Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ποια κονσόλα να αγοράσω?

More
07 Jul 2014 01:12 #146370 by andreas
προτείνω ps3 αν θες και ps4 γιατί εχουν ποικίλα games της εταιρίας τους όπως το infamous και the last of us!!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Jul 2014 01:57 #146378 by Παντελής Δασκαλέλος

fits79 wrote: Εγω απο ολα αυτα που λες το μονο που ακουω ειναι απλα ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ που ελεγαν και οι χρηστες ps3 οτι και καλα οι προγραμματιστες δεν εχουν εξοικειωθει με τα dev kits κ.τ.λ. αλλα ακομα και σημερα υπαρχουν multi platform games που τρεχουν καλυτερα στο 360. Τυχαιο? ΔΕΝ νομιζω.

Οσο τωρα αφορα τα αποκλειστικα που λες εχεις δικιο ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ η ms εχει δειξει πολυ περισσοτερα αποκλειστικα απο την sony αλλα πραγματικα εσυ πιστευεις οτι η sony θα μεινει με σταυρωμενα τα χερια και δεν θα δειξει αποκλειστικους τιτλους?
Και για ποιο αναλυτικα δες εδω( en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_4_games ) για ps4 τους 26 αποκλειστικους τιτλους & εδω( en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_games ) για xbox one για τους 33 αποκλειστικους τιτλους.

Το οτι αρεσει στον καθενα ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ δεν μπορει να αρεσει σε ολους το ιδιο ξερεις.

Και το οτι παρολο που η ms εχει περισσοτερα αποκλειστικα παιχνιδια γιατι πολυ λιγα μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου ειναι σε 1080p αναλυση και μερικα σε 60fps ενω απο την αλλη παλι τα οσα λιγα αποκλειστικα εχει η sony ολα μα ολα τρεχουν σε 1080p native αναλυση?
Δεν σου φαινετε καθολου περιεργο εεε?

Για πες μου σε παρακαλω πολυ για ποιο λογο μετανιωσες που αγορασες ps4?
Μηπως γιατι παντα ειχες xbox και τωρα που αγορασες για πρωτη φορα playstation σου φαινετε περιεργο?

Για να λεμε τωρα και του στραβου το δικιο το καλυτερο ολων ειναι αν καποιος μπορει να αγορασει και τις 2 κονσολες και να μπορει να παιξει τα παντα οπου θελει.

Και για να δεις οτι δεν ειμαι ps4 fanboy να πω οτι το μοχλο του 360->xbox one ειναι πολυ καλυτερο στο χερι και οχι μονο σε σχεση με το μοχλο του ps3->ps4.

Μα το θέμα με τo PS3 δεν ήταν μόνο θέμα εξοικοίωσης, αλλά και ελαττωματικού hardware ή για να το θέσω πιο κομψά δύστροπου hardware. Κυρίως λόγω της "διχασμένης" μνήμης.

Φυσικά και δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια η Sony, κανείς δεν θέλει να γίνει κάτι τέτοιο αντίθετα ο υγιής ανταγωνισμός μόνο τους gamers ωφελεί. Δηλαδή εγώ δεν περιμένω το Bloodborne νομίζεις ή το The Order 1886 ή το Abzu και το Shadow of the Beast; Φυσικά και θέλω να βγουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Και με τα δεδομένα αυτά πάντως πάλι θα έχει περισσότερα το Xbox One.

Εννοείται. Αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει αριθμητικό πλεονέκτημα.

Φίλε τα όλα μα όλα είναι τρία παιχνίδια. Εκ των οποίων το Killzone: Shadow Fall τρέχει στα 30fps στο single-player, το Knack που έχει τεράστιες πτώσεις του frame rate. Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο μόνο το Infamous: Second Son εντυπωσιάζει. Τα games του Xbox One που τρέχουν στα 1080p από τα exclusives του είναι μόνο το Forza Motorsport 5 και εδώ ισχύει το πάντα για την ώρα όμως, καθότι περιμένουμε upscale στο Titanfall. Βλέπω τις δηλώσεις ενός έμπειρου developer δεν τις σχολιάζεις πάντως και μου μιλάς για περίεργα. Τίποτα δεν είναι περίεργο και είναι τουλάχιστον ανόητο να συζητάμε πάνω στο θέμα του resolution. Παίξε Killzone: Shadow Fall και όχι Titanfall δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως είπες τα γούστα είναι υποκειμενικά.

Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω μιλάς με έναν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συντάκτες στον ελληνικό χώρο και είναι τουλάχιστον υποτιμητικό να μου λες ότι τώρα πήρα για πρώτη φορά κονσόλα της Sony. Πληροφοριακά λοιπόν έχω όλες τις κονσόλες της. Η πρώτη κονσόλα Microsoft που πήρα ήταν το Xbox 360 και το προτίμησα εν έτει 2008 γιατί κόστιζε 200 ευρώ φθηνότερα, είχε πολύ περισσότερα exclusives και ακόμη πιο πολλά console exclusives και θεωρώ ότι μέχρι και το 2012 ήταν σαφώς καλύτερη κονσόλα από το PS3. To τελευταίο έκανε ένα πολύ δυναμικό ντεμαράζ το 2013 και πολύ απλά σχεδόν δεν άνοιξα το Xbox 360 το 2013, γιατί πολύ απλά στην μία είχα να παίξω Ni no Kuni και The Last of Us και στην άλλη Gears of War Judgment. To ίδιο συμβαίνει τώρα με το PS4 και το Xbox One, έπαιζα PS4 μέχρι να αγοράσω Xbox One και έκτοτε έχω δουλέψει το PS4 γύρω στις 40 ώρες του τελευταίους δύο μήνες για τα review του Infamous, του Bound by Flame, του Wolfenstein και των DLCs του Killzone. Έκτοτε το Xbox One μονοπωλεί τον χρόνο μου.

Γιατί μετάνιωσα για το PS4 τώρα, να διευκρινίσω γιατί το παρέλειψα πριν ότι αναφέρομαι στην σειρά με την οποία πήρα τις δύο κονσόλες. Πολύ απλά έπρεπε να είχα πάρει πρώτο το Xbox One, θα είχα την Day One Edition στα χέρια μου και θα είχα άπλετο χρόνο να συλλέξω achievements που μου λείπουν και να κάνω τα challenges. Και όσο κι αν σου φανεί κουτό τα challenges αποτελούν για μένα ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για το ποια κονσόλα θα παίξω τα multiplatform γιατί πολύ απλά είμαι hardcore και θέλω να κάνω τα πάντα σε ένα παιχνίδι.

Δεν σε αποκάλεσα fanboy νομίζω. Ισχύει αν και θεωρώ το Dualshock 4 και το νέο χειριστήριο του Xbox One ισάξια, αν και τα Impulse Triggers προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση στα Shooters και τα Racing.

More
07 Jul 2014 04:43 - 07 Jul 2014 15:48 #146382 by Grigoris

Lordwinter wrote:

fits79 wrote: Εγω απο ολα αυτα που λες το μονο που ακουω ειναι απλα ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ που ελεγαν και οι χρηστες ps3 οτι και καλα οι προγραμματιστες δεν εχουν εξοικειωθει με τα dev kits κ.τ.λ. αλλα ακομα και σημερα υπαρχουν multi platform games που τρεχουν καλυτερα στο 360. Τυχαιο? ΔΕΝ νομιζω.

Οσο τωρα αφορα τα αποκλειστικα που λες εχεις δικιο ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ η ms εχει δειξει πολυ περισσοτερα αποκλειστικα απο την sony αλλα πραγματικα εσυ πιστευεις οτι η sony θα μεινει με σταυρωμενα τα χερια και δεν θα δειξει αποκλειστικους τιτλους?
Και για ποιο αναλυτικα δες εδω( en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_4_games ) για ps4 τους 26 αποκλειστικους τιτλους & εδω( en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_games ) για xbox one για τους 33 αποκλειστικους τιτλους.

Το οτι αρεσει στον καθενα ειναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ δεν μπορει να αρεσει σε ολους το ιδιο ξερεις.

Και το οτι παρολο που η ms εχει περισσοτερα αποκλειστικα παιχνιδια γιατι πολυ λιγα μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου ειναι σε 1080p αναλυση και μερικα σε 60fps ενω απο την αλλη παλι τα οσα λιγα αποκλειστικα εχει η sony ολα μα ολα τρεχουν σε 1080p native αναλυση?
Δεν σου φαινετε καθολου περιεργο εεε?

Για πες μου σε παρακαλω πολυ για ποιο λογο μετανιωσες που αγορασες ps4?
Μηπως γιατι παντα ειχες xbox και τωρα που αγορασες για πρωτη φορα playstation σου φαινετε περιεργο?

Για να λεμε τωρα και του στραβου το δικιο το καλυτερο ολων ειναι αν καποιος μπορει να αγορασει και τις 2 κονσολες και να μπορει να παιξει τα παντα οπου θελει.

Και για να δεις οτι δεν ειμαι ps4 fanboy να πω οτι το μοχλο του 360->xbox one ειναι πολυ καλυτερο στο χερι και οχι μονο σε σχεση με το μοχλο του ps3->ps4.

01. Μα το θέμα με τo PS3 δεν ήταν μόνο θέμα εξοικοίωσης, αλλά και ελαττωματικού hardware ή για να το θέσω πιο κομψά δύστροπου hardware. Κυρίως λόγω της "διχασμένης" μνήμης.

02. Φυσικά και δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια η Sony, κανείς δεν θέλει να γίνει κάτι τέτοιο αντίθετα ο υγιής ανταγωνισμός μόνο τους gamers ωφελεί. Δηλαδή εγώ δεν περιμένω το Bloodborne νομίζεις ή το The Order 1886 ή το Abzu και το Shadow of the Beast; Φυσικά και θέλω να βγουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Και με τα δεδομένα αυτά πάντως πάλι θα έχει περισσότερα το Xbox One.

Εννοείται. Αλλά όπως και να το κάνουμε υπάρχει αριθμητικό πλεονέκτημα.

03. Φίλε τα όλα μα όλα είναι τρία παιχνίδια. Εκ των οποίων το Killzone: Shadow Fall τρέχει στα 30fps στο single-player, το Knack που έχει τεράστιες πτώσεις του frame rate. Σε καθαρά τεχνικό επίπεδο μόνο το Infamous: Second Son εντυπωσιάζει. Τα games του Xbox One που τρέχουν στα 1080p από τα exclusives του είναι μόνο το Forza Motorsport 5 και εδώ ισχύει το πάντα για την ώρα όμως, καθότι περιμένουμε upscale στο Titanfall. Βλέπω τις δηλώσεις ενός έμπειρου developer δεν τις σχολιάζεις πάντως και μου μιλάς για περίεργα. Τίποτα δεν είναι περίεργο και είναι τουλάχιστον ανόητο να συζητάμε πάνω στο θέμα του resolution. Παίξε Killzone: Shadow Fall και όχι Titanfall δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως είπες τα γούστα είναι υποκειμενικά.

04. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω μιλάς με έναν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συντάκτες στον ελληνικό χώρο και είναι τουλάχιστον υποτιμητικό να μου λες ότι τώρα πήρα για πρώτη φορά κονσόλα της Sony. Πληροφοριακά λοιπόν έχω όλες τις κονσόλες της. Η πρώτη κονσόλα Microsoft που πήρα ήταν το Xbox 360 και το προτίμησα εν έτει 2008 γιατί κόστιζε 200 ευρώ φθηνότερα, είχε πολύ περισσότερα exclusives και ακόμη πιο πολλά console exclusives και θεωρώ ότι μέχρι και το 2012 ήταν σαφώς καλύτερη κονσόλα από το PS3. To τελευταίο έκανε ένα πολύ δυναμικό ντεμαράζ το 2013 και πολύ απλά σχεδόν δεν άνοιξα το Xbox 360 το 2013, γιατί πολύ απλά στην μία είχα να παίξω Ni no Kuni και The Last of Us και στην άλλη Gears of War Judgment. To ίδιο συμβαίνει τώρα με το PS4 και το Xbox One, έπαιζα PS4 μέχρι να αγοράσω Xbox One και έκτοτε έχω δουλέψει το PS4 γύρω στις 40 ώρες του τελευταίους δύο μήνες για τα review του Infamous, του Bound by Flame, του Wolfenstein και των DLCs του Killzone. Έκτοτε το Xbox One μονοπωλεί τον χρόνο μου.

05. Γιατί μετάνιωσα για το PS4 τώρα, να διευκρινίσω γιατί το παρέλειψα πριν ότι αναφέρομαι στην σειρά με την οποία πήρα τις δύο κονσόλες. Πολύ απλά έπρεπε να είχα πάρει πρώτο το Xbox One, θα είχα την Day One Edition στα χέρια μου και θα είχα άπλετο χρόνο να συλλέξω achievements που μου λείπουν και να κάνω τα challenges. Και όσο κι αν σου φανεί κουτό τα challenges αποτελούν για μένα ένα πολύ σημαντικό κριτήριο για το ποια κονσόλα θα παίξω τα multiplatform γιατί πολύ απλά είμαι hardcore και θέλω να κάνω τα πάντα σε ένα παιχνίδι.

06. Δεν σε αποκάλεσα fanboy νομίζω. Ισχύει αν και θεωρώ το Dualshock 4 και το νέο χειριστήριο του Xbox One ισάξια, αν και τα Impulse Triggers προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση στα Shooters και τα Racing.

01. Αυτο το "ελαττωματικού hardware" οπως λες ολοι οι sony-ps3 fans μας ειχανε ζαλισει εχει τον τρομερο/φοβερο/πανισχυρο 7πυρινο cell επεξεργαστη που θα κανει παπαδες και τελικα εκανε μια τρυπα στο νερο σε σχεση με αυτα που ελεγαν επομενως.......

02 & 02. Ξερεις μια κονσολα δεν συγκρινετε ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ αλλα και πως τα παει και στα multi-platform και αυτο για τον εξης απλουστατο λογο οτι τα multi platform παιχνιδια ειναι ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και γιατι μια εταιρια δεν μπορει να κανει χωριο μονο με τα αποκλειστικα αυτο μονο η nintendo προσπαθει να το κανει και εχεις δει πως τα εχει παει στη νεα της κονσολα.
Επισης το upscale ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ NATIVE ΑΝΑΛΥΣΗ ξερεις γιατι με αυτη τη λογικη μπορουμε να παρουμε και μια αναλυση του 640 και να την κανουμε upscale σε 1080p πιστεψε με οχι μονο θα δεις τη διαφορα αλλα κανει και μπαμ.

Κατι ειπες για frame dropping σωστα? Εδω και παιχνιδια του xbox one ακομα και αποκλειστικα εχουν frame dropping και δεν εχουν native αναλυση 1080p που λογικα θα επρεπε να μην εχουν ουτε σαν ιδεα λογο της χαμηλοτερης αναλυσης ετσι.

04. Οσο αφορα το xbox360 που λες συμφωνω αφου κι εγω αυτο εχω σαν βασικη κονσολα προηγουμενης γενιας.

05. Για εμενα παλι τα chalences ειναι απλα μια πατεντα των developers για να σε κανουν να παιζεις ποιο πολυ ενα παιχνιδι.
Προσωπικα τα αγνοω ΠΑΝΤΕΛΩΣ ομως. Εμενα αν μ' αρεσει ενα παιχνιδι θα το παιξω γιατι μ' αρεσει και ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ CHALLENCES ή trophys ή achivements κ.τ.λ.

06. Οσο αφορα τους μοχλους ps3 vs xbox360 του 360 ειναι πολυ ανωτερος τωρα οσο αφορα τους μοχλους των νεων ps4 vs xbox one δεν τους εχω δουλεψει παρα πολυ για να ξεκαθαρισω ποιος ειναι καλυτερος και γιατι αλλα πιστευω πως και οι δυο ειναι αρκετα καλοι.

Και επειδη πολυ το τραβηξαμε το θεμα με το ποια ειναι η καλυτερη κονσολα να το λειξουμε εδω γιατι ο καθε ενας εχει την αποψη του και δεν το βλεπω να του την αλλαζει ο αλλος οσα επιχειρηματα και να του πει....
Last edit: 07 Jul 2014 15:48 by Grigoris.

More
07 Jul 2014 11:03 #146385 by Μάρκος Ασκανιάν
Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να λέμε ποια κονσόλα αξίζει και ποια όχι. Εγώ προσωπικά δεν αγόρασα ποτέ κονσόλα τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας γιατί περιμένω πρώτα να δω τι τίτλους θα βγάλει και δεύτερον, να πέσει η τιμή της. Αρκετοί άνθρωποι που ξέρω τη πάτησαν με τα πρώτα PS3 λόγω Υ-Lod και ακόμη περισσότεροι με το XBOX 360 R-Rod!!! Εγώ πήρα PS3 250GB (με 10 games!!!) στα 260Ε sealed όλα από κατάστημα supermarket(!) εντελώς τυχαία ενώ ένας φίλος μου είχε πάρει PS3 phat 40 GB με ένα game 600E το οποίο του χάλασε μέσα σ'ένα χρόνο!!! Σώνει και καλά πρέπει να έχουμε Day-One κονσόλα; Είμαι μεγάλος συλλέκτης και πραγματικά έχω φτάσει στο σημείο να μην ενθουσιάζομαι πλέον τόσο πολύ με νέες κυκλοφορίες κονσολών. Και, προσωπική μου άποψη πάντα, προτείνω να περιμένετε πριν αγοράσετε τώρα next gen κονσόλα. Σίγουρα θα κυκλοφορήσει κάποιο καλό bundle σε λογική τιμή και μη ξεχνάμε ότι όταν οι κατώτεροι μισθοί κυμαίνονται το πολύ στα 580Ε δε μπορείς να διαθέσεις 400Ε το λιγότερο για μια κονσόλα με 69,90 το κάθε game και controller.

Adododo!!!

More
06 Aug 2014 20:08 #147686 by Αντώνης Καλογερής

Mr.Dododi wrote: Παιδιά δεν υπάρχει λόγος να λέμε ποια κονσόλα αξίζει και ποια όχι. Εγώ προσωπικά δεν αγόρασα ποτέ κονσόλα τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας γιατί περιμένω πρώτα να δω τι τίτλους θα βγάλει και δεύτερον, να πέσει η τιμή της. Αρκετοί άνθρωποι που ξέρω τη πάτησαν με τα πρώτα PS3 λόγω Υ-Lod και ακόμη περισσότεροι με το XBOX 360 R-Rod!!! Εγώ πήρα PS3 250GB (με 10 games!!!) στα 260Ε sealed όλα από κατάστημα supermarket(!) εντελώς τυχαία ενώ ένας φίλος μου είχε πάρει PS3 phat 40 GB με ένα game 600E το οποίο του χάλασε μέσα σ'ένα χρόνο!!! Σώνει και καλά πρέπει να έχουμε Day-One κονσόλα; Είμαι μεγάλος συλλέκτης και πραγματικά έχω φτάσει στο σημείο να μην ενθουσιάζομαι πλέον τόσο πολύ με νέες κυκλοφορίες κονσολών. Και, προσωπική μου άποψη πάντα, προτείνω να περιμένετε πριν αγοράσετε τώρα next gen κονσόλα. Σίγουρα θα κυκλοφορήσει κάποιο καλό bundle σε λογική τιμή και μη ξεχνάμε ότι όταν οι κατώτεροι μισθοί κυμαίνονται το πολύ στα 580Ε δε μπορείς να διαθέσεις 400Ε το λιγότερο για μια κονσόλα με 69,90 το κάθε game και controller.

Συμφωνώ μαζί σου,σαν πρόβατα-πειραματόζωα περιμένουμε να έρθει η πρώτη μέρα κυκλοφορίας,για να πάμε να αγοράσουμε μία κονσόλα που έχει βγει σε πειραματικό στάδιο,έτσι ώστε οι εταιρείες να πλουτίσουν λόγω τιμής και να μάθουν απο μας τα ελλατώματα της για να μπορέσουν μετά να βγάλουν άλλες,που θα περιέχουν π.χ.μεγαλύτερο σκληρό δίσκο για να αναγκαστούν κάποιοι να την ξαναγοράσουν.Πήγα να πάρω το Ps4 και φρέναρα(αν και το θέλω πολύ)επειδή στην τελική θα περιμένω για κάποιο καλό πακέτο που να αξίζει τα λεφτά του και όχι να δώσω 500 ευρώ μόνο και μόνο για τα standard.

Psn:a37111988
Video Games Is My Life!!

More
07 Aug 2014 04:13 #147714 by Grigoris
Αυτο ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ οτι ποτε μα ποτε δεν πρεπει να αγοραζουμε μια κονσολα με το που βγει οποια και να ειναι αυτη για τους παραπανω λογους και μερικους ακομα.

More
07 Aug 2014 09:17 #147721 by Αγησίλαος Σιντόρης
Για μενα παντως οπως λετε παραπανω πρεπει να περιμενουμε να δουμε τι θα επιδειξει η κονσολα,τι exclusives θα βγαλει,σε τι τιμη θα βρουμε την μια και τι τιμη την αλλην και μετα να προβουμε στην αγορα της μιας η της αλλης..Τωρα οποιος εχει λεφτα για χαλασμα μεγια του με χαρα του..Μακαρι απο εμενα να τα εχει συνεχως και για πολλα χρονια για χαλασμα.

Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα.
Thomas Fuller

More
14 Aug 2014 00:38 #147986 by Χριστιάνα Θάνου
Το topic μεταφέρθηκε στο Versus.

More
26 Aug 2014 17:26 #148643 by axilleas papapanagiwtou
είχα το ίδιο κόλλημα πριν 3 χρόνια και κατέληξα στο 360 πολύ πιο φτηνό και καλοστεκουμενο αν θέλεις να παίζεις κυρίως offline αλλιώς ps3 free online

More
26 May 2017 14:26 #199008 by Νικηφόρος Μητράκος
Λοιπόν, σκέφτομαι σοβαρά να πάρω ένα handheld γιατί μου χρειάζεται. Να πάρω 3DS XL ή κάποιο από τα PSP? Και αν είναι καλύτερα να πάρω PSP, ποιό απ' όλα;

Δεν μου έμειναν νεφρά να δώσω για PS4 ή Xbox One.