Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
07 Apr 2016 21:02 - 07 Apr 2016 21:18 #179574 by Myrmidon
Με αυτούς τους πυρήνες (άρα και δυνατότητες) πάνω από 3GB μνήμη είναι άχρηστη. Σε αναλύσεις που χρειάζεται η κάρτα 4 και παραπάνω GB απλά δεν αποδίδει αρκετά FPS γα να τρέχει το παιχνίδι normal.Στην τελική οι AMD/ATI κάρτες έχουν και την κακή φήμη και ιστορία ότι καίγονται εύκολα. Σε όποιο forum σε ξένα sites σχετικά με PCs και gaming ρωτήσεις θα σου πουν ότι είναι ευρέως γνωστο ότι η AMD/ATI το κάνει αυτό εσκεμμένα για να πουλάει περισσότερες κάρτες. Γιατί ΔΕΝ είναι όλοι οι καταναλωτές υποψιασμένοι.Επίσης οι AMD/ATI είναι και ποιο θερμές και επειδή ζούμε και στην Ελλάδα με τους περισσότερους μήνες να είναι ντάλα ο ήλιος και να θες και aircondition όταν παίζεις γιατί με την έκκληση θερμοκρασιών από το PC ανεβαίνει η θερμοκρασία του δωματίου κατά 5-10 βαθμούς περίπου, θα προτιμήσω τις nVidia να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο και την κάρτα μου στη θέση της μέχρι την προγραμματισμένη αναβάθμιση και όχι όταν αποφασίσει εκείνη να καεί. :woohoo: Σίγουρα δεν καίγονται όλες αλλά δεν είμαι και τζογαδόρος. :lol:

Παραδείγματα χρήσης μνήμης από παιχνίδια.

Σημείωση : Η κατανάλωση μνήμης είναι άσχετη από το ποιος είναι ο πυρήνας και έχει να κάνει μόνο με την ανάλυση που γίνεται το rendering.Αλλά σε 3 χρόνια τα παιχνίδια θα χρειάζονται δυνατότερες GPU από μια 970 ή μια 390 για να δώσουν αξιοπρεπή FPS σε 4Κ πχ οπότε τα 8GB είναι μια μούφα και μισή. Αν τώρα παίζεις σε 1080p ακόμα μετά από 3 χρόνια τότε ούτε τα 4GB σου χρειάζονται. :whistle:
Last edit: 07 Apr 2016 21:18 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Κατερίνα Μαρίνου

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Apr 2016 21:11 #179575 by Κατερίνα Μαρίνου

jimmy758 wrote:

Mystique wrote: Αχ αυτη η ΔΕΗ μας αλλαζει τα φωτα καθε διμηνο. Δεν την εχω υπολογισει καθολου στην συνολικη δαπανη μιας αξιολογης καρτας γραφικων. Λογικο ειναι οσο ανεβαινουν οι επιδοσεις και ισως με overclocking να ανεβαινει αρκετα και η καταναλωση ρευματος και μετα θα πρεπει να υπολογιζω και το τροφοδοτικο αν την αντεχει. ;) Ευτυχως με τα 650 watt που εχω δεν πιστευω να δημιουργηθει προβλημα. ;)

Δύσκολα θα έχεις θέμα με 650watt εκτός αν είναι αμφιβόλου ποιότητας... Τι τροφοδοτικό έχεις;;

Ενα της Corsair εχω, ειπα στα παιδια εκει ν'αλλαξουν το απλο τροφοδοτικο που ειχε το συστημα αλλα μου κοστισε συνολικα αρκετα παραπανω ο pc. ;)

More
07 Apr 2016 21:27 #179581 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Myrmidon wrote: Με αυτούς τους πυρήνες (άρα και δυνατότητες) πάνω από 3GB μνήμη είναι άχρηστη. Σε αναλύσεις που χρειάζεται η κάρτα 4 και παραπάνω GB απλά δεν αποδίδει αρκετά FPS γα να τρέχει το παιχνίδι normal.Στην τελική οι AMD/ATI κάρτες έχουν και την κακή φήμη και ιστορία ότι καίγονται εύκολα. Σε όποιο forum σε ξένα sites σχετικά με PCs και gaming ρωτήσεις θα σου πουν ότι είναι ευρέως γνωστο ότι η AMD/ATI το κάνει αυτό εσκεμμένα για να πουλάει περισσότερες κάρτες. Γιατί ΔΕΝ είναι όλοι οι καταναλωτές υποψιασμένοι.Επίσης οι AMD/ATI είναι και ποιο θερμές και επειδή ζούμε και στην Ελλάδα με τους περισσότερους μήνες να είναι ντάλα ο ήλιος και να θες και aircondition όταν παίζεις γιατί με την έκκληση θερμοκρασιών από το PC ανεβαίνει η θερμοκρασία του δωματίου κατά 5-10 βαθμούς περίπου, θα προτιμήσω τις nVidia να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο και την κάρτα μου στη θέση της μέχρι την προγραμματισμένη αναβάθμιση και όχι όταν αποφασίσει εκείνη να καεί. :woohoo: Σίγουρα δεν καίγονται όλες αλλά δεν είμαι και τζογαδόρος. :lol:

Παραδείγματα χρήσης μνήμης από παιχνίδια. Σημείωση : Η κατανάλωση μνήμης είναι άσχετη από το ποιος είναι ο πυρήνας και έχει να κάνει μόνο με την ανάλυση που γίνεται το rendering.

Οι κάρτες της AMD ήταν ευρέωςγνωστό ότι καίγονται και έχει πολλά χρόνια που σταμάτησαν να το κάνουν αυτό στα καλά καθούμενα. Έχω την 7970 είναι μεταχειρισμένη την έχω ένα χρόνο, εγώ και άλλα 2 ο προηγούμενος φίλος που ξέρω ότι έπαιζε πολύ συχνά και απαιτητικά παιχνίδια και δεν έχει πάθει το παραμικρό. Ο λόγος που ζεσταίνονται παραπάνω είναι γιατί περνάει περισσότερο ρεύμα απο τo VRM τους (θποθέτω πως το ξέρεις γιατί είσαι ενημερωμένος), όμως αυτό το πρόβλημα λύθηκε με καλές υλοποιήσεις απο πλευράς 3των όπως η Gigabyte και τώρα στην 390 η MSI που ψύχουν ενεργά το vrm και οι θερμοκρασίες είναι λογικές (65-7 full load για μένα με κλειστό καπάκι και κακό airflow λόγω παλιού κουτιού). :cheer:
Μάλλον δεν είσαι καθόλου φαν της AMD από τότε που ήταν ATI και καιγόντουσαν.... κι εγώ ήμουν της ίδιας άποψης μέχρι που το έψαξα και πήρα την 7970. Σε αναλύσεις που μου δείχνεις είναι παιχνίδια περσινά εγώ σου μιλάω για το μέλλον όμως και δεν ξέρεις αν τα 3,5GB (γιατί δεν είναι 4) στην 970, για παράδειγμα Far Cry 4 θέλει 3068 μνήμη ποιός μου λέει ότι το 5 (όχι το Primal) δεν θα θέλει 3768; Δεν σου κρύβω ότι στις high end προτιμώ 980 Ti αντί για Fury X, αλλά ακόμα δεν έχω δει την επόμενη γενιά. ;)

More
07 Apr 2016 21:43 #179584 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Mystique wrote: Ενα της Corsair εχω, ειπα στα παιδια εκει ν'αλλαξουν το απλο τροφοδοτικο που ειχε το συστημα αλλα μου κοστισε συνολικα αρκετα παραπανω ο pc. ;)

Και πολύ καλά έκανες γιατί είναι o κύριος φταίχτης στο κάψιμο hardware σε μικρές αλλαγές της τάσης την ώρα που δουλεύει!
Αν έχει και πιστοποίηση 80 plus τουλάχιστον είναι καλά. Όσο πιο καλό έιναι (bronze, gold, platinum) τόσο λιγότερο ρεύμα χάνεται οπότε και η κατανάλωση είναι καλύτερη. Δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος. Προσωπικά από διάφορα σάιτ προτιμώ τροφοδοτικά με ιαπωνικούς πυκνωτές δεν ξέρω γιατί αλλά ετους προτείνουν συνέχεια οπότε κάτι θα ξέρουν. :P

More
13 Apr 2016 11:37 - 13 Apr 2016 18:37 #179867 by Myrmidon
O κύβος ερρίφθη. GP104 στην αγορά σε 45 μέρες.... :woohoo:

Στο παραπάνω διάγραμμα βλέπουμε τα SKU μοντέλα και ημερομηνίες των νέων Pascal GPUs και φυσικά τι αντικαθιστά ποιο μοντέλο. Αιωνία η μνήμη των 980 Ti, 980 και 970 καθώς αυτές θα θεωρούνται πια "End Of Life" από την ίδια την nVidia.

Οι δε τιμές φημολογείται ότι θα είναι ποιο χαμηλές από τις τιμές των μοντέλων που αντικαθιστούν.Για παράδειγμα αν μια 980Ti κάνει σήμερα 650 Euros, η αντικαταστάτρια 1080Ti (ή όπως θα λέγεται τέλος πάντων) θα ειναι ποιο φτηνή κατά 100 με 150 Euros. Ας μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει ξανά στο παρελθόν όταν η nVidia έβγαλε στην αγορά τις 980 και 970.

Ενδεικτικά η GTX1080 θα φοράει 8 GB GDDR5X , με 384-bit bus, 2x Display Port, 1x HDMI, 1x DVI, σε reference υλοποιήσεις. H GTX1070 θα έχει πάλι 8GB :woohoo: (και μάλιστα ολόκληρα αυτή τη φορά) αλλά θα είναι τύπου GDDR5 με 256-bit bus.Ποιο "βρώμικες" φήμες θέλουν την τιμή της τελευταίας να είναι σχεδόν ίδια με την τωρινή τιμή της GTX970. Οι τιμές αυτές πιστεύεται ότι θα βοηθήσουν την αναχαίτιση στην αναμενόμενη πτώση κατά 10% των πωλήσεων των κατασκευαστών καρτών γραφικών για το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Ετοιμαστείτε, η περίοδος αναμονής έφτασε στο τέλος της. B)
Attachments:
Last edit: 13 Apr 2016 18:37 by Myrmidon.

More
16 Apr 2016 19:06 - 16 Apr 2016 19:07 #180126 by Myrmidon
Και για να μην παραπονούνται οι φίλοι των AMD/ATI καρτών, να πω ότι διαβάζω διάφορες φήμες για ντεμπούτο των αναμενόμενων Polaris κατά το Q1 2017.Όσο λοιπόν η αγορά περιμένει μπορεί να αρκεστεί σε αυτό..... :lol:

Attachments:
Last edit: 16 Apr 2016 19:07 by Myrmidon.

More
16 Apr 2016 19:36 #180129 by Τάσος Μαραγκός
Δεν βλεπω καμια λογικη στο να βγαλουν τοσο γρηγορα νεες καρτες.Δεν θα ψοφησουν οσο αφορα στις πωλησεις οι 980ti 980 970??
Μαλιστα αν βγουν και σε πιο χαμηλες τιμες???Δεν μπορω να καταλαβω την κινηση αυτη.Για μενα καλο ειναι γτ γλυκοκοιταζα την 980 ti...Ας περιμενουμε να βγουν να δουμε και καμια συγκριση με τις 390-390x...

More
16 Apr 2016 20:25 #180132 by Κατερίνα Μαρίνου
Το καλο με τις καινουριες καρτες ειναι οτι θα υποχωρησουν οι τιμες των παλιων οποτε θα μπορουμε να βρουμε καπως πιο φτηνες τις 960 και 980 GTX για μια ωραια αναβαθμιση. Οι καινουριες παλι θα κοστιζουν οσο και ενας pc περιπου στην αρχη τουλαχιστον.

More
18 Apr 2016 17:55 - 18 Apr 2016 18:26 #180251 by Myrmidon
Παίδες όσο περνάει ο καιρός τις παλιές μάλλον δεν θα τις βρίσκουμε. Η ίδια η nVidia οδηγεί τις Maxwell σε EOL με σκοπό να προωθήσει τις νέες Pascal. Ήδη στην Κίνα, από ότι διαβάζω σε διάφορα ξένα sites, παρατηρούνται ελλείψεις σε 980 980Τi και 970 με αποτέλεσμα οι τιμές τους να ανέβουν κατά 10%. Κάτι τέτοιο έχει να ξανασυμβεί από τότε που κάποια εργοστάσια σκληρών δίσκων στην Thailand αντιμετώπισαν προβλήματα λόγο του τσουνάμι που έγινε το 2011. Βέβαια στην παρούσα κατάσταση που στήνεται, το τσουνάμι δεν είναι άλλο από τις ίδιες τις Pascal. :woohoo:

Υπενθυμίζω ότι : 1ον EOL δεν έχουν "ανακηρυχθεί" ακόμα επίσημα και
2ον EOL σημάινει ότι απομένουν ακόμα 12 μήνες περίπου διάθεσης για την οικογένεια και όχι για το κάθε μοντέλο χωριστά.
Last edit: 18 Apr 2016 18:26 by Myrmidon.

More
18 Apr 2016 18:26 #180253 by Κατερίνα Μαρίνου
Δεν ξερω στο εξωτερικο αν θα τις αποσυρουν τις παλιες καρτες αλλα εδω τουλαχιστον πουλανε φρεσκο πραγμα δεκαετιας ακομα. Ειμαστε λιγο πισω σε θεματα τεχνολογιας δυστυχως και δεν φοβαμαι αν θα βρω μια 980 GTX οταν θα θελω να αλλαξω την υπαρχουσα 660. ;)