Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
21 Jun 2009 06:14 #54523 by Stathis Yannacopoulos
Αν και δεν πιστεύω οτι με 300 φτιάχνεις μηχάνημα ισάξιο με ενα ps3 το αφήνω γιατί δεν βγάζουμε άκρη. Θα ήθελα πολύ να δω ενα τέτοιο pc κομμάτι/κομμάτι και μετά μια απόδωση σε benchmark. Anyway.

Πάντως ο Μάνος ως topic starter έθεσε το θέμα στο πλαίσιο του gaming . Παραθέτω τα λόγια του Μάνου απο το πρώτο ποστ

"Κι εδώ μπαίνει το αιώνιο δίλημμα κι ένα γκάλοπ φωτιά το οποίο θα αποκτήσει και πολλές σελίδες με μηνύματα.

PC ή Κονσόλες?

Το ερώτημα ισχύει μόνο για Games (γιατί το PC έχει δεκάδες χρήσεις κι έτσι θα αδικούσαμε την κονσόλα). "

Και στην συνέχεια απαντώ στις 2 ερωτήσεις σου.

Αυτή τη στιγμή εγώ μπορώ να κάνω install παιχνίδι στον σκληρό και να δώσω το δισκάκι σε φίλο μου. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μη γίνεται. Τώρα αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα
να είναι και τα 2 online (δηλαδή να συμβαίνει οτι και στα pc games με κάποιο serial number δεν γνωριζω.

Οι τιμές πάνε απο 19 ευρώ ( με ενα μικρό αριθμό απο 10-18 ευρώ) και φτάνουν τα 60. Επειδή όμως ισχύει εδώ το οτι αν ψάξεις βρίσκεις καλές τιμές. Αν απο την άλλη πάει χωρίς να ψάξει μπορεί να σκάσει πολλά.. Για παράδειγμα Ninja blade πλαισιο 69.90 mutirama 59.90 . Σε ένα άλλο παιχνίδι μπορεί να ισχύει το αντίθετο. Δηλαδή αν κάποιος έχει xbox αν πηγαίνει ψάχνωντας (οχι κάτι ιδιαίτερο.. ενα search 5 sec στο Bestprice.gr) δεν είναι ανάγκη να δώσει τρελά ποσά.

Το θέμα επιλογής αφορά πιο πολύ πλέον την κατηγορία των games που θέλει να παίζει κάποιος.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Jun 2009 22:56 #54554 by Alex
Replied by Alex on topic PC VS Κονσόλες
Μου φαίνεται λίγο περίεργο να μπορεί μία αυθεντική κόπια να μπαίνει σε περισσότερα μηχανήματα... Δεν νομίζω να συμφέρει τις εταιρείες των games... Αλλά anyway...

Έχεις κάνει benchmark σε ps3;... Νομίζεις ότι η cpu του ps3 είναι πιο γρήγορη από τον πιο αργό διπύρηνο; Νομίζεις οτι η gpu του είναι πιο γρήγορη από μια 3850; Δεν νομίζω... Δες οποιοδήποτε παιχνίδι σε κονσόλα και σε pc (ενδεικτικά ψάξε δες για το fallout 3 παράδειγματικα, είδες και για το crysis).

Το θέμα ειναι αυτό οτι ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση οταν αφορά την τιμη γιατι το pc δεν είναι μόνο για gaming και κοστολογικά δεν το συμφέρει η σύγκριση (που πάλι δε νομίζω)... Το pc δεν το συμφέρει η σύγκριση όχι την κονσόλα...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
21 Jun 2009 23:10 #54557 by Μπάμπης Χαραλάμπους

mordred wrote: Μου φαίνεται λίγο περίεργο να μπορεί μία αυθεντική κόπια να μπαίνει σε περισσότερα μηχανήματα... Δεν νομίζω να συμφέρει τις εταιρείες των games... Αλλά anyway...

Και εγω δεν νομιζω να μπαίνει παντου... Ίσως να κλειδωνει σε ενα XBOX...

mordred wrote: Το θέμα ειναι αυτό οτι ουσιαστικά δεν μπορείς να κάνεις σύγκριση οταν αφορά την τιμη γιατι το pc δεν είναι μόνο για gaming και κοστολογικά δεν το συμφέρει η σύγκριση (που πάλι δε νομίζω)... Το pc δεν το συμφέρει η σύγκριση όχι την κονσόλα...

Ενα καλο PC εννοείται πως ειναι καλυτερο απο μια κονσολα σε επιδόσεις. Το αντίθετο ειναι εναντια στην φυση! :P Αλλα οι κονσόλες πως να το κάνουμε; Εχουν πιο μεγαλη ποκιλια και περισσοτερα παιχνιδια με μεγαλυτερο ενδιαεφερον (μιλαω προσωπικα για το γουστο μου) απο PC ζηλεύω τα MMORPG..

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
22 Jun 2009 00:11 #54561 by Alex
Το θέμα είναι ότι σίγουρα στο pc παίζεις πολύ περισσότερα games από οποιαδήποτε κονσόλα (εκτός αν το έχεις τσιπαρει)... Αλήθεια αυτό πόσο πάει;

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
22 Jun 2009 00:21 #54565 by Stathis Yannacopoulos

mordred wrote: Το θέμα είναι ότι σίγουρα στο pc παίζεις πολύ περισσότερα games από οποιαδήποτε κονσόλα (εκτός αν το έχεις τσιπαρει)... Αλήθεια αυτό πόσο πάει;

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται αυτό στο φόρουμ. Αν ψάξεις θα βρεις δεν είναι τίποτα. Δεν μιλάμε για μεγάλο ποσό πάντως.

@Big Boss

Πως μπορεί να κλειδώνει σε μια κονσόλα? Εννοώ.. Πως μπορεί να γράφοντε πληροφορίες στο cd για να κλειδώσει ωστε να μην μπορεί να μπει σε άλλη κονσόλα?

More
22 Jun 2009 00:55 #54575 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Panteiakos wrote: @Big Boss

Πως μπορεί να κλειδώνει σε μια κονσόλα? Εννοώ.. Πως μπορεί να γράφοντε πληροφορίες στο cd για να κλειδώσει ωστε να μην μπορεί να μπει σε άλλη κονσόλα?

Κοιτα να δεις, πριν βγει το PS3, λέγανε τοτε πως βγήκε μια πατέντα οπου το dvd θα ήταν ξεκλείδωτο και οταν θα εμπαινε σε κονσολα θα κλειδωνε και δεν θα μπορουσε να μπει σε αλλη κονσολα γιατι θα ταυτιζόταν με την κονσολα... Ετσι ελεγαν το 2005 νομιζω :D δεν ξερω τι εγινε τελικα!

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
22 Jun 2009 01:02 #54579 by Alex
Μεγάλο ποσό... Δηλαδή πόσο 200€;

EIZO S2401W 24'' TFT

More
30 Jul 2009 16:38 #57631 by kiiraklis94
Replied by kiiraklis94 on topic PC VS Κονσόλες
Οι κονσόλες αναφέρονται κυρίως σε αυτούς που συμβιβάζονται με την μετριοτητα...
Δηλαδή,... σε αυτους που δεν νοιάζονται να έχουν τα ίδια γραφικα για 5 χρονια...μέχρι να βγει καινούρια κονσόλα...
Ψηφίζω PC... γιατί είμαι gamer που σέβεται τον εαυτό του...

Rest in hell... as soon as heaven's server is full...

More
30 Oct 2009 11:01 #63683 by jasla
Replied by jasla on topic PC VS Κονσόλες
Το ερώτημα είναι ήδη πολύ παλιό και η απάντηση παραμένει πάντα η ίδια: εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός.

Οι κονσόλες παρέχουν αξεπέραστη ευκολία και προσβασιμότητα και είναι ιδανικές για παραδοσιακό multiplayer παιχνίδι 2-4 ατόμων στον ίδιο χώρο, ο οποίος είναι συνήθως το σαλόνι με τους άνετους καναπέδες του.

Τα PC υπάρχουν πλέον σχεδόν σε κάθε σπίτι, έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερη γκάμα τίτλων (που απλώνεται και πολύ πίσω στο χρόνο) και με το κατάλληλο (αλλά ακριβότερο) hardware μπορούν να δώσουν καλύτερα γραφικά.

Γι αυτό το ιδανικό gaming σύστημα δεν υπάρχει και είναι πολλοί αυτοί που χρησιμοποιούν και PC αλλά και μία ή περισσότερες κονσόλες για να εξασκούν το χόμπυ τους.

More
30 Oct 2009 12:02 #63689 by Μιχάλης Σπίγγος
Γενικά με τις κονσόλες, ό,τι δεν πληρώνεις σε αναβαθμίσεις κάθε 1-2 χρόνια, το πληρώνεις στην τιμή του παιχνιδιού που αγοράζεις.
Δεν είναι τυχαίο που λίγο πολύ μένουν σταθερές οι τιμές των παιχνιδιών, ενώ για το PC αυτές πέφτουν μετά από 1-2 χρόνια.
Τελοσπάντων, εγώ ψηφίζω PC.