Τελείωσε και το Dark.Ήθελα πραγματικά να μου αρέσει γιατί θέλω να στηρίζω τις Ευρωπαικές δημιουργίες.Καταρχήν να πω τα καλά.Πολύ καλή κινηματογράφιση,ήχος και γενικά στον τεχνικό τομέα είναι πολύ καλή.Το πρόβλημμα είναι στην υπόθεση που δεν καταφέρνει να σε κρατήσει σε αγωνία.Μέχρι το 5ο επεισόδιο δεν το πήγαινε κάπου,απλά βλέπαμε ένα family drama,με το κυρίως θέμα της σειρά που δε θέλω να σπο'ι'λάρω να περνάει σε δεύτερη μοίρα.Και να μη του δίνεται το απαιτούμενο βάρος.Και απο το 5ο επεισόδιο που γνωρίζεις πλέον κάποια πράγματα παραπάνω,πηγαίνουν κι αυτά στο background,για να επιστρέψουν στο τελευταίο επεισόδιο.Όπου και κλείνει με επικό τρόπο η σειρά δημιουργώντας τις συνθήκες για sequel που πολύ πιθανό να μην έρθει κιόλας.Ουσιαστικά η πρώτη σεζόν του Dark είναι το prologue γι αυτό που θα έρθει,αν ποτέ έρθει.Αλλά είναι κρίμα γιατί μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερα.Σειρά έχει το Punisher.
The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore