Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PC VS Κονσόλες

More
10 May 2007 10:29 #31177 by Georgios Liatopoulos
Ωραία. Ενσοματώσατε το post μου, στο θέμα που είχε ξεκινήσει περισι. Τα δεδομένα φέτος είναι διαφορετικά βέβαια. Βγήκαν όλες οι next gen κονσόλες.

Τα γραφικά των exclusive games των κονσολών δεν πιάνοντε από τα pc. Πρόσφατο παράδειγμα το gears of war. Πιο pc μπορεί να βγάλει τέτια γραφικά; Πιο pc θα μπορεί να δείξει τα γραφικά του gran turismo HD, του Lair και του mash efect; Και τώρα που θα βγουν games που θα εκμεταλεύοντε τους πολού πυρήνες του 360 και του ps3 τα pc θα φένοντε αρχαία

Παρόλα αυτα και παλιοτερα με τις πιο απλές αρχιτεκτονικες το ps2 παταγε κάτω τα pc. Αρκεί να αναφέρω το gran turismo στην εποχή του και jack & dexter. Το παιχνίδι με το άπειρο draw distance και το super smooth frame rate 60fps σταθερα. Απ' την άλλη έχεις το pc που φορτώνει απ τον δίσκο όποτε του καπνίσει την ώρα που παίζεις και κολάνε ολα. Μιλάμε για απαρχεομένη αρχιτεκτονική πρό-286(προ Χρηστού).

Η σύγκρηση είναι άδικη για τα pc! Οι κονσολές έχουν ένα κύριο σκοπο και τον κάνουν κλύτερα.

Στο μόνο που υστερούν οι κονσόλες, πλεον, είναι στα games που θέλουν ατέλιωτη μνήμη. Με τη μνήμη όμως που τρώνε τα λειτουργικα μια σύγχρονη κονσόλα έινα σαν να έχει 1GB ram τουλάχιστον

στην ουσία μόνο τα mmo θέλουν τόση μνήμη. Ακόμα και αυτά όμως είναι πολύ μέτρια τεχνικά. Για να μιώσουν το γραφικό lag δείχνουν μόνο του κοντινούς χαρακτήρες στις πολυσίχναστες περιοχές

όσο για το πλατφόρμα έχει τα πιο πολα Games. Ας αρχίσουμε να μετράμε απο τώρα που βγίκαν όλες οι next gen κονσόλες παντού. Ποσα racing,platform,puzzle,beatem up,action θα βγουν στο Pc. Μονό 1-2 καλά mmo έχουν μείνει στο pc. Ακόμα και τα strategy αργοπεθαίνουν. Και τα fps πλέον προς τις κονσόλες πάνε παρόλο που ο χειρισμός με τα pad είναι χάλια.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 May 2007 14:14 #31187 by Μάνος Αλιμπέρτης
Oπως προείπανε πολλοί συνφορουμίτες εξαρτάται τις παιχνίδια θέλεις να παίζει ο καθένας...Ας πούμε fps δεν μπορώ να παίξω με την καμία δύναμη με χειριστήριο xbox ούτε Football Manager σε κονσόλα...

Οπως επίσης απο την άλλη έχω συνηθήσει και παίζω Pro μόνο σε κονσόλα και όχι στο pc!

Everything that has a beginning has an end...

More
10 May 2007 14:26 #31189 by Georgios Liatopoulos
Συμφωνό απόλυτα με το θέμα του χειρισμού στα fps. Ομως, όταν βγεί Halo, killzone, metroid στις νέες κονσόλες το pc θα μείνεί πολύ πίσο. Περiμένο πολά από το χειρισμό wii-metroid, πάντως!

Τα manager τα έιχα ξαχάσει, όντως και αυτά ανηκουν στο Pc

More
10 May 2007 16:48 #31194 by Dimitris Kapeleris
Παίζω σε υπολογιστή γιατί μπορώ να παίξω όλα τα είδη παιχνιδιών. Ακόμη θέλω να έχω περισσότερες επιλογές για το πώς θα παίζει το παιχνίδι, οπτικοακουστικά (ανάλυση, γραφικά, ήχος κτλ.), για τον τρόπο παιχνιδιού (πληκτρολόγιο, gamepad, ποντίκι, τιμόνι κτλ.) και εύκολη πρόσβαση σε mods, patches και φυσικά για το αγαπημένο μου είδος παιχνιδιού, τα racing sim, δεν υπάρχει καλύτερο μέσο παιχνιδιού από το pc.

More
10 May 2007 17:03 #31196 by Georgios Liatopoulos
Αν σου αρέσουν τα racing sim και πάιζει μόνο σε pc μάλον έχει χάσει πολά. Το gran turismo ξέρις σίγουρα και το forza έδωσε ρέστα. Υπάρχει και το WRC στο ps2 και το F1 στο ps2,ps3. Ειδικά οι τελευτέες εκδόσεις τους ήταν παρα πολυ καλές. Θα πρέπει να σε ενημερώσω

More
10 May 2007 21:12 #31207 by Σπύρος Κλαουδάτος

JRIXM8\ wrote: τα racing sim, δεν υπάρχει καλύτερο μέσο παιχνιδιού από το pc.

πες καννα παραδειγμα. Εμενα ενα GTR 2 και ενα Race Driver 3 μου ρχονται στο μυαλο και τιπτ αλλο...

More
10 May 2007 23:16 #31212 by Νίκος Θεοδωρής
Εξαρτάται από το είδος παιχνιδιού που θες να παίξεις..Ας πούμε manager που παίζω κυρίως εγώ παίζω μόνο σε pc..

Απο ' κει και πέρα είναι πως έχει συνηθίσει κανείς..πχ pro παίζω μόνο σε playstation,παρ'όλο που μπορώ να το παίξω και στο pc.. :wink:

Ψηφίζω pc επειδή είναι ένα κλικ μπροστά σε πολλά θέματα (τα περισσότερα έχουν αναφερθεί πιο πάνω) απο τις κονσόλες..

More
10 May 2007 23:18 #31213 by Dimitris Kapeleris
GTR 1, 2, GTL, rfactor, και το κορυφαίο LFS.

Μπροστά σε αυτά τα πραγματικά racing sim, τα παιχνίδια των κονσολών φαίνονται arcade.

Έχω παίξει Grand Tourismo 1, 2 ,3 στο playstation του ξάδερφού μου και έπαιζα άνετα με gamepad. Στο LFS απλά δεν μπορείς να παίξεις με άλλο μέσο εκτός από τιμόνι. Κατά την γνώμη μου δεν συγκρίνεται. Αν δεν το έχετε παίξει οπωσδήποτε ρίξτε του μία ματιά, θα αναθεωρήσετε τις απόψεις σας για τα racing sims.

More
11 May 2007 09:54 #31227 by Georgios Liatopoulos

JRIXM8\ wrote: Έχω παίξει Grand Tourismo 1, 2 ,3 στο playstation του ξάδερφού μου και έπαιζα άνετα με gamepad. Στο LFS απλά δεν μπορείς να παίξεις με άλλο μέσο εκτός από τιμόνι.

Το επιχείριμα αυτό είναι λιγο άκυρο. Το ότι το gamepad είναι καλά για racing δεν σημαίνει οτι αν πάιξεις με τιμόνι δεν θα δείς τεράστια διαφορά. Φυσικά, με το πληκτρολόγιο δεν μπορείς να παίξεις racing

More
11 May 2007 11:29 #31228 by Dimitris Kapeleris
Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει τα GT με τιμόνι. Συμφωνώ ότι θα δεις μεγάλη διαφορά αλλά μπορείς να κρίνεις και μόνος σου πιο είναι racing simulation, πιο πλησιάζει καλύτερα την πραγματικότητα και πιο