Με αφορμή τα γενέθλιά μου (13 Ιουνίου), η κοπέλα μου μού αγόρασε το βιβλίο "Η Τριλογία του Βερολίνου", του Philip Kerr. Είχαμε πάει μία μέρα παρέα στον Ιανό της Ακαδημίας και είχα διαβάσει την περίληψη και μου άρεσε (Β' Παγκόσμιος Πόλεμος + αστυνομικό θρίλερ = έρωτας). Είδα την τιμή, πάντως, και ψιλοαπογοητεύτηκα, διότι ήταν εκτός του μπάτζετ μου για εκείνη την περίοδο και είχα, ήδη, ξοδέψει το μισό πορτοφόλι του μήνα για να της πάρω εκείνης δώρο. Μου έκανε έκπληξη, λοιπόν, και μου το πήρε, οπότε θα έχω κάτι να διαβάζω για κανά μήνα. Λέω τόσο γιατί αυτός ο τόμος περιέχει τα 3 πρώτα βιβλία της σειράς του Gunther (Οι Βιολέτες του Μάρτη, ο χλομός εγκληματίας και το Γερμανικό ρέκβιεμ), δηλαδή 1070 σελίδες. Μμμμμμμμμια χαρά!
Επίσης, κοιτούσα χθες μία λίστα με ταινίες που βγήκαν το 2017 και είδα πως ο επικός Rowan Atkinson υποδύεται τον Jules Maigret, έναν fictional, Γάλλο ντετέκτιβ, δημιουργία του Georges Simenon. Το έψαξα λίγο παραπάνω και είδα πως ο Simenon έχει γράψει 76 βιβλία με πρωταγωνιστή τον Maigret, ξεκινώντας από το 1931 και φτάνοντας στο 1972. Μ' ενθουσίασε πάρα πολύ η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων και ενδιαφέρομαι πάρα πολύ να ψάξω και ν' αγοράσω τα βιβλία, αλλά μου φαίνεται λιγάκι δύσκολο και ακριβό. Θα κάνω σύντομα την αρχή, πάντως, ενώ λέω να δω και τις ταινίες, για να πάρω μία γεύση. Μπορεί να λένε πως τα βιβλία είναι καλύτερα από τις ταινίες τους (στο οποίο συμφωνώ με τα χίλια), αλλά είμαι 100% σίγουρος πως ο Atkinson δεν πρόκειται να με απογοητεύσει.