Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Xbox One: Γενική συζήτηση

More
08 Aug 2015 16:38 #167266 by Pankar94
Τα saves αποθηκεύονται αυτόματα στο cloud εφόσον είσαι online?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
More
08 Aug 2015 17:11 - 08 Aug 2015 17:13 #167270 by Grigoris

snikefriend wrote: Οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται όλες στο cloud οπότε δε χρειάζεται να κάνεις κάποιο backup.

Σε ότι αφορά τα παιχνίδια, μπορείς να τα μεταφέρεις σε εξωτερικό σκληρό δίσκο οπότε να μη τα χάσεις. Το Xbox υποστηρίζει εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ενώ το PS4 όχι, γι'αυτό και έχει built-in το backup & restore κάτι που ένα Xbox δε χρειάζεται.

Ειναι σιγουρο αυτο?
Θελει καποια ειδικη διαδικασια για να συγχρονισεις οσο το δυνατον ποιο αμεσα και τελευταια ημερολογιακα τα δεδομενα της κονσολας στο cloud?
Γινεται χειροκινητος συγχρονισμος ολων των δεδομενων μου στο cloud ωστε να ειμαι απολυτα σιγουρος οτι εγιναν οσο το δυνατον ποιο νεα ημερολογιακα δεδομενα.
Last edit: 08 Aug 2015 17:13 by Grigoris.

More
08 Aug 2015 17:18 - 08 Aug 2015 17:18 #167271 by Γιάννης Πετρόχειλος

fits79 wrote: Ειναι σιγουρο αυτο?
Θελει καποια ειδικη διαδικασια για να συγχρονισεις οσο το δυνατον ποιο αμεσα και τελευταια ημερολογιακα τα δεδομενα της κονσολας στο cloud?
Γινεται χειροκινητος συγχρονισμος ολων των δεδομενων μου στο cloud ωστε να ειμαι απολυτα σιγουρος οτι εγιναν οσο το δυνατον ποιο νεα ημερολογιακα δεδομενα.

Δε χρειάζεται να γίνεται κάτι χειροκίνητα, γίνονται sync αυτόματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν ανοίγεις/κλείνεις μια εφαρμογή. Αν δεν προλάβει να γίνει το sync επειδή έκλεισες την κονσόλα ή οτιδήποτε, τότε το save μένει στο σκληρό δίσκο και γίνεται upload την επόμενη φορά που θα μπεις. Άρα είναι πρακτικά αδύνατο να χαθεί κάτι.
Last edit: 08 Aug 2015 17:18 by Γιάννης Πετρόχειλος.

More
08 Aug 2015 21:42 #167285 by Grigoris
Εγω θα ηθελα ομως να εχω την δυνατοτητα να μπορω να αντιγραψω τα saves μου σε ενα εξωτερικο φλασακι για να ειμαι 100000% σιγουρος γιατι ποτε δεν ξερεις τι γινεται.

Επισης το οτι δεν μπορεις να κανεις χειροκινητο συγχρωνισμο των save/data/settings κ.τ.λ. επισης με χαλαει γιατι θελω να ξερω οτι πριν αλλαξω κονσολα ολα τα δεδομενα που εχω στο cloud θα ειναι 1000000% ενημερωμενα και οχι ΜΠΟΡΕΙ να ειναι ενημερωμενα ετσι.

Εν ολιγης η ms θα μπορουσε να σου εδεινε τη δυνατοτητα να κανεις και χειροκινητους συγχρονισμους δεν ειναι κατι το τρομερο, ουτε κατι το δυσκολο μιας και υπαρχει ηδη αυτη η δυνατοτητα απλα αυτοματοποιημενη.

Και ολα αυτα γιατι δεν σου δινει την δυνατοτητα να κανεις backup σε εναν εξωτερικο δισκο οτιδηποτε εχεις στη κονσολα σου μα οτιδηποτε για ο μη γενειτω χαλασει η κονσολα ή ο δισκος ή αλλαξεις κονσολα κ.τ.λ.

Πιστευω δεν λεω κατι παραλογο, ουτε κατι που δεν εχει συμβει στο παρελθον σε χρηστες με αποτελεσμα να χασουν τα saves και τα δεδομενα που ειχαν στη κονσολα τους και να πρεπει να ξεκινησουν παλι απο την αρχη.

More
08 Aug 2015 22:22 #167289 by Πιέρρος Φουστέρης
Αν τα πράγματα, όπως τα λέει ο Γιάννης, ισχύουν, τότε δε νομίζω πως είναι απαραίτητος ο χειροκίνητος συγχρονισμός. Φυσικά, αν κάποιος θέλει να είναι 101% σίγουρος πως δεν θα χάσει τίποτα από την πρόοδό του σε παιχνίδια κτλ., τότε θα μπορούσαν να προσθέσουν ένα τέτοιο σύστημα. Αλλά, από τη στιγμή που γίνεται αυτόματος συγχρονισμός μέσω cloud και, σε περίπτωση που προκύψει κάτι, η κονσόλα κάνει, αυτόματα, συγχρονισμό μέσω του σκληρού δίσκου για μελλοντικό συγχρονισμό στο cloud, τότε η ασφάλεια είναι, πιστεύω, πολύ καλή. Έχει άλλα θέματα, θεωρώ, να σκεφτεί η MS από αυτό.

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister

More
08 Aug 2015 22:27 - 08 Aug 2015 23:02 #167290 by Γιάννης Πετρόχειλος
Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
1) Άμα βρεις άλλον έναν που να νομίζει ότι τα saves του είναι πιο ασφαλή σε ένα εξωτερικό δίσκο που μπορεί να καεί, σπάσει, ανατιναχτεί ή ότι άλλο, παρότι σε server της Microsoft πες το και σε εμένα.
2) Ποιός σου είπε ότι δε σου δίνει τη δυνατότητα; Αν πατήσεις πάνω στο εικονίδιο του Game και μετά Manage Game στην δεξιά μεριά υπάρχει το save το οποίο μπορείς να μεταφέρεις όπου θέλεις μαζί με το game.
3) Αφού λες ότι καλύτερα να το χεις σε στικάκι, τι θες το χειροκίνητο συγχρονισμό με το cloud; Βάλτο στο δίσκο σου μαζί με το game.
4) Ο αυτόματος συγχρονισμός γίνεται συνέχεια, κανείς δε σου είπε ότι ΜΠΟΡΕΙ να είναι ενημερωμένα, σου είπε ότι ΕΙΝΑΙ ενημερωμένα.
5) Αν όπως λες λείπει αυτό το feature και θεωρείς ότι είναι σημαντικό, υπάρχει και το Xbox Feedback Site όπου ο κάθε χρήστης γράφει τι θέλει να δει στο Xbox και αν ψηφιστεί από πολύ κόσμο, η Microsoft το φτιάχνει. Να αναφέρω κάπου εδώ ότι υψηλά ψηφισμένα ήταν το Backward Compatibility, η δυνατότητα να δέχεται εξωτερικό σκληρό το Xbox 360 και πολλά άλλα, αρκετά εκ των οποίων έχουν ήδη υλοποιηθεί. Αν λοιπόν σου λείπει κάτι τόσο πολύ, μπες με το gamertag σου εκεί, πόσταρε, και αν είναι κάτι καλό όλοι θα το ψηφίσουν.
6) Η απευθείας πρόσβαση στα saves παιχνιδιών είναι που οδηγεί σε cheats και mods, συνεπώς δεν είναι θεμιτή η πρόσβαση σε αυτά και άρα κακώς σου επιτρέπει το PS4 να κάνεις αυτή τη δουλειά.
7)

fits79 wrote: Πιστευω δεν λεω κατι παραλογο, ουτε κατι που δεν εχει συμβει στο παρελθον σε χρηστες με αποτελεσμα να χασουν τα saves και τα δεδομενα που ειχαν στη κονσολα τους και να πρεπει να ξεκινησουν παλι απο την αρχη.

Κανείς χρήστης του Xbox One δεν έχει χάσει save. Προσωπικά έχω αλλάξει κονσόλα 2 φορές και δεν έχασα κανένα save.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε το UI Update του Νοεμβρίου όπου θα είναι επανασχεδιασμένο λειτουργικό με περισσότερες δυνατότητες.
Last edit: 08 Aug 2015 23:02 by Γιάννης Πετρόχειλος.

More
08 Aug 2015 22:32 #167292 by Πιέρρος Φουστέρης
Με κάλυψε απολύτως ο Γιάννης, από ό,τι φαίνεται. Αφού υπάρχει, τότε, και χειροκίνητος συγχρονισμός, με μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο αποτέλεσμα από μεταφορά saves σε σκληρό δίσκο, τότε γιατί το συζητάμε; :P

"Once you've accepted your flaws, no one can use them against you."
"Never forget what you are, the rest of the world will not. Wear it like armor and it can never be used to hurt you."
"Death is so final, whereas life is full of possibilities."
"Most men would rather deny a hard truth than face it."
- Tyrion Lannister
The following user(s) said Thank You: Γιάννης Πετρόχειλος

More
08 Aug 2015 22:38 #167293 by Γιάννης Πετρόχειλος
Έλα ντε :P Και ακόμα είναι κακό το UI του Xbox. Περιμένουμε πώς και πώς το UI Update το Νοέμβριο μαζί με τα Windows 10!

More
09 Aug 2015 01:54 #167300 by Grigoris

snikefriend wrote: Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα:
1) Άμα βρεις άλλον έναν που να νομίζει ότι τα saves του είναι πιο ασφαλή σε ένα εξωτερικό δίσκο που μπορεί να καεί, σπάσει, ανατιναχτεί ή ότι άλλο, παρότι σε server της Microsoft πες το και σε εμένα.
2) Ποιός σου είπε ότι δε σου δίνει τη δυνατότητα; Αν πατήσεις πάνω στο εικονίδιο του Game και μετά Manage Game στην δεξιά μεριά υπάρχει το save το οποίο μπορείς να μεταφέρεις όπου θέλεις μαζί με το game.
3) Αφού λες ότι καλύτερα να το χεις σε στικάκι, τι θες το χειροκίνητο συγχρονισμό με το cloud; Βάλτο στο δίσκο σου μαζί με το game.
4) Ο αυτόματος συγχρονισμός γίνεται συνέχεια, κανείς δε σου είπε ότι ΜΠΟΡΕΙ να είναι ενημερωμένα, σου είπε ότι ΕΙΝΑΙ ενημερωμένα.
5) Αν όπως λες λείπει αυτό το feature και θεωρείς ότι είναι σημαντικό, υπάρχει και το Xbox Feedback Site όπου ο κάθε χρήστης γράφει τι θέλει να δει στο Xbox και αν ψηφιστεί από πολύ κόσμο, η Microsoft το φτιάχνει. Να αναφέρω κάπου εδώ ότι υψηλά ψηφισμένα ήταν το Backward Compatibility, η δυνατότητα να δέχεται εξωτερικό σκληρό το Xbox 360 και πολλά άλλα, αρκετά εκ των οποίων έχουν ήδη υλοποιηθεί. Αν λοιπόν σου λείπει κάτι τόσο πολύ, μπες με το gamertag σου εκεί, πόσταρε, και αν είναι κάτι καλό όλοι θα το ψηφίσουν.
6) Η απευθείας πρόσβαση στα saves παιχνιδιών είναι που οδηγεί σε cheats και mods, συνεπώς δεν είναι θεμιτή η πρόσβαση σε αυτά και άρα κακώς σου επιτρέπει το PS4 να κάνεις αυτή τη δουλειά.
7)

fits79 wrote: Πιστευω δεν λεω κατι παραλογο, ουτε κατι που δεν εχει συμβει στο παρελθον σε χρηστες με αποτελεσμα να χασουν τα saves και τα δεδομενα που ειχαν στη κονσολα τους και να πρεπει να ξεκινησουν παλι απο την αρχη.

Κανείς χρήστης του Xbox One δεν έχει χάσει save. Προσωπικά έχω αλλάξει κονσόλα 2 φορές και δεν έχασα κανένα save.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε το UI Update του Νοεμβρίου όπου θα είναι επανασχεδιασμένο λειτουργικό με περισσότερες δυνατότητες.

01. Αν ο εξωτερικος δισκος ειναι μονο γι' αυτο το σκοπο(Οπως εχω εγω τετοιο δισκο) που τον χρησιμοποιεις μονο οταν κανεις backup & restore τοτε οχι δεν υπαρχει περιπτωση να σκαση. Περισσοτερες πιθανοτητες να σκασει ο δισκος που εχει μεσα η κονσολα και δουλευει συνεχως παρα αυτος που εχεις για backup/restore.
02. Δεν ειπα μετακινηση αλλα αντιγραφη. Η μετακινηση ειναι να σβησει το save file απο τον εσωτερικο δισκο και να τον περασει στον εξωτερικο κατι που απο μονο του δεν το κατατασει σε λειτουργια backup.
03. Σου απανταω στο 2 για ποιο λογο δεν μπορω να το κανω.
04. Αυτο που λες δεν ειναι απολυτο γιατι ειδικα με τις ελληνικες συνδεσεις και εταριες ιντερνετ πολλα συμβαινουν(Δεν το λεω ετσι μου εχει τυχει να σταλει λειψό το save file με αποτελεσμα οταν το ηθελα να ειναι corrupted κοινως κατεστραμενο και να μην μπορω να κανω τιποτα.
05. Θα το τσεκαρω αυτο.
06. Μπορει να κλειδωνει ξερεις τα save files με το profile ή οτιδηποτε αλλο κατι που πιστευω και η sony κανει στο ps4. Λυσεις υπαρχουν για να μην γινονται cheats κ.τ.λ. αυτο ξερεις δεν ειναι δικαιολογια για να μην το προσθεσεις σαν δυνατοτητα γιατι με αυτη τη λογικη και στα παιχνιδια μπορει να βγουν αντιγραφα δεν πρεπει να βγαζουν καθολου παιχνιδια οι εταιριες γενικοτερα. Οπως βλεπεις παει αλλου το ολο σκηνικο.
07. Ειναι πολυ νωρις ακομα για να γινει στις νεες κονσολες περα του οτι ακομα δεν υπαρχουν τοσα πολλα παιχνιδια οσο στις προηγουμενης γενειας κονσολων.
Εμενα οπως προειπα μου εχει συμβει στο xbox360 αλλα και στο ps3 ενος φιλου μου.
Και εν μεροι εφτεγε η εταιρια του παιχνιδιου που η ιδια εταιρια ειχε προτεινει να κραταμε backup του save file σε usb flash disc μεχρι να λυσει το προβλημα.

Αυτο οντως το αναμενουμε να δουμε τι μελι γενεσται....