Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
28 Jan 2016 22:04 - 28 Jan 2016 22:09 #176062 by trioborgsector
αρα οι καλυτερες πυρηνες εινε gp100 και gp104 σωστα;;; για καπιον που θελει μια high end καρτα σωστα;;

περα απο αυτο με μια καρτα pascal με πυρηνες gp100 και gp104 θα μπορεις να παιζεις τα παιχνιδια σε 4k χωρις να κανεις sli και με καλα frames ειδικα σε 4κ

εχω αδικο;;;;;
Last edit: 28 Jan 2016 22:09 by trioborgsector.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Jan 2016 17:10 - 29 Jan 2016 17:21 #176076 by Myrmidon
Σε επιδόσεις οι GP104 αναμένεται να είναι εφάμιλλες των GTX980Ti και θα δίνουν σε αρκετά παιχνίδια 4Κ στα 60FPS δίχως να ιδρώνουν:blink: Οι φήμες θέλουν τις τιμές μεταξύ 300-400 δολλάρια. :woohoo:
Θα βγούνε πρώτες ελεω και VR με τις GP100 να σκάνε μύτη τα Χριστούγεννα. B)

Οι GP100 δεν είναι για παιχνίδια (βλ QUADRO TESLA) αλλά δε σε σταματάει κανείς από το να τις βάλεις σε παιχνιδοPC.Απλά ή πας για MB με NVLink ή οι κάρτες θα παίζουν "πετσοκομμένες" :silly:
Oι τιμές θα είναι περίπου ανάλογες με 2χGPU κάρτες που όμως δε θα δούμε ποτέ. :whistle:

Αυτό που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι θα δούμε και αρκετές υλοποιήσεις με υδρόψυξη. B)
Last edit: 29 Jan 2016 17:21 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
29 Jan 2016 22:09 #176098 by Κατερίνα Μαρίνου
Οι GTX980 εχουν τιμες γκουχ-γκουχ οποτε η 960GTX ειναι μια καλη λυση για τωρα... αλλα και για 3-4 χρονια μετα. Γιατι να βιαζεσαι κανεις ν'αγορασει οτι πιο καινουριο αν ουσιαστικα δεν αξιοποιειται αυτο απο τα παιχνιδια που βγαινουν, ετσι δεν ειναι?. Δεν δινει κανεις 500 ευρω για πλακα (εκτος αν τα βγαζει ευκολα) ενω με 200 μπορει να το δουλεψει το συστημα μια χαρα παιζοντας χωρις να καταλαβαινει διαφορες. ;)

More
31 Jan 2016 14:54 #176159 by Ανδρέας Γρυπάρης

Mystique wrote: Οι GTX980 εχουν τιμες γκουχ-γκουχ οποτε η 960GTX ειναι μια καλη λυση για τωρα... αλλα και για 3-4 χρονια μετα. Γιατι να βιαζεσαι κανεις ν'αγορασει οτι πιο καινουριο αν ουσιαστικα δεν αξιοποιειται αυτο απο τα παιχνιδια που βγαινουν, ετσι δεν ειναι?. Δεν δινει κανεις 500 ευρω για πλακα (εκτος αν τα βγαζει ευκολα) ενω με 200 μπορει να το δουλεψει το συστημα μια χαρα παιζοντας χωρις να καταλαβαινει διαφορες. ;)

Άτομα που αγοράζουν δυνατές κάρτες Titan X η Fury X, συνήθως έχουν μεγάλες οθόνες 4k η απλά θέλουν να έχουν την ποιο τέλεια κάρτα στην αγορά για τα μέγιστα fps. Δεν τους νοιάζει το παραπάνω κόστος. Επιπλέον μπορεί να ασχολούνται με προγράμματα που το compute power της κάρτας παίζει μεγάλο ρόλο. Εκεί η Titan X και η Fury X μπορούν να ανταπεξέλθουν καλά, μετά πας προς Quadro και Firepro που οι τιμές ξεκινούν στο 1000άρικο και δεν έχουν όριο.
Η μεσαία κατηγορία είναι από πλευράς Nvidia η 960, και από ATI η R9 380.
Προσωπικά έχω μια Nvidia Quadro 4000 λόγω video editing, στα games δεν έχω παράπονο.

More
31 Jan 2016 16:33 #176162 by Myrmidon

Pokemon wrote:

Mystique wrote: Οι GTX980 εχουν τιμες γκουχ-γκουχ οποτε η 960GTX ειναι μια καλη λυση για τωρα... αλλα και για 3-4 χρονια μετα. Γιατι να βιαζεσαι κανεις ν'αγορασει οτι πιο καινουριο αν ουσιαστικα δεν αξιοποιειται αυτο απο τα παιχνιδια που βγαινουν, ετσι δεν ειναι?. Δεν δινει κανεις 500 ευρω για πλακα (εκτος αν τα βγαζει ευκολα) ενω με 200 μπορει να το δουλεψει το συστημα μια χαρα παιζοντας χωρις να καταλαβαινει διαφορες. ;)

Άτομα που αγοράζουν δυνατές κάρτες Titan X η Fury X, συνήθως έχουν μεγάλες οθόνες 4k η απλά θέλουν να έχουν την ποιο τέλεια κάρτα στην αγορά για τα μέγιστα fps. Δεν τους νοιάζει το παραπάνω κόστος. Επιπλέον μπορεί να ασχολούνται με προγράμματα που το compute power της κάρτας παίζει μεγάλο ρόλο. Εκεί η Titan X και η Fury X μπορούν να ανταπεξέλθουν καλά, μετά πας προς Quadro και Firepro που οι τιμές ξεκινούν στο 1000άρικο και δεν έχουν όριο.
Η μεσαία κατηγορία είναι από πλευράς Nvidia η 960, και από ATI η R9 380.
Προσωπικά έχω μια Nvidia Quadro 4000 λόγω video editing, στα games δεν έχω παράπονο.

Όχι μόνο. Με τέτοιες κάρτες η ανάγκη για αναβάθμιση/αντικατάσταση αργεί στα 5 και βάλε χρόνια ανάλογα με την χρήση. Ωστόσο διαπιστώνω ένα λάθος : οι 960 δεν είναι μεσαία κατηγορία αλλά κατώτερη.

More
31 Jan 2016 21:53 #176171 by Κατερίνα Μαρίνου
Ειδα μια καρτα Asus Radeon R7 370 2GB Strix που την θεωρουν καλη για gaming αλλα εγω δεν πολυεμπιστευομαι τις Radeon ειναι η αληθεια. Αυτη ειναι καλυτερη απο αυτη που εχω τωρα (MSI 660 GTX).?? Η τιμη της στο skroytz ειναι γυρω στα 160 με 180 ευρω, μεση κατηγορια μου φαινεται, σε λογικα επιπεδα. Σκεφτομουν να βαλω την 960 GTX αλλα ειναι ακριβη ακομα και δεν μου φτανουν, 100 ευρω παραπανω πηγαινει η τιμη της. ;)

More
31 Jan 2016 22:02 - 31 Jan 2016 22:07 #176173 by Myrmidon

Mystique wrote: Ειδα μια καρτα Asus Radeon R7 370 2GB Strix που την θεωρουν καλη για gaming αλλα εγω δεν πολυεμπιστευομαι τις Radeon ειναι η αληθεια. Αυτη ειναι καλυτερη απο αυτη που εχω τωρα (MSI 660 GTX).?? Η τιμη της στο skroytz ειναι γυρω στα 160 με 180 ευρω, μεση κατηγορια μου φαινεται, σε λογικα επιπεδα. Σκεφτομουν να βαλω την 960 GTX αλλα ειναι ακριβη ακομα και δεν μου φτανουν, 100 ευρω παραπανω πηγαινει η τιμη της. ;)

Νομίζω γνωρίζεις τη θέση μου σε αυτό το ερώτημα.....Pascal ή Polaris.

Όμως η Stryx κανει 161 και η 960 γύρω στα 200 :dry:
Last edit: 31 Jan 2016 22:07 by Myrmidon.

More
31 Jan 2016 22:58 #176175 by Κατερίνα Μαρίνου
Το ξερω οτι προτιμας τις πιο καινουριες καρτες αλλα εγω ελεγα αναμεσα σ'αυτες τις 2 ποια ειναι η πιο καλη ως προς τις επιδοσεις στα παιχνιδια κυριως που μας ενδιαφερει ολους. ;)

vs.

Αυτη η MSI μου αρεσει πολυ, νομιζω θα κανει την διαφορα σε σχεση με αυτη που εχω τωρα. ;)
Attachments:

More
01 Feb 2016 11:24 #176191 by Myrmidon
Τώρα το άλλαξες.Από R7 370 διάλεξες R9 380. Λοιπόν και έτσι όπως τα θέτεις προτείνω 960. Αν δώσεις 30 ευρώ παραπάνω και πας για 4GB τότε 380. Από την άλλη υπάρχει και GIGABYTE 960 4GB περίπου στην ίδια τιμή. Αν δεν είσε μανιακή gamer και δε σου σπάνε τα νεύρα όταν παίζεις ΜΗΝ πάρεις καμία. ΠΕΡΙΜΕΝΕ. ;)

Βλέπω τα μετράς τα λεφτά σου και είναι κρίμα να μην κάνεις καλή αγορά. Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Συν τοις άλλοις μη βλέπεις μια κάρτα σαν επιδόσεις μόνο. Δες και τι καίει και πόσο ζεσταίνεται. Εκτός αν δε σε νοιάζει ο θόρυβος από τα ανεμιστηράκια ή έχεις δωρεάν ΔΕΗ. Θα το λέω με κάθε ευκαιρία.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
01 Feb 2016 21:24 #176210 by Κατερίνα Μαρίνου
Αναγκαστικα θα περιμενω μηπως πεσουν οι τιμες στις υπαρχουσες καρτες οταν βγουν οι καινουριες στην αγορα. ;) Ο διακαης ποθος ειναι αυτη η γλυκουλα που προς το παρον ειναι απλησιαστη. ;)

Attachments: