Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Windows 7

More
04 Jun 2009 19:36 #53762 by Μάνος Αλιμπέρτης
Μετά την πληροφορία που κυκλοφόρησε πριν περίπου έναν μήνα πως τα Windows 7 θα είναι έτοιμα τον Αύγουστο του 2009 και θα πως κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στο φθινόπωρο, η Microsoft χθες επιβεβαίωσε πως η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου λογισμικού θα είναι η 22α Οκτωβρίου του 2009.

Σύμφωνα με τον Ανιτπρόεδρο της εταρείας, Bill Veghte, ο οποίος μίλησε στο Cnet, το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα είναι έτοιμο έως τα μέσα ή το τέλος Ιουλίου και θα είναι διαθέσιμα ("generally available") στις 22 Οκτωβρίου.

Η αντίδραση της αγοράς είναι ασφαλώς θετική με τον Phil McKinney, Chief Technology Officer της Hewlett-Packard, να δηλώνει ικανοποιημένος από την ημερομηνία αυτή:

"Έχουμε "κλειδώσει" και είμαστε έτοιμοι για την κυκλοφορία των Windows 7. H ποιότητα του κώδικα είναι παρα πολύ καλή."

H Acer, η οποία με τον ένα ή άλλο τρόπο είχε "προβλέψει" την ημερομηνία κυκλοφορίας, από την πλευρά της είναι και αυτή έτοιμη έχοντας ήδη ετοιμάσει το all in one Z5600 PC. Λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο μοντέλο θα ανακοινωθούν την επομένη της κυκλοφορίας των Windows 7.

Η Μicrosoft επίσης ανακοίνωσε πως θα υπάρξει κάποιο πρόγραμμα αναβαθμίσεων και μετάβασης στα Windows 7 για όσους αγοράσουν λίγο πριν την κυκλοφορία τους τα Windows Vista. Kατά πάσα πιθανότητα το χρονικό διάστημα της αγοράς πριν την κυκλοφορία θα είναι 30 μέρες ενώ θα αφορά τα Vista Home Premium ή υψηλότερες εκδόσεις (δηλαδή όχι τα Vista Basic).

Δεν υπάρχουν ακόμα επιβεβαιωμένες πληροφορίες για το κόστος των Windows 7.

πηγή: www.adslgr.com , cnet.com

Απ' όσο θυμάμαι και τα windows XP και τα vista οκτώβριο δεν ειχανε release; Θέλουν να προλάβουν την χριστουγεννιατικη αγορα ή ειναι κατι άλλο και προτιμανε Οκτώβριο-Νοέμβριο για λανσάρισμα;

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Jun 2009 21:59 #53768 by Alex
Replied by Alex on topic Windows 7
Εχει σημασία;
Το θέμα είναι να έχω αυθεντική την RTM που θα βγει σε κανα μηνα! :D

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
24 Jun 2009 20:59 #54922 by Μάνος Αλιμπέρτης
Πάντως για τιμή δεν εχω ακούσει κάτι...Ελπίζω η M$ μην μας γδάρει κανονικότατα.

Σε καθε περίπτωση πάντως, με DSP έκδοση με βλέπω να τη βγάζω :mrgreen: αφου επεται και καινουργιος υπολογιστής

More
24 Jun 2009 21:03 #54924 by Alex
DSP ε; Ισως να αξίζει...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
25 Jun 2009 20:04 #54983 by Alex
Τι να πω ρε παιδιά... Όσο πάνε με εντυπωσιάζουν ολο και περισσότερο. Απροβλημάτιστη εγκατάσταση σε notebook (lenovo) δεν χρειάστηκε drivers (όπου τα έχω περάσει με το πρώτο update, αν όχι αμέσως τα έχει βρει όλα), απίστευτη ανταπόκριση πολύ καλυτερη από XP. Δοκιμάζω media center και αυτός άψογος, βρήκε την καρτα τηλεόρασης χωρίς καμια παρέμβαση. Και μιλάμε ακόμα για την RC...

EIZO S2401W 24'' TFT

More
26 Jun 2009 12:05 #55024 by Μάνος Αλιμπέρτης

profitis wrote: Πάντως για τιμή δεν εχω ακούσει κάτι...Ελπίζω η M$ μην μας γδάρει κανονικότατα.

Σε καθε περίπτωση πάντως, με DSP έκδοση με βλέπω να τη βγάζω :mrgreen: αφου επεται και καινουργιος υπολογιστής

Ήταν να μην ανοιξω το στόμα μου :lol: :lol: :lol:

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχωρά η Microsoft, ανακοινώνοντας σήμερα τις επίσημες τιμές των Windows 7, του επόμενου λειτουργικού συστήματος της εταιρείας που αναμένεται στα καταστήματα στις 22 Οκτωβρίου με την εξελληνισμένη έκδοση να κυκλοφορεί επίσημα στις 31 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η έκδοση Windows 7 E που θα κυκλοφορήσει μόνο στην Ευρώπη και δεν περιέχει των Internet Explorer 8.0, θα διατεθεί μόνο ως πλήρης έκδοση χωρίς τη δυνατότητα αναβάθμισης. Έτσι οι Ευρωπαίοι χρήστες που θα θελήσουν να αναβαθμιστούν στα νέα Windows, θα πρέπει αναγκαστικά να προχωρήσουν σε καθαρή εγκατάσταση.

Ο λόγος για τον οποίο η Microsoft πήρε αυτή την απόφαση φαίνεται να είναι η απουσία παρόμοιας έκδοσης σε XP/Vista που να διατίθεται χωρίς τον Internet Explorer, κάτι που θα έκανε δυνατή την αναβάθμιση των Ευρωπαίων χρηστών.

Οι τιμές των Windows 7 E είναι σχεδόν οι ίδιες που ισχύουν για τα Windows Vista και είναι αναλυτικά οι εξής

Windows 7 E Home Premium - €119
Windows 7 E Professional - €285
Windows 7 E Ultimate - €299

Οι τιμές αυτές θα ισχύσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς ενώ από 1/1/2010 θα υπάρξει αύξηση στις εκδόσεις Professional & Ultimate οι οποίες θα κοστίζουν €309 και €319 αντίστοιχα.

πηγή: www.insomnia.gr

Αυτες οι τιμες λογικα είναι για retail εκδόσεις, εχω περιεργεια να δω ποσο θα ειναι για τις DSP γιατι εκεί κινείται πάντα πολυς κόσμος.

More
02 Jul 2009 13:47 #55471 by Μάνος Γρυπάρης
Έχω αγανακτήσει πια και δεν πάει άλλο. Η Microsoft έχει τραβήξει το σκοινό όσο εκεί που δεν παίρνει!

Windows 7
Χθες έκανα install τα Windows 7, την τελευταία Release Candidate έκδοση που μας έχει αποσταλεί. Παρατήρησα λοιπόν τα εξής:
-Το μόνο που έχει αλλάξει αυτούς τους μήνες είναι η ταχύτητα των Windows ΑΛΛΑ ως προς το αρχικό boot του υπολογιστή! Μπαίνεις στα Windows πιο γρήγορα αλλά από εκεί κι έπειτα ΟΛΕΣ οι εφαρμογές καθυστερούν! Παρατήρησα 20-30% καθυστέρηση τουλάχιστον, σε ότι κι αν έκανα. Έστω και για να ανοίξω ένα παράθυρο και να κάνω browse στέλνοντας αρχείο υπάρχει καθυστέρηση.
- Το quick launch στο task manager δεν έχει προστεθεί. Πρέπει πάλι να το εισάγεις μέσω των toolbars με την γνωστή πατέντα που δημοσιεύσαμε πρόσφατα.
- Συνεχίζω να λαμβάνω τα σπαστικά μηνύματα επιβεβαίωσης διαγραφής καταλόγων, χωρίς να μπορώ να τα αποφύγω (οι ρυθμίσεις δεν πιάνουν ούτε γι' αστείο)
- Το κάτω μέρος της οθόνης τρεμοπαίζει ανά μισή ώρα! Είναι λες και έχω αγοράσει τηλεόραση τεχνολογίας καθοδικού σωλήνα κι είναι στα τελευταία της. Σημείωση: Έχω Acer Aspire 5715Z (ήδη αγόρασα περισσότερη RAM).
- Οι ρυθμίσεις των Windows έχουν γίνει έτσι ώστε θα πρέπει να φας 5-10 λεπτά για να βρεις ένα απλό πράγμα. Θέλησα να κάνω τα εικονίδια του Start Menu μικρότερα και κάνοντας στο task manager δεξί κλικ και Properties έψαχνα πόση ώρα για να βρω ένα κουτάκι με τίτλο Large icons το οποίο ήτανε τσεκαρισμένο κι έπρεπε να το ξετσεκάρω για να δουλέψει. Μιλάμε για το απόλυτι σπάσιμο. Θες να κάνεις κάτι ΑΠΛΟ και είναι λες και παίζεις Adventure για να βρεις τη λύση!

Microsoft Office
Καταρχήν προσωπικά απεχθάνομαι την έκδοση 2007 γιατί τα μενού είναι ότι χειρότερο. Ψάχνεις π.χ. να εισάγεις νέα γραμμή και η επιλογή αυτή είναι χωμένη σε ένα μικρό βελάκι, σε μία από τις σελίδες του μενού. Παλιότερα επέλεγες Insert-Row που το είχες μονίμως μπροστά σου και καθάριζες.

Εκανα install την έκδοση Office 2003 (Ελληνικά). Όλα οκ, απλά τώρα που ξαναπέρασα Windows θυμήθηκα το κλασικό σπάσιμο. Τα copy-paste δεν λειτουργούν με Ctrl+C και Ctrl+V! Εχουμε μάθει 10 χρόνια αυτή τη μέθοδο και βρεθήκανε μερικά στουρνάρια-προγραμματιστές να εισάγουνε δικά τους shortkeys? Τώρα φυσικά ψάχνω να βρω πάλι πως να τα αλλάξω.

Γενικά
Αμα απαρυθμίσω πόσα προβλήματα μπορεί να σου σπάσουν τα νεύρα από τις νέες εκδόσεις των Windows και του Office δεν θα τελειώσω ούτε αύριο. Προφανώς οι head programmers της Microsoft πρέπει να έχουν απίστευτα χαμηλό IQ. Οι επιλογές των μενού τοποθετούνται κυριολεκτικά όπου να 'ναι και κάθε νέα έκδοση ακολουθεί το κλίμα της εποχής, καθυστερεί ακόμη περισσότερο το PC σας.

Αν δεν αλλάξουν κάποιοι μυαλά εκεί μέσα, ο κόσμος βλέπω να έχει μόνιμα Windows XP και Office 2000. Κι ευτυχώς που η Microsoft στην αγορά των PC δεν κατέχει μεγάλο μερίδιο αγοράς, γιατί είμαι σίγουρος ότι μέσα στο 2010 θα βγάλει τίτλους που θα είναι ασύμβατοι με τα XP.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
02 Jul 2009 14:01 #55472 by Ρωμανός Βογιατζής
Ενδιαφέρουσα άποψη....αλλα απότι ξέρω το 7 έχουν βγει μονο πειρατικά οποτε και η έκδοση που έβαλες δεν είναι τελική....τελοσπάντων θα τα βάλω και εγώ και θα πω την άποψη μου....!!!!!!!!

More
02 Jul 2009 15:03 #55492 by thanasis
Replied by thanasis on topic Windows 7
Δεν παλευετε...Εγω δεν το κατεβαζω θα μεινω οπως ειμαι...

More
03 Jul 2009 00:06 #55613 by Alex
Καλα δεν την παλεύετε όλοι σας!

Πότε άλλαξαν τα ctrl C και Ctrl V...??? Office 2007 έχω (ναι και είναι πολύ καλύτερα των 2003).
Εγώ ένα έχω να πω... Όπου είχα XP έχω βάλει windows 7 και όλα πάνε σφαιράτα (σαφώς καλυτερα από xp με πολύ καλύτερη απόκριση)

Για το acer σου δεν ξέρω... Τα έχω περάσει σε Laptop, σε σταθερο με phenom2, με P4 1.6 (!!!) και σε netbook και απλά πετάνε... Έχω δει και PIII με 512MB μνήμη με W7 και είναι πολύ πιο γρήγορα από XP...

Δεν καταλαβαίνω γιατί έψαχνες τόση ώρα για κατι που το βρίσκεις σε 1 λεπτό μάξιμουμ (δηλαδή που να βάζανε τα μικρά εικονίδια του start menu αν οχι κατω απο τα properties του stast menu δεν σε καταλαβαινω...)

Όλοι παραμιλανε με τα W7 και την απόδοσή τους και το τι τρελλή δουλειά έχει γίνει.

[youtube:s55tqfvu]
[/youtube:s55tqfvu]

Και προσθέτω πως όλοι μα όλοι λένε οτι τα Windows 7 είναι έτσι όπως θα έπρεπε να ειναι τα vista...

EIZO S2401W 24'' TFT