Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
07 Nov 2014 23:59 #151795 by Πιέρρος Φουστέρης
Πρώτον, σταματάς να γράφεις με caps. Δεύτερον, επαναλαμβάνεις το ίδιο πράγμα σε κάθε σου post. Παρουσίασες την άποψή σου, άσε και τους υπόλοιπους να πουν την δικιά τους.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Αθανασόπουλος

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Nov 2014 14:13 #151809 by Απόστολος Αθανασόπουλος
Προσωπικά προτιμώ τα PC διότι μπορείς να παίξεις οποιοδήποτε παιχνίδι (ακόμα και fighting/hack'n'slash με χειριστήριο) και φυσικά να κάνεις και οποιαδήποτε άλλη δουλειά θες (browsing, ταινίες κλπ). Ο μόνος λόγος για να πάρεις κονσόλα είναι για να παίζεις τα exclusives και παιχνίδια που υποστηρίζουν τοπικό multiplayer με πολλά χειριστήρια.

Υ.Γ. Δύο πράγματα είναι μη συγκρίσιμα μόνο στα μαθηματικά

More
08 Nov 2014 14:47 #151812 by Αλέξανδρος - Ηλίας Κορίνθιος
Η μόνη λογική για να πάρεις κονσόλα είναι να'χεις όρεξη να πετάς τα λεφτά σου. :B

More
09 Nov 2014 01:50 #151826 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PC VS Κονσόλες
Ενω στο pc που θα πρεπει καθε 1μιση με 2 χρονια να του επενδύεις και αλλα λεφτα δεν ειναι..

Οκ τι να πω....

More
26 Dec 2014 17:28 #154661 by Manolis
Replied by Manolis on topic PC VS Κονσόλες
PC πάντα και όταν λέμε PC εννοούμε desktop... Tower, keyboard, mouse, screen. Κονσόλα μόνο για κανα FIFA ή κανα fighting game τύπου mortal, tekken, soul κλπ που θα παίξεις με κανα φιλαράκι αραχτός στον καναπέ μασουλώντας παράλληλα πίτσα ή πιτόγυρο. Οι κονσόλες μας έμαθαν το gaming (είχα game boy από την πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας του στις ΗΠΑ και μετά ένα σωρό άλλες) αλλά όταν μιλάμε για σοβαρό gaming (IMO πάντα) δηλαδή mmorpg, fps, action τότε το ποντίκι και το keyboard δεν το αλλάζω...
Υποσημείωση (τρου στόρυ) ένας φίλος είχε ps3, πήρε λοιπόν όλο χαρά καινούριο παιχνιδάκι να το λιώσει τις διακοπές... Το μόνο που έλιωσε ήταν τα νεύρα του :p τα fps ήταν λίγο κάτω από το καρέ-καρέ και φυσικά η μόνη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει είναι να πάρει νέα κονσόλα, να αγοράσει ξανά το παιχνίδι για τη νέα κονσόλα και να αντικαταστήσει και τα χειρηστήριά του... Συνολικό κόστος πάνω από 500! Με 500 τούμπανο PC δεν παίρνεις βέβαια αλλά ένα πολύ descent συστηματάκι το τσιμπάς και με μικροδιορθώσεις το κάνεις τουμπανάκι σε λίγο διάστημα

More
27 Dec 2014 12:32 - 27 Dec 2014 12:34 #154692 by Αγησίλαος Σιντόρης
Pc for ever μάγκες..έχω κι εγω κΆι είχα πάντα κονσόλες αλλα σαν το pc δεν βρίσκεις πουθενα...να μιλήσω για τα γραφικά, για τα μαζικά παιχνίδια ρόλων τα οποία δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να τα παίξεις σε κονσόλα,τι άλλο να πω..πιστεύω οτι ο υπολογιστής ειναι για πιο μοναχικές καταστάσεις , έχεις την οθόνη σου σε απόσταση βολής,τα ακούστηκα σου,μπαίνεις μέσα στο παιχνίδι..ενώ μια κονσόλα πιστεύω ειναι για πιο ομαδικές φάσεις,για μαζωξεις με φίλους για να παίξεις..όποτε ρίχνω δαγκωτο στο pc!

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller
Last edit: 27 Dec 2014 12:34 by Αγησίλαος Σιντόρης.
The following user(s) said Thank You: Georgios Manolis

More
28 Dec 2014 10:28 #154745 by Georgios Manolis
Έχω περάσει πολύ ωραία με τις κονσόλες και ιδιαίτερα με το Ps1 αλλά σαν το Pc δεν έχει.Όπως είπε και ο Agisilaosss υπάρχουν ολόκληρα genres που δεν υπάρχουν στις κονσόλες: MMOs,RTS,Simulators,Old School Adventures κ.α.
Στο θέμα των γραφικών επίσης τα PCs θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά απ τις κονσόλες είτε μας αρέσει είτε όχι.(Π.χ.Crysis 1 7 χρόνια πριν έβαλε έναν πήχη στα γραφικά τον οποίο 4 χρόνια μετά το Remaster του ίδιου παιχνιδιού για κονσόλες ούτε καν τον έφτασε).
Επίσης κάτι άλλο που βρίσκω καλύτερο στα Pc είναι ο ήχος.Δεν ξέρω αν φταίει που δεν έχω καλό ηχοσύστημα για τη κονσόλα.Όμως στο Pc ακούω λεπτομέρειες που δε μπορώ να ακούσω σε κονσόλες.Π.χ. αυτή τη στιγμή παίζω το Penumbra:Overture και τρομάζω με τον ήχο από τα ίδια μου τα βήματα. :lol:
Για μένα αξίζει μια αναβάθμιση όσο κι αν μου βγει γιατί όπως είπα και πριν,σαν το Pc δεν έχει.....

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore

More
28 Dec 2014 19:58 - 28 Dec 2014 20:03 #154763 by wavee
Replied by wavee on topic PC VS Κονσόλες
Διαβαζω τα σχολια σας και σε πολλα δεν συμφωνω ουτε από την μια μερια ουτε από την άλλη.

α) Λετε ότι στους υπολογιστες υπαρχει συμβατοτητα με παλια παιχνίδια ενώ στις κονσόλες όχι. Οκ αλλα ποσες φορες στα pc δεν λυνεται με τιποτα το πρόβλημα και κανουμε κολπα για να παιξει στα καινουρια windows? Ο περισσοτερος κοσμος δεν θελει να κουνησει ουτε το μικρο του δαχτυλακι για να τρεξει το παιχνιδι. Και δεν ξερουν και ολοι κιολας.

β)Από την άλλη η κονσολα οντως είναι πρόβλημα που δεν εχουν συμβατοτητα. Σε αναγκαζουν να εχεις και την προηγουμενη κονσολα στο σαλονι

γ)Οσο αφορα για το σαλονι διαβαζω που λετε ότι και το pc μπορει να συνδεθει με την τηλεοραση. Ναι αλλα είναι το ιδιο ευκολο? Θελω να πω βλέπεις καθαρα? Και επισης θα ειναι μονιμα συνδεδεμενο? Εγω οσες φορες εχω δοκιμασει να συνδεσω τον υπολογιστη με την τηλεοραση καταρχήν είναι βαβρουρα, το κουτι του υπολογιστη είναι ασχημο και το λαπτοπ δεν βολευει αφου δεν συγκρινεται με την κονσολα που είναι μονιμα συνδεδεμενη στην τηλεορηαση., Τα εικονίδια δεν φαιονται καθαρα στην επιφανεια εργασιας, η γραμματοσειρες είναι πολύ μικρες και δεν εκανα καποιο λαθος με την αλαυση. Εβαλα την ανωτερη. Επισης το ποντικι και πληκτρολογιο θελουν επιπεδη επιφανεια. Αρα μονο χειριστηριο σε σαλονι είναι βολικο. Αλλα και παλι τα windows δεν εχουν φτιαχτει καταλληλα για χεισιστηριο. Όταν εισαι στο παιχνιδι οκ, αλλα μεχρι να μπεις στο παιχνιδι, πως θα μπεις? Χρειαζεσαι ποντικι δηλαδή. Επισης πολλα παιχνίδια δεν υποστηριζουν χειριστηριο κυριως τα παλια. Θα μου πειτε ότι το steam big picture είναι καταλληλο για τηλεοαση. Πρεπει να το κατεβασεις όμως και αυτό. Δεν είναι ευκολα προσβασιμο όπως είναι στις κονσόλες. Με το που ανοίξεις την κονσολα είναι ετοιμη για χρηση χωρις να κατεβασεις τιποτα

δ) Οσες φορες εχω παει σε φιλο να να δω υπολογιστη, αν ο άλλος δεν ξερει στον υπολογιστη επικρατει ένα χαος. Προγράμματα στην εκκίνηση, πολλα φορτώματα, σφλαματα, δεν εχουν ενημερωθρι οι drivers, και αλλα πολλα. Λενε πλεον ότι οι drivers ενημερώνονται αυτόματα. Εγω δεν το βλεπω αυτό. Καταρχήν το Windows update δεν είναι τιποτα. Βαζει μονο καποιους driver ισα ισα για να τρεξουν. Από την άλλη αν κατεβασεις το Geme evolves ή κατι τετοιο της AMD οντως κατεβαινουν οι driver. To θεμα είναι ότι παλι πρεπει να ασχοληθείς να το κατεβασεις οποτε παλι δεν είναι καταλληλο για αρχαριους χρηστες. Από την άλλη η κονσολα εχει τοσους περιορισμους που ναι μεν είναι κακο αλλα τουλάχιστον κανεις δεν μπορει να την "κολλησει" και να θελει. Όλα τα αναλαμβανει η κονσολα και εσυ απλα βαζεις το δισκακι.

ε) Οι τιμες των παιχνιδιων οντως στον υπολογιστη είναι 10 ευρω φθηνοτερα. Αυτό το πραγμα με το steam που λετε δεν ισχυει. Δειτε ένα ένα τα παιχνιδι του steam και του πλαισιου πχ και συγκρινεται. Κανενα παιχνιδι δεν είναι ακριβοτερο στα καταστήματα. Τα καινουρια παιχνίδια στο πλαισιο κανουν 50 ενώ στο steam 60. 60 κανουν και στις κονσόλες. Όπως και να εχει 10 ευρω γλιτώνεις στην καλυτερη. Για τις προσφορες που κανουν 3 φορες τον χρονο οκ. Αλλα πολλοι δεν περιμενουν. Αλλωστε εκπτωσεις εχουν και στα καταστήματα αλλα και στα παιχνίδια του PlayStation.

ζ) Λετε ότι οι κονσόλες είναι καλες για τις αποκλειστικότητες. Σε αυτό δεν συμφωνω. Εχω ps3 αλλα θα προτιμουσα όλα τα παιχνίδια να βγαινουν και στους υπολογιστες. Γενικα αυτοτο πραγμα κάθε φορα, η Microsoft εχει άλλες αποκλειστικότητες ενώ η sony εχει άλλες και εκμεταλλευονταθ αθωους που πανε και αγοραζουν και τις 2 κονσόλες για να εχουν ολη την γκαμα παιχνιδιων είναι υπερβολικο. Δεν θα επρεπε να υπαρχει. Είναι ενας λογος που υπερτερει το pc αφου δεν εμπλέκεται καμια εταιρια. Σκεφτειται μετα να φτιαξει κονσολα και η ubisoft και η EA. Όλα θα είναι αποκλειστικότητες. Θα σας αρεσε αυτό.?

η) Τα updates των παιχνιδιων στην κονσολα γινονται και αυτά αυτόματα. Στο pc πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος σε μια υπηρεσια όπως είναι το steam για να κατεβουν αυτόματα. Στην κονσολα δεν εισαι αναγκασμένος να το κατεβασεις το παιχνιδι από το psn για να ενεμερωθει αυτόματα. Ειδικα εγω που δεν αγοραζω ψηφιακα ουτε στο pc θα με βολευε. Θα μου αρεσε δηλαδή να αγορασω ένα παιχνιδι στο Pc σε DVD αλλα να ενημερώνεται αυτόματα όπως γινεται και στην κονσολα.

θ) Λεει ένα παιδι ότι στο Pc θα τον βολευε αν επαιζε Zelda γιατι θα εκανε tab κατι τετοιο πως το ειπε και θα μπορουσε να μπει στο youtube για να δει τον οδηγο. Είναι βολικο γι αυτόν αλλα όπως ειπα και ποιο πανω όταν αγοράζεις ένα παιχνιδι, δεν θες να ασχοληθείς με τετοια. πραγματα. Επομένως για αλλον δεν θα είναι βολικο. Φαντασου ένα μικρο παιδι να παρει υπολογιστη για να παιξει Zelda η οτιδήποτε άλλο. Pc θα πρότεινες σε ένα μικρο παιδι? Εγω μονο που σκέφτομαι ποσα φορματ εχω κανει με πιανει πονοκεφαλο.
Last edit: 28 Dec 2014 20:03 by wavee.

More
02 Jan 2015 14:49 #155089 by Ηλιας Τατσης
το πισι ειναι πανω απο ολα......
οτι και να λενε μερικοι ειναι ανωτερο απο ολες τις πλευρες PC ALL THE WAY

More
02 Jan 2015 14:59 #155091 by Ηλιας Τατσης
κανεις μερικα λαθη.
ο αρχαριος με τον υπολογιστη πρωτα θα μαθει να χειριζετε τον υπολογιστη και μετα θα ασχοληθει με το να λυσει αλλα προβληματα.
ο αρχαριος που θελει να ασχοληθει με τον υπολογιστη θα καθησει να ψαξει να ρωτησει να μαθει.ο τεμπελης που δεν θελει ολα αυτα θα παρει κονσολα.
το πισι μια χαρα το συνδεεις με ενα HDMI απο το γραφειο σου..... και με ασυρματα πληκτρολογια ποντικια... που δυστυχως παιζουν παντου και οχι σε μια επιφανεια λεια.. δεν ζουμε στο 2006.. ημαρτον..
θα σου πω και το αλλο που λες για το παιδακι.. προφανος δεν εχεις καποιο κοντα σου(δικο σου-η ανιψι) και δεν ξερεις τι διαολοι ειναι..... εχω ενα ανιψακι 3 ετων που περνει το κινητο της μανας του και παιζει.... συνεπως οταν η νεα γενια ειναι ΗΔΗ στην τεχνολογια μεσα στα 8-10 θα ξερει τοσα ωστε να μπορει να χειριστει ευκολα τοπισι στην μεταβιβαση του σε αυτο.
επισης λες για τα φορματ..
ωραια. δεν ειναι απολυτος τιποτα ενα φορματ.. ειχα τα windows 7 για 4 χρονια χωρις φορματ και προσφατα μου καηκε το πισι.. το αντικατεστησα ολοκληρο και ειχα τα 7 μεσα στον σκληρο.. επρεπε αφου ειχα νεο συστημα να βαλω τα 8 να δω τι φρουτο ειναι.. η διαδικασια απλη και ευκολη ... και δεν περιμενα πανω απο 30 λεπτα..... πλεων τα παραθυρα περνανε ΜΟΝΑ τους και δεν ειναι σαν τα παραθυρα του 95.....
με συνχωρεις αλλα μου φενετε οτι γραφεις σαν να ζεις το 1998... την εποχη του υπολογιστη και της ενωσης των παντων με αυτο μου το παρουσιαζεις σαν κατι αλλο..
με συνχωρεις για την επεμβαση αλλα επρεπε.