Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βιβλία: Γενική συζήτηση

More
26 Oct 2015 19:36 #170220 by Χάρης Στασινός
Δηλώνω συμμετοχή

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Oct 2015 00:35 #170297 by Konstantinos Kiousis
Δηλώνω συμμετοχή

More
28 Oct 2015 09:18 #170302 by djkostas84
Δηλώνω συμμετοχή

More
29 Nov 2015 08:36 - 29 Nov 2015 08:43 #171792 by Σταύρος Δήμου
Βιβλία που έχω διαβάσει ? Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω...
Η συλλογή βιβλίων μου ανταγωνίζεται σε μέγεθος τη συλλογή μου από video games. Και ίσως τη ξεπερνά

Θα αρκεστώ να γράψω τα βιβλία μονάχα του τελευταίου είδους με το οποίο ασχολήθηκα. (Κάθε φορά καταπιάνομαι με ένα είδος, και διαβάζω πολλά βιβλία αυτού του είδους, μέχρι που σταματάω και αλλάζω είδος αργότερα)
Και το είδος είναι Κλασσική Φιλοσοφία. Και για να καταλάβω καλύτερα κάποια πράγματα που διάβασα στα βιβλία αρχαίων φιλοσόφων διάβασα και κάποια μυθολογικά και ιστορικά αρχαία βιβλία.

Αριστοτέλης - Όργανον
Αριστοτέλης - Πολιτικά
Αριστοτέλης - Αθηναίων Πολιτεία
Πλάτων - Τίμαιος
Πλάτων - Κριτίας
Πλάτων - Πολιτικός
Πλάτων - Φαίδρος
Πλάτων - Παρμενίδης
Πλάτων - Συμπόσιο
Πλάτων - Γοργίας
Πλάτων - Ευθύφρων
Πλάτων - Κρίτων
Πλάτων - Ίων
Πλάτων - Κρατύλος
Πλάτων - Νόμοι
Πλάτων - Απολογία Σωκράτους
Πλωτίνος - Εννεάδες
Ιεροκλής - Υπόμνημα εις τα χρυσά έπη του Πυθαγώρου
Πρόκλος - Ύμνοι
Πρόκλος - Σφαίρα
Πρόκλος - Θεολογική Στοιχείωση
Πρόκλος - Εκλογαί εκ της Χαλδαϊκής Σοφίας
Πρόκλος - Υπόμνημα εις τα Χρυσά Έπη Πυθαγώρου
Πρόκλος - Εις τας Πλωτίνου Εννεάδας
Πρόκλος - Περί της κατά Πλάτωνα θεολογίας
Πρόκλος - Περί της των Ελλήνων ιερατικής τέχνης
Πλούταρχος - Περί παίδων αγωγής
Πλούταρχος - Περί πολυφιλίας
Πλούταρχος - Περί σαρκοφαγίας
Πλούταρχος - Περί τύχης
Πλούταρχος - Περί αρετής και κακίας
Πλούταρχος - Περί δεισδαιμονίας
Πλούταρχος - Αποφθέγματα Λακωνικά
Πλούταρχος - Αίτια Ρωμαικά
Πλούταρχος - Αίτια Ελληνικά
Πλούταρχος - Περί της Αλεξάνδρου τύχης ή αρετής
Πλούταρχος - Περί Ίσιδος και Οσίριδος
Πλούταρχος - Περί του Ε του εν Δελφοίς
Πλούταρχος - Περί του μη χραν έμμετραν η Πυθία
Πλούταρχος - Περί των εκλελοιπότων χριστηρίων
Πλούταρχος - Ει διδακτόν η αρετή ;
Πλούταρχος - Περί Σωκράτους δαιμονίον
Πλούταρχος - Περί Ηροδότου Κακοήθειας
Πλούταρχος - Περί του εμφαινομένου προσώπου το κύκλο της Σελήνης
Ιάμβλιχος - Περί μυστηρίων
Ορφικά - Άπαντα
Ηρόδοτος - Θεογονία
Ηρόδοτος - Έργα και ημέραι
Απολλόδωρος - Βιβλιοθήκη

Κάποια από αυτά με έκαναν απλά να μάθω περισσότερα για την ιστορία μας και τη κουλτούρα μας, και πως εξελίχθηκε σε αυτό που είμαστε σήμερα. Κάποια άλλα μου άνοιξαν τα μάτια και μου άλλαξαν το τρόπο που αντιλαμβάνομαι το κόσμο, ενώ σε κάποια άλλα ανακάλυψα πως ιδέες που πάντοτε είχα και νόμιζα ότι είμαι ο μοναδικός που τις είχε, υπήρχαν και από πριν, και τις είχαν και άλλοι. Ήταν μια ωραία εμπειρία συνολικά, η οποία όμως επιφέρει και έντονες αλλαγές στη ψυχοσύνθεση αυτού που τη περνά. Και κάποια από αυτά τα βιβλία θέλουν προσοχή, γιατί δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι / προετοιμασμένοι για να δεχτούν τα όσα είναι γραμμένα σε αυτά.
Last edit: 29 Nov 2015 08:43 by Σταύρος Δήμου.

More
08 May 2016 03:07 #181025 by Blood Prince
Εχω διαβάσει διάφορα βιβλία κατά το παρελθόν αλλά έχω ξεχωρίσει το μυθιστόρημα Αλχημιστής από τον Πάουλο Κοέλιο.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

More
25 Jun 2016 14:25 #183041 by Πιέρρος Φουστέρης
Το πρώτο βιβλίο ήταν το Metro 2033, του Dmitry Glukhovsky. Απίθανο μυθιστόρημα, το "καταβρόχθισα" μέσα σε μία εβδομάδα. Βρήκα πρόσφατα, μάλιστα, ένα βιβλιοπωλείο κοντά στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο έχει το Metro 2033 και 2034 σε απίστευτα χαμηλές τιμές, και σκοπεύω να το επισκεφτώ σύντομα για να το ξαφρίσω! Από τότε, πάντως, έχω διαβάσει πολλά βιβλία, κυρίως μυθιστορήματα, των εκδόσεων Bell. Αγαπημένη σειρά βιβλίων η σειρά Cortney του Wilbur Smith, η οποία ακολουθεί την ιστορία της οικογένειας Cortney, μίας πανίσχυρης οικογένειες ανθρώπων της περιπέτειες, του χρήματος και της εξουσίας. Μάλιστα, το γεγονός ότι οι ιστορίες ξετυλίγονται στη χώρα της Νότιας Αφρικής κάνει τα βιβλία ακόμη πιο ωραία!

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

More
26 Jun 2016 13:02 - 26 Jun 2016 13:03 #183082 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Μπήκα να γράψω για το Metro 2033 αλλά με πρόλαβε ο DoUzOs. Καταπληκτικό βιβλίο στα τοπ 3 μου, απίστευτη ατμόσφαιρα, πολύ καλό plot, εκπληκτικό φινάλε και τον καλύτερο τίτλο σε κεφαλαίο(του τελευταίου κεφαλαίου) σε βιβλίο...
Επίσης εκπληκτικά βιβλία είναι η Τριλογία του Κόσμου του Φιλιπ Πούλμαν, το πρώτο το είχαν κάνει και ταινία, το Αστέρι του Βορρά, αλλά δεν είχε καμία σχέση με την επικότητα του βιβλίου. Για μένα η καλύτερη τριλογία βιβλίων. Καλύτερη και από του Άρχοντα για μένα.
Last edit: 26 Jun 2016 13:03 by Παναγιώτης Πολυδεύκης.

More
30 Jul 2016 02:21 #185568 by Πιέρρος Φουστέρης

Πού 'σαι, Παναγιώτηηηηηηηη; :D
7 ευρώ (ΜΟΝΟ) από ένα βιβλιοπωλείο κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Έχει απίστευτες προσφορές και αμέτρητα βιβλία πολλών ειδών, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Βρίσκεται στη γωνία Κολοκοτρώνη και Θησέως. Όσοι γνωρίζουν το Hot Hot Burger, θα το βρουν εύκολα, μιας και βρίσκονται απέναντι σχεδόν.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
Attachments:

More
30 Jul 2016 04:25 #185572 by Παναγιώτης Πολυδεύκης
Το είχα διαβάσει όταν ήμουν στρατό το 2013 το metro 2034. Δεν ήταν τόσο καλό όσο όσο το προηγούμενο, σαν στόρυ ήταν αυτόνομο αν και είχε αναφορές στα προηγούμενα γεγονότα. Περιμένω το 2035 να μεταφραστεί. Από το plot του 2035 δεν έχω βρει πουθενά τίποτα τι παίζει αλλά υποθέτω ότι θα είναι με τα γεγονότα του παιχνιδιού metro last light, κάπου είχα δει πριν αρκετό καιρό μια αναφορά ότι θα έχει πράγματα από το παιχνίδι.

More
30 Jul 2016 10:10 #185573 by Βασίλης
Ωραια τα metro(ειδικα για εμας που εχουμε λατρεψει και τα παιχνιδια) και αναμενω το 2035..
Βεβαια οφειλουμε να ομολογησουμε πως σε καποια σημεια τα βιβλια αυτα ειναι κουραστικα και κανουν κοιλια.