Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
05 Oct 2005 02:41 #3699 by sourwtiri
Εδώ θα συζητάμε όλη την ειδησεογραφία που αφορά την χώρα μας.

Για αρχή δείτε το παρακάτω που δημοσιεύτηκε για το θέμα ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Όχι η Τουρκία στην Ευρώπη
Ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούμε δεδομένο ότι θα πρέπει να έχουμε λόγο στην λήψη αποφάσεων που έχουν να κάνουν με το μέλλον και την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαιτέρως όσον αφορά ζητήματα που αφορούν άμεσα την χώρα μας και τον λαό μας.
Κατά τις πρόσφατες πολιτικές διαβουλεύσεις σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. αρκετά κράτη της Ευρώπης προέβησαν στην διενέργεια δημοψηφίσματος, ώστε οι κυβερνήσεις τους να λάβουν επίσημα γνώση της θέλησης του λαού τους, πριν προχωρήσουν στις οποιεσδήποτε αποφάσεις. Στην Ελλάδα κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ. Η Ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε ενέργειες και αποφάσεις χωρίς να ερωτηθεί ποτέ ο Ελληνικός λαός, ως όφειλε να πράξει για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Υποστήριξε την Τουρκική υποψηφιότητα την στιγμή που σύσσωμη η κοινή γνώμη απαιτούσε την άσκηση βέτο για λόγους εθνικής ασφαλείας και σεβασμού των εθνικών μας δικαίων στην περίπτωση της Κύπρου.

Οι υπογράφοντες Έλληνες, δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό οποιονδήποτε όρο και οποιαδήποτε συμφωνία και ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ενεργήσει έτσι ώστε να μην ικανοποιηθεί η Τουρκική υποψηφιότητα ένταξης καθώς και την διενέργεια δημοψηφίσματος και στην Ελλάδα για το ζήτημα αυτό, για τους παρακάτω λόγους:

Η θέση της Τουρκίας είναι στην Ασία και όχι στην Ευρώπη
Η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη και δεν μπορεί να αποτελεί σε καμία περίπτωση μέρος της Ευρωπαϊκής οντότητας, ούτε πολιτισμικά, ούτε πληθυσμιακά, ούτε εδαφικά, ούτε και οικονομικά. Η ένταξή της στην Ε.Ε. θα είναι καταστροφική για τους Ευρωπαίους και τις χώρες τους τόσο οικονομικά, όσο και πολιτισμικά. Τουλάχιστον 70.000.000 Ασιάτες αναμένουν σήμερα την απελευθέρωση των συνόρων της Ευρώπης για να εισβάλουν και να κατακλείσουν τις Ευρωπαϊκές πατρίδες. Το πρώτο θύμα θα είναι η Ελλάδα όπου σε αυτή την περίπτωση θα μεταβληθεί κυριολεκτικά σε επαρχία της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η Θράκη, το Αιγαίο και η Κύπρος ειδικότερα θα μετατραπούν σε ξένα εδάφη. Η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα είναι μία βόμβα στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής υπόστασης, ολοκλήρωσης και ανεξαρτησίας.

Ένα κράτος - τρομοκράτης
Η Τουρκία σήμερα εξασκεί εκκαθαριστικές τρομοκρατικές επιχειρήσεις σε ολόκληρους πληθυσμούς εντός των συνόρων της. Κούρδοι, Αρμένιοι, Πόντιοι και ₼ραβες δολοφονούνται με τον χειρότερο τρόπο ή σαπίζουν με βασανιστήρια στα περιβόητα «λευκά κελιά». Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εξόντωση των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών κάτω από τις τουρκικές αγριότητες του 1955.
Στην Τουρκία δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης και θρησκευτικών δικαιωμάτων ή πολιτικών φρονημάτων.
Οι Τούρκοι οργανώνουν σήμερα εξτρεμιστικές ομάδες μουσουλμάνων σε πολλές χώρες με σκοπό την αποσταθεροποίηση και την εξυπηρέτηση των επιθετικών πολιτικών τους. Οι «γκρίζοι λύκοι» στην Θράκη είναι μόνο η αρχή. Μέχρι σήμερα εντείνουν την επιθετική τους δραστηριότητα στο Αιγαίο και προκαλούν με θερμά επεισόδια και ασκήσεις συνεχώς.
Η Τουρκία την στιγμή που ζητά να ενταχθεί στην Ε.Ε. έχει εισβάλλει σε κράτος μέλος της, την Κύπρο και αρνείται να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής, καθώς και να δώσει λύση στο ζήτημα των αγνοουμένων.
Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία δεν έχει επιδείξει απολύτως καμία πράξη καλής θέλησης.

Το «μακρύ χέρι» της Αμερικανικής πολιτικής
Σήμερα οι Η.Π.Α. πιέζουν την Ε.Ε. να δεχτεί ως μέλος της την Τουρκία. Ο πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Αμερικής - Τουρκίας - Ισραήλ είναι η δύναμη που εξτρεμιστικά απειλεί σήμερα την παγκόσμια ελευθερία. Η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. θα είναι ουσιαστικά η είσοδος της Αμερικής στην κοινότητά μας και θα είναι η καταδικαστική πράξη κάθε ελπίδας για μια ανεξάρτητη και αυτόνομη Ευρωπαϊκή δύναμη.
Για αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους η Τουρκία δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.

Απο protovoulia.hostrocket.com/

======================================

περα απο το αν συμφωνω με την ενταξη θεωρω το παραπανω σαιτ ρατσιστικο και ακρως παραπλανητικο και εξεπλαγην που παρουσιαστηκε τοσο εμφατικα(ολοκληρο μπανερ) απο καποιον moderator! Καμια εμπαθεια απεναντι του ασφαλως!

"Η «Πρωτοβουλία ΟΧΙ στην Τουρκία» είναι η κίνηση Ελλήνων πολιτών που συγκαλέστηκε με σκοπό την μαζική κινητοποίηση εναντίωσης στην καταστροφική ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε"

ποιος "ηγειται" των ελληνων πολιτων; ποιος εκανε το σαιτ; ποιος εγραψε αυτα που διαβαζουμε μεσα; θεωρω πολυ υποπτο αυτο το κρυφτο!

ποιες ειναι οι χωρες που εκαναν δημοψηφισμα; γιατι δεν παραθετει καποια λινκς και απλα το αφηνει να αιωρειται;ποια ηταν τα αποτελεσματα;

επισης μια σελιδα με ελλιπεις, κατα πασα πιθανοτητα μη εγκυρες και επιλεγμενες εντεχνα πληροφοριες αρκει για να με κανει να υπογραψω; ναι αν ειμαι εθνικιστης του κερατα και συνεπως ρατσιστης(μακρυα απο μας)!

η σωστη πρωτοβουλια κατα την ταπεινη μου αποψε θα ειχε σοβαρη επιχειρηματολογια και οχι αυτες τις αηδιες! θα μας εδειχνε καποιο καταστατικο με τις προυποθεσεις της ευρωπαικης ενωσης για την ενταξη των χωρων και οχι καποιες πολιτισμενες καταφορες εναντιων τουρκων και αμερικανων!

ελπιζω πραγματικα να μη βρει απηχηση η προσπαθεια γιατι αυτο δε θα ναι καθολου τιμητικο για τους ελληνες! παντα μεσα στο κεφαλι μου βεβαια!

edit: βασικα οσο το διαβαζω βλεπω ξεκαθαρα τον προπαγανδιστικο του χαρακτηρα!

φρασεις χρησιμοποιημενα τεχνιεντως οπως:

Ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούμε δεδομένο

σύσσωμη η κοινή γνώμη

υπό οποιονδήποτε όρο και οποιαδήποτε συμφωνία (απολυτα δημοκρατικο ετσι; )

Η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη

Η ένταξή της στην Ε.Ε. θα είναι καταστροφική για τους Ευρωπαίους (ασχολιαστο....)

για να εισβάλουν και να κατακλείσουν τις Ευρωπαϊκές πατρίδες. Το πρώτο θύμα θα είναι η Ελλάδα (ελεος!!!!)

βόμβα στα θεμέλια

ανεξαρτησίας(λεξη κλειδι για τον γαλουχημενο με αντι-τουρκικα αισθηματα ελληνα)

εξόντωση των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών κάτω από τις τουρκικές αγριότητες του 1955. (α γι αυτο ολοι οι ευρωπαιοι ψηφιζουν εναντιων!Μας λυπηθηκαν)

Οι «γκρίζοι λύκοι» στην Θράκη είναι μόνο η αρχή

η είσοδος της Αμερικής στην κοινότητά μας (ατιμες λεξεις σπατε κοκκαλα!)

Για αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους (τους οποιους δεν εχει νοημα να αναλυσει γιατι εχει ανεβει ηδη το εθνικο μου φρονημα στα υψη κι αμα τα παρω στο κρανιο μπουκαρω στην Πολη και την παιρνω μονος!)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Oct 2005 00:45 #3729 by Γιώργος Γκούμας

sourwtiri wrote: περα απο το αν συμφωνω με την ενταξη θεωρω το παραπανω σαιτ ρατσιστικο και ακρως παραπλανητικο και εξεπλαγην που παρουσιαστηκε τοσο εμφατικα(ολοκληρο μπανερ) απο καποιον moderator! Καμια εμπαθεια απεναντι του ασφαλως!

"Η «Πρωτοβουλία ΟΧΙ στην Τουρκία» είναι η κίνηση Ελλήνων πολιτών που συγκαλέστηκε με σκοπό την μαζική κινητοποίηση εναντίωσης στην καταστροφική ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε"

ποιος "ηγειται" των ελληνων πολιτων; ποιος εκανε το σαιτ; ποιος εγραψε αυτα που διαβαζουμε μεσα; θεωρω πολυ υποπτο αυτο το κρυφτο!

ποιες ειναι οι χωρες που εκαναν δημοψηφισμα; γιατι δεν παραθετει καποια λινκς και απλα το αφηνει να αιωρειται;ποια ηταν τα αποτελεσματα;

επισης μια σελιδα με ελλιπεις, κατα πασα πιθανοτητα μη εγκυρες και επιλεγμενες εντεχνα πληροφοριες αρκει για να με κανει να υπογραψω; ναι αν ειμαι εθνικιστης του κερατα και συνεπως ρατσιστης(μακρυα απο μας)!

η σωστη πρωτοβουλια κατα την ταπεινη μου αποψε θα ειχε σοβαρη επιχειρηματολογια και οχι αυτες τις αηδιες! θα μας εδειχνε καποιο καταστατικο με τις προυποθεσεις της ευρωπαικης ενωσης για την ενταξη των χωρων και οχι καποιες πολιτισμενες καταφορες εναντιων τουρκων και αμερικανων!

ελπιζω πραγματικα να μη βρει απηχηση η προσπαθεια γιατι αυτο δε θα ναι καθολου τιμητικο για τους ελληνες! παντα μεσα στο κεφαλι μου βεβαια!

edit: βασικα οσο το διαβαζω βλεπω ξεκαθαρα τον προπαγανδιστικο του χαρακτηρα!

φρασεις χρησιμοποιημενα τεχνιεντως οπως:

Ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες θεωρούμε δεδομένο

σύσσωμη η κοινή γνώμη

υπό οποιονδήποτε όρο και οποιαδήποτε συμφωνία (απολυτα δημοκρατικο ετσι; )

Η Τουρκία δεν είναι Ευρώπη

Η ένταξή της στην Ε.Ε. θα είναι καταστροφική για τους Ευρωπαίους (ασχολιαστο....)

για να εισβάλουν και να κατακλείσουν τις Ευρωπαϊκές πατρίδες. Το πρώτο θύμα θα είναι η Ελλάδα (ελεος!!!!)

βόμβα στα θεμέλια

ανεξαρτησίας(λεξη κλειδι για τον γαλουχημενο με αντι-τουρκικα αισθηματα ελληνα)

εξόντωση των Ελλήνων Κωνσταντινουπολιτών κάτω από τις τουρκικές αγριότητες του 1955. (α γι αυτο ολοι οι ευρωπαιοι ψηφιζουν εναντιων!Μας λυπηθηκαν)

Οι «γκρίζοι λύκοι» στην Θράκη είναι μόνο η αρχή

η είσοδος της Αμερικής στην κοινότητά μας (ατιμες λεξεις σπατε κοκκαλα!)

Για αυτούς και για πολλούς ακόμα λόγους (τους οποιους δεν εχει νοημα να αναλυσει γιατι εχει ανεβει ηδη το εθνικο μου φρονημα στα υψη κι αμα τα παρω στο κρανιο μπουκαρω στην Πολη και την παιρνω μονος!)

Μαζι σου...Συμφωνω απολυτα και πληρως.Ας ειμαστε λιγο σοβαροι.....

More
06 Oct 2005 01:28 #3739 by sourwtiri

xenistis wrote: Θα σταθώ μονάχα σε ορισμένα σημεία τα οποία θεωρώ πως προσβάλουν τον κοινό νου και διακατέχονται από πολιτικές εμπάθειες,οι οποίες ασφαλώς και δεν έχουν χώρο σε ένα ιστότοπο που κύρια ενασχόλησή του είναι τα βιντεοπαιχνίδια,σε αντίθεση με το thread το οποίο γίνεται στο off topic επειδή παρουσίαζει"γενικό"ενδιαφέρον για όλους τους Έλληνες πολίτες!

κατα τη δικη μου γνωμη απο πολιτικες εμπαθειες(που κανουν και μπαμ) διακατεχεται το κειμενο της παραπανω ιστοσελιδας γι αυτο και απαντησα!επισης θα ηθελα να μου πεις αν αποτελει εμπαθεια για σενα η εμπαθεια μου για το ρατσισμο!μιλας σαν να ειναι δικαιωμα του πολιτη να ειναι ρατσιστης!

xenistis wrote: Στο προκείμενο...Ποιός ηγείται των Ελλήνων πολιτών..νομίζω από τη στιγμή που δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα δεν χρειάζεται να ηγείται κάποιος.

γι αυτο κι εβαλα τη λεξη στα εισαγωγικα!ελπιζω απλα να μην το προσεξες!αυτο που εννουσα ειναι απλα ποιος κανονιζει για τις υπογραφες κτλ! ο οποιοσδηποτε αλλα να μην ξερω και ποιος βρε αδερφε αφου θα βαλω τη τζιφρα μου?

xenistis wrote: Δεν σημαίνει πως μία τέτοια κίνηση είναι ντε κ καλά πολιτικά υποκινούμενη

ασφαλως και δε σημαινει ντε και καλα αλλα εγω παραπανω απλα εξεταζω το ενδεχομενο να σημαινει! για το αντιθετο δε θα χα να πω και πολλα

xenistis wrote: ’ν θυμάμαι καλά,έχει link και στα αγγλικά.Τώρα αν εσύ ήθελες να διβάσεις το κείμενο σε όλες τις χώρες της ευρωπαικής ένωσης μάλλον όντως δεν σε καλύπτει το site τους!

δε ζητησα μεταφραση στα αγγλικα! ζητησα κατι που να αποδυκνειει τον ισχυρισμο οτι η ομαδα ελληνων που κανει την προσπαθεια ανηκει σε μια ευρυτερη ευρωπαικη ομαδα με κοινο στοχο!! πληροφορια η οποια δεν δινεται!

xenistis wrote: Μάλλον εδώ είναι εμφανείς οι πολιτικές σου αναφορές,από τη στιγμή που κανείς δεν έκανε έστω μομφή για εθνικισμό η οτιδήποτε άλλο αναφέρεις άστοχα αφήνοντας υπενιγμούς οι οποίοι και δεν βασίζονται πουθενά!Το αν στέκουν τα επιχειρήματα βέβαια είναι άλλη υποθεση η οποία αφήνεται στην κρίση των επισκεπτών του εν λόγω site.

και παλι αν θεωρεις οτι η απεχθεια μου προς τους εθνικιστες και τους ρατσιστες αποτελει πολιτικη αναφορα λυπαμαι αλλα δεν εχω να κατι για να σου πω!
ελλιπεις χαρακτηριζω της πληροφοριες γιατι (πιστευω θα συμφωνησεις) δε μπορεις να εχεις σαφη πληροφορηση για το τουρκικο κρατοσ-πολιτισμο απο 4 παραγραφους! σ αυτο βασιζεται αυτο που λεω! αφηνω μια πιθανοτητα να ειναι εγκυρες οι οποιες πληροφοριες αν και αμφιβαλλω! ειναι προφανες οτι περιλουστηκαν με αρκετη δοση υπερβολη!

xenistis wrote: Η Ελλάδα,ήτε το θέλουμε ήτε όχι αποτελεί το σύνορο της Ευρωπαικής οντότητας.Ως έκ τούτου,δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους ένα τόσο σημαντικό γεγονός το οποίο έχει να κάνει με το μέλλον μας ως χώρα και ασφαλώς θα επηρεάσει πολλούς τομείς της ζωής μας εκτός του οικονομικού!

συμφωνω σε ολα, αν και δεν καταλαβαινω γιατι τα αναφερεις! δεν προετρεψα κανεναν να αγνοησει το γεγονος και να σφυριζει αδιαφορα!!το παραπανω σαιτ ομως δε μου δινει το υποβαθρο για να επιλεξω αν ειναι καλο η κακο για τη χωρα μου να μπει η τουρκια στην Ε.Ε! η μαλλον μου δινει το υποβαθρο μονο για το οτι ειναι κακο! αν δεν ειναι αυτο ρατσιστικη συμπεριφορα τοτε τι ειναι?

xenistis wrote: Επαναλαμβάνω,και λέω πως θεωρώ απαράδεκτο να προσδίδεις χαρακτηρισμούς οι οποίοι έχουν πολιτική χροιά όπως ρατσισμός σε μία κίνηση άλλων πολιτών απλά και μόνο επειδή θεωρείς εσύ πως κάτι τέτοιο είναι ύποπτο

ο ρατσισμος με προσβαλει σαν ανθρωπο και οπουδηποτε βλεπω οτυι υπαρχει εστω και υποψια θα το πολεμαω με οτι μπορω! ανελυσα με το παραπανω γιατι πιστευω οτι η κινηση ειναι ρατσιστικη!

xenistis wrote: Αφήνεται στην κρίση του οιουδήποτε,να συμφωνήσει και εάν το επιθυμεί να υπογράψει σε αυτή την πρωτοβουλία και ασφαλώς εάν διαφωνεί να μην υπογράψει!

συμφωνω και παλι

xenistis wrote: Δεν μπορείς όμως να προσδίδεις χαρακτηρισμούς προσβάλλοντας άλλους ανθρώπους επειδή και μόνο δεν υπάρχει η δυνατότητα του αντίλογου με τους εμπνευστές!

να εισαι σιγουρος οτι αν η ολη ιστορια ειχε γινει επωνυμα δε θα ειχα ποσταρει καθολου σ αυτο το θεμα αλλα θα τ ακουγαν οι δημιουργοι ωστε να υπαρχει η δυνατοτητα αντιλογου μια χαρα! αλλα οπως βλεπεις πολυ εντεχνα και παλι καποιος κρυβεται πισω απο το δαχτυλο του!

More
06 Oct 2005 01:44 #3741 by Μάνος Γρυπάρης

Σε αυτό το topic θα συζητάμε για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
06 Oct 2005 02:00 #3742 by sourwtiri
Από την περασμένη Δευτέρα ισχύει απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που επιτρέπει στον εργοδότη "Να χρησιμοποιεί τον εργαζόμενο μέχρι και 10 ώρες ημερισίως, εφόσον το επιθυμεί, με δυνατότητα οι υπερωρίες του να εξοφλούνται με επιπλέον άδειες μέσα στο ίδιο έτος!"

Κοινώς ο εργαζόμενος θα δουλεύει σαν σκυλί και θα παίρνει παραπάνω ημέρες άδεια καλοκαίρια, Πάσχα και Χριστούγεννα. Τουλαχιστον στην αγγλια αυτο ισχυει εδω και καποια χρονια και μαλιστα λειτουργει πολυ καλα!! Έχω καποιο γνωστο πολιτικο μηχανικο που δεν καταφερε να κατεβει ελλαδα το καλοκαιρι και κανει αυτο ακριβως ωστε να μαζεψει μερες για να κατεβει τα χριστουγεννα! δεν το βρισκω απαραδεκτο εφ οσον βεβαια ισχυει το οτι το ποσο θα δουλεψει ο εργαζομενος εξαρταται μονο απο αυτον! εδω τουλαχιστον ο εργοδοτης δεν εχει κανενα λογο επ αυτου! τωρα αν για τα ελληνικα δεδομενα η φραση "εφ οσον το επιθυμει" αφορα στον εργοδοτη και οχι στον εργαζομενο, συμφωνω απολυτα και ειναι απαραδεκτο!! αλλα θα θελα να το διευκρινησεις αν γινεται...

edit: επισης στην αγγλια το αν ο εργαζομενος παρει τις υπερωριες σε αδεια η σε χρημα εξαρταται επισης απο τον ιδιο και μονο!

More
06 Oct 2005 02:11 #3743 by Αντώνης Κατρής
Εγώ θα σταθώ μόνο σε ένα πράγμα. Όταν προσπαθείς να πείσεις κάποιον για να υποστηρίξει μία πολιτική κίνηση δε μπορείς να προβάλεις τα επιχειρήματα σου σε ένα γενικόλογο κείμενο 3 παραγράφων. Και μάλιστα όταν το θέμα που έχεις να διαχειριστείς είναι τόσο περίπλοκο αφού δεν εμπλέκεται μόνο η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. σε αυτή την ιστορία αλλά και ολόκληρο το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων. ’λλωστε αφού ζητείται δημοψήφισμα και συνεπώς ενημέρωση (το οποίο αυτόματα αποδεικνύει την απουσία της) πως είναι δυνατόν ο συντάκτης του κειμένου να είναι τόσο απόλυτος στις θέσεις που εκφράζει, τη στιγμή που δε γνωρίζει ούτε τους όρους ένταξης αλλά ούτε και τις συμφωνίες που έχουν γίνει κάτω απ'το τραπέζι? Στην τελική η έναρξη διαπραγματεύσεων δεν εξασφαλίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. ΄
Και κάτι ακόμα... Ο κύριος εκφραστής της αμερικανικής πολιτικής ήταν και είναι η Αγγλία. Γιατί κανείς από αυτούς που φωνάζουν ενάντια στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, δεν ζητάει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. με την αιτιολογία ότι τορπιλίζει την προσπάθεια της ευρωπαϊκής ενοποίησης?
Αλλά τελικά αφού ο ίδιος ο συντάκτης αρνείται να υπογράψει τις θέσεις που διατυπώνει είναι σαφές ότι γνωρίζει τη σαθρότητα των επιχειρημάτων του και προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από το πέπλο της ηλεκτρονικής ανωνυμίας. Αυτό συνηστά ανευθυνότητα και σε τέτοια ζητήματα υψίστης εθνικής σημασίας δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να συστρατεύεται με σκιές και φαντάσματα...

More
06 Oct 2005 14:46 #3752 by Μπάμπης Κάιδος
Tha simfoniso apolita me sourwtiri kai SirAK... Oi anonimes kataggelies kai ta pseftoenimerotika site (edo valte kai TV/Radio) den eksipiretoun to simferon tou politi o opios prospathei na apofasisei gia kati toso poliploko kai sovaro! Afto pou tha eprepe na endiaferei kathe evropaio politi pleon einai oxi to pos na min mpei i tourkia stin evropaiki enosi, alla to pos tha "ekpolitistei" i geitona xora me ton evropaiko tropo zois! Pos tha amvlithoun oi koinonikes anisotites, pos tha elegxthei oi stratiotiki aftheresia ton stratigon tis, pos tha apalaxthei i politiki zoi apo tis islamikes arxes kai to fanatismo (kai pos tha apalaxthei i disi apo tin mikri sxetika epiroi tis ekklisias (papikis i orthodoksis)) Kai to simantikotero: pos tha mporesei i arketa dinati (oikonomika toulaxiston) pleon Evropi na apalaxthei apo ton patronismo ton Inomenon polition... Fisika oi IPA vlepoun antipalo oikonomiko deos KAI stin alli plevra tou atlantikou, gi'afto akolouthoun tin politiki tou diarei kai vasileve edo kai xronia... An den allaksei sintoma i leitourgia tis EE odigeite pros katarefsi (ki etsi de tha mpei pote i tourkia stin EE pros terpsin ton dogmatiston "ellinas geniese de ginese" (antoistoixa "evropaios geniese de ginese")...

Poli goustaro politiki sizitisi arkei na min pesei kafrila kai komatismos edo mesa...

More
06 Oct 2005 14:52 #3753 by Μπάμπης Κάιδος
Akomi min ksexname pos to nomosxedio afto den apotelei para mia nomimopiisi tou trexontos katestimenou... Kserete pollous idiotikous ipallilous pou na doulevoun 40oro??? Se olous tous tomeis alla eidika sto emporio kai sixna sta grafeia to 10oro ti mera anef apodoxon iperorias einai de facto ("kai ama s'aresei")... Toulaxiston isos etsi diasfalistoun kapia dikaiomata...

More
06 Oct 2005 15:31 #3757 by Μάνος Γρυπάρης
Δεν είναι θέμα "’μα μας αρέσει". Όποτε ο εργαζόμενος γουστάρει, μπορεί άνετα να πάει στο ΙΚΑ και να κάνει καταγγελία και να πει ότι "Δεν μου πληρώνει τις υπερωρίες" ή "Δεν μου κολλάει ένσημα" ή "Με απέλυσε και δεν μου έδωσε αποζημίωση". Βεβαίως αυτό είναι καλό να γίνεται ΑΦΟΥ σταματήσει ο εργαζόμενος να εργάζεται στην εταιρεία. Γιατί αν κάνει την καταγγελία τον καιρό που εργάζεται ο εργοδότης θα τον ξαποστείλει. Ενώ στην άλλη περίπτωση τον "Καρφώνεις πισώπλατα" όπως του αξίζει.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
06 Oct 2005 16:05 #3759 by Μπάμπης Κάιδος
Mano eisai se kleisto xoro kai ksereis... Oi simfonies kirion stous diaforous kladous einai iparkto gegonos, einai klikes stin ousia... Mporei na min kinountai aprokalipta kai na parexoun ta stoixiodi stous ergazomenous, ostoso otan milame gia pragmatikes PAROXES esto ki an provlepontai apo to nomo, tote ta pragmata ta orizoun oi sintexnies ergodoton tou kladou... An esi kataggileis kapia ergasiaki paratipia tou sport-time sto ika i stin astinomia i den ksero ki ego pou, pisteveis oti tha ksanadoulepseis sto radiofono? An o ntalikeris katagkeilei ton ergodoti tou oti ton anagkazei na iperfortonei to oxima, tha ksanapiasei nomizeis timoni sta xeria tou? Kai paei legontas... Oi nomoi iparxoun, to thema einai an efarmozontai... Oloi exoun dikaiomata, otan omos exeis mia oikogenia na threpseis, prokeimenou na mi meineis anergos gia poli kero tha ipomineis polla (kai merikes fores de tha se apasxoloun kai toso)...