- Thank you received: 248
Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
jimmy758 wrote:
Εξαρτάται τι επεξεργαστή έχεις, σε τι ανάλυση και ποιότητα θα παίζεις και πόσα θα διαθέσειςMystique wrote: Θελω μια super καρτα για τον pc (που πεθαινει ) αλλα οχι για να παιζει το Minecraft που δεν εχω ασχοληθει καθολου αλλα για πιο πολυπλοκα παιχνιδια, βαρια σε γραφικα. Θα περιμενω τις νεες κυκλοφοριες για κατι καλο μιας και θα πεσουν οι τιμες και στις υπαρχουσες καρτες. Οι καινουριες θα ξετιναξουν την μπανκα σιγουρα ξεκινωντας απο 500+ ως συνηθως. Και μετα λεμε να μην στρεφομαστε στην κονσολα.
Mystique wrote: Εχω i7, η αναλυση που παιζω συνηθως ειναι 1600/900 οση εχω και το μονιτορ και για καρτα θα εδινα γυρω στα 200 με 250 ευρω. Δυστυχως οι καλες 980 GTX ειναι πανω απο το οριο και ισως με τις καινουριες γινουν πιο προσιτες στο μελλον.
jimmy758 wrote:
Mystique wrote: Εχω i7, η αναλυση που παιζω συνηθως ειναι 1600/900 οση εχω και το μονιτορ και για καρτα θα εδινα γυρω στα 200 με 250 ευρω. Δυστυχως οι καλες 980 GTX ειναι πανω απο το οριο και ισως με τις καινουριες γινουν πιο προσιτες στο μελλον.
R9 380X νομίζω δεν υπάρχει άλλη που να τα καταφέρνει καλύτερα στα 1080p σε αυτήν την τιμή! Έχω την 7970 που είναι η αντίστοιχη αλλά πιο παλιά και λίγο κατώτερη, μέχρι τώρα δεν με απογοήτευσε και έχω και αρχαίο επεξεργαστή (Q9400 oc στα 3,4) οπότε δεν φτάνει το 100% στις δυνατότητες της.
Myrmidon wrote: Το έχω ξαναπεί και θα το πω άλλη μια φορά μπας και το έχει ξεχάσει ο κόσμος.H R9 380X καίει ρεύμα όσο σχεδόν μια GTX970 και αποδίδει λίγο καλύτερα από μια GTX960. Επιπλέον εδώ στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο από την τελευταία τουλάχιστον 70 Euro. Κατά συνέπεια συμφέρει να δώσει κανείς κάτι παραπάνω και να πάρει μια 970 κάνοντας απόσβεση στο λογαριασμό της ΔΕΗ και ταυτόχρονα να έχει καλύτερες επιδόσεις κατά 40% ή να πάρει μια 960 με αξιοπρεπείς επιδόσεις στα 1080p που όμως καίει 20% λιγότερο ρεύμα και υστερεί 10% σε επιδόσεις. Η αγορά μιας R9 380X είναι μάταια.
jimmy758 wrote:
Myrmidon wrote: Το έχω ξαναπεί και θα το πω άλλη μια φορά μπας και το έχει ξεχάσει ο κόσμος.H R9 380X καίει ρεύμα όσο σχεδόν μια GTX970 και αποδίδει λίγο καλύτερα από μια GTX960. Επιπλέον εδώ στην Ελλάδα κοστίζει πολύ περισσότερο από την τελευταία τουλάχιστον 70 Euro. Κατά συνέπεια συμφέρει να δώσει κανείς κάτι παραπάνω και να πάρει μια 970 κάνοντας απόσβεση στο λογαριασμό της ΔΕΗ και ταυτόχρονα να έχει καλύτερες επιδόσεις κατά 40% ή να πάρει μια 960 με αξιοπρεπείς επιδόσεις στα 1080p που όμως καίει 20% λιγότερο ρεύμα και υστερεί 10% σε επιδόσεις. Η αγορά μιας R9 380X είναι μάταια.
Εγώ δεν θεωρώ την 960 καλή επιλογή ούτε την 970 η οποία αντί για καθαρά 4GB vram έχει 3,5. Αν όντως είναι να πάρεις μία για να παίζεις τα πάντα σε 1080p εγώ προτιμώ την r9 390.
Τώρα για το ρεύμα που λες εσύ εγώ δεν θεωρώ τόσο σημαντική τη διαφορά αφού σε full load εν ώρα gaming 970 και 390 έχουν 100 περίπου Watt διαφορά, άμα κάνεις τους υπολογισμούς να δουλεύει σε full load 8 ώρες τη μέρα 30 μέρες το μήνα για 12 μήνες, που δεν παίζει, τότε θα είναι η διαφορά κόστους στα 30€ ίσως λίγο λιγότερη να έιναι η διαφορά μεταξύ 960 και 380X.
Δεν θεωρώ αυτό το ποσό αρκετά σημαντικό για να μου κόψει την απόδοση στα games μου, που δεν θα είναι 30€ αλλά πιο κάτω.
Φυσικά είναι δική μου άποψη και μπορεί να κάνω και λαθος.
Mystique wrote: Αχ αυτη η ΔΕΗ μας αλλαζει τα φωτα καθε διμηνο. Δεν την εχω υπολογισει καθολου στην συνολικη δαπανη μιας αξιολογης καρτας γραφικων. Λογικο ειναι οσο ανεβαινουν οι επιδοσεις και ισως με overclocking να ανεβαινει αρκετα και η καταναλωση ρευματος και μετα θα πρεπει να υπολογιζω και το τροφοδοτικο αν την αντεχει. Ευτυχως με τα 650 watt που εχω δεν πιστευω να δημιουργηθει προβλημα.