Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
08 Aug 2011 04:05 #97199 by Γιώργος Λόλας
Μιας και βλέπω ότι διαθέτεις ένα πολύ μεγάλο ποσό για να αγοράσεις νέο PC, γράψε αν μπορείς αναλυτικά όλο το hardware που έχεις για να δούμε για καμμιά αναβάθμιση :)

Θα γλυτώσεις πολλά λεφτά. Εκτός από αυτά που έγραψες ήδη, πρόσθεσε μοντέλο οθόνης, μητρικής, τροφοδοτικό και κουτί.

Συμβουλέψου και τα δύο παρακάτω άρθρα :)

Αγοράζοντας καινούργιο υπολογιστή
Αναβάθμιση Υπολογιστή

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Aug 2011 09:43 #97202 by Μπάμπης Γιαλαμάς

geololj wrote: Μιας και βλέπω ότι διαθέτεις ένα πολύ μεγάλο ποσό για να αγοράσεις νέο PC, γράψε αν μπορείς αναλυτικά όλο το hardware που έχεις για να δούμε για καμμιά αναβάθμιση :)

Θα γλυτώσεις πολλά λεφτά. Εκτός από αυτά που έγραψες ήδη, πρόσθεσε μοντέλο οθόνης, μητρικής, τροφοδοτικό και κουτί.

Συμβουλέψου και τα δύο παρακάτω άρθρα :)

Αγοράζοντας καινούργιο υπολογιστή
Αναβάθμιση Υπολογιστή

Η Οθόνη είναι LG platron Wide, η μητρική παίρνει DDR2 αν σε βολεύει και έχω γεμίσει τις 4 θέσεις με 1GB γιατί από ότι ρώτησα δεν δέχεται ξεχωριστά. Τροφοδοτικό άλλαξα πρόσφατα είναι του Turbo-X και για κουτί και αυτό του Turbo-x. Με λίγα λόγια ένα PC που ίσως δεν σηκώνει αναβαθμίσεις γιατί είναι Turbo-X(μαγκιές του πλαισίου).

Αν κατάλαβες έχει καλώς! Όσο για το PC έχω σκοπό να το πάρω μάλλον με δόσεις. Αν μπορείς να μου φτιάξεις 1 gaming pc η να προτείνεις και εσύ τις ιδέες σου θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!

More
08 Aug 2011 13:25 #97204 by Anastasios Seitaridis

Αυτή τη στιγμή κατέχω 1 Turbo-X Intel Core Duo E6550 @ 2.33GHz. 4 GB Ram windows XP και κάρτα γραφικών Nvidia 8600 GTS.

Θα δείς μεγάλη διαφορά βάζοντας μια πιο καινουργια καρτα γραφικών χωρίς να μπείς σε τρελα έξοδα.

Με κανα 50αρικο πάρε και κανα σκληρό...(500-750gb κλπκλπ)

Τώρα αν διαθέτεις (χωρίς να είμαι ειδικός) καποια χρήματα παρε SSD HD, είναι μεγάλη η διαφορά στην απόδοση ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων.

ΥΓ: Κλεινοντας να σου πω οτι αν παρεις καινουργιο motherboard-CPU (i5 +πάνω) μνήμες και λοιπα, θα σου κοστίσει παρα πολυ σχεση με την αλλαγη μιας καρτας και εναν σκληρο ssd.

..:: taSSOS SeitaRiDiS::..
Όταν η καρδιά θρηνεί γι'αυτό που'χει χάσει, το πνεύμα γελά γι'αυτό που έχει βρει.  Γνωμικό Σούφι
..:: a1268ο3ο/5ο ΒliZZard :D ::.. Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο

More
08 Aug 2011 14:04 #97207 by Μπάμπης Γιαλαμάς

atSOFt wrote:

Αυτή τη στιγμή κατέχω 1 Turbo-X Intel Core Duo E6550 @ 2.33GHz. 4 GB Ram windows XP και κάρτα γραφικών Nvidia 8600 GTS.

Θα δείς μεγάλη διαφορά βάζοντας μια πιο καινουργια καρτα γραφικών χωρίς να μπείς σε τρελα έξοδα.

Με κανα 50αρικο πάρε και κανα σκληρό...(500-750gb κλπκλπ)

Τώρα αν διαθέτεις (χωρίς να είμαι ειδικός) καποια χρήματα παρε SSD HD, είναι μεγάλη η διαφορά στην απόδοση ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων.

ΥΓ: Κλεινοντας να σου πω οτι αν παρεις καινουργιο motherboard-CPU (i5 +πάνω) μνήμες και λοιπα, θα σου κοστίσει παρα πολυ σχεση με την αλλαγη μιας καρτας και εναν σκληρο ssd.

Το θέμα είναι ότι το FPS είναι και θέμα επεξεργαστή όχι μόνο κάρτας γραφικών. Γενικά θέλω είτε να φτιάξω κάτι να να πάρω κάτι έτοιμο καλή ώρα από το πλαίσιο και να το βάλω σε δόσεις μετρητό δεν υπάρχει αλλά αν τα έξοδα μου από 25 ευρώ το μήνα(gamecard warcraft) πάνε σε 55 μαζί με τη δόση ενός νέου PC δεν νομίζω να μου ακούγετε άσχημα!

Ευχαριστώ για την βοήθεια μέχρι στιγμής! Αν και θα αργήσω να αποφασίσω μέχρι να πάρω κάποια χρήματα στα χέρια μου ^_^.

More
10 Aug 2011 01:35 #97270 by Anastasios Seitaridis
Ε, τοτε μπορεις να παρεις εναν i5 είτε ετοιμο είτει κομματι κομματι. Εγω προτιμώ το δευτερο δε το συζητω.

Μεχρι 1000 ΕΥΡ. Παραπάνω είναι υπερβολή πιστευω.
Δωσε και το παλιό επ'ευκαιρίας... Θα πιασει κανα 200αρι πιστευω... (ίσως) χεχε.

..:: taSSOS SeitaRiDiS::..
Όταν η καρδιά θρηνεί γι'αυτό που'χει χάσει, το πνεύμα γελά γι'αυτό που έχει βρει.  Γνωμικό Σούφι
..:: a1268ο3ο/5ο ΒliZZard :D ::.. Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο

More
11 Aug 2011 14:20 #97332 by Ανδρέας Γρυπάρης
Καταρχάς έχεις κάνει 2 λάθη:
1.Έβαλες ένα τροφοδοτικό το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάψει όλο το PC, το ίδιο ισχύει για κάθε τροφοδοτικό μάρκας : turbo-x, L&C, Premier, lamtech, κλάσε-tech που κυκλοφορεί.
2.Τα κουτιά turbo-x είναι coolermaster με brand turbo-x μπροστά. Όχι ότι δεν είναι καλά, είναι.

Στο 1ο σου λάθος, καλό είναι να αντικαταστήσεις την πατάτα με ένα Corsair, Enermax, Thermaltake η έστω Chieftec η Coolermaster. Γιατί τα υπόλοιπα μαζεύουν τις χωματερές από καμένα. (εργαζόμουν σε κατάστημα και στα λέω)
2ον στο τι θα κάνεις, ο επεξεργαστής σου είναι πολύ παλιός και το socket 775 γενικά είναι πεθαμένη υπόθεση ότι και να του βάλεις πάνω γιατί χρησιμοποιεί την αρχαία τεχνολογία ο memory controller να είναι στο chipset. Σε αντίθεση που στον AMD είναι στο επεξεργαστή εσωτερικά και είναι πολύ ταχύτερος(AM2 τότε).
προτείνω :

τροφοδοτικό : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... AD3-EU.htm
SSD : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... BRKT-A.htm
κάρτα γραφικών : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 00-40R.htm

Σε κάρτα γραφικών κάτι λιγότερο αν πάρεις δεν θα τρέχει σωστά το wow, γονατίζει ότι και να έχεις ειδικά αν το πας στο Ultra, αλλά αφού δεν υπάρχει οικονομικό όριο μπορείς να πας και σε 5970 (489 Ευρώ είναι πολύ καλά).
Αν κάνεις αυτές τις προσθήκες στον υπολογιστή σου θα είσαι άνετα και για ultra settings. Το Wow είναι GPU intensive παρά CPU, ελάχιστα επηρεάζει ο επεξεργαστής.
Αν θες και το υπόλοιπο PC αλλαγή :
μητρική : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... X-DDR3.htm
μνήμες : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 3C9A-G.htm Χ2
CPU : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... BGRBOX.htm
κουτί : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... KN5-GP.htm
οθόνη : www.bestprice.gr/item/2151123666 ... ris+FS2331

θα σου έλεγα να κάνεις την αναβάθμιση από το visionstudio, πολύ λιγότερα θα κοστίσει και θα τα έχεις όλα.

www.bestprice.gr/item/2152810927 ... I+X6+1100T
Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC2
www.bestprice.gr/item/2151222985 ... 990FXA-UD5
www.bestprice.gr/search?q=Corsai ... 3-1333MHz+
www.visionstudio.gr/prodinfo.asp ... =undefined

More
11 Aug 2011 15:09 #97335 by Μπάμπης Γιαλαμάς

Pokemon wrote: Καταρχάς έχεις κάνει 2 λάθη:
1.Έβαλες ένα τροφοδοτικό το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου κάψει όλο το PC, το ίδιο ισχύει για κάθε τροφοδοτικό μάρκας : turbo-x, L&C, Premier, lamtech, κλάσε-tech που κυκλοφορεί.
2.Τα κουτιά turbo-x είναι coolermaster με brand turbo-x μπροστά. Όχι ότι δεν είναι καλά, είναι.

Στο 1ο σου λάθος, καλό είναι να αντικαταστήσεις την πατάτα με ένα Corsair, Enermax, Thermaltake η έστω Chieftec η Coolermaster. Γιατί τα υπόλοιπα μαζεύουν τις χωματερές από καμένα. (εργαζόμουν σε κατάστημα και στα λέω)
2ον στο τι θα κάνεις, ο επεξεργαστής σου είναι πολύ παλιός και το socket 775 γενικά είναι πεθαμένη υπόθεση ότι και να του βάλεις πάνω γιατί χρησιμοποιεί την αρχαία τεχνολογία ο memory controller να είναι στο chipset. Σε αντίθεση που στον AMD είναι στο επεξεργαστή εσωτερικά και είναι πολύ ταχύτερος(AM2 τότε).
προτείνω :

τροφοδοτικό : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... AD3-EU.htm
SSD : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... BRKT-A.htm
κάρτα γραφικών : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 00-40R.htm

Σε κάρτα γραφικών κάτι λιγότερο αν πάρεις δεν θα τρέχει σωστά το wow, γονατίζει ότι και να έχεις ειδικά αν το πας στο Ultra, αλλά αφού δεν υπάρχει οικονομικό όριο μπορείς να πας και σε 5970 (489 Ευρώ είναι πολύ καλά).
Αν κάνεις αυτές τις προσθήκες στον υπολογιστή σου θα είσαι άνετα και για ultra settings. Το Wow είναι GPU intensive παρά CPU, ελάχιστα επηρεάζει ο επεξεργαστής.
Αν θες και το υπόλοιπο PC αλλαγή :
μητρική : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... X-DDR3.htm
μνήμες : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... 3C9A-G.htm Χ2
CPU : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... BGRBOX.htm
κουτί : www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... KN5-GP.htm
οθόνη : www.bestprice.gr/item/2151123666 ... ris+FS2331

θα σου έλεγα να κάνεις την αναβάθμιση από το visionstudio, πολύ λιγότερα θα κοστίσει και θα τα έχεις όλα.

www.bestprice.gr/item/2152810927 ... I+X6+1100T
Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC2
www.bestprice.gr/item/2151222985 ... 990FXA-UD5
www.bestprice.gr/search?q=Corsai ... R3-1333MHz

Αρχικά ευχαριστώ για όλη την ανάλυση που έκανες αν μου επιτρέπεις να σου κάνω 1-2 Noob ερωτήσεις.

Εγώ την διαφορά στο wow θα την δώ με το FPS από εκεί που έχω στο Raid 30 FPS θέλω να έχω 100!

Νομίζω ότι σίγουρα η Ram έχει σχέση στο WoW. Και 2ον από ότι βλέπω μου έχεις χτίσει ένα pc θηρίο αν και σκοπός μου είναι με τα χρήματα που υπολογίσω να ξοδέψω γύρω στα 600-800 ευρώ η να το πάρω με δόσεις στην τελική για αυτό έχεις να προτείνεις κάτι?

Έρχονται υπέροχα παιχνίδια φέτος και θέλω να τα απολαύσω!

More
11 Aug 2011 16:48 #97339 by Γιώργος Λόλας
Πρώτα από όλα, να σου πω ότι σε ένα mmo μπορεί να πιάνεις 30FPS και σε ένα single player με τρομερά γραφικά να πιάνεις 60+. Στα mmos, φορτόνωνται ολόκληρες περιοχές, σε αντίθεση με τα single όπου έχουμε loadings που και που.

Από το παλιό σου PC θα κρατήσεις τον σκληρό, το κουτί (αν είναι ευρύχωρο) και την οθόνη. Θα αγοράσεις ένα σκληρό Samsung Spinpoint F3 1TB για αρχεία και παιχνίδια, τον SSD για το λειτουργικό, μητρική, CPU και τις μνήμες που σου πρότεινε ο Pokemon, ένα επώνυμο τροφοδοτικό στα 600/700W και μια κάρτα γραφικών 6870 της ATI/AMD.

Κάρτα γραφικών: ATI Radeon HD6870 1GB - 170€
Σκληρός Δίσκος: Samsung Spinpoint F3 1TB - 50€
Τροφοδοτικό: Corsair 700W (CMPSU-700GEU) - 96€

More
11 Aug 2011 17:02 #97340 by Ανδρέας Γρυπάρης
case : 139,37
AMD 1100T : 172,03
ATI 6970 : 319,54
990FX mobo : 172,64
8GB ram : 56,54
Thermaltake 575W : 96,57
Corsair 60GB Force 3 CSSD-F60 : 117,47
Monitor Eizo Foris FS2331 : 353,48
total 1427,64

άμα κάνεις το κόπο και τα προσθέσεις (από visionstudio) ΜΑΖΙ με την οθόνη που γράφω βγαίνει 1427,64Ευρώ(όλα μαζί), δίνεις μια προκαταβολή 800, και τα άλλα σε 6 μήνες η και λιγότερο.
από visionstudio έχει και καλύτερο τροφοδοτικό :
και SSD:

Σου εγγυώμαι ότι η οθόνη αυτή έτσι και την βάλεις θα μήνεις άφωνος, από LG σε Eizo είναι σαν να συγκρίνεις ένα datsun(LG) με ένα Pagani Zonda (Eizo)

More
11 Aug 2011 17:51 #97342 by Basilhs23
Εγώ σου προτείνω να περιμένεις λίγο μιας και μέσα Σεπτεμβρίου καταφθάνουν οι πανίσχυροι επεξεργαστές Bulldozer της AMD και οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι σε εξαιρετικές τιμές και νομίζω αξίζει να περιμένεις.Τώρα αν βιάζεσαι ορίστε η πρόταση μου χωρίς να δώσεις ένα κάρο λεφτά.

Μητρική visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25272&cat=17
Επεξεργαστής visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=19191&cat=17
Cooler www.visionstudio.gr/prodinfo.asp ... =undefined
Μνήμες visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23819&cat=17
Κάρτα Γραφικών www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=21683&cat=5
Σκληρός visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17355&cat=17
Τροφοδοτικό visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25175&cat=17
Κουτί visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=23859&cat=17

Σύνολο 674.47Ε

Κ αν θες και οθόνη πάρε αυτήν www.msystems.gr/index.php?catego ... duct=12595

είναι απο της καλύτερες οθόνες σε πολύ καλή τιμή.

Πάντως σου προτείνω ανεπιφύλαχτα να περιμένεις τους καινούριους επεξεργαστές της AMD.