Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βιβλία: Γενική συζήτηση

More
13 Apr 2023 19:59 #270663 by Blood Prince
Έχω πήξει στα  βιβλία αλλά θέλω να αναφέρω πως αυτό το Βορά Ορνίων του Martin το βαρέθηκα....κάνω προσπάθεια να το προχωρήσω όπως ένας που κάνει γυμναστική και ενώ πονάει συνεχίζει.

Το ξεκίνησα με ενθουσιασμό αλλά αρκετά povs δεν μου ελκύουν το ενδιαφέρον για την συνέχεια. Είναι ένα αρκετά αργό βιβλίο αν και συμβαίνουν πράγματα , δεν μένει στάσιμο αλλά κουράζει.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Jun 2023 21:07 - 24 Jun 2023 21:10 #271774 by Blood Prince
Τελείωσα τελικά όλα τα βιβλία από το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου , σήμερα θα διαβάσω τον επίλογο από το Χορός των Δράκων.

Μέχρις στιγμής έχω κάνει συλλογή από Τόλκιν, Μάρτιν και Σαπκόφσκι.

Από Σαπκόφσκι περιμένω να μεταφραστούν τα Πύργος του Χελιδονιού και Λαίδη της Λίμνης , από Μάρτιν το 'Ανεμοι του Χειμώνα να κυκλοφορήσει , από Τόλκιν να μεταφραστεί το Πτώση του Νούμενορ που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Το Πύργος του Χελιδονιού αναμένεται σύντομα και μιας που με ενδιαφέρουν οι Vikings με δόση φαντασίας έχω στην λίστα το Half a King από Abercrombie .

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 24 Jun 2023 21:10 by Blood Prince.

More
05 Jul 2023 18:08 #271937 by Απόστολος Μητσακούλης
Μου κάναν δώρο τον πρώτο τόμο από το World Of Warcraft Chronicle. Πολύ καλό. 
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
12 Jul 2023 01:49 #271978 by Blood Prince
Καλοδιάβαστο ,

Εγώ διαβάζω το Θησαυρός της Δαμασκού από ελληνίδα συγγραφέα και νιώθω σαν να κάνω μουσουλμανική κατήχηση με τις συνεχείς αναφορές στον αλλάχ και σε όρους όπως ραμαζάνι . Έμαθα και το ντίκρ.

Πάντως πέρα από την πλάκα , έχει ενδιαφέρον και αρκετά στοιχεία φαντασίας .

Σκέφτομαι να αγοράσω και βιβλίο από Stephen King , κάποια στιγμή.

[IMG

Peter Baylish

The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

More
15 Jul 2023 00:20 #272000 by Blood Prince
Το έψαξα αρκετά με Stephen King και έκαψα το κεφάλι μου από το πολύ ψάξιμο , μη καταλήγοντας κάπου , οπότε αποφάσισα να παραγγείλω το Τελευταίο Βασίλειο της σειράς Σαξονικά Χρονικά .

Λάτρεψα την σειρά του history channel και το AC Valhalla , οπότε το βιβλίο είναι πώρωση.

13 βιβλία έχουν κυκλοφορήσει στην σειρά , τα 10 έχουν μεταφραστεί , αγόρασα το πρώτο και εφόσον μου αρέσει θα αγοράσω άμεσα τα επόμενα δύο που θεωρούνται τα καλύτερα.

[IMG

Peter Baylish

More
24 Jul 2023 10:17 - 24 Jul 2023 10:19 #272203 by Blood Prince
Λοιπόν ο 'Αλφρεντ εμφανίζεται στα 6 βιβλία από τα 13 στο σύνολο.

Εγώ βέβαια δεν είναι στάνταρ πως θα αγοράσω και τα 6 . Αφού ολοκληρώσω το Τελευταίο Βασίλειο και με ενθουσιάσει , μπορεί να πάω τα επόμενα δύο που είναι ο Χλωμός Καβαλάρης (επίθεση στο Wessex και διάσωση) και το 'Αρχοντες του Βορρά που θεωρείται από τα top και παρουσιάζει τις συγκρούσεις των Vikings.

Η σειρά σαξονικά χρονικά προβλήθηκε στο netflix

Λέω ίσως αγοράσω και κάνα δύο βιβλία Harry Potter κάποια στιγμή , θα δω.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 24 Jul 2023 10:19 by Blood Prince.

More
07 Aug 2023 23:38 #272440 by Απόστολος Μητσακούλης
Μου δώσαν ένα βιβλίο στα αγγλικά. Λέγεται angel of death του Jack Higgins. Θριλεράκι στο Λονδίνο. Αυτό θα είναι καλό :)

More
28 Sep 2023 21:03 #273042 by Blood Prince
Στο τρέχον διάστημα διαβάζω το Όνομα του Ανέμου από Rothfuss . Μέχρι τα μισά μου άρεσε αρκετά και μου πήρε μια εβδομάδα αλλά τώρα είμαι στην τρίτη εβδομάδα ανάγνωσης και μου φαίνεται αγγαρεία γιατί το δεύτερο μισό δεν μου αρέσει καθόλου .

Επιστημονικοί όροι χημείας και teen romance χαρακτηρίζουν το βιβλίο, υποτίθεται έχει μαγεία , κάποιοι το συγκρίνουν με Harry Potter αλλά ουδεμία σχέση .

Θα το τελειώσω όμως σύντομα καθώς είμαι 100 σελίδες από το τέλος , και μετά θα ξεκινήσω τις Ατελείωτες Ιστορίες από Τόλκιν. Θα μου αρέσει πολύ πιο πολύ .

[IMG

Peter Baylish

More
22 Oct 2023 01:08 - 22 Oct 2023 01:11 #273320 by Blood Prince
Τελικά αντί να διαβάσω το Ατελείωτες Ιστορίες  (όπου αρκετά πράγματα από τα όσα περιλαμβάνει το βιβλίο τα έχω ήδη διαβάσει μέσα από τα παραρτήματα του 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών και από standalone όπως το Πτώση της Γκοντόλιν ), διαβάζω βιβλία από Έλληνες συγγραφείς και μέσα στο 2023 σκοπεύω να διαβάσω και το Παραμύθι εκδόσεις Κλειδάριθμος από Stephen King το οποίο παρήγγειλα σήμερα .

Ουσιαστικά πρόκειται για Dark Fantasy genre , όπου χαρακτήρας μεταβαίνει σε έναν "παραμυθένιο" κόσμο για να σώσει την ζωή του σκύλου που υϊοθέτησε .

Η αναφορά σε κατοικίδια ζώα και ο κόσμος εμπνευσμένος από συγγραφείς όπως Brother's Grimm , με πώρωσε αρκετά . Αναφορά στους Brother's Grimm γίνεται και στο expansion Blood and Wine του Witcher 3,

Αυτό θα είναι το δεύτερο βιβλίο του Stephen King που θα διαβάσω μετά το Νεκρωταφίο Ζώων που διάβασα σε PDF και λάτρεψα .Ίσως το αγοράσω κιόλας κάποια στιγμή σε έντυπη μορφή από εκδόσεις bell με πιο ωραίο εξώφυλλο από Κλειδάριθμος.

Εντωμεταξύ διάβασα και Poe στις προάλλες το ποίημα Anabel Lee και το λάτρεψα όπως και "σύνοψη" από το Black Cat στα αγγλικά.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 22 Oct 2023 01:11 by Blood Prince.

More
09 Nov 2023 03:36 - 09 Nov 2023 03:37 #273513 by Blood Prince
Αγόρασα το Φράνκενσταϊν της Σέλεϋ (εκδόσεις Ψυχογιός ) και σκέφτομαι να ξαναδώ την ταινία του 2017 .

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 09 Nov 2023 03:37 by Blood Prince.