Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βιβλία: Γενική συζήτηση

More
06 Aug 2021 00:30 #254256 by Blood Prince

'Ελεγα να αγοράσω το μυθιστόρημα Τα Παιδιά του Χούριν του Tolkien αλλά το βρήκα free σε PDF και το κατέβασα. 

Σήμερα βρήκα και το Hobbit free το οποίο θα διαβάσω πρώτα, και μετά θα αγοράσω την τριλογία άρχοντας των δαχτυλιδιών για την συλλογή ! Μάλλον χριστούγεννα. xD

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Aug 2021 20:17 - 15 Aug 2021 20:18 #254518 by Blood Prince

Τελείωσα επιτέλους μετά από τόσο καιρό το Beren and Luthien. Εξαιρετικό στο σύνολο του, μας δίνει να διαβάσουμε πτυχές της ιστορίας που δεν έχουμε ξανά δει, καθώς επίσης και το πως εξελίχθηκε η συγκεκριμένη ιστορία και οι χαρακτήρες που την περιτρυγυρίζουν για να φτάση στην τελική της μορφή. Σημαντικές όπως έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο μου οι αναφορές και σημειώσεις του Κρίστοφερ Τόλκιν που βοηθάνε αφάνταστα για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα και να έρθουμε πιο κοντά στο μεγαλείο του πατέρα του. Βοηθάει πολύ το να έχετε διαβάσει Σιλμαρίλλιον κλπ αλλά βγάζεις νόημα και έτσι. Must have για όλους τους φανς του Τόλκιν. Τώρα έχω 3 να διαβάσω και δεν ξέρω ακόμα με πιο θα ασχοληθώ: Metro 2035, Origin, Το Βιβλίο της Σκόνης.

Το πώς διάβασες το Beren and Luthien στα αγγλικά είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο !

Εγώ ξεκινάω από σήμερα το Hobbit το οποίο το είχα βρεί στα ελληνικά δωρεάν σε ηλεκτρονική μορφή, την έκδοση του 1978, και έχω παραγγείλει το πρώτο βιβλίο του 'Αρχοντα από τα public.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 15 Aug 2021 20:18 by Blood Prince.

More
20 Aug 2021 12:05 #254731 by Blood Prince
Διαβάζω σε PDF αυτές τις μέρες το Hobbit και σήμερα με μεγάλη χαρά παρέλαβα το πρώτο βιβλίο της τριλογίας του Άρχοντα.

Το PlayStation σκονίζεται. 

[IMG

Peter Baylish

More
15 Oct 2021 23:56 #256407 by Blood Prince
Είναι φορές που σκέφτομαι να αγοράσω στα ελληνικά τα 4 από τα 7 βιβλία του τραγουδιού της φωτιάς και του πάγου από Game of Thrones, μέχρι και τον Ματωμένο Γάμο δηλαδή.

Βέβαια λέω όχι και στα 7 γιατί έτσι και αλλιώς δεν έχει ολοκληρωθεί η σειρά από Martin και τα 3 τελευταία δεν είναι εξίσου καλά.

'Αλλες φορές σκέφτομαι να αγοράσω τα 3 βιβλία που περιέχουν ιστορίες του Σιλμαρίλλιον από Τόλκιν. (Μπέρεν και Λούθιεν,Πτώση της Γκόντολιν, Τα Παιδιά του Χούριν) μιας που είναι εικονογραφημένα και περιέχουν ιστορίες από το παρελθόν του 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών που τόσο με εξιτάρει.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πάρω το Σιλμαρίλλιον γιατί είναι ένα βιβλίο το οποίο έχει την φήμη ως βαρύ, εγκυκλοπαιδικό και θέλει χαρτί και μολύβι για την κατανόηση.

Στο τρέχον διάστημα τελειώνω το Δύο Πύργοι και από εβδομάδα ξεκινάω την Επιστροφή του Βασιλιά.

Σχεδόν σίγουρο είναι πως τελειώνοντας τον 'Αρχοντα θα αγοραστεί ένα από τα Μπέρεν και Λούθιεν,Πτώση της Γκόντολιν, Τα Παιδιά του Χούριν , και βλέπουμε.

[IMG

Peter Baylish

More
18 Oct 2021 22:30 #256462 by Blood Prince
Ορίστε, έχω όλη την τριλογία και έχω διαβάσει τα 2/3.

[IMG

Peter Baylish

More
02 Nov 2021 23:35 - 02 Nov 2021 23:44 #257004 by Blood Prince
Το έπος της γαιοθάλασσας το έχει διαβάσει κανένας ; Είναι της Ursula, και σκέφτομαι να το αγοράσω το 2022. Αποτελείται από 5 βιβλία αλλά δυστυχώς οι σελίδες είναι λίγες . 200 σελίδες περίπου το καθένα.

Το 'Επος της Γαιοθάλασσας

Με το που τελειώσω τον 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών σκέφτομαι να πάρω το Τιγκάνα του Gavriel Key που είναι αρκετά δημοφιλές.

Λογικά θα το ξέρετε, αλλά είναι gaming site εδώ, οπότε μπορεί να μην το γνωρίζετε.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 02 Nov 2021 23:44 by Blood Prince.

More
22 Nov 2021 04:10 - 22 Nov 2021 04:12 #257432 by Blood Prince
Παρήγγειλα το βιβλίo το οποίο αποτελεί νουβέλα με τον τίτλο Καρμίλα

Το βρήκα σε σκληρόδετη έκδοση.

'Εχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς από αυτό το βιβλίο,εμπνεύστηκε ο συγγραφέας του περίφημου Δράκουλα.Το εξώφυλλο ήταν εξαιρετικό και δεν μπορούσα να αντισταθώ. 

Εξώφυλλο

Warning: Spoiler!

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 22 Nov 2021 04:12 by Blood Prince.

More
26 Nov 2021 22:24 #257499 by Blood Prince
Το Μπέρεν & Λούθιεν δεν το αγόρασα για την ώρα καθώς έχω διαβάσει πως ο λόγος είναι έμμετρος (ποιητικός) και θα πρέπει κάποιος να διαβάσει Σίλμα πρώτα με χίλιαδύο ονόματα και ημερομηνίες αλλά θα αγοραστεί πιθανόν το 2022 γιατί διάβασα τα παραρτήματα του 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών και ξετρελάθηκα ειδικότερα η ιστορία 'Αραγκορν-'Αργουεν.

[IMG

Peter Baylish

More
14 Dec 2021 19:46 #258491 by Aνέστης Αδαμίδης
Χρειάζομαι λίγη βοήθεια, καθώς όντας κάτι λιγότερο από βιβλιόφιλος, δεν γνωρίζω τι και πώς να ψάξω. Θέλω να στείλω ένα πακέτο σε ένα φίλο στις ΗΠΑ κι επειδή τα παιδιά του δεν ξέρουν ελληνικά, έψαχνα κάποιο βιβλίο ελληνικής μυθολογίας στα αγγλικά. Γνωρίζει κανείς να με κατατοπίσει τι επιλογές έχω;

More
31 Dec 2021 21:12 - 31 Dec 2021 21:15 #259520 by Blood Prince

Χρειάζομαι λίγη βοήθεια, καθώς όντας κάτι λιγότερο από βιβλιόφιλος, δεν γνωρίζω τι και πώς να ψάξω. Θέλω να στείλω ένα πακέτο σε ένα φίλο στις ΗΠΑ κι επειδή τα παιδιά του δεν ξέρουν ελληνικά, έψαχνα κάποιο βιβλίο ελληνικής μυθολογίας στα αγγλικά. Γνωρίζει κανείς να με κατατοπίσει τι επιλογές έχω;

Εύκολα βρίσκεις. Μπές amazon και έχει ένα σωρό.

Λοιπόν φέτος διάβασα 8 βιβλία τυπωμένα και 1 ebook.

Δεν ξέρω αν μου ξεφεύγει κάποιο.

Διάβασα 'Αρχοντα των Δαχτυλιδιών, Τελευταία Ευχή, Σπαθί του Πεπρωμένου, Αίμα των Ξωτικών, Ο Καιρός της Περιφρόνησης, Hobbit, Assassin's Creed Αναγέννηση.

Κάποια θα ξαναδιαβαστούν. 'Οταν μου αρέσει κάποιο, το διαβάζω πολλές φορές.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 31 Dec 2021 21:15 by Blood Prince.