Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
03 Jul 2008 13:19 #44476 by Esperos
Δε θα το ελεγα ρατσισμο αλλα παγκσοσμια μ@λακι@, λενε οι αρχηγοι των κρατων "Οκ πολητες μου θα σας κανω να πιστευετε πως νιαζομαι για εσας και τι καλα κανατε που με ψυφισατε! Θα κόψω το τσιγαρο στους δημοσιους χωρους που καταστρεφει την υγεια σας (να παρουμε φραγκα απο τους παραβατες) ενω εγω θα σας παιρνω πραγματικα την ζωη με υψιλους φορους, καυσαερια, ρυπανση, μολυνση του περιβαλοντος, θα δεχομαι να καιγονται τα δασοι της χωρας μου για να γινονται οικοπεδα και να παιρνω μιζες (αρα οχι καθαρο οξυγονο για ολους μας), θα διοχετευω καρκοινογονα προιοντα στην αγορα για να ψωφατε πιο γρηγορα γιατι φαγαμε τα λεφτα των ταμειων για της συνταξεις σας και εσεις εχετε χαρα για το τσιγαρο....οκ αφου ανεχομαστε ολα αυτα και δε μπορουμε να ξεσπαμε ουτε στο τσιγαρο μη παραπονιεστε αν δειτε τσιτομενους στο δρομο να ξεσπανε πανω σε εσας σε μαναδες σε αδελφες και γενικα τσαμπουκας να γινεται, το τσιγαρο ειτε μας αρεσει ειτε οχι παραδεχομαστε την αληθεια οτι χαλαρωνει, για αυτο το αναβουμε οταν ανχονομαστε οταν τσαντιζομαστε οταν γενικα ειμαστε σε υπερενταση, φανταστειτε εναν κοσμο χωρις οικους ανοχης ποσους βιασμους θα ειχαμε, ετσι και με το τσιγαρο αν δε μπορεις να ξεσπασεις οπου και οποτε θες τοτε θα ξεσπας με το παραμικρο στα μουτρα του αλλου! Εκτος και αν του λες "φιλαρακο μισο να παω  σπιτι μου να κανω ενα τσιγαρακι να ηρεμησω γιατι αν μινω και αλλο θα σου σπασω τα μουτρα!", αν νιαζεστε ολοι εσεις εκει εξω Ευρωπαιοι του @*^&!@ καντε και την ζωη μας πιο υγιεινη, πιο ξεκουραστη, βγαλτε μας τα ανχοι που εσεις μας δημιουργησατε και να ειστε σιγουροι πως απο μονοι μας θα κοψουμε το τσιγαρο, κανεις δε θελει να πεθανει προωρα, αλλα οταν η μονη μας επιλογη ειναι να πεθανουμε πριν την ωρα μας οπως και να εχει, τουλαχιστον ας πεθανουμε γνωριζοντας καποιες απολαυσεις...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Jul 2008 14:49 #44480 by Alex
Κοίτα για σενα μπορέι να είναι απόλαυση για άλλους δεν είναι...Το θέμα είναι οτι εδώ στην Ελλάδα ολοι κοιτάμε τον εαυτούλη μας δεν μας πειράζει αν κάτι εννοχλεί τον άλλον,αρκει εμείς να είμαστε καλά.Ρωτάς τον άλλον αν νευριάζει που καπνίζεις δίπλα του;

Για μένα για παράδειγμα είναι απόλαυση να βαράω μια ντουντούκα που και που, και να γουστάρω.Αν έρθω εγώ σε μία καφετέρια και βαράω μια ντουντούκα στο αυτί σου θα εννοχληθείς και με το δίκιο σου...Αν εννοχλείσαι εσύ από τη φασαρία της ντουντούκας άλλο τόσο εννοχλείς (και κυρίως βλάπτεις) οταν καπνίζεις.

Και αυτά περί συνομοσίας για να μας ελέγχουν τα θεωρώ γελοία και απολαυστικά αστεία...Πολύ Λιακόπουλο βλέπετε όλοι...

Σίγουρα υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία μας κάνουν κακό και θα έπρεπε να αντισταθούμε.Αλλά δε θα πούμε όχι σε οτιδήποτε που θα μας βελτιώσει τη ζωή.

Και ήμαρτον-έλεος μιλάμε για μια απαγόρευση ενός πράγματος τόσο ανούσιου και τόσο ηλίθιου που δε προσφέρει τίποτα σε κανέναν!

Και σόρρυ ρε Aposperitis (εγώ καπνίζω που και που κανενα τσιγάρο) αυτοί που δεν καπνίζουν βαράνε τους άλλους από τα νεύρα τους?Τι είναι αυτά που λες?

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
03 Jul 2008 15:04 #44482 by Esperos
Αν ζουσαμε σε ενα τσιρκο και ειχαμε μεγαλωσει με αυτους τους θορυβους και ξαφνικα μας λεγανε οτι απαγορευονται οι ντουντουκες "ξεχνωντας" τα τυμπανα, τις κυθαρες, τα ταμπουρλα, τις φωνες και δε ξερω και εγω τι αλλο θα ηταν γελοιο η οχι? Ετσι και εδω οταν ζουμε μεσα στον καρκυνο και στην βρωμα και μας λενε κοβουμε το τσιγαρο ναι ακουγετε και ειναι και γελοιο!
Δε μιλησα για συνομωσια και ελενχο πουθενα! Αυτο το κανουν αλλα οχι με το τσιγαρο και ναι καλα θα κανετε να αφηπνηστητε λιγο και να βλεπετε και Λιακοπουλο γιατι μπορει μεσα στις μ@λ@κιες που λεει (που ο κοσμος πιανετε μονο απο αυτες αδιαφοροντας για τα υπολοιπα σωστα που λεει) θα μαθετε πολλα που η ιστορια μας τα κρυβει για να πιστευουμε τις μουφες που μας αραδιαζουν.
Για να καταλαβεις φιλε μου mordred οτι δε σκεφτεστε λογικα και για αυτο πιστευετε οτι σας λενε και κοροιδευετε καπιους που πανε να σας ανοιξουν τα μιαλα θα σου φερω και εγω ενα παραδειγμα αν μπορεσεις να το καταλαβεις καλος, αν οχι μη ντραπεις πεστο μου να στο κανω ακομα πιο λιανα, για αυτο ειναι το forum για να μιλαμε και να

More
03 Jul 2008 15:49 #44483 by Esperos
Σας εχω τρομερα νεα

More
03 Jul 2008 16:02 #44484 by Alex
Άρα μου λες οτι νευριάζεις επειδή έχεις στέρηση από το τσιγάρο...Δηλαδή είσαι άρρωστος με λίγια λόγια όντας εξαρτημένος.Δε το λέω εγώ εσύ το είπες...

Το θέμα παλι σου λεω και δεν το καταλαβαίνεις δεν είναι τι κάνεις εσύ που είσαι καπνιστής αλλά ο διπλανός σου...Ο άλλος τι σου φταίει ρε φίλε που είσαι εσύ εξαρτημενος;Πρέπει να τον κάνεις και αυτόν;

Και δεν το κατάλαβα αυτό με το τσιρκο.Εγώ ποτέ μου δεν έζησα ούτε στον καρκίνο ούτε στη βρώμα.Είναι σαν να μου λες επειδή έτσι κι αλλιώς είναι όλα μπουρδέλο τι πειράζει να τα κάνουμε και λίγο παραπάνω;...Ωραία λογική μπράβο!Και σε παρακαλώ μην κανεις υποδείξεις στο ποιος μας ανοίγει και ποιος όχι το μυαλό...Άσε για τον καθένα να το κρίνει αυτό.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
03 Jul 2008 16:14 #44486 by a Guest
Κοίτα δεν μπορώ να αμφισβητήσω τις πηγές σου αλλα ούτε και να τις επιβεβαιώσω. Το όλο θέμα όμως με έχει νευριάσει (και κουράσει) απίστευτα! Ακόμα και τώρα δελτία ειδήσεων ασχολούνατι με την ανεύρεση του δολοφόνου, για να μην αναφέρω για τα "χαριτωμένα" βιντεάκια με τα ξενέρωτα "θα μας λείψεις" και άλλες παπαριές. Και όλα αυτα γιατι???? Γιατί είναι ο ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ!!! Ουάου!!!!!! Λές και όλοι οι άλλοι που βρήκαν παρόμοιο (και χειρότερο) θάνατο, δεν είχαν ψυχή., Αλλα ξέχασα, ήταν ανώνυμοι........

More
03 Jul 2008 16:30 #44488 by Esperos
Mα σαφεστα και ειμαι εξαρτημενος ξερεις κανεναν που καπνιζει κανονικα και δεν ειναι? Σας ειπε κανεις πως το τσιγαρο δεν ειναι ναρκοτικο? Αν δεν ηταν θα το κοβαμε ολοι χωρις βοηθεια!

Αυτο ακριβος σου εξηγω και εγω και δε μπορεις και εσυ να το καταλαβεις, οτι εγω οκ καπνιζω αλλα εγω εχω καταλαβει πως το τσιγαρο ειναι το τελευταιο που με καταστραφει οταν το περιβαλον ειναι ειδη μολυσμενο απο τα εργοστασια, τα φορτηγα, απο τα ληματα, απο τα καμενα δαση που δεν παραγουν πια αρκετο καθαρο οξυγονο απο ολα αυτα που μου καταστρεφουν ουτος η αλλος την υγεια μου καπνιζω δε καπνιζω. Εσυ που δε καπνιζεις καλο ειναι να καταλαβεις και εσυ αυτο το θεμα και να μη χαιρεσε τοσο πολυ με την απαγορευση του τσιγαρου αλλα να αγαναχτης με την νοοτροποια βγαζω νομους για να κερδιζω και αλλα λεφτα εις βαρος των πολιτων μου και εκει που πρεπει εγω σα κρατος να κανω μια σωστη κινηση οπως τη αναδασοση στις καμενες εκτασεις, βαρια προστημα στα εργοστασια που ρυπαινουν το περιβαλλον, σοβαρος ελενχος στις τροφες που μπαινουν στα σπιτια μας και γενικα ολλα αυτα που καταστρεφουν περισοτερο την δικια σου υγεια απο τι να αναπνεες ενα καπνο δε κανει κανεις τιποτα. Και στο κατω κατω αν θες να στο πω και πιο απλα αλαξε τραπεζακι ρε φιλε μη καθεσε διπλα σε καπνιστη αμα φοβασε μη παθει κατι η ακλονυτη υγεια σου!

Εσυ μπορεις να ζεις σε χωριο η σε καποια δικια σου παραμυθουπολη εμεις εδω οι Αθηναιοι ομως

More
03 Jul 2008 16:39 #44489 by Esperos
Για μενα δε μετραει αν εισαι ανωνυμος η οχι και συγουρα εχεις 100% δικιο φιλε μου και συμφωνω σε ολα μαζι σου! Για μενα αυτο που ειναι συνταραχτικο ειναι ο τροπος, οχι το προσωπο...

More
03 Jul 2008 17:26 - 03 Jul 2008 17:42 #44492 by Αντώνης Παπαθανασίου
Έκανα merge topics αφού ουσιαστικά μιλάμε για το ίδιο θέμα.
Όσοι δεν είχαν προλάβει το προηγούμενο give it a look.

Είδαμε ήδη σε προηγούμενο post κατά πόσο το κάπνισμα από μόνο του είναι "αθώο". Οπότε αποσπερίτη, ναι το καυσαέριο και τα λοιπά χημικά απο μόνα τους είναι επικίνδυνα, αλλά σε συνδυασμό με το τσιγάρο ανεβάζουν τον δείκτη επικινδυνότητας στο δεκαπλάσιο. Μπορεί λοιπόν εμείς να γουστάρουμε, αλλά αν κάποιος ενοχληθεί ίσως το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να του ζητήσεις εκείνου να αλλάξει τραπέζι.

Το θέμα μας λοιπόν ποιό είναι;

Το τσιγάρο είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να προκαλέσει χίλιες δυο παθήσεις.
Πίστεψέ με δεν είναι θέμα μέτρου. Είναι θέμα γονιδίων, οργανισμού, και πιθανοτήτων.
Το παθητικό κάπνισμα επίσης μπορεί να προκαλέσει τις ίδιες παθήσεις.

Όντως υπάρχουν άλλα χίλια δυο πράγματα που προκαλούν παρόμοια προβλήματα.
(ανάμεσά τους ακόμα και το νερό που πίνουμε).

Είναι όμως αυτή δικαιολογία για να "καλμάρουμε" την επικινδυνότητα του τσιγάρου;

Πόσω μάλλον όταν το θέμα μας είναι η έκθεση μη-καπνιστών στον δικό μας καπνό...

Είναι σαν να λέμε πως "οκ, αφού έτσι κι αλλιώς θα το βρεί από αλλού, λίγος καπνός δεν θα του κάνει τίποτα".

Και στο κάτω κάτω μπορεί εγώ και εσύ να αποδεχόμαστε τα ρίσκα και τις συνέπειες και να καπνίζουμε σαν φουγάρα, το θέμα είναι όμως πως δεν έχουμε το δικαίωμα να θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων.

Πάμε και στο παθητικό κάπνισμα; Ο νόμος αρχικά επινοήθηκε κυρίως για να προστατέψει τους εργαζόμενους σε χώρους ηψηλού κινδύνου, βλέπε μπάρμεν, σερβιτόρους κ.λπ. Στην αμερική λόγου χάρη, 9 στους 10 barmen αντιμετώπιζαν προβλήματα που σχετίζονται με το αναπνευστικό μόλις στον 2ο χρόνο εργασίας τους.

Εκτός αυτού, οι μη καπνιστές δια μέσου του παθητικού καπνίσματος εισπνέουν τις ίδιες καρκινογόνες και τοξικές ουσίες όπως οι καπνιστές, ενώ η συγκέντρωσή τους στον οργανισμό είναι ανάλογη με τη συγκέντρωση που έχει ο μολυσμένος από το κάπνισμα περιβαλλοντικός αέρας.

Αν υποθέσουμε δηλαδή πως στον εσωτερικό χώρο κάποιας καφετέριας, την οποιαδήποτε δεδομένη στιγμή καπνίζουν 10 άτομα, από 4 τσιγάρα την ώρα ο μη καπνιστής που θα κάτσει σε οποιοδήποτε σημείο θα εισπνεύσει καπνό αντίστοιχο των 8! τσιγάρων την ώρα.

Σε εξωτερικούς χώρους μάλιστα, τους οποίους όλοι θεωρούμε (λανθασμένα) ασφαλής, και λαμβάνοντας υπ'όψη μας τα ίδια δεδομένα ο μη καπνιστής θα εισπνεύσει καπνό αντίστοιχο των 2-4 τσιγάρων την ώρα, ανάλογα με το που είναι τοποθετημένος.

Οι μη καπνιστές τώρα, που υποβάλλονται σε παθητικό κάπνισμα έχουν αυξημένο κίνδυνο κατά 20% έως 30% να παρουσιάσουν καρκίνο του πνεύμονα και από 50% και βάλε (πλησιάζει το 90% σε ευπαθής ομάδες) αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν οποιαδήποτε μορφή ασθένειας σχετίζεται με το άνω αναπνευστικό σύστημα.

Τα παραπάνω πορίσματα προέρχονται από συνέδριο 29 εμπειρογνωμόνων από 12 χώρες, οι οποίοι εξέτασαν 50 ιατρικές έρευνες σχετικές με το θέμα. Οι εργασίες έγιναν μέσα στα πλαίσια της Διεθνούς Ένωσης για την Έρευνα στον Καρκίνο (International Agency for Research Against Cancer) η οποία είναι μέρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Και για να πάρετε μια ιδέα για το τι προκαλεί το παθητικό κάπνισμα (από μόνο του παρακαλώ):

en.wikipedia.org/wiki/Second_han ... rm_effects

Παρ'τε τα με τη σειρά: Long-term effects (ρίξτε βάρος στην τελευταία πρόταση), Short-term effects, Causal mechanisms, Epidemiological studies of passive smoking, Studies of passive smoking in animals, Risk level of passive smoking, Current state of scientific opinion.
Last edit: 03 Jul 2008 17:42 by Αντώνης Παπαθανασίου.

More
03 Jul 2008 17:40 #44493 by Esperos
Παιδια μπορει να μη σας το εδωσα να το καταλαβετε καλα και πιθανως να φταιω και εγω σε αυτο αφου γενικα στην ζωη μου ειμαι πολυ χειμαρωδεις και ειδικα οταν πρεπει να γραψω ολα αυτα που σκεφτομαι "μπουκωνω" και γραφω σχεδον τα μισα.
Οποτε ανακαιφαλαιωνω και λεω το εξης, δεν ειπα κακος βγηκε ο νομος παρτε τον πισω, σαφεστατα και οι μη καπνιστες ειδικα αν ειναι επαγγελματιες οταν εισπνεουν τον καπνο 200+ ατόμων μιλαμε για σοβαροτατο προβλημα. Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι μη χαιρεστε και νιωθετε ικανοποιημένοι