Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Νέο Gaming PC ή Αναβάθμιση: Προτάσεις αγοράς

More
08 Mar 2011 22:45 #90697 by Γιάννης Παναγιωτίδης
κάπως ΠΑΡΑ πολλά τα βλέπω τα 12 GB ram που λες. Για gaming που θες 6 GB πιστεύω είναι μια χαρά. Αν θες 7 χρόνια gaming επένδυσε στις κάρτες γραφικών. Δεν θα προτείνω τίποτα γιατί περιμένω την απάντηση του geololj :)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Mar 2011 03:40 #90699 by apoelpower

IloveGames wrote: κάπως ΠΑΡΑ πολλά τα βλέπω τα 12 GB ram που λες. Για gaming που θες 6 GB πιστεύω είναι μια χαρά. Αν θες 7 χρόνια gaming επένδυσε στις κάρτες γραφικών. Δεν θα προτείνω τίποτα γιατί περιμένω την απάντηση του geololj :)

Δεν διαφωνώ μαζι σου απλος αν βγενουν τα λεφτα με μονο 1200 ευρω γιατι οχι 12 gb , εξαλλου εχω και πυργο
THERMALTAKE ,εχω ενα καλο δισκο tb , καλη οθονη ,δυνατο ,τροφοφοτικο , και εξερετηκα μεγαφωνα , αρα με 1200 ευρω μπορω να εχω σχεδον τις καλυτερες επιλογες οσον αφορα καρτες γραφικων motherbord, cpu, και ram ..οπως και να εχει εμπιστευομε πληρος το site μας ,και εσας παιδια , και θα περιμενω με χαρα ,και θα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ πληρως το τι θα προτεινη ο geololj, η οποιο αλλο παιδι εχει τις γνωσεις για κατι τετοιο , ( συγνωμη για τα ορθογραφικα μου λαθη παιδια ,εχω δυσλεξια) ευχαριστω

More
09 Mar 2011 09:10 - 14 Mar 2011 00:34 #90702 by Γιώργος Λόλας
Καλημέρα :)

Πρώτα από όλα, θα σε συμβούλευα να μην δώσεις τόσα πολλά λεφτά για ένα PC. Μιας και μπορείς να διαθέσεις πάντως τόσα χρήματα, τα κομμάτια που θα σου προτείνω κοστίζουν λίγο περισσότερο από αυτά του άρθρου. Έχουμε και λέμε:

Επεξεργαστής: Intel Core i5 2500 - 205€
Μητρική: Gigabyte GA--PH67A-UD3-B3 - 122€
Μνήμη: Corsair XMS3 8GB DDR3-1333 Ram kit (2x4GB) - 106€
Κάρτα Γραφικών: Sapphire 6870 1GB - 226€

Σύνολο: 659€

(Τις τιμές τις κοίταξα σε συγκεκριμένο online κατάστημα. Μπορεί να υπάρχουν αλλού σε καλύτερη τιμή)

Με σχεδόν τα μισά λεφτά θα είσαι καλλυμένος για αρκετά χρόνια. Και 10.000€ να δώσεις σήμερα, δεν γνωρίζει κανείς πώς θα εξελιχθεί η τεχνολογία τα επόμενα χρόνια και σε τι επίπεδα θα κινούνται οι απαιτήσεις των παιχνιδιών. Οπότε, καλύτερα να δώσεις λιγότερα χρήματα και αν χρειαστεί μετά από 3-4 χρόνια αναβαθμίζεις την κάρτα γραφικών.

Αν θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις δύο κάρτες γραφικών, οι 6850 σε crossfire είναι υπεραρκετές. Σε αυτήν την περίπτωση, η τιμή ανεβαίνει στα 793€. Θα πρέπει όμως να μου πεις το μοντέλο του τροφοδοτικού σου για να ελέγξω αν μπορεί να τις σηκώσει (δεν μετράνε μόνο τα Watt). Εγώ αυτό που σου προτείνω, είναι να αγοράσεις μία 6870, και αργότερα βλέπουμε.

Επίσης, δεν χρειάζεσαι 12GB μνήμης. Η motherboard έχει 4 θέσεις για ram, οπότε στο μέλλον μπορείς να προσθέσεις αν κριθεί απαραίτητο. Ελπίζω να βοήθησα. Αν έχεις κάποια απορία, εδώ είμαστε :)
Last edit: 14 Mar 2011 00:34 by Γιώργος Λόλας.

More
09 Mar 2011 12:16 #90703 by Χρήστος Γκουρμπάτσης

geololj wrote: Επεξεργαστής: Intel Core i5 2500 - 205€

Τα ιδια θα προτεινα και εγω αλλα αντι για τον i5 γιατι να μην παει σε εναν i7? ειναι σιγουρα πιο δυνατοι επεξεργαστες.

More
09 Mar 2011 17:48 #90714 by Γιάννης Παναγιωτίδης
κοίτα υπάρχουν πολλές επιλογές. ας πούμε μπορείς να φτιάξεις αυτό το μηχάνημα:
INTEL CORE I7-950 3.06 GHZ LGA1366 - 282.80 €
www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558291

ASUS P6X58D PREMIUM RETAIL - 286.00 €
www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522806

KINGSTON KHX1600C9D3K6/12GX DDR3 12GB (6X2GB) PC12800 1600MHZ HYPERX GENESIS KIT - 159.95 €
www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552663

GIGABYTE RADEON HD6970 GV-R697D5-2GD-B 2GB - 366.70 €
www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516427

έχουμε και λέμε 1114 μόνο αυτά τα 4 (αν έχεις σκληρό και όλα τα άλλα δεν χρειάζεσαι τίποτα.) Επεξεργαστής πολύ καλός, σου τον προτείνω ό,τι και να πάρεις (απο τα άλλα). Μητρική αρκετά ακριβή, μπορείς να βρεις και φτηνότερη που να μην έχει αισθητά μικρότερες δυνατότητες. Μνήμη ραμ 12 GB πάρα πολλά, ίσως σου χρειαστούν σε 5 χρόνια αν κάνεις επεξεργασία υψηλής ποιότητας βίντεο, με άλλα λόγια τζάμπα θα τα κουβαλάς (φυσικά υπάρχουν πολλές δυνατότητες αλλά να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω που μπορείς να εκμεταλλευθείς τόσα GB). Κάρτα γραφικών, λοιπόν, κάθε χρόνο βγαίνουν και καινούριες άρα και καλύτερες. Με αυτήν εδώ όμως δύσκολα θα έχεις κάποιο πρόβλημα για αρκετά χρόνια. Ειδικά αν την συντηρείς καλά. Αλλά και ακριβή. Επίσης δεν ξέρω αν κάνει το τροφοδοτικό σου για αυτήν. Θα σου πρότεινα ένα 750 watt αλλά πιστεύω ο geololj τα ξέρει καλύτερα αυτά.

Τώρα πάμε σε ένα πιο φτηνό πακέτο.

Ο ίδιος επεξεργαστής, απλά ποιότητα.

www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522848 πιο φτηνή μητρική χωρίς σοβαρά μειονεκτήματα (geololj εσύ τι λες?) 219.10 €

www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552601 6 GB ram που σου φτάνει (έχεις δυνατότητα επέκτασης ως 12 κάποια στιγμή λόγω της μητρικής) - 82.75 €

κάρτα γραφικών η ίδια. Είναι απο τις καλύτερες τις αγοράς αλλά και πιο ακριβή φυσικά. Αλλά παραμένω σε ATI γιατί οι NVidia είναι πιο ακριβές σε value for money.
Στα ίδια λεφτά κυμαίνεται και η ATI 5870. Δεν ξέρω βασικές διαφορές (μόνο το ότι και η 5870 είναι τούμπανο).

Σύνολο 953. Γλιτώνεις 200 ευρώ χωρίς να χάσεις τίποτα, τουλάχιστον όχι για τα κοντινά επόμενα χρόνια.

επίσης στις κάρτες γραφικών Υπάρχουν και οι GIGABYTE GEFORCE GTX470 & GIGABYTE RADEON HD5850, www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516403 , www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516380 αντίστοιχα. Έχουν μικρότερες αποδόσεις αλλά είναι αρκετά καλές. Για το σήμερα είναι κορυφαίες απλά για το μελλον (σε 2-3 χρόνια πχ) θα είσαι καλύτερα με τις πιο πάνω πάνω. τιμές τους 279.00 € και 247.00 € αντίστοιχα. Δηλαδή γλιτώνεις άλλα 100 ευρώ περίπου. Πας πάνω κάτω στα 850.

Αυτά είναι απλά η γνώμη μου για την τιμή που μου δίνεις. Ο geololj που φαίνεται να ξέρει κάτι παραπάνω ας σχολιάσει εδώ και ας διορθώσει τα πιθανά λάθη μου. Το "πακέτο" του geololj είναι πολύ καλό φυσικά αν και με τα λεφτά που διαθέτεις μπορείς να πας εδώ (τι λες geololj?) Αυτά απο εμένα.

More
09 Mar 2011 19:45 #90716 by Γιώργος Λόλας
Οι κάρτες γραφικών της σειράς 6xxx είναι στην ουσία ίδιες με τις κάρτες της σειράς 5xxx, απλά έχουν καλύτερες επιδόσεις στο tessellation (DirectX11). Δεν επέλεξα κάποιον core i7, γιατί η διαφορά τους είναι ότι διαθέτουν hyper threading, κάτι το οποίο δεν ανεβάζει και τόσο τις επιδόσεις στα παιχνίδια για να δικαιολογήσουν την διαφορά στην τιμή. Επίσης, δεν θα επέλεγα πλατφόρμα βασισμένη στο socket 1366. Επιλέγοντας το 1155, θα υπάρχει και χώρος για αναβάθμιση στο μέλλον. Ο Core i7 970 των 550€, έχει χειρότερες επιδόσεις στα παιχνίδια ακόμα και από τον core i3 2100 που κοστίζει 120€.

Αν πάντως θέλεις να δώσεις περισσότερα χρήματα, επένδυσε σε κάρτα γραφικών (6970 ας πούμε η οποία όμως κοστίζει 350€). Τα 12GB μνήμης είναι υπερβολικά πολλά. Δεν θα τα χρειαστείς σε καμμία εφαρμογή. 8GB είναι υπεραρκετά. Η 6970 χρειάζεται τροφοδοτικό 550Watt με 38Α στο +12v rail (μπορείς να το ελέγξεις αυτό βλέποντας το αυτοκόλλητο που υπάρχει επάνω στο τροφοδοτικό σου). Επίσης, πρέπει να έχεις ένα 6-pin και ένα 8-pin για την τροφοδοσία της (μπορείς να χρησιμοποιείσεις και αντάπτορα αν έχεις μόνο ένα από αυτά).

Οπότε, από κάρτα γραφικών, έχεις 3 επιλογές : 6850, 6870 και 6970. Αναλόγως πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις, θα πάρεις και μία από αυτές. Τα λεφτά που θα γλυτώσεις, μπορείς να τα ξοδέψεις για παράδειγμα για να αγοράσεις μία τιμονιέρα (αν σου αρέσουν τα racing games) ή να μετατρέψεις το παλιό σου μηχάνημα σε media center PC για το σαλόνι. Θα σου μείνουν και λεφτά για μελλοντική αναβάθμιση (ή μπορείς πολύ άνετα να τα φας σε σουβλάκια - να κεράσεις κι εμάς :P ) :)

More
09 Mar 2011 22:16 #90717 by rafor
i5 οχι, γιατι παιδια εχει παιχτει ενα θεμα με τις μητρικες.Οποτε καλυτερα να πας σε i7.Επισης με 1200 ευρω, εφοσον εχεις τα μισα ειναι τουλαχιστον υπερβολη.Αυτη τη στιγμη δεν εχω καποια προταση , λογω του οτι δεν προλαβαινω να φτιαξω μια.

More
10 Mar 2011 00:32 #90723 by Γιώργος Λόλας
Η πρώτη φουρνιά των motherboards με το socket 1155 είχαν ένα πρόβλημα σε μερικά από τα sata controllers. Εξάλλου, αν αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πρόβλημα, θα του την αντικαταστήσουν.

Για να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις motherboard χωρίς πρόβλημα, ζήτα το ίδιο μοντέλο, αλλά με την λέξη "B3" στο τέλος του ονόματος του μοντέλου (π.χ.: Gigabyte GA--PH67A-UD3-Β3). Αυτό, σε περίπτωση που επιλέξεις την μητρική της Gigabyte. Θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

More
10 Mar 2011 03:28 #90725 by apoelpower
θα ηθελα να σας ευχαρηστησω ολους για τις συμβουλες και για τον κοπο που κανατε ευχαριστω.. ειδη εχω αποφαση το πακετο που μου εστησε ο geololj :D

Επεξεργαστής: Intel Core i5 2500 - 205€
Μητρική: Gigabyte GA--PH67A-UD3 - 122€

Σύνολο: 659€
το μονο ισως που θα ψαξω ακομα λιγο ειναι αν θα παρω 6970 η την Sapphire 6870 ,και αναλογα οποιαν επιλεξω στο μελλον θα βαλω αλλη μια για crossifire .. ωραιο το πακετο και αρκετα οικονομικο σε σχεση με τα 1200 ευρω που μαζεβα τοσο καιρο. και φυσικα μελλοντικα ειμα ετοιμος να διαθεσω αλλο 400 ευρω για τοιχον αναβαθμιση π.χ απο 8 ram να παω σε 12 gb και οτι αλλο θα αναβαθμιση καλυτερα τον υπολογιστη , θα ηθελα να ρωτισω κατι ομως το παλιο μου το pc με αντεξε 6 χρονακια μεχρι φυσικα να βγει το πρωτο crisis οπου εκει τα βρηκα σκουρα.. με αυτο pc που θα φτιαξω θα μπορω να τρεχω τουλαχιστον τα επομενα 3 χρονια σε full αναλυσεις τα παιχνιδια που θα βγουνε? ξερω οτι συνεχεια οι τεχνολογια εξελισσετε ,βγαζουνε νεους επεξεργαστες νεα motherbord καρτες γραφικων και το λοιπα,, εγω οπως καταλαβατε φιλοι μου δεν θελω να φτιαξω το ποιον δυνατο υπολογιστη τις αγορας ,θελω τις καλυτερες δυνατες επιλογες για ενα gamer pc.εξαλλου δεν σημενει οτι και τα πιο ακριβα προιοντα ειναι παντα τα καλυτερα. Απο την εμπειρια σας ομως παιδια , θα μου αντεξει τουλαχιστο 6 χρονακια ? γιατι αν θα τραβαει και τα παιχνιδια που θα βγουν σε 6 χρονια τοτε θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος... και παλι να σας ευχαριστισω ολους ,για τις απαντησεις σας και ειδικα τον geololj ..και μετα απο αυτο το post και τις απαντησης σας, παω για αγορα :D

More
10 Mar 2011 05:39 #90726 by Γιώργος Λόλας
Αν δε το βιάζεσαι, ζήτα από το κατάστημα να σου δώσουν την B3 έκδοση όπως είπα και στο προηγούμενο post. Και μην αγχώνεσαι, θα σου κρατήσει για πολλά χρόνια το pc. Μην βλέπεις που το Crysis δεν μπορούσες να το τρέξεις. Ήταν πολύ βαρύ παιχνίδι, περισσότερο λόγω κακού προγραμματισμού :)

Εγώ το δικό μου το έχω 3-4 χρόνια και αντέχει μια χαρά στα games (όλα στο full, μόνο τα shadows στο medium και το antialiasing x2). Καλορίζικο φίλε μου το νέο σου PC και σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνεις :)