Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
15 Jul 2013 01:16 #128299 by Χρονης Καραγεωργιαδης
Το τροφοδοτικο σου ειναι απο τα καλυτερα της αγορας...
βασικα τι CPU εχεις?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Jul 2013 02:43 #128305 by Ανδρέας Γρυπάρης
Η ψύκτρα δεν θα βρίσκει στις ram, δεν είναι τόσο γίγας.

More
15 Jul 2013 03:51 #128307 by Giannhs

Damienkar wrote: Το τροφοδοτικο σου ειναι απο τα καλυτερα της αγορας...
βασικα τι CPU εχεις?

intel i5 processor

More
15 Jul 2013 05:54 #128310 by Γρηγόρης Βούλγαρης

Damienkar wrote: Το καλυτερο budget cooler της αγορας(αν οχι το καλυτερο) ειναι το Coolermaster 212 evo...επισης ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην αγοραζετε φθηνο τροφοδοτικο...παντα να ειναι καλης ποιοτητας και να το ψαχνετε λιγο...ειναι το πιο σημαντικο εξαρτημα στο pc,ειναι αυτο που δινει ζωη...
Α και αν δεν δουλευει ενα τροφοδοτικο μην επιχειρησετε ποτε να το ανοιξετε εαν δεν γνωριζετε καλα το θεμα...ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ακομα και αν το εχετε αποσυνδεσει...

Συμφώνω απόλυτα. Το τροφοδοτικό όπως το λές δίνει ζωή και ουσιαστικά νομίζω πως βοηθάει στην καλύτερη λέιτουργία του συστήματος και επομένως στον χρόνο ζωής του

More
15 Jul 2013 09:22 #128315 by Χρονης Καραγεωργιαδης
Γενικα η αγορα τροφοδοτικου και του case πρεπει να ειναι οσο μας επιτρεπουν τα χρηματα μας παρα πολυ προσεκτικη και εννοειται ποιοτικα...αυτα τα δυο δεν τα αγοραζουμε καθε μερα...ειδικα οταν δουλευουμε το pc 24/7 το τροφοδοτικο χανει σιγα σιγα την αποδοση του οποτε παντα παιρνουμε παραπανω watt απο οσα χρειαζομαστε...
Οn topic...
@Giannhs46 γενικα στην ελλαδα χρειαζομαστε ενα καλο cooler για να μην ανεβαινουν οι θερμοκρασιες...στα πιο πολλα benchmark που βλεπουμε ειτε ειναι(CPU-GPU-COOLERS ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ) τα τεστ γινονται σε θερμοκρασιες δωματιου που εχουν 21c,αυτους τους βαθμους στην ελλαδα τους πιανουμε για πλακα...οποτε φαντασου τι γινεται το καλοκαιρι στην ελλαδα οταν το δωματιο μας εχει 30c...
Υ.Γ.@rjhe τι μου θυμισες με την φωτογραφια του DRAGON NINJA...το εχω ταισει 20αρικα στα arcades...αγαπημενο παιχνιδι τοτε...

More
15 Jul 2013 12:52 #128328 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Τι εννοείς χάνει την απόδοσή του όσο το δουλεύουμε; Τι είναι κινητήρας που χάνει τα άλογα του με τον καιρό :P (μη μου πεις για το ποσό που μετατρέπεται σε ζέστη) Το effieciency τα λέει όλα. Όποιος θέλει ισχυρό τροφοδοτικό κοιτάει και πόσα Amp δίνει στην γραμμή των 12V και όχι μόνο τα Watt (αναλόγως και τι κάρτα γραφικών θέλεις να βάλεις)!

More
15 Jul 2013 13:41 #128332 by Χρονης Καραγεωργιαδης
Εγω δεν ειπα να μην κοιταει καποιος τα amp εγω ειπα να παιρνει καποιος παντα λιγο παραπανω απο οσο χρειαζεται εαν εχει σκοπο να το κρατησει καιρο...ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ...
Electrolytic capacitor aging. When used heavily or over an extended period of time (1+ years) a power supply will slowly lose some of its initial wattage capacity. We recommend you add 10-20% if you plan to keep your PSU for more than 1 year, or 20-30% for 24/7 usage and 1+ years.
www.extreme.outervision.com/psuc ... orlite.jsp

More
15 Jul 2013 17:38 #128354 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Βρε αστειευόμουνα, εξ'ου και το emoticon στο τέλος.
Προσωπικά δίνω πλέον περισσότερη βαρύτητα στο efficinency μια και εκεί βλέπεις διαφορά στην κατανάλωση και στην απόδοση (μικρότερες διακυμάνσεις στο ρεύμα άρα περισσότερη ζωή). Αυτό για τους πυκνωτές είναι μεγάλη συζήτηση, μια και συνήθως ξεπερνάνε σε διάρκεια ζωής κατα πολύ τα VRM και transistor (εξ'ου και στις φτηνές μητρικές δεν βάζουν πάντα καλούς πυκνωτές).
Απο την άλλη σαφώς και ότι είναι ποιοτικό είναι και καλύτερο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως η παραπάνω ισχύ ωφελεί στην μακροζωία των πυκνωτών.

Προσωπικά το site αυτό δεν το εμπιστεύομαι. Έχω ένα Thermaltake TR470 και στο site λέει πως το ελάχιστο που θα έπρεπε να έχω είναι 443 με προτεινόμενο τα 493. Δεν με πειράζει τόσο γιατί ούτως η άλλως πρέπει να παίρνεις μεγαλύτερο τροφοδοτικό αποτι χρειάζεσαι για τυχόν μελλοντικές αναβάθμίσεις (επιπλέον δίσκος, νέα και δυνατότερη κάρτα γραφικών). Το τροφοδοτικό το έχω απο το 2007! Και η τάση είναι πάντα σταθερή (μετρημένο με πολύμετρο στο ATX βύσμα).

More
15 Jul 2013 20:41 #128363 by Giannhs
είπα να κάνω μια αγορά μέσο internet μπας και πάρω κάτι καλύτερο και σε καλύτερη τιμή..αναφέρομαι σε μια ψυκτρα..
και έτσι την παρήγγειλα από το e-shop.gr..
πραγματικά δεν έχω δει χειρότερη εξυπηρέτηση ακόμα και από τους υπαλληλους τον media markt...!!
περνώ στα τηλεφωνα τους δεν απαντάει κανεις ..μιλάω με την σελίδα στο facebook τους μου στέλνουν μήνυμα μετά από 5 ώρες και αν χωρίς να λένε ακριβώς αυτό που ρώτησα..
μου λένε για παράδοση στο σπίτι θα το έχετε μέσα σε 3-4 μέρες
μου λένε για παραλαβή από το κατάστημα θα το έχετε αύριο το πακέτο τους λέω ωραία θα έρθω να το παραλάβω και μετά μου απαντάει θα σου σταλεί sms όταν έρθει στο κατάστημα μας

More
15 Jul 2013 21:27 #128369 by Νίκος Θωμάδης
Πες μας τι motherboard έχεις please.

Εγκατέστησε τα προγράμματα που το συνόδευαν στο κουτί. Κάποια από αυτά έχουν τρόπο να σετάρεις τον ανεμιστήρα μέσω Windows. Αρκεί να το βάλεις στην default ρύθμιση. Για παράδειγμα εγώ έχω ένα Gigabyte motherboard και κάνω ρύθμιση μέσω του "Easy Tune" που παρείχε το συνοδευτικό DVD.

Επίσης μπορείς να μπεις και στο BIOS για να δεις τις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα (πως θα δουλεύει ανάλογα με την θερμοκρασία).