Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
19 Oct 2013 12:47 #134253 by Alex Filos
Replied by Alex Filos on topic PC VS Κονσόλες

lucinos wrote: έχω την απορία για όσους ψηφίζουν κονσόλες αν κατανοούν ότι οι κονσόλες είναι κανονικότατοι υπολογιστές που εντελώς αυθαίρετα περιορίζουν τον χρήστη και για κανένα τεχνικό λόγο.

Δεν είναι αυθαίρετο. Είναι γεγονός στους υπολογιστές γενικότερα ότι ένα dedicated σύστημα είναι πιο αποτελεσματικό στη δουλειά που κάνει από ένα γενικό σύστημα που μπορεί να κάνει και αυτή τη δουλειά. Γι αυτό το λόγο άλλωστε οι κονσόλες της τρέχουσας γενιάς μπορούν με αστείο hardware να έχουν επιδόσεις που συναγωνίζονται ένα mid-range gaming PC. Σκέψου ότι το PS3 και το Xbox360 έχουν 512mb ram για CPU και GPU συνολικά. Ένα PC με τόση RAM δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει Windows (άντε ίσως Window 95, δε θυμάμαι πόσο θέλαν) και πολύ δύσκολα θα έτρεχε και τα πιο stripped-down linux. Μάλλιστα το PS3 αρχικά υποστήριζε Linux αλλά απ' ότι ξέρω τρέχαν χάλια.

Τώρα για τις νέες κονσόλες θα δούμε. Το Xbox One τρέχει πάνω σε windows kernel. Το βλέπω όμως δύσκολο να προσφέρουν εφαρμογές πέρα από παιχνίδια και media καθώς η θέση τους στο σαλόνι μπροστά από την TV δεν ενδείκνυται για δουλειές γραφείου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Oct 2013 13:20 #134254 by Πας Παρτού

Vitril wrote: Δεν είναι αυθαίρετο. Είναι γεγονός στους υπολογιστές γενικότερα ότι ένα dedicated σύστημα είναι πιο αποτελεσματικό στη δουλειά που κάνει από ένα γενικό σύστημα που μπορεί να κάνει και αυτή τη δουλειά.

Το γεγονός ότι δεν κουβαλάς την σαβούρα τών windows (καλό φυσικά) και έχεις χαρακτηριστικά στοχευμένα για συγκεκριμένη χρήση δεν σημαίνει ότι ενα "dedicated" σύστημα είναι ανίκανο να κάνει άλλες δουλειές. Η «κονσόλα» παραμένει ένας κανονικότατος υπολογιστής και οι περιορισμοί παντελώς αυθαίρετοι.

Σκέψου ότι το PS3 και το Xbox360 έχουν 512mb ram για CPU και GPU συνολικά. Ένα PC με τόση RAM δεν υπήρχε περίπτωση να τρέξει Windows (άντε ίσως Window 95, δε θυμάμαι πόσο θέλαν) και πολύ δύσκολα θα έτρεχε και τα πιο stripped-down linux. Μάλλιστα το PS3 αρχικά υποστήριζε Linux αλλά απ' ότι ξέρω τρέχαν χάλια.

Σε 512mb ram τρέχω κανονικότατα τα XP (τού εγκατέστησα παράλληλα και σύγχρονη διανομή λίνουξ με xfce περιβάλλον). (εγκυκλοπαιδικά τρέχουν και στα 256mb). Έχω παλιό υπολογιστή με 32mb ram έτρεχε αρχικά 95 και είχα ξεσκίσει σε αυτόν το starcraft και τώρα έχει 98 (και δουλεύει ακόμα μια χαρά το θηρίο αν και με τα 98 ζορίζεται λίγο)

Τώρα για τις νέες κονσόλες θα δούμε. Το Xbox One τρέχει πάνω σε windows kernel. Το βλέπω όμως δύσκολο να προσφέρουν εφαρμογές πέρα από παιχνίδια και media καθώς η θέση τους στο σαλόνι μπροστά από την TV δεν ενδείκνυται για δουλειές γραφείου.

[/quote]
πιστεύεις δηλαδή σοβαρά ότι δεν θα μπορούσες να σερφάρεις στο δίκτυο ή να χρησιμοποιήσεις office ή να επεξεργαστείς μια εικόνα; Σε ποιες ακριβώς εφαρμογές αναφέρεσαι;

More
19 Oct 2013 14:49 #134265 by Ανδρέας Αθανασίου
προτιμώ PC για το καλύτερο multiplayer που έχει (κατά την γνώμη μου παντα)

More
19 Oct 2013 16:38 #134268 by Γιάννης Σκιαδάς
Προτιμώ το PC λόγω γραφικών και χειρισμού στα fps..
Στα adventure-action, third-person και spοrts προτιμώ το xbox λόγου χειρισμού
(η μείωση των γραφικών δεν είναι και τόσο αισθητή σε αυτές τι κατηγορίες,κατά την γνώμη μου).

More
20 Oct 2013 01:54 #134278 by Petros
Replied by Petros on topic PC VS Κονσόλες

RefleX wrote: προτιμώ PC για το καλύτερο multiplayer που έχει (κατά την γνώμη μου παντα)

PC γιατί έχει Mods, FREE multiplayer, Steam sales :P τι άλλο θέλεις.

STEAM: TheGamerUrsoEAOrigin: TheGamerUrso
UPlay: GamerUrso Battle.net: GarfangGR

More
20 Oct 2013 12:21 #134283 by Πας Παρτού
Το Linux υποστηρίζει σχεδόν κάθε σύγχρονο επεξεργαστή στον πλανήτη (συμπεριλαμβανομένων και τών «κονσολών». Οι «κονσόλες» ουσιαστικά ενεργά προσπαθούν να εμποδίσουν αυτήν την δυνατότητα.

θα πω και μια ιστορία (αληθινή). Το PS3 είχε αφήσει ένα παράθυρο να μπορεί να τρέξει διαφορετικό λειτουργικό. Αυτό το παράθυρο το εκμεταλλεύθηκε η πολεμική αεροπορία τών ΗΠΑ και έφτιαξε τον τότε παγκοσμίως 33ο ισχυρότερο υπερυπολογιστή με ένα κλάστερ 1760 PS3 (που έτρεχε Linux). Το 2010 η sony παντελώς αυθαίρετα έκλεισε αυτό το παράθυρο («αναβαθμίζοντας» το firmware) και η πολεμική αεροπορία τών ΗΠΑ έμεινε ξεκρέμαστη.

More
10 Nov 2013 04:43 #135058 by Παντελής Δασκαλέλος
Νομίζω με την έλευση του Steam Machine οι κονσόλες θα αντιμετωπίσουν ένα σημαντικό πρόβλημα. Κακώς οι Microsoft, Sony και Nintendo τρώγονται μεταξύ τους και αγνοούν ότι πλέον η...ανάσα την Valve είναι καυτή στην πλάτη τους.

More
22 Nov 2013 00:11 #135471 by Αδαμ Παπαδογιαννης
Ειμαι pc gamer αν κ ψηφισα pc, δεν θα πω ποιο ειναι το καλυτερο κ ποιο το χειροτερο,γτ ειμαστε ολοι παιδια με την ιδια πιστη!να παιζουμε,να ψυχαγωγουμαστε,να χαβαλεδιαζουμε κ να παιρναμε καλα!

More
21 Dec 2013 13:34 #137584 by Stamatimenos
Replied by Stamatimenos on topic PC VS Κονσόλες
Είτε μιλάμε για RPG με ισομετρική κάμερα, είτε μιλάμε για FPS, είτε για strategy ή point-click adventures, τίποτα δεν ξεπερνάει τον συνδιασμό ποντίκι-πληκτρολόγιο. Ναι ναι, υπάρχουν και οι έξυπνοι που υποστηρίζουν ότι τα FPS είναι καλύτερα σε κονσόλες. Μάγκες, με spray and pray και aim assist και η γιαγιά μου βγάζει πίστες στο CoD. Παίξτε λίγο Medal of Honor ή Borderlands στο PC να φχαριστηθείτε headshots, και μετά τα ξαναλέμε. :*

More
20 Feb 2014 14:43 #140742 by Πας Παρτού
[youtube:2reskqx2]
[/youtube:2reskqx2]