Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
02 Aug 2013 01:59 #129897 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Μα μόνος σου έγραψες "Δεν αντιλέγω αλλά ή AMD είναι φτηνιάρικη και όχι τόσο δυνατή όσο η Intel. Ισχύει αυτό και δεν ξέρω το γιατί."
Είναι τώρα επιχείρημα αυτό; Βασίστηκες καθαρά στο τι άκουσες απο τα media(?)
Απο που και ως που φτηνιάρικη η AMD και με ποια έννοια;
Να σου θυμίσω πως οι 2 νέες και σύγχρονες κονσόλες νέας γενιάς θα φοράνε όχι μόνο CPU αλλά και GPU της AMD. Επίσης, την 64bit τεχνολογία την "προώθησε" η amd. Δεν είναι τυχαίο που πολλά builds και ειδικά στο Linux αναφέρονται ως amd64!
Αρα, αυτό που σε επηρέασε θεωρώ πως είναι η διαφήμιση-μάρκετινγκ της Intel.

Περίεργη μου ακούγετε η φράση ότι ο amd είναι για αυτούς που δεν μπορούν να αγοράσουν Intel! :rolleyes:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2013 02:15 #129901 by Petros

aliengoa wrote: Μα μόνος σου έγραψες "Δεν αντιλέγω αλλά ή AMD είναι φτηνιάρικη και όχι τόσο δυνατή όσο η Intel. Ισχύει αυτό και δεν ξέρω το γιατί."
Είναι τώρα επιχείρημα αυτό; Βασίστηκες καθαρά στο τι άκουσες απο τα media(?)
Απο που και ως που φτηνιάρικη η AMD και με ποια έννοια;
Να σου θυμίσω πως οι 2 νέες και σύγχρονες κονσόλες νέας γενιάς θα φοράνε όχι μόνο CPU αλλά και GPU της AMD. Επίσης, την 64bit τεχνολογία την "προώθησε" η amd. Δεν είναι τυχαίο που πολλά builds και ειδικά στο Linux αναφέρονται ως amd64!
Αρα, αυτό που σε επηρέασε θεωρώ πως είναι η διαφήμιση-μάρκετινγκ της Intel.

Περίεργη μου ακούγετε η φράση ότι ο amd είναι για αυτούς που δεν μπορούν να αγοράσουν Intel! :rolleyes:

Δεν το λέω αυτό επειδή το λέει κάποιο media ή διαφημίσει. Απλά εγω προσωπικά προτιμώ intel απο AMD. χρόνια χρησιμοποιώ Intel και εχω μινει ικανοποιούμενος. οπως προτιμώ NVIDIA απο ATI έτσι και εδώ προτιμώ Intel για τα συστήματα μου. Επειδή "προωθησε" η AMD τα 64 δεν σημαίνει οτι είναι και η καλύτερη. Εδώ το Opera έφερε τα Tabs πρώτο δεν πάει να πει οτι το Opera ειναι το καλύτερο.

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
02 Aug 2013 02:24 #129902 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Σαφώς και μπορείς να επιλέξεις ότι θέλεις. Αλλά και η amd δεν είναι μικρή εταιρία για να την απαξιώνεις έτσι. Εγώ όπως θα είδες και στην υπογραφή μου διάλεξα το 2007 τον Intel Conroe (ο πρώτος Core 2 Duo) και μετέπειτα wolfdale γιατί ήταν ο καλύτερος σε όλο το φάσμα εκείνη την περίοδο. Και δεν είχα ποτέ μια εταιρία αλλά πάντα έπαιρνα ότι με συμφέρει. Αυτά τα πράγματα δεν είναι για συναισθηματισμούς.
Να προσπαθείς να παίρνεις το καλύτερο.
Όσον αφορά το παράδειγμα με τον Opera σαφώς και έχει τεχνογνωσία αλλά δεν με κατάλαβες. Τα παραδείγματα στα έδωσα για να δεις πως η amd δεν είναι καμία τυχαία εταιρία όπως η πάλαι ποτέ Cyrix και πως έχει τεχνολογία αντάξια της Intel.
Κάτι παρόμοιο είχε γίνει με την nVidia και όλοι αγοράζανε τις μάπα κάρτες MX400 αντί για την καλή Ti και μετά ήρθε η ATi και τα σάρωσε όλα. Δεν χρειάζεται να κολλάμε στο όνομα. Ελέγχουμε, βλέπουμε τιμές, συγκρίνουμε και αγοράζουμε συνειδητά. Βρες μου εσύ ένα benchmark παιχνιδιού ή rendering όπου ο οποιοσδήποτε core i5 είναι καλύτερος απο τον FX και μετά θα αναθεωρήσω. Οχι όμως τέτοια απαξίωση για μια εταιρία που ευτυχώς που υπάρχει αλλιώς θα είχαμε μονοπώλιο και υψηλότατες τιμές.

More
02 Aug 2013 03:16 #129905 by Petros
ωραία λοιπόν φίλε μου Aliengoa ορίστε για να δεις ότι η Intel είναι πολυ ποιο δυνατή απο τις FX. Τα 6 πρώτα είναι intel έχουν καλύτερη απόδοσή στο παιχνίδι Metro Last Light.

www.techspot.com/review/670-metr ... page6.html

και Crysis 3

www.techspot.com/review/642-crys ... page6.html

Δεν αντιλέγω ότι η AMD είναι The worst Company(πέρα απο τις ATI που εκει είμαι καθετος στην αποψη μου) ή CPU είναι καλές αλλά αν πάρεις CPU πρέπει να την συνοδέψεις με ATI παρά με NVIDIA. Intel με NVIDIA πάνε πακέτο. όχι οτι δεν γίνετε αλλα έχει καλύτερη συμβατότητα όταν ειναι AMD και ATI.

More
02 Aug 2013 11:43 #129918 by Θοδωρής Κώτσελας
@JaCk_RiDeR απο που και ως που ο i5 760 βγηκε το 2005???
το 2010 βγηκε.και εγω αυτον εχω.αλλα δεν συμφωνω σε καμια περιπτωση με το οτι η amd δεν ειναι καλη.βρες μου μια καρτα της nvidia που να μπορει να κοντραρει την 7870 ghz edition 2gb Της ATi.στα ιδια λεφτα ειναι η 660 και η 660ti που ειναι πολυ κατωτερες απο την 7870

More
02 Aug 2013 12:34 #129921 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Μια χαρά τα site που μου έδειξες. Βλέπω ότι όντως ο FX κοντράρει τον i7 γενικά και πως με εξαίρεση τον i5 3470 (o οποίος φαίνεται καλύτερος ακόμα και απο τον ι7 920)!!!
Δηλαδή όταν εγώ στο crysis 3 με τον fx8350 έχω 61 fps και με τον αρκετά ακριβότερο ι7 3770Κ έχω 64 fps καταλαβαίνεις ότι μόνο μάπα δεν είναι ο fx.
Αν και πρέπει να πω πως ο i5 εντυπωσιάζει που φτάνει τους "μεγάλους" με 60 fps.

More
02 Aug 2013 12:41 #129922 by Bobby

aliengoa wrote:

Pokemon wrote:

Twains wrote: πλαισιο

Παιδιά αυτό αξίζει; Το pc να μην κάνει θόρυβο και για ατελείωτο gaming; :D

έφταξα ένα πολύ ανώτερο από όλα.
Με προοπτικές αναβάθμισης.
Μακρυά από 1155-1150, αυτά ξεχνιώνται πολύ γρήγορα και αλλάζουν. Το AM3+ έχει ψωμί άλλα 2 χρόνια.

bto.plaisio.gr/Machine?state=187 ... 0-18-49-31

Τις 2 ψυκτρες του επεξεργαστη γιατι τις θες?Παντως κατα τα αλλα πολυ δυνατο built!

Επίσης, μπορείς από το παρόν PC σου να πάρεις τον σκληρό του δίσκο, και στο καινούριο να του έχεις σαν βασικό τον SSD Και τον παλιό σαν αποθήκη στα GB. Με έναν samsung 840 pro 128GB είσαι ΟΚ. Δεν νοείται PC χωρίς SSD σήμερα.

Ελα ρε Ποκεμον και μου έλλειψες! Μες στο μυαλό μου είσαι- ή εγώ στο δικό σου μια και παρόμοιο σύστημα κάπου το πρότεινα και εγώ :D

Βλέπω πάντως πως το μάρκετινγκ της Intel μια χαρά δουλεύει :P

More
02 Aug 2013 12:52 #129924 by Petros
εντάξει μπορώ να πω οτι υπέρβαλα και εγώ με τους επεξεργαστές. Οι επεξεργαστές τις δεν είναι κακές , αντίθετα πολύ καλές αλλά τις θεωρώ για άλλη δουλειά από ότι για παιχνίδια. Ομως όσον αφορά τις κάρτες γραφικών έχω να πω το εξής. Πρώτον οι ATI δεν έχουν PhysX. Δεύτερων οι Drivers τους ειναι για πέταμα μπορεί να μην ισχύει τώρα αυτό με τους φετινούς Drivers αλλά προτιμώ NVIDIA(είχα μια ATI που είχε προβλήματα με τα Drivers όταν σύνδεσα το PC σε μια TV 1080p δεν δούλευε αυτόματα ενώ μια με μια NVIDIA bam δούλεψε με την μια) και επίσης ούτε NVIDIA Experience έχει το οποίο το πρόγραμμα τα σπάει παρεμπίπτοντος. γενικά φίλε εγώ NVIDIA σε παιχνίδια πάντα. Δεν είναι τυχαίο που δεν υποστηρίζει τις Consοles. Επίσης η καλύτερη κάρτα γραφικών οπως οι TITAN ας πούμε είναι NVIDIA. δεν ρισκάρω να πάρω ATI για να μου σπάσει τα νεύρα με Drivers και αλλά.

Επίσης αν μου πεις ότι η ATI κάνει emulate το PhysX και δεν έχεις πρόβλημα θα συμφωνήσω αλλά και πάλι δεν έχει PhysX.

αυτά.

More
02 Aug 2013 12:57 #129925 by Petros

theonirvana wrote: @JaCk_RiDeR απο που και ως που ο i5 760 βγηκε το 2005???
το 2010 βγηκε.και εγω αυτον εχω.αλλα δεν συμφωνω σε καμια περιπτωση με το οτι η amd δεν ειναι καλη.βρες μου μια καρτα της nvidia που να μπορει να κοντραρει την 7870 ghz edition 2gb Της ATi.στα ιδια λεφτα ειναι η 660 και η 660ti που ειναι πολυ κατωτερες απο την 7870

www.techspot.com/review/642-crys ... page5.html

Αμφιβάλω αν ισχύει αυτό που λες. Απο εδω βλέπω ότι με την 7870 έχω 25FPS και με μια 660 30 και 33 με 660Τι και αν επερνα 670 ή 680 θα είχα καλύτερη απόδοση.

More
02 Aug 2013 13:32 #129929 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
απο το site Guru3D
Eίναι λίγο παλιό αλλά καλό είναι να υπάρχουν αρκετές μετρήσεις.

Για τις κάρτες γραφικών να το συνεχίσουμε εδώ που είναι και το σωστό θέμα:

www.gameworld.gr/forum/38/910?p=129798#p129798