Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
08 Feb 2016 22:04 #176524 by Κατερίνα Μαρίνου
Δικιο εχεις, ρωτησε πολυ συγκεκριμενα και εγω το γενικευσα. Αν το δεις ετσι ψυχρα τοτε ενα απλο τροφοδοτικο των 600 watt αρκει και περισσευει. Αν υπολογισει το overclocking και την πιθανοτητα SLI τοτε θα χρειαστει κατι παραπανω. Συν τις συσκευες που θα θελει να χρησιμοποιησει σε μελλοντικη αναβαθμιση. Απλως εγω τα βαζω ολα απ'την αρχη για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Feb 2016 17:10 #176605 by Panagiotis
Για την gtx 960 να παρω 2 gb ή 4 gb?Εχει διαφορα?

More
10 Feb 2016 19:53 - 10 Feb 2016 20:00 #176612 by Myrmidon

Agent94 wrote: Για την gtx 960 να παρω 2 gb ή 4 gb?Εχει διαφορα?

Διαφορές υπάρχουν φυσικά αλλά είναι αμελητέες. H GTX960 είναι μια κάρτα για 1080p HD gaming. Tα 4GB βοηθάνε σε αναλύσεις 1440p και ακόμα σε 4Κ (ανάλογα τον τίτλο). Κατά συνέπεια λόγο GPU δεν θα έχεις ουσιαστικό πλεονέκτημα αν επιλέξεις 4GB.Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι τίτλοι αρκούνται σε χρήση μνήμης μέχρι τα 4GB. Αυτά για τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, γιατί αν για παράδειγμα βγουν τίτλου που υποστηρίζουν πχ το Vulkan API ή περισσότεροι τίτλοι DX12 και τρέχεις τα παιχνίδια με αυτά ίσως οι διαφορές να είναι ποιο αισθητές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η GTX960 ξαφνικά θα γίνει ιδανική για αναλύσεις 1440p. Ερχόμενοι στην τιμή τώρα αν βρεις έκδοση 4GB με τιμή κοντά στην 2GB, σου προτείνω να πάρεις την 4GB φυσικά.
Last edit: 10 Feb 2016 20:00 by Myrmidon.

More
10 Feb 2016 20:05 #176614 by Κατερίνα Μαρίνου
Απ'οτι ειδα σε μερικα βιντεακια unboxing καρτων με 2 και 4 gb ελεγε οτι περισσοτερη VRAM χρειαζονται τα απαιτητικα παιχνιδια, αυτα που βαραινουν πολυ το συστημα με τα textures και κανουν να φαινεται οτι κολλαει μερικες φορες. Αρα μαλλον θα ειναι πιο ανετα αν η καρτα εχει παραπανω μνημη για να τα τρεχει ανετα. Φυσικα ολα εξαρτωνται και απ'τι σου αρεσει να παιζεις. ;) Ειναι και η διαφορα στην τιμη που κανει τις καλες καρτες πολυ τσουχτερες για το μεσο χρηστη. ;)

More
10 Feb 2016 20:28 - 10 Feb 2016 20:37 #176615 by Myrmidon
Καμία σχέση. Αυτοί που αναφέρεσαι, αγαπητή Mystique, λένε ότι θέλουνε στον αέρα.Μην τους παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά.Για την ακρίβεια αυτό είναι η μισή αλήθεια (και φυσικά το ολόκληρο ψέμα). Δες πχ το Metro στα διαγράμματα.

Συγχωρέστε με αν στο προηγούμενο post ήμουν λίγο αόριστος και εγώ. Και επειδή μου αρέσει να μιλάω με αποδείξεις δείτε μόνοι σας τα παρακάτω διαγράμματα για του λόγου του αληθές στα όσα έγραψα παραπάνω. Να έχετε στο νου σας ότι η 960 δεν αντέχει και πολύ για για επαρκείς επιδόσεις σε αναλύσεις πάνω από 1080p. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Last edit: 10 Feb 2016 20:37 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
10 Feb 2016 20:32 #176616 by Panagiotis
Απ οτι εβλεπα σε benchmarks στο youtube η διαφορες ειναι μικρες.Επισης ειδα και την 950 η οποια ειναι σχετικα κοντα στην 960 και η τιμη της ειναι πιο προσιτη(160 vs 200).Γενικα δεν με πολυ ενδιαφερει να παιζω παιχνιδια στα ultra.Πιο πολυ κανα Call ofduty και shooterακια θα παιζω στο pc λογο χειρισμου.Αντε και τιποτα strategy.

More
10 Feb 2016 20:43 #176617 by Myrmidon

Agent94 wrote: Απ οτι εβλεπα σε benchmarks στο youtube η διαφορες ειναι μικρες.Επισης ειδα και την 950 η οποια ειναι σχετικα κοντα στην 960 και η τιμη της ειναι πιο προσιτη(160 vs 200).Γενικα δεν με πολυ ενδιαφερει να παιζω παιχνιδια στα ultra.Πιο πολυ κανα Call ofduty και shooterακια θα παιζω στο pc λογο χειρισμου.Αντε και τιποτα strategy.

Από τα όσα γράφεις πιστεύω ότι βρίσκεσαι σε σωστό δρόμο. Ωστόσο να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι καλό είναι να περιμένει κανείς την έλευση της νέας γενιάς GPU αν πρόκειται να κάνει αναβάθμιση. Και αυτό για να δώσει στον εαυτό του μια κάποια ουσιαστική επιλογή επένδυσης αν μπορούμε να το πούμε αυτό για μια GPU. Αν ωστόσο αρκείσαι μόνο στα παιχνίδια που ανέφερες και (αν και αυτό το shooterακια σηκώνει μεγάλη συζήτηση μιας και τα περισσότερα shooters ειναι απαιτητικά σε επιδώσεις από την κάθε GPU) τότε πας για μια 950 ή 960.

More
10 Feb 2016 20:54 #176619 by Κατερίνα Μαρίνου
Και εγω καιγομαι για μια ωραια MSI 960 αλλα μαλλον επειδη μπορει να μην την αφησει να αποδωσει στο 100% το υπολοιπο συστημα θα περιμενω να παρω καινουριο pc καποια στιγμη. Ετσι κι αλλιως ειμαι πολυ casual gamer και δεν φερνω τον pc στα ορια του (εχω το ps4 για τα απαιτητικα παιχνιδια) οποτε δεν μου χρειαζεται κατι το πολυ extreme ασχετα αν μου αρεσουν παντα τα ποιοτικα συστηματα χωρις συμβιβασμους. ;)

More
10 Feb 2016 20:55 #176620 by Panagiotis
Ετσι οπως το βλεπω και λογο τιμης και το οτι δεν εχω και πολυ χρονο για να παιζω πολυ ωρα,μια 950 ειναι η καλυτερη λυση.Τωρα ας παιζουν και τα παιχνιδια σε medium high settings.

More
10 Feb 2016 21:08 #176622 by Κατερίνα Μαρίνου
Νομιζω οτι με μια τετοια θα εισαι ικανοποιημενος προς το παρον. Υπαρχει και το ps4 για τα υπολοιπα. ;) Αυτη κανει γυρω στα 180-190 ευρω και παντα MSI που εχω αδυναμια. ;)

Attachments: