Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
05 Jan 2015 14:35 #155219 by wavee
Replied by wavee on topic PC VS Κονσόλες

Phantom2hell wrote: κανεις μερικα λαθη.
ο αρχαριος με τον υπολογιστη πρωτα θα μαθει να χειριζετε τον υπολογιστη και μετα θα ασχοληθει με το να λυσει αλλα προβληματα.
ο αρχαριος που θελει να ασχοληθει με τον υπολογιστη θα καθησει να ψαξει να ρωτησει να μαθει.ο τεμπελης που δεν θελει ολα αυτα θα παρει κονσολα.
το πισι μια χαρα το συνδεεις με ενα HDMI απο το γραφειο σου..... και με ασυρματα πληκτρολογια ποντικια... που δυστυχως παιζουν παντου και οχι σε μια επιφανεια λεια.. δεν ζουμε στο 2006.. ημαρτον..
θα σου πω και το αλλο που λες για το παιδακι.. προφανος δεν εχεις καποιο κοντα σου(δικο σου-η ανιψι) και δεν ξερεις τι διαολοι ειναι..... εχω ενα ανιψακι 3 ετων που περνει το κινητο της μανας του και παιζει.... συνεπως οταν η νεα γενια ειναι ΗΔΗ στην τεχνολογια μεσα στα 8-10 θα ξερει τοσα ωστε να μπορει να χειριστει ευκολα τοπισι στην μεταβιβαση του σε αυτο.
επισης λες για τα φορματ..
ωραια. δεν ειναι απολυτος τιποτα ενα φορματ.. ειχα τα windows 7 για 4 χρονια χωρις φορματ και προσφατα μου καηκε το πισι.. το αντικατεστησα ολοκληρο και ειχα τα 7 μεσα στον σκληρο.. επρεπε αφου ειχα νεο συστημα να βαλω τα 8 να δω τι φρουτο ειναι.. η διαδικασια απλη και ευκολη ... και δεν περιμενα πανω απο 30 λεπτα..... πλεων τα παραθυρα περνανε ΜΟΝΑ τους και δεν ειναι σαν τα παραθυρα του 95.....
με συνχωρεις αλλα μου φενετε οτι γραφεις σαν να ζεις το 1998... την εποχη του υπολογιστη και της ενωσης των παντων με αυτο μου το παρουσιαζεις σαν κατι αλλο..
με συνχωρεις για την επεμβαση αλλα επρεπε.

Δηλαδη διαφωνεις με αυτά που ειπα? :) Δεν βρίσκεις θετικα στην κονσολα?

α)Όταν βαζουμε ένα παιχνιδι επειδή ακριβως είναι ένα παιχνιδι οι περισσοτεροι δεν θελουν να ασχοληθουν με τεχνικες λεπτομέρειες. Απλως πρεπει να απολαυσουν το παιχνιδι. Ξερεις ποσες φορες εχει τυχει να παιξουμε ολοι η παρεα Buzz στο ps3? Είναι ένα παιχνιδι με ερωτήσεις γνωσεων. Θελει πολλα ατομα. Φαντασου να ετρεχε αυτό στο pc και να βγαζε μηνυματα ότι λειπουν driver και μετα να προσπαθεις να διορθωσεις το πρόβλημα. Λενε ότι το Ps4 ενημερώνονται όλα ακομα και όταν η κονσολα βρισκεται σε αναμονη. Στα PC γινεται αυτό? Όχι μονο δεν γινεται αλλα και όταν είναι ανοιχτο πρεπει εσυ να κατεβασεις διαφορα προγράμματα να κατεβαζουν αυτόματα driver. Δεν εχουν ενσωματωμένα τα windows.

β)Λες ότι το pc μια χαρα συνδέεται με ένα HDMI από το γραφειο. Ωραια αλλα το θεμα δεν είναι να συνδεθει από το γραφειο στην τηλεοραση για να φαινεται ολο το καλωδιο να κρεμεται. Το θεμα είναι να συνδεθει από το επιπλεο την τηλεόρασης στην τηλεοραση. Και αυτό γινεται αλλα το pc φαινεται πολύ ασχημο στο σαλονι. Δεν είναι σαν την κονσολα.

γ) Ασυρματα ποντικια και πληκτρολογια υπαρχουν αλλα άλλο ειπα εγω. Καταρχήν ποντικι και πληκτρολογιο που θα το ακουμπήσεις? Στο καναπε? Το πληκτρολογιο στα ποδια σου? Μου φαινεται πολύ αβολο.

δ) Τα χειριστήρια παιζουν μονο σε παιχνίδια. Όχι στα Windows. Δηλαδη μεχρι να μπεισ στο παιχνιδι πως θα μπεις? Πρεπει να συνδεθει ποντικι και να πατησεις διπλο κλιλ στο exe του παιχνιδιού.

ε) Ειπες για μικρο παιδι ότι ξερουν. Οκ. Εγω δεν το βλεπω ετσι. Δεν είναι θεμα εξυπνάδας αλλα εμπειριας. Βαλε έναν μεγαλυτερο που δεν ξερει από υπολογιστες να μπορεσει τρεξει ένα παιχνιδι και βαλτον μετα να παιξει με την κονσολα. Που θα είναι πιο ευκολο?

ζ) Ναι τα 8 τα εχω και εγω στο λαπτοπ μου. Ευκολα γινεται η εγκατασταση. Αλλα πρωτον οι drivers δεν εχουν μπει οι καινούριοι, όχι καλο για έναν που παιζει παιχνιδια. Πρεπει να κατεβασεις ειδικα προγράμματα γιατι το Windows update δεν κανει καλη δουλεια. Επομένως παλι υπερτερει η κονσολα και δευτερον εχεις παει σε έναν που δεν ξερει από υπολογιστη, να δεις εικονίδια στην επιφανεια εργασιας που αργουν να φρτωσουν στην εκκίνηση, διαφορα ανοιχτα προγράμματα στην εκκίνηση, toolbars, κατακερματισμος του δισκου, σφαλματα κλπ? Όλα αυτά δεν μειωνουν την αποδοση των παιχνιδιων? Στην κονσολα εχεις τοσους περιορισους που δεν σου επιτρεπει να πειραξεις τιποτα. Αυτό είναι μεν κακο αλλα ποτε δεν προκειτε να την κολλησεις. Αν τα Windows 10 εχουν και αυτά περιορισμους τοτε θα είναι καταλληλα και για αρχαριους gamers.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
30 Jan 2015 19:41 #156149 by Αριστοτέλης Ζησιμόπουλος
PC και ξερό ψωμί! Για εμάς που παίζουμε MMO δεν υπάρχει και άλλη λύση!

More
01 Mar 2015 02:38 #157409 by Γιάννης
Κονσόλες μακράν!!!!!

Αλλα για fps games δυσκολεύομαι στο XBOX 360.

More
06 Mar 2015 07:40 #157675 by Πας Παρτού
ένα άρθρο που πραγματικά εξηγεί την κατάσταση:
www.reddit.com/r/pcmasterrace/wiki/guide

και ένα ακόμα αρθράκι:
ragequit.gr/editorials/patari-2600/item/what-can-you-do-with-a-pc-even-a-cheap-one
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
23 Mar 2015 10:56 - 23 Mar 2015 11:00 #158403 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PC VS Κονσόλες
Παρολο που εχω πει απειρες φορες οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε ενα gaming pc με μια κονσολα και πολλους και διαφορους λογους οπως π.χ. τιμη, αναβαθμησεις κ.τ.λ. να σας παραθεσω ενα συγκριτηκο που στην ουσια λεει οτι η πλειοψηφια των gamers δεν αναγνωριζουν αν παιζουν σε μια κονσολα ή σε ενα gaming-pc.

Εν ολιγης επειδη πολλοι δεν μπορουν να διακρινουν αν παιζουν σε κονσολα ή σε gaming-pc τοτε ποιος ο λογος να τσακωνομαστε?
Last edit: 23 Mar 2015 11:00 by Grigoris.
The following user(s) said Thank You: Πιέρρος Φουστέρης

More
23 Mar 2015 14:36 #158407 by Dimi
Replied by Dimi on topic PC VS Κονσόλες
Έχω να αγοράσω κονσόλα απο το playstation 1, οπότε... Επίσης, το μόνο παιχνίδι που πραγματικά θέλω να παίξω σε κονσόλα και το ζηλεύω είναι η σειρά Uncharted. Κατά τα άλλα δεν μου λείπει κανένα παιχνίδι, την βρίσκω με το πισι.

More
23 Mar 2015 15:33 #158408 by Grigoris
Replied by Grigoris on topic PC VS Κονσόλες
Περι ορεξεως......

Ολα γουστα ειναι.

More
28 Mar 2015 13:37 - 20 Jun 2015 21:30 #158645 by Daniel Son
Replied by Daniel Son on topic PC VS Κονσόλες
Για την χθεσινή εκπομπή...
θα ήθελα να τοποθετηθώ στο θέμα κονσόλα και pc. Να πω καταρχάς είμαι 30αρης και όχι 15χρονο και το αναφέρω αυτό σαν γεγονός ότι έχω ζήσει και έχω δει εποχές. Τα σημερινά παιδιά τι θέλουν; αίμα, βυζιά και ξύλο, ότι θέλαμε και εμείς κάποτε, με την μόνη διαφορά με το σήμερα είναι ότι απλά δεν είμασταν τόσο αχόρταγοι με τα γραφικά διότι άλλο να πηγαίνεις πχ από mega drive σε psx και άλλο από ps3 σε ps4 ή κάποια αναβάθμιση στο pc αντίστοιχα. Στο θέμα γραφικά ίσον ρεαλισμός, το οποίο είναι το Νο1 επιχήρημα στην μεταξύ τους σύγκριση, για μένα προσωπικά δεν λέει κάτι. Διότι αν θέλεις "ρεαλισμό" σήκωσε τον κώλο σου από τον καναπέ άσε το FIFA και το Pro και τράβα παίξε μπάλα, ή θέλεις αίμα και ακρωτηριάσεις; τράβα δες στο Aλ τζαζίρα τα θύματα πολέμου και της ακρωτηριάσεις που τους κάνουν. Είναι απλά ένα χόμπι τίποτα άλλο, από εκεί και πέρα τα γραφικά είναι καλά αλλά για τα λεφτά που πληρώνω και όχι στο "ρεαλισμός". Τα σενάρια πχ είναι πιο τρύπια και από τα δύχτια του σημερινού Παοκ, διότι ή δημιουργοί δείνουν έμφαση στα εφέ και κοιτάνε να σε ψαρώσουν από εκεί.Όσο αφορά τώρα την αγορά, καθαρά οι εταιρείες ρεφάρουν από τις κονσόλες και όχι από τα pc,επειδή όταν το τάδε παίχνιδι βγει στο PC μέσα σε μια ώρα το πολύ, έχει ανεβεί και το torrent του, για να το βουτήξεις, ενώ στις κονσόλες που είναι αντίστοιχα το τσιπάρισμα οι περισσόττεροι κάνουν κοκοκο έκει διοτι υπάρχει ο φόβος μην σου βγάλει μετέπειτα η κονσόλα διάφορα προβλήματα, οπότε εσυ και σαν επιχηρηματίας που θα τα έσκαγες οεο; Πχ έχω δει όλα τα επεισόδια τoυ Game maniacs και παρατήρησα το εξής, όλοι ας πούμε ή έστω η μίσοι ή ακόμα πιο κάτω αν θες, έχουν παίξει ας πούμε το Amnesia ή το Outlast πόσοι τα είχαν σε γνήσια; κανένας, συλλογές παιχνιδιών στα pc; αν εξαιρέσεις τον Ζοκ και τους Gramers που τυχάνει να είναι youtubers με θεματολογία τo Gaming, όλοι οι άλλοι από μηδαμινές ως π@@τσες μπλε στην συλλογή τους από το pc άντε κανένα WoW στην καλύτερη. Θα ήθελα να κρατήσει ο Μάνος και μερικά στατιστικά για το τέλος αν γίνετε, το οποία είναι ποιες κονσόλες είχαν οι περισσότεροι, που είχαν τις περισσότερες συλλογές και τα 10 ας πούμε παιχνίδια που είχαν οι περρισότεροι στις συλλογές τους. Αυτό πάντως είναι και μία απάντηση στο αν έχουν μέλλον η κονσόλες απέναντι στο pc.
Τώρα το αν το σχόλιο μου μπορεί να χρησιμεύσει σε κάποιο άλλο τόπικ αντίστοιχα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να τοποθετηθεί όπου κρίνει κατάλληλο ο μοντ.
Last edit: 20 Jun 2015 21:30 by Μάνος Γρυπάρης.
The following user(s) said Thank You: Dimi

More
28 Mar 2015 14:46 - 28 Mar 2015 14:46 #158649 by Tony
Replied by Tony on topic PC VS Κονσόλες
Κονσολες για τα μακραν καλυτερα exclusives.Τα γραφικα μου ειναι αδιαφορα .Πιο πολυ με νοιαζει το game να ειναι διασκεδαστικο το gameplay και να εχει μια καλη ιστορια(αν εχει).
Last edit: 28 Mar 2015 14:46 by Tony.

More
28 Mar 2015 17:36 - 28 Mar 2015 17:51 #158662 by Daniel Son
Replied by Daniel Son on topic PC VS Κονσόλες
Με τι πάω πιο γρήγορα, με αμάξι ή με αεροπλάνο;!
Από τεχνικής πλευράς αν το πάρεις, εννοείται ότι όλοι θα πουν pc με βάση τα τεχνικά
τους χαρακτηριστηκά και το τι μπορείς να κάνεις και χειρισμό; παίρνεις περιφερειακά
και τέλος. Αν το πάμε όμως με βάση την ειλικρίνια και σε βάθος, εκεί κρύβεται μία λέξη
που τα λέει όλα. Ποιά είναι αυτή; είναι η αμβροσία του έλληνα, το τζατζίκι των αυτιών του,
η αιώνια γκόμενα της τσέπης του και αυτή είναι το "τζάμπα". Ας πάρουμε παράδειγμα
το ζωντανό παράδειγμα του Game Maniacs. Αν ρωτήσουμε τους συμμετέχοντες, έχεις
παίξεi Skyrim; Amnesia; Outlast; σου βάζω στοίχημα ότι έστω ας πούμε η μισοί τα έχουν
παίξει, που είναι όμως ρε φούστη το παιχνίδι το οποίο αγόρασες σε Retail ή μέσω Stream κτλ;
Διότι μέχρι στιγμής είδαμε ότι ενώ έχουν ράφια για να μην πω βιβλιοθήκες ολόκληρες με παιχνίδια
από τις κονσόλες, στις συλλογές για το pc άντε κανένα WoW και μετά τον κινέζο. Αν μια εταιρεία
βγάλει ένα παιχνίδι στην αγορά για το pc, από την στιγμή που θα το κυκλοφορήσει σε καμία ωρίτσα
το έχουν καβατζώσει μέσω τορρεντ, ένω στις κονσόλες κάνουν τις κότες οι περισσότεροι,
διότι άλλο να κατεβάσω κάτι κρακαρισμένο και άλλο να ανοίξω την κονσόλα και να την
πειράξω (τσιπαρίσο) για να τα παίζω αντιγραφές, διότι εκεί θα υπάρχουν προβλήματα. Με λίγα λόγια
οι εταιρείες βασίζονται στις κονσόλες για το χοντρό μαρούλι, διότι αν δεν ήταν αυτές, όχι και το ξανα λέω
όχι με βάση τα τεχνικά μπλίμπλίκια τους αλλά με την δυσκολία να χακαριστούν και τους φόβους
των τεχνικών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν, ακόμα και η pcάδες θα την έβγαζαν με πασκέντζα,
διότι θα βάραγαν λουκέτο, οι εταιρείες.. Αν έχουν μέλλον οι κονσόλες; ΑΝΕΤΑ , μπορούν να ανταγωνιστούω
το PC; όσο και εμείς την Αμερική για τέτοια απόσταση μιλάμε. Το θέμα όμως είναι και κάτι άλλο, ότι οι εταιρείες
σιγά σιγά θα αρχίσουν να παρακαλάνε να βγούν σε κονσόλες τα παιχνίδια τους, διότι δεν θα μπορούν να
αντέξουν την χασούρα που έχουν στα pc οπότε σε θέμα εξκλούσιβ το pc θα τον πιεί κανονικά...
Last edit: 28 Mar 2015 17:51 by Daniel Son.