μας να βγουμε ολοι καπνιστες και μη και να πουμε μπραβο που βγαλατε αυτον τον νομο (και το ενοω) αλλα για αυτα που μας κανετε εσεις ποιος θα μας προστατεψει?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Jul 2008 20:28 #44551 by Alex
Ρε αποσπερίτης διαβάζεις καθόλου των άλλων τα post γιστί με αυτά που λες δε νομίζω....Εγώ απλά σου παραθέτω την φράση που έκανε quote ο akpe ,τεσσερα post πανω, και αυτό αν δε σου λεει πολλά δε φταιμαε εμείς.Κι αν δεν κατάλαβες ο akpe δεν συμφωνεί και τόσο μαζί σου ("σας" αν παρω και τον poutskli)...

Πραγματικά όμως ρε συ μη περιαυτολογείς τόσο γιατί στο τέλος δε θα φταίμε εμείς να σε λέμε ψωνάρα.Συγνώμη κιολας!  :wink:

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
04 Jul 2008 23:52 - 05 Jul 2008 00:32 #44553 by Esperos
Δε νομιζω να ειναι ετσι ακριβος τα πραγματα με τον Akpe! Και για να το κανω πιο λιανα εξηγω: οταν λεει συγκεκριμενα "Επίσης αυτό που ξέρω είναι πως όποιος νοιάζεται για την δική του υγεία, αλλά και για την υγεία των γύρω του, δεν βάζει προτεραιότητες, λαμβάνει όλους τους παράγοντες ως εξίσου σημαντικούς." εγω αυτο το εκλαμβανω ως εξης "αυτος που νιαζετε για την υγεια του δε πιστευει πως μονο το τσιγαρο θα τον σωσει αλλα και ολλα τα αλλα που ειναι εξισου συμαντικα με αυτο!" Τωρα αν το μυνημα του ηταν διφορουμενο σαν την πυθειας και ενοουσε συνχρονος οτι μην υποτιμάω τον νομο γιατι και αυτος ειναι εξισου σημαντικός για τις βλαβερες συνεπειες του τσιγαρου οσο σημαντικες ειναι και οι περιπτωσεις που αναφερω δε φταιω εγω αλλα εκεινος που εγραψε διφορουμενο νοημα και ο καθενας πηρε την πλευρα που τον συμφερε! Αν το καταλαβα λαθος να μας πει ο ιδιος ο Akpe τι ακριβώς ενοουσε...
Οσο για το αν διαφωνει μαζι μου σου παραθετω και αυτο "Συμφωνώ με τον αποσπερίτη, αλλά το γεγονός πως υπάρχουν άλλα χίλια δυο επικίνδυνα γύρω μας δεν καθιστά το τσιγάρο λιγότερο "ένοχο" ή "επικίνδυνο". Αν και αυτο δε το καταλαβες στο κανω και αυτο λιανα, θελει να πει πως εχω δικιο σε αυτα που λεω απλα μην μειωνω τον νομο περι της απαγορευσης γιατι και αυτος ειναι εξισου σημαντικος, κατι που δεν διαφωνω γιατι το λεω εδω και τοσα ποστ, απλα συμπλιρωνω κιολας οτι μαζι με αυτον τον νομο ας απαιτησουμε περισσοτερα ξεντροπιαζοντας αυτους που "νιαζονται" για εμας...
Και τελος για την φραση σου αντιλεγω λεγοντας οτι τι θελετε να κανουμε εμεις για εσας? Να μη καπνιζουμε? Για εμας ειναι απολαυση και γουσταρουμε, ειναι δικαίωμα μας απο την στιγμη που το τσιγαρο ειναι νομιμο και πληρώνουμε και φορους για αυτο, αυτο όμως δεν μας κοβει και τα δικα μας δικαιωματα! Αρα λοιπον αντιστρεφω την φραση εναντιον σου και σε ερωτώ εσυ τι θα κανεις για εμας? Για τα δικα μας δικαιώματα? Εμεις θελουμε απλα να καπνιζουμε, γιατι να ανεχομαστε και ολες τις αλλες καρκινογονες ουσιες? Γιατι το τσιγαρο μου να 10πλασιαζει την μολυνση του περιβαλοντος εις βαρος μου οπως ειπε και ο Akpe την θανατηφορα επιδραση του? Γιατι να μη καπνιζω και η μονη συνεπεια μου να ειναι ο καπνος μου? Διαμαρτηριθηκες ποτε για τα δικα μου αυτα δικαιώματα? ΟΧΙ!Το μονο που νιαζει και εσενα ειναι να μη σε ενοχλει ΕΣΕΝΑ ο δικος ΜΟΥ καπνος! Αρα μη λες μεγαλα λογια γιατι εισαι και εσυ ενας απο αυτους που νιαζονται για το τι κάνουν οι άλλοι για μας και όχι εμείς για τους άλλους.
Οσο για το ψοναρα το μονο που εχω να πω RISUS ABUNDAT IN ORE STULTORUM (στο google θα βρειτε την μεταφραση και οσοι καταλαβατε καταλαβατε)
Last edit: 05 Jul 2008 00:32 by Esperos .

More
04 Jul 2008 23:54 #44554 by Esperos
Αν ο Akpe διαφωνει παρακαλω να μας διαφωτησει!

(Δε θα εκανα double post αλλα κατα λαθος μπηκε το παραπανω post 2 φορες και δε με αφηνε να το ξεγραψω οποτε εγραψα αυτο τουλαχιστον να μη φαινετε 2 φορες το ιδιο μήνυμα!)

More
05 Jul 2008 00:34 #44555 by Αντώνης Παπαθανασίου

aposperittis\ wrote: Δε νομιζω να ειναι ετσι ακριβος τα πραγματα με τον Akpe! Και για να το κανω πιο λιανα εξηγω: οταν λεει συγκεκριμενα "Επίσης αυτό που ξέρω είναι πως όποιος νοιάζεται για την δική του υγεία, αλλά και για την υγεία των γύρω του, δεν βάζει προτεραιότητες, λαμβάνει όλους τους παράγοντες ως εξίσου σημαντικούς." εγω αυτο το εκλαμβανω ως εξης "αυτος που νιαζετε για την υγεια του δε πιστευει πως μονο το τσιγαρο θα τον σωσει αλλα και ολλα τα αλλα που ειναι εξισου συμαντικα με αυτο!" Αν το καταλαβα λαθος να μας πει ο ιδιος ο Akpe τι ακριβος ενοουσε...

Βασικά εξέφρασα την αντίθεσή μου σε αυτό που είπε ο poutsoklis, πως δηλαδή είναι υπέρ του μέτρου αλλά το αποδοκιμάζει επειδή δεν έχουν θεσπιστεί μέτρα για όλα τα υπόλοιπα.

Nothing wrong there, σεβαστή η γνώμη του, απλά εκφράζω την διαφωνία μου.

Βέβαια εγώ διαφωνώ και με το οτι ο αποσπερίτης κουρεύτηκε, αλλά δεν βαριέσαι :P

Όσο για τα περι δικαιωμάτων, ναι μεν στην θεωρία έχεις κάποιο δίκιο, αλλά από την άλλη εμείς είμαστε οι "επικίνδυνοι" παράγοντες. Έχουμε το δικαίωμα να καπνίζουμε όπου επιτρέπεται, έχουμε όμως και την υποχρέωση να σεβαστούμε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν γουστάρουν τον καπνό μας :cool:

More
05 Jul 2008 01:00 #44561 by Esperos
Αρα λοιπον ολοι εχουμε τα δικια μας! Οι καπνιστες που ενοχλουντε απο εμας και εμεις που ενοχλουμαστε απο την βρωμα γυρω μας που 10πλασιαζει το λαθος του παθους μας. Απλα οι καπνιστες βρηκαν το δικιο τους με τον νομο ενω εμεις πειραμε τα @#@#@# απο αυτους που νιαζονται για το καλο ολων μας αλλα που "Ω! τι διαβολική σύμπτωσης!" το καλο και το δικαιο ειναι μονο για μια πλευρα η αλλη ας παει να γ@#$%$% αφου διαλεξε τον δρομο του θανατου ας παει μια ωρα αρχύτερα!
Εμεις φιλε μου ειμαστε τα ευκολα θυματα, εμας μπορουν να μας αλλαξουν τραπεζακι τους μεγαλοβιομηχανους που ρυπαινουν και νοθευουν τα φαγια μας μπορουν να τους αλαξουν

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
05 Jul 2008 08:03 #44564 by a Guest
Αυτός ο νόμος κατα μεγάλο ποσοστό ψηφίστηκε για να εναρμονιστούμε με όσα συμβαίνουν στην υπόλοιπη πολιτισμένη Ευρώπη.
(ευκαιρία να τσιμπήσουν και κανα πρόστιμο,γιατι ως γνωστόν του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και οι παραβάτες θα είναι ουκ ολίγοι)
ΟΜΩΣ....αν οι κυβερνήσεις νοιάζονταν πραγματικά για την υγεία των πολιτών,δε θα ενεργούσαν έτσι.
Θα απαγόρευαν ενελώς το τσιγαρο.
Γίνεται όμως αυτό; Δε γίνεται.
Και οι πολυεθνικές καπνοβιομηχανίες τί θα κάνουν;Κλέφτες θα γίνουν;
Άλλωστε το μεγαλύτερο ποσοστό απο τα λεφτά που δινετε (δίνουμε) για ένα πακέτο τσιγάρα καταλήγει στα ταμεία του κράτους.
Από τα 3 ευρώ,τα δυόμιση και βάλε είναι φόροι.
Το ταμείον είναι μείον;Ελα μωρέ,αυξάνουμε το φόρο στα τσιγάρα,τα αλκοολούχα ποτά και τα καύσιμα.
Λύσεις απλές και παστρικές.

More
05 Jul 2008 09:20 #44565 by Esperos
Τωρα μιλησες σωστα

More
07 Jul 2008 10:31 #44639 by Alex
Ρε παίδες τι είναι αυτά που λέτε?Δηλαδή το κράτος το κάνει για να πάρει πρόστιμο!!!Το οτι θα μειωθούν οι πωλήσεις τσιγάρων και η κίνηση στα μαγαζιά λόγω του νόμου (άρα και μείωση εσόδων του κράτους) δε θα παίξει κανένα ρόλο...Αν θέλει το κράτος να πάρει λεφτά από πρόστιμα (!!!) θα μπορούσε να αμολήσει για μια βδομάδα τρεις μπάτσους στην Κηφισίας και να μαζέψει όσα θα μάζευε από το τσιγάρο σε 5 χρόνια!!!Ρεεε πάτε καλά??!!!

Και αν aposperitis γουστάρεις να καπνίζεις δε θα σε ανεχτούμε δίπλα μας (μαζί με όλα τα άλλα), γιατί μου φαίνεται οτι πιστεύεις οτι όλα τα υπόλοιπα (πέραν του καπνισματος) τα υπομένεις μόνο εσύ και κανένας άλλος...Το κράτος δε σου απαγορεύει να καπνίζεις, σου απαγορευει να καπνίζεις εκεί που βλάπτεις και τους άλλους (αλλά μάλλον το μυαλουδάκι σου δεν το χωράει αυτό)...Δικαιωμά σου ειναι να καπνίζεις, να πέρδεσαι να ξερνας, να αυνανίζεσαι στο σπιτάκι σου και όπου αλλού δεν θίγεις, δεν ενοχλείς και δεν καταπατάς τα δικαιώματα κανένός.Το καταλαβαίνεις αυτό ή να σου το κάνουμε πιο νιανια να το χωνέψεις.Κι εμένα δικαίωμα μου αναφέρετο είναι να πηγαίνω όπου γουστάρω να να μπορώ να αναπνεύσω!Τα δικαιώματα σου σταματάνε εκεί που αρχίζουν του συνάνθρωπού σου.Αλλά μάλλον δεν το έχεις ξανακούσει αυτό...

Απλά δε παραδέχεστε οτι είστε ανίκανοι στο να περιορίσετε μια αδυναμία σας (και αρρώστεια) για το καλό του διπλανού σας και τα ρίχνεις όλα σε τρίτους, που ως συνήθως πάντα είναι ο τελικός φαίχτης αυτών που δεν μπορούν αναλογιστούν τις δικες τους ευθύνες...

Θα σου κάνω μια ερώτηση...

Αν πάμε εμείς οι δύο για καφέ κι εσύ καπνίζεις επειδή όπως λες το γουστάρεις, κι εγώ σου πω οτι με ενοχλεί...Ποια θα είναι η αντίδρασή σου?...

Και δεύτερη ερώτηση (γιατί αυτά που λέτε είναι παπαρολογίες του κερατά...) αν θέλεις το κράτος να είναι όπως το θες εσύ:Αν σου έλεγε:απαγορεύουμε τη πώληση ειδων καπνίσματος και το κάπνισμα γενικότερα ποια θα ήταν η αντίδρασή σου...

Και σε παρακαλώ αν θεωρείς κάποιον από δω χαμηλότερου νοητικού επιπέδου από το δικό σου θα σε παρακαλούσα να αποσυρθείς από τη συζήτηση καθώς είναι κρίμα ένα τόσο έξυπνο παιδί σαν εσένα να χαραμίζεται με ηλιθίους (stultorum)...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
07 Jul 2008 15:39 #44649 by Esperos
Εμεις το καταλαβαινουμε και μαλιστα πολυ καλα αυτο! Εσυ (που οπως βλεπεις τελικα εισαι και ο μονος που το πιστευεις) δε μπορεις να το καταλάβεις! Αυτο που δε μπορεις να χωνεψεις και απορώ που ζεις τελικά, ειναι πως το κρατος και τους μπατσους θα στείλει στην Κηφισίας και προστιμα στα τσιγαρα θα βαλει, και υψηλούς φορους θα βαλει και ολα θα τα κανει για να παιρνει λεφτα.
Αυτο που βαζεις σε παρένθεση ειναι το πιο σημαντικό. Αλλα αμα εχεις μαθει να βαζεις σε παρενθέσεις τα σοβαρότερα ζητήματα δεν μου κανει εντύπωση που σου εξηγουμε τοσοι ανθρωποι εδω και 3 σελιδες οτι δε βλεπεις περα απο την μύτη σου. Σου ξαναλεω λοιπον σα να μιλαω σε 6χρονο παιδακι, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ