Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Windows 7

More
19 Feb 2009 12:53 #50661 by Alex
Replied by Alex on topic Windows 7
Τα έχεις βάλει εδώ και μέρες και μιλάς για πράγματα που δεν έχεις συνηθίσει...Αρκετός καιρός όντως...Το είπες και μόνος σου τα XP τα έβριζες μέχρι που τα συνήθισες...Το ίδιο θα γίνει και τώρα...

Για το theme και για το πόσο transparent είναι (πόσο θα φαίνεται το backround) μπορείς να το αλλάξεις ακομα και να το απενεργοποιήσεις, όπως και στα vista. Στα vista μάλιστα μπορείς να αλάξεις το theme και να το κάνεις όπως στα xp αν δεν μπορεις να ξεφύγεις από αυτό το μοτίβο...
Τώρα για το άν το quick launch σου το βάλανε στα δεξια και δεν φαύγει τι να σου πω δεν το θεωρώ κατι φοβερό και τρομερό...

Με την γραμμή εργασιών δεν πολυκατάλαβα τι εννοεις και που ακριβώς γίνεται οτιδήποτε δυσανάγνωστο...

Κι εγώ στην αρχή ξίνησα που είδα οτι οτι πλεον δεν υπάρχουν τα minimized παραθυρα όπως τα έχω συνιθίσει...Αλλά τελικά το καινούριο σύστημα είναι πολύ πιο βολικό.

Το να περάσεις ένα λειτουργικό στο υπολογιστή σου είναι μια επίπονη διαδικασία στο στήσιμο (καλά όχι και τόσο).

Τα XP σε σχέση με τα Me και τα 98 από πλευράς εμφάνισης και στησίματος έχουν ελάχιστες διαφορες και η μετάβαση ήταν πολύ πιο εύκολη.Τώρα αν εσύ χωρίς να δεις πας και βάζεις κατι που τελικά δεν σου κανει δεν σου φταίει κανεις.

Όσον αφορά τα προγενέστερα λειτουργικά τα milenium είχαν πιο πολλά προβλήματα από τα 98 γι αυτό θαφτηκαν. Όσοι βρίζουν τα vista το κανουν για 3 λόγους. 1. Τα βρίζουν χωρίς να τα έχουν δουλέψει αρκετά 2. Λόγω Drivers (δεν ευθύνεται το λειτουργικό) 3. Λόγω ασυμβατότητας προγραμμάτων (ούτε εδώ δεν ευθύνεται το λειτουργικό). Ξέρω πάρα πολλά άτομα που βρίζανε τα Vista για ακριβώς τον ίδιο λόγο που κανεις εσύ αλλά τώρα τα θεωρούν ένα πολύ αξιόλογο λειτουργικό και πολύ καλύτερο απο τα XP.

Το ότι η microsoft έχει βάλει feedback στα windows 7 έχει γίνει για κάποιο λόγο.Αν έχεις παράπονα στειλτα.Αλλά σίγουρα δε θα σε ρωτήσει προσωπικά αν θα βάλει στα δεξιά το quicklaunch...

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Feb 2009 14:08 #50662 by Μάνος Γρυπάρης

mordred wrote: Τα έχεις βάλει εδώ και μέρες και μιλάς για πράγματα που δεν έχεις συνηθίσει...Αρκετός καιρός όντως...Το είπες και μόνος σου τα XP τα έβριζες μέχρι που τα συνήθισες...Το ίδιο θα γίνει και τώρα...

Όπως ανέφερα και πριν, μόνο αν τα "περάσουν" εκβιαστικά από τις εταιρείες.

mordred wrote: Τα XP σε σχέση με τα Me και τα 98 από πλευράς εμφάνισης και στησίματος έχουν ελάχιστες διαφορες και η μετάβαση ήταν πολύ πιο εύκολη.Τώρα αν εσύ χωρίς να δεις πας και βάζεις κατι που τελικά δεν σου κανει δεν σου φταίει κανεις.

Κάνεις λάθος. Τα 98 ήταν πιο κοντά στα 95. Τα ME ήταν ένα ενδιάμεσο στάδιο. Τα XP όμως εισήγαγαν έναν νέο σχεδιασμό και δεν είχαν καμία σχέση στο layout με ότι είχε κυκλοφορήσει μέχρι τότε.

Τα Seven έπρεπε να τα δοκιμάσω γιατί επιχείρησα από Vista (τα είχε μέσα το laptop όταν τα αγόρασα) να περάσω XP και στο bootάρισμα το setup μου είπε ότι "δεν βρίσκει κανέναν σκληρό δίσκο". Ωραία πουστιά της Microsoft για να μην μπορείς να ξαναβάλεις XP! Δηλαδή άντε τώρα να κάνεις backup, fdisk και format στο δίσκο του laptop για να ξαναπεράσεις XP.

mordred wrote: Όσον αφορά τα προγενέστερα λειτουργικά τα milenium είχαν πιο πολλά προβλήματα από τα 98 γι αυτό θαφτηκαν. Όσοι βρίζουν τα vista το κανουν για 3 λόγους. 1. Τα βρίζουν χωρίς να τα έχουν δουλέψει αρκετά 2. Λόγω Drivers (δεν ευθύνεται το λειτουργικό) 3. Λόγω ασυμβατότητας προγραμμάτων (ούτε εδώ δεν ευθύνεται το λειτουργικό). Ξέρω πάρα πολλά άτομα που βρίζανε τα Vista για ακριβώς τον ίδιο λόγο που κανεις εσύ αλλά τώρα τα θεωρούν ένα πολύ αξιόλογο λειτουργικό και πολύ καλύτερο απο τα XP.

Το ότι η microsoft έχει βάλει feedback στα windows 7 έχει γίνει για κάποιο λόγο.Αν έχεις παράπονα στειλτα.Αλλά σίγουρα δε θα σε ρωτήσει προσωπικά αν θα βάλει στα δεξιά το quicklaunch...

Ότι προβλήματα είχα τους τα έστειλα. Το θέμα είναι ότι 1ον σχεδόν όλοι οι χρήστες έχουν XP (φαίνεται κι από τα γκάλοπ άλλωστε) και 2ον οι περισσότεροι χρήστες που δοκίμασαν Vista ή Seven το "ξαναγύρισαν" στα XP. Το πρόβλημα είναι ότι και τα δύο αυτά συστήματα είναι δύσχρηστα από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα. Ηλίθιες νοοτροπίες του στυλ "Κάνε save τα αρχεία σου στους καταλόγους C:\Users\Manos\μπλαμπλα & Libraries ή αλλιώς ψάξε βρες που είναι ο σκληρός" ή "Θα στα πρίζω πάντοτε όταν εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα" δεν περνάνε στον απλό κόσμο, ο οποίος θέλει κάτι εύχρηστο. Αν ο λόγος που θα βάλω τα Seven είναι η ταχύτητα και οι "νέες δυνατότητες" που θα κάνουν τη δουλειά μου δύσκολη καθημερινά, τότε δεν έχω καμία όρεξη να μπω στη διαδικασία. Εκτός κι αν -όπως προείπα- με εκβιάσουν οι game developers κι αναγκαστώ να τα βάλω.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
19 Feb 2009 15:27 - 19 Feb 2009 15:52 #50667 by Alex

Τα XP όμως εισήγαγαν έναν νέο σχεδιασμό και δεν είχαν καμία σχέση στο layout με ότι είχε κυκλοφορήσει μέχρι τότε

Ναι σε ότι αφορά μόνο την εμφάνιση όχι στο στήσιμο (φακέλους, desktop, ρυθμίσεις, ελάχιστες αλαγές...) και βέβαια σταθερότητα και γι αυτό είχαν μεγάλη επιτυχία...

Τα Seven έπρεπε να τα δοκιμάσω γιατί επιχείρησα από Vista (τα είχε μέσα το laptop όταν τα αγόρασα) να περάσω XP και στο bootάρισμα το setup μου είπε ότι "δεν βρίσκει κανέναν σκληρό δίσκο". Ωραία πουστιά της Microsoft για να μην μπορείς να ξαναβάλεις XP! Δηλαδή άντε τώρα να κάνεις backup, fdisk και format στο δίσκο του laptop για να ξαναπεράσεις XP.

Δεν είναι καμιά πουστιά της microsoft...Όπως και αν πας να περάσεις Vista (και XP όπως είδες) που δεν είναι custom για το laptop σου (μόνο λειτουργικό), πρέπει να προεγκαταστήσεις (πατώντας F6 στην αρχή της εγκατάστασης των Vista και των XP) τους drivers για τον controler της μητρικής του laptop σου...Δεν είναι πουστιά των Vista αλλά κατι που πρέπει να γίνει σε όλα τα λειτουργικά για να δούν τους δίσκους του laptop σου...Τώρα αν τα Windows 7 είδαν τον δίσκο σημαίνει πως αυτός ο driver φορτώνει μαζι με το λειτουργικό. Υπάρχει και μια πάρα πολύ μικρή περίπτωση η εταιρεία που έχει φτιάξει το λαπτοπ σου να μην έχει drivers για τον controler σου σε XP...Εκεί μαλλον δεν φταίει η microsoft...

Ηλίθιες νοοτροπίες του στυλ "Κάνε save τα αρχεία σου στους καταλόγους C:\Users\Manos\μπλαμπλα & Libraries ή αλλιώς ψάξε βρες που είναι ο σκληρός" ή "Θα στα πρίζω πάντοτε όταν εγκαθιστάς ένα πρόγραμμα" δεν περνάνε στον απλό κόσμο, ο οποίος θέλει κάτι εύχρηστο. Αν ο λόγος που θα βάλω τα Seven είναι η ταχύτητα και οι "νέες δυνατότητες" που θα κάνουν τη δουλειά μου δύσκολη καθημερινά, τότε δεν έχω καμία όρεξη να μπω στη διαδικασία.

Όλα αυτά που λες αλλάζουν και απενεργοποιούνται...Ναι το UAC είναι σπαστικό...Αλλά μπήκε για ασφάλεια.Αν θες βέβαια μπορεις να το απενεργοποιήσεις (καλά στα W7 μπορεις να κανεις πολλά περισσότερα με αυτό) και να μην σε ξαναενοχλήσει.Εγώ το έψαξα (όχι και πολύ κανα δυο κλικ) και το απενεργοποίησα.
Αν δεν έχεις την όρεξη να ασχοληθείς με κάτι καινούριο δεν προκειται να το μάθεις.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT
Last edit: 19 Feb 2009 15:52 by Alex.

More
19 Feb 2009 15:52 #50669 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Δεν ξερω και εγω παντα με XP ήμουν. Απο οτι είχα δει με τα Vista απο ενα φιλο μου εχουν πολλες ανουσιες διαδικασιες οπως οταν προκειται να εγκαταστησεις ενα προγραμμα σε ρωταει 2-3 φορες ή οταν παλι κανει τις ιδιες κουραστικες ερωτήσεις οταν προκειται να αντιγραψεις κατι. Ξερω οτι ναι μεν έχω την δυνατοτητα να το απενεργοποιήσω αυτο αλλα οι περισσοτεροι χρηστες δεν γνωρίζουν και πιστευω οτι ενοχλουνται με την παραπανω διαδικασια. Τα XP ήταν πιο απλα απο τις επομενες εκδοσεις των Windows γιατι με την εγγατασταση που εκανες δεν ειχες να αλλαξεις κατι. (Αντε μονο τον Πινακα ελενχου σε κλασικη μορφη :P )

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
19 Feb 2009 15:55 #50671 by Alex
Στο προηγούμενο post λεω αν απενεργοποιείται ή όχι...
Ναι υπάρχει ένα θέμα ασφάλειας που όλοι κράζανε τα XP γι αυτό...

Αλλά μην ανησυχείς στα Windows 7 το UAC αλλάζει με δύο κλικ αντι τριών που ήθελαν τα vista...

EIZO S2401W 24'' TFT

More
19 Feb 2009 17:30 #50677 by nick_name
Replied by nick_name on topic Windows 7
Question: Θα τρεξουν τα 7 σε ενα pc με 512mb ram???(το δικο μου :D )Ειχα βαλει τα svista καποτε...και τα εσβισα μετα...

More
19 Feb 2009 18:25 #50681 by Alex
Θα τρέξουν αλλά μάλλον θα πρέπει να μειώσεις τα εφέ...Αλλά δεν θα το έκανα...

EIZO S2401W 24'' TFT

More
19 Feb 2009 18:48 #50685 by nick_name
Α ok θα παω να παρω μια ram τοτε να φτιαξω την ζωη μου :D

More
19 Feb 2009 20:15 #50687 by Κωνσταντίνος Κουτσούμπας
Ξερει κανεις ποια προγραμματακια να κλεισω για να τρεχουν τα Vista πιο γρηγορα? Εννοω να τα απενεργοποιησω απο το startup κιολας, να μην ανοιγουν καθολου. Παρολο που εχω Acer Laptop με 3giga ram, το Default της πιασμενης μνημης ανερχεται στο 35%. Αρκετα μεγαλο νουμερο, θελω κατι πιο ελαφρυ.

More
20 Feb 2009 00:13 #50702 by nick_name
Να πας και να βρεις το αρχειο που λεει uninstall vista freakin now :lol: