Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
06 Oct 2005 17:50 #3763 by Μάνος Γρυπάρης
Έλα ρε Μπάμπη, να σοβαρευτούμε τώρα. Εσύ πιστεύεις ότι αν κάποιος κάνει καταγγελία σε μια εταιρεία που δούλευε, αυτό θα μαθευτεί και στις υπόλοιπες του χώρου? Από που κι ως που θα μαθευτεί? Πως θα το μάθει ο κάθε εργοδότης? Θα έχει κονέ μέσα στο ΙΚΑ τον διευθυντή ή θα κάτσει αυτός που έκανε καταγγελία να το διαλαλίσει σε όλο τον κόσμο?

Επίσης, όταν συμφωνεί κάποιος με έναν εργοδότη ότι π.χ. δεν θα παίρνει το ΙΚΑ ή ότι θα δουλεύει και καμιά ώρα παραπάνω από δικιά του καλή θέληση, αυτό είναι σεβαστό κι από τις 2 πλευρές. Όταν όμως δουλεύεις κάπου κι ο άλλος σε *$@*# και εσύ του λες "Πλήρωσέ μου τις υπερωρίες" ή "Βάλε μου μία ασφάλιση" κι αυτός σου απαντάει "’μα γουστάρεις φίλε" τότε δεν υπάρχει καν προφορική συμφωνία και πρέπει να την κάνεις την καταγγελία. Συνήθως όμως με ένα απλό τηλεφωνάκι στο αφεντικό ή μια συνάντηση (ή έστω μήνυμα στη γραμματέα του) μπορείς κάλλιστα να περάσεις το μήνυμα ότι "Ή θα μου πληρώσετε τα λεφτά που μου χρωστάτε ή θα σας κάνω καταγγελία". Σε μένα έχω ένα παράδειγμα μιας εταιρείας από την οποία έφυγα και μου χρωστάγανε τον 1ο μήνα και ισχυριζόντουσαν ότι δεν δούλευα επίσημα εκεί για τον μήνα που ζήτησα (ενώ δούλευα και μάλιστα για 40 μέρες κιόλας). Απείλησα ότι θα κάνω καταγγελία και ΤΣΟΥΠ εμφανίστηκε το ποσό του μήνααααα :mrgreen:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Oct 2005 19:27 #3770 by sourwtiri
στην επαρχια και ειδικα στις μικρες πολεις ισχυει απολυτα αυτο που λεει ο Mvp! και φυσικα το να διαδοθει η καταγγελια ειναι το μονο ευκολο ετσι! μεχρι να βγεις απ το ικα το χει μαθει τουλαχιστον η γειτονια εκει γυρω

More
06 Oct 2005 19:36 #3771 by sourwtiri
δεν ειμαι ικανος να συμμετεχω σε πολιτικη συζητηση αφου δεν ξεχωριζω καν ποια κομματα ανηκουν στην αριστερα και πια στη δεξια!
το θεμα το βλεπω μονο απο την κοινωνικη πλευρα κι αυτο γιατι 5 χρονια στην πολιτισμενη, πολυπολιτισμικη και εξευρωπαισμενη αγγλια εχω πεσει απειρες φορες θυμα ρατσισμου και εξοργιστηκα βλεποντας να εχει δημιουργηθει ενα τετοιο σαιτ!

More
06 Oct 2005 20:55 #3773 by Μπάμπης Κάιδος
Kai den milao gia eparxia i mikres poleis... Stis megales epixeiriseis iparxei mikros antagonismos, i akoma kai oikogeniakos (gnorizo pampola paradeigmata eisagogeon, touristikon epixiriseon ka)... Esto oti douleveis os mixanikos stin x kataskevastiki kai tous kataggeileis gia kati "mi vasiko" (theorontas os vasika to mistho kai tin adeia) as poume gia aplirotes iperories, se apolioun... Otan loipon tha steileis viografiko stin y kataskevastiki eteria, o diefthintis prosopikou tha kanei tin erevna tou, tha parei to sinadelfo tou stin x eteria kai tha tou pei "Re papamitro, vlepo oti o Griparis doulepse se sena... Giati ton ediokses?" Kai ipotheteis oti tha se parei ama mathei oti ekanes katagelia... Kai nai, iparxoun sxeseis metaksi stelexon.. Diefthintades ktl metakinountai sixna apo eteria se eteria kai tous simferei na diatiroun kales sxeseis...

Exo akousei gia skandala sto xrimatistirio eis onoma ergazomenon... Ekei na deis an isxiei to "ama s'aresei"...

Pisteveis oti an se apolisoun ( :twisted: leme tora e?) apo ton sportime kai zitiseis douleia apo ton sportfm, o xelakis de tha mathei giati se tzasane???

More
06 Oct 2005 23:51 #3778 by dimitris
aporw kan gti to diemosiesfame sto gamesradio>??? :roll: :roll: ratsistes oi tipoi pou kanane ayto to sait..... :evil:

More
07 Oct 2005 03:13 #3780 by Orestis Domis
Akrivws ta pragmata pou ithela na pw, ta eipe o Mpampis(MVP). H Tourkia exei apeirous logous na min mpei sthn eurwpaiki enwsi. Prepei na alla3oun polla pragmata sto kathestws tous wste na mporesoun na mpoun sthn eurwpaiki enwsi. Ratsismoi kai autheresies einai kataloipa perasmenwn aiwnwn, as sovareutoume! Kapoioi kanoun les kai tha mas kanoun eisvoli oi Tourkoi... Sto 2005 eimaste paidia, oxi sto 1821!

More
07 Oct 2005 03:16 #3781 by Μάνος Γρυπάρης
Μόνο νεκρός θα πήγαινα στον SporFM! Πάμε παρακάτω! :mrgreen:

Τα αθλητικά ραδιόφωνα είναι 3, άρα είναι λίγο άστοχο το παράδειγμα γιατί καταλαβαίνεις ότι εδώ μαθαίνονται όλα πιο εύκολα. Αλλά αν π.χ. δούλευα κανονικά στην ειδικότητά μου και ήμουν σε μια εταιρεία και της έφτιαχνα το site, από τις χιλιάδες εταιρείες στην Ελλάδα, πιστεύεις ότι στην επόμενή μου δουλειά θα είχε το αφεντικό κάποια σχέση με την προηγούμενη εταιρεία? Ούτε 0,5% πιθανότητα δεν δίνω. Και γι'αυτό τον λόγο δεν θα ήμουνα λακα-μας να χάσω τα χρήματα τις αποζημίωσεις και τον υπερωριών ΑΝ απολυόμουνα κατ'αυτό τον τρόπο. Διότι αν το κάνεις αυτό σε 4-5 εταιρείες που θα δουλέψεις, στο τέλος αν μαζέψεις όλα αυτά τα χρήματα παίρνεις άνετα αυτοκίνητο. Απόλυση=1 Μισθός και οι υπερωρίες μαζί με τα υπόλοιπα από άδειες μαζεύουν ένα σεβαστό ποσό.

Και στην τελική το ότι μαθαίνονται δεν μου λέει κάτι. Αν ο εργοδότης είναι σωστός τι θα φοβηθεί? Δεν θα με προσλάβει επειδή θα θέλει κι αυτός να με έχει απλήρωτο και θα φοβάται μην του κάνω καταγγελία? Δηλαδή μην τρελαθούμε, δεν φτάνει που τα κονομάνε, θα μας εκμεταλλεύονται κι από πάνω? Κάτι τέτοια γίνονται και οι περισσότεροι εργαζόμενοι κάνουνε την κότα. Όποιος έχει τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία (και δεν έχει το άγχος του "ψαρωμένου" και του τύπου που πρέπει να μαζέψει εμπειρία για το βιογραφικό του) πρέπει να ξυπνάει και να μάθει να μην είναι θύμα.

Έχω παράδειγμα φίλου που απέκτησε πρόβλημα υγείας σε εγκαταστάσεις γνωστής εταιρείας και τώρα τους κυνηγάει με δικαστήριο. Και θα τους φάει ΠΟΛΛΑ εκατομμύρια. Αυτό θα μαθευτεί κιόλας και τέλος πάντων δεν έχει αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στις επόμενες δουλειές του.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
07 Oct 2005 15:25 #3783 by Antwnhs
Μεγαλωσα Αθηνα μενω μονιμα Χιο και με την πεμπτη(!!!) δουλεια που αλαζω αυτες τις μερες σε 3 χρονια στο νησι,εχω να πω το εξης¨..
Δεν υπαρχουν περιθωρια στο να επιλεξεις δουλεια,δεν υπαρχει τι λεει ο νομος υπαρχει πως δουλευουμε εμεις,δεν υπαρχει ΥΠΕΡΩΡΙΑ(!!!!!) και υπαρχει το φενομενο,που δουλευες πριν???Απο εκει και περα το να τσεκαρει ο εργοδοτης αυτον που επιλεγει για να βαλει στην δουλεια του ειναΙ απολυτως δεκτον!!Τωρα πως εγω που η πρωτη μου δουλεια στο νησι ηταν 7 με οσο παει, το νωριτερο ητανε 7 το απογευμα και για υπερωρια επερνα 400 ευρο την χρονια στο τελος του καλοκαιριου,και ενω μου ετυχε μεχρι και 2,30 τα μεσανυχτα να γυρισω απο δρομολογιο αυγουστο μηνα,μπορω να παω να κανω καταγγελια στον εποπτη και μετα να ξαναδουλεψω στην ΧΙο????Και δεν μηλαω για μαγαζακια τωρα μηλαω για αντιπρωσοπους πολυεθνικων και μεγαθυριων...Μην το ψαχνεται και πολλυ δεν γινεται κατι να αλλαξουν αυτα ετσι απλα,και το μονο που μπορει να κανει καποιος στην θεση μου ειναι να βαλει τα δυνατα του..
Ισως να σωθηκα εγω στη δουλεια που παω ισως και να μην ερθουν οπως τα περιμενω,το σιγουρο ειναι πως αν δεν ιδρωσεις δεν κανεις τπτ..

More
07 Oct 2005 23:39 #3789 by Μάνος Γρυπάρης
Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω ΜΟΝΟ για την Αθήνα. Στις επαρχιακές πόλεις ξεχάστε το, αυτά μαθαίνονται.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
18 Oct 2005 01:16 #4125 by Γιώργος
Πραγματικά εγώ δεν θα ήμουν υπέρ καμίας πολιτικής κίνησης όμως είμαι ενάντια στην ένταξη της Τουρκίας κυρίως όταν δεν έχουν λυθεί πολλά προβλήματα όπως το κυπριακό η υφαλοκρηπίδα αλλά και άλλα πολλά ενώ παράλληλα καθημερινά γίνονται δεκάδες τουρκικές παραβιάσεις. Πραγματικά δεν νομίζω ότι είναι ρατσιστικό αλλά ένας τρόπος έκφρασης κάποιον βάσιμων φόβων.

www.thebench.gr Η φυσική θέση του προπονητή.