Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
04 Dec 2015 22:26 #172388 by Κατερίνα Μαρίνου
Ειναι πραγματι πολυ ακριβα τα προιοντα εδω στην χωρα μας και δεν ξερω αν μπορω να βρω μεταχειρισμενη καρτα γραφικων σε προσιτη τιμη. Δεν νομιζω καποιος να θελει να αποχωριστει μια 980 gtx η να την προσφερει σε καλη τιμη. Εχω καποιους φιλους που σπουδαζουν η δουλευουν στο εξωτερικο, θα κανω μια κρουση να δω τι θα καταφερω και αν υπαρχει μεγαλη διαφορα τιμης ωστε να αξιζει μια τετοια φασαρια. ;)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
27 Jan 2016 13:28 #175991 by Τάσος
Καλημέρα στο forum και καλώς σας βρήκα εχω το παρακάτω σύστημα :
motherboard MSI Trienergy(MS-7580)big bang-CPU Intel Core i5 3.33Ghz-GPU MSI Nvidia Geforce GTX 560 Ti Τwinfroze-MEMORY 8GB DDR3-AUDIO SB X-Fi titanium-PSU Xilence 750W series PSU-ΗΧΕΙΑ Creative inspire T7700-WINDOWS 10 Pro.64Bit monitor : LG FLATRON M2362D
Καμιά πρόταση για κάρτα γραφικών μεχρι 250 ευρώ ; Η ανάλυση που θέλω για games ειναι 1920χ1080 , μεχρι πρίν 3-4 χρόνια ημουν ευχαριστημένος με την 560 αλλα τωρα τελευταία σέρνεται ! :)

More
27 Jan 2016 14:28 - 27 Jan 2016 19:09 #175992 by Myrmidon

tasos43 wrote: Καλημέρα στο forum και καλώς σας βρήκα εχω το παρακάτω σύστημα :
motherboard MSI Trienergy(MS-7580)big bang-CPU Intel Core i5 3.33Ghz-GPU MSI Nvidia Geforce GTX 560 Ti Τwinfroze-MEMORY 8GB DDR3-AUDIO SB X-Fi titanium-PSU Xilence 750W series PSU-ΗΧΕΙΑ Creative inspire T7700-WINDOWS 10 Pro.64Bit monitor : LG FLATRON M2362D
Καμιά πρόταση για κάρτα γραφικών μεχρι 250 ευρώ ; Η ανάλυση που θέλω για games ειναι 1920χ1080 , μεχρι πρίν 3-4 χρόνια ημουν ευχαριστημένος με την 560 αλλα τωρα τελευταία σέρνεται ! :)

Πριν από 9 μόλις ώρες περίπου, βγήκε μια "βρώμα" από Αυστραλία μεριά, ότι οι Pascal θα βγουν τον Απρίλη.

"...Rumours: NVIDIA Will Unveil Their First Pascal GPU In April
ALEX WALKER TODAY 2:15 PM
The general consensus was that AMD would get first dibs at consumers in 2016 with their Polaris line of GPUs, but it turns out that might not be the case with a string of reports popping up over the last 24 hours suggesting that NVIDIA might beat them to the punch....."

Ας μην ξεχνάμε ότι η Samsung ξεκίνησε παραγωγή 4GB HBM2-based DRAM ήδη και ότι τον Απρίλη έχουμε GTC (GPU Technology Conference) για το 2016. Η επίσπευση ίσως έχει να κάνει ότι οι Polaris της AMD/ATi είναι και αυτές προ των πυλών.

Οπότε είτε κάνεις λίγο υπομονή και επιλέγεις μια lower tier από τη Pascal (γύρο στον Ιούνη για Ελλάδα) είτε επιλέγεις τώρα μια GTX960. Θα βοηθούσε περισσότερο να μας πεις και τι παιχνίδια παίζεις.
Last edit: 27 Jan 2016 19:09 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
27 Jan 2016 23:21 - 27 Jan 2016 23:23 #176021 by trioborgsector
γεια σας εχω την 780 Ti πιστευευτε μεχρι τελος του 2016 να μου κρατησει η καρτα γραφικων που εχω;'; για τα παιχνιδια:; η να περασω σε ,μια αναβαθμιση;;;
Η ανάλυση που παιζω τα games ειναι 1920χ1080
εχω εναν 4770 κ στα 4,6 και 16 μνημη
Last edit: 27 Jan 2016 23:23 by trioborgsector.

More
28 Jan 2016 07:47 #176025 by Myrmidon

trioborgsector wrote: γεια σας εχω την 780 Ti πιστευευτε μεχρι τελος του 2016 να μου κρατησει η καρτα γραφικων που εχω;'; για τα παιχνιδια:; η να περασω σε ,μια αναβαθμιση;;;

Έτσι όπως μας τα γράφεις και ναι και όχι.

More
28 Jan 2016 10:01 #176030 by Τάσος
μερικα απο τα games που εχω στο PC : metal gear solid , wrc5 , gtv, assasing creed unity , cars, fallout4 , pes , και strategy ! τελικα παραγγειλα την Κάρτα Γραφικών Sapphire R9 380 4GB NITRO OC w/BP ελπιζω να ειναι καλή επιλογή μετα απο πολλά χρόνια με Nvidia δεν γινεταί να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι ηδη εδω και 4-5 μέρες μου βγάζει παραθυρα για σφάλματα με την κάρτα μπλε οθόνες πότε λειτουργεί ποτε όχι και καθαρισμο είχα κάνει και πάστα αλλαξα αλλα τα ιδια !! οπότε για 3-4 χρόνια πιστεύω θα με βγάλει δεν εχουμε και την πολυτελεια πλέον να αλλαζουμε κάρτες καθε 1-2 χρόνια οπως πριν την κρίση ! περιμενω να την παραλάβω και θα σας πω εντυπώσεις .
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

More
28 Jan 2016 11:21 - 28 Jan 2016 11:34 #176032 by trioborgsector
γεια σας εχω την 780 Ti πιστευευτε μεχρι τελος του 2016 να μου κρατησει η καρτα γραφικων που εχω;'; για τα παιχνιδια:; η να περασω σε ,μια αναβαθμιση;;;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ μην κρατησει η καρτα γραφικων ΄;;; τι ενννοεις και ναι η οχι΄΄;';;;;
ενω πιστευεις οτι η gtx 980 και 970 θα κρατησουνε απο τον επομενο χρονο;';;

οχι φιλε δεν θα κατσω να δινω λεφτα καθε 1 χρονο σε κατι εταιριες οπως nvdia για τις καρτες επειδι καθε 1 χρονο βγαινουνε 10 παιχνιδια καλα τον χρονο και ζητανε νεες καρτες να σου πο κατι δεν τους δινο τιποτα...

δεν θα κατσω να σκαω καθε 2 χροννια καρτες επειδι βγαινουνε 10 παιχνιδια τον χρονο και αυτα εινε μετρημενα πχ.. ετσι..
οταν βγηκε η 980 ποσα παιχνιδια ζηταγανε 980 3 με 4 ετσι οποτε παει και αυτη η καρτα ειδικα σε ενα 1 χρονο θα εινε για πεταμα

οποτε τι λέμε... να κατσω να δινο λεφτα σε τι πραγμα για να πάιξω τα παιχνιδια στα ultra΄΄΄΄;;;;;;;;oxi δεν θα παρω απο το ,κερασακι των εταιριων/.../.. θα κατσω αλλα 2 χροννια με την 780 σκοπος εινε να αγοραζεις μια καρτα μετα απο 3 και 4 γεννιες οταν τα φτησει τοτε θα παρω αλλη...
Last edit: 28 Jan 2016 11:34 by trioborgsector.

More
28 Jan 2016 13:08 - 28 Jan 2016 13:19 #176037 by Myrmidon

trioborgsector wrote: γεια σας εχω την 780 Ti πιστευευτε μεχρι τελος του 2016 να μου κρατησει η καρτα γραφικων που εχω;'; για τα παιχνιδια:; η να περασω σε ,μια αναβαθμιση;;;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ μην κρατησει η καρτα γραφικων ΄;;; τι ενννοεις και ναι η οχι΄΄;';;;;
ενω πιστευεις οτι η gtx 980 και 970 θα κρατησουνε απο τον επομενο χρονο;';;

οχι φιλε δεν θα κατσω να δινω λεφτα καθε 1 χρονο σε κατι εταιριες οπως nvdia για τις καρτες επειδι καθε 1 χρονο βγαινουνε 10 παιχνιδια καλα τον χρονο και ζητανε νεες καρτες να σου πο κατι δεν τους δινο τιποτα...

δεν θα κατσω να σκαω καθε 2 χροννια καρτες επειδι βγαινουνε 10 παιχνιδια τον χρονο και αυτα εινε μετρημενα πχ.. ετσι..
οταν βγηκε η 980 ποσα παιχνιδια ζηταγανε 980 3 με 4 ετσι οποτε παει και αυτη η καρτα ειδικα σε ενα 1 χρονο θα εινε για πεταμα

οποτε τι λέμε... να κατσω να δινο λεφτα σε τι πραγμα για να πάιξω τα παιχνιδια στα ultra΄΄΄΄;;;;;;;;oxi δεν θα παρω απο το ,κερασακι των εταιριων/.../.. θα κατσω αλλα 2 χροννια με την 780 σκοπος εινε να αγοραζεις μια καρτα μετα απο 3 και 4 γεννιες οταν τα φτησει τοτε θα παρω αλλη...

Καμία σχέση. Εξαρτάται τι παιχνίδια παίζεις και κυρίως σε τι ρυθμίσεις. Δίχως αυτές τις πληροφορίες δε μπορώ να σου δώσω διαφορετική απάντηση. Η 780Τι είναι αξιοπρεπής κάρτα ιδίως για την ανάλυση που μας είπες ότι παίζεις. Μπορεί να σου κρατήσει και 10 χρόνια. Είτε θα μείνεις με παλιά παιχνίδια είτε στα νέα θα μειώνεις την ποιότητα.

Η χρονιά που διανύουμε είναι μεταβατική για την αγορά των GPUs σε βαθμό μεγαλύτερο από ποτέ. Όχι μόνον έχουμε νέα μοντέλα με νέους πυρήνες, έχουμε και νέες αρχιτεκτονικές που υπόσχονται περισσότερη υπολογιστική ισχύ με πολύ μικρότερη κατανάλωση και παραγωγή θερμοκρασιών. Ακόμα και η AMD/ATi φαίνεται να ξεπερνάει τα παρελθοντικά προβλήματα κατανάλωσης και θερμοκρασιών. Κάτσε ψάξε το και διάβασε μόνος σου και θα καταλάβεις περισσότερα. Προσωπικά σε κάποιον που δεν καίγεται δεν προτείνω αγορά GPU σήμερα, παρά υπομονή μέχρι την διάθεση των Pascal (nVidia) και Polaris (AMD/ATi).

ΥΓ Ελπίζω να κατάλαβα καλά το κείμενό σου. Έτσι όπως το έγραψες μου πήρε 10 λεπτά να καταλάβω τι θέλεις να πεις. Κουράζει. Μπορείς να ενεργοποιήσεις την αυτόματη διόρθωση στον broswer σου. Και να προσπαθείς όταν γράφεις ένα κείμενο να μην περνάς αυτούσιες φράσεις που χρησιμοποιείς όταν μιλάς. Ο γραπτός λόγος είναι διαφορετικός από τον προφορικό. Όταν ο ένας μπλέκει με τον άλλον αρχίζουν τα γέλια. Ο τόνος της φωνής ο ρυθμός ομιλίας κλπ δεν περνάνε στον γραπτό λόγο με αποτέλεσμα να μη σε καταλαβαίνει όποιος σε διαβάζει, αν είσε συγχυσμένος αν είσαι ενθουσιασμένος αν είσε προβληματισμένος κλπ. Και είναι κρίμα να θέλεις να επικοινωνήσεις και να σε "γράφουν" κανονικά γιατί το κείμενο σου είναι κακογραμμένο επειδή εσύ ο ίδιος πρώτος το "έγραψες" κανονικά.
Last edit: 28 Jan 2016 13:19 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

More
28 Jan 2016 13:34 - 28 Jan 2016 16:03 #176039 by trioborgsector
Απλα λεω οτι ολα εινε καθαρα μαρκετινκ......καθε χροννια σε υποχρεωνουνε να αγοραζεις νεες καρτες και δεν εχει καπια σημασια η αρχιτεκτονικη..... σκοπος εινε οτι ολα τα αποτελεσματα τα βλεπεις στα παιχνιδια.. τι να την κανο για παραδειγμα την αρχιτεκτονικι αν εγω μετα απο 2 χροννια η καρτα που θα αγορασω για παραδειγμα ειτε pascal οπως επισης και η αρχιτεκτονικη volta που θα ερθει το 2018 στο τελος να παιζω τα παιχνιδια με τα πιο χαμηλα settings. ετσι δεν λεγαμε για τις αρχιτεκτονικες τις προηγουμενες.........

Θελω να πω σε βαζουνε στο τρυπακι να αγοραζεις καθε λιγο και λιγακι νεες καρτες...
οταν φιλε δινεις 800 ευρο σε μια καρτα εχεις και την απαιτηση να σου κρατησει για 3 και 4 χροννια το πολυ.. οποτε γι αυτο που λες
για το θεμα αρχιτεκτονικης και λιγοτερι τασης ενεργειας κτλ τα θεωρα ανουσια.. φιλε...
Last edit: 28 Jan 2016 16:03 by trioborgsector.

More
28 Jan 2016 20:53 - 28 Jan 2016 21:02 #176060 by Myrmidon
Στην CES 2016 έκανε την εμφάνισή της μια κάρτα της nVidia με κωδική ονομασία Drive PX2 και πυρήνα GP10x. Επρόκειτο για μια demo κάρτα φτιαγμένη στα 16nm με τις ευλογίες της TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company). Δίχως την συνεργασία nVidia/TSMC απλά δεν θα είχαμε Pascal στα 16nm. H υιοθέτηση της εν λόγω αρχιτεκτονικης επιτρέπει τον σχεδιασμό καρτών με απόδοση αρκετά πάνω του 50% - 75% σε κέρδος υπολογιστικής ταχύτητας και ελάττωσης στην κατανάλωση και μιλάμε για πρακτικά νούμερα και όχι θεωρητικά. Αποτέλεσμα ο λόγος Performance per Watt μεγαλώνει και μάλιστα εκθετικά, ιδίως αν τον συγκρίνει κανείς με τον αντίστοιχο των ταπεινών μας CPUs.

H οικογένεια Pascal θα έχει 4 tiers :

Tier 1 : Πυρήνας GP100 για HPCs. Με δίαυλο μνήμης 4096bit (γκουχ γκουχ) :woohoo: και stacking memory είτε 16GB είτε 32GB με τις δεύτερες να φέρουν και το περιβόητο NVLink. To tier αυτό ουσιαστικά αντικαθιστά τις Titan X GTX980Ti με την ανάλογη τιμολόγηση.

Tier 2 : Στον απόηχο των GTX970 kai GTX980 θα έχουμε κάρτες με πυρήνα GP104. Με όλα τα καλούδια των Pascal συν GDDR5X μνήμες και κατανάλωση μόλις 150Watts, στο τσακίρ κέφι. :silly: . Υπενθυμίζω ότι σήμερα μια GTX980 τραβάει τουλάχιστον 165/170Watts από την πρίζα των υπερήφανων κατόχων τους όταν εκείνοι αρχίζουν να ζωγραφίζουν παίζοντας τα τελευταίας γενιάς παιχνίδια σε 4Κ (και βάλε) αναλύσεις.

Τier 3 : Middle range GPUs GP106, με ανάλογη τιμολόγηση ουσιαστικά σβήνοντας από προσώπου γης τις GTX950/960 και κατανάλωση κάτω από 100/120 Watts αλλά με υπερδιπλάσιες επιδόσεις. :dry:

Tier 4 : Low end / entry level GPUs GP107 με κατανάλωση ανεμιστήρα :blink: ......χμμμμ 50 Watts ΤΟ ΠΟΛΥ B) και επιδόσεις ανάλογες των GTX950. Τιμές για τσίχλες. :lol:
Last edit: 28 Jan 2016 21:02 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Γιώργος Λόλας, Κατερίνα Μαρίνου