Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Υδρόψυξη ή αέρα σε επεξεργαστή;

More
08 Apr 2016 16:51 #179624 by Pan Ram
Γεια , θα κανω αναβαθμηση στον υπολογιστη μου σε ψυκτρα επεξεργαστη , (τωρα εχω μια artic cooling freezer pro rev 2 σε εναν phenom T1100 x6 cores 3,2ghz stock) επειδη το καλοκαιρι αναιβαζει 66 βαθμους και κλεινει το pc max safe ειναι 62 βαθμοι.. οποτε θα παρω ή εναν Coolermaster Seidon 120V V2 φθηνη υδροψυξη με 58 ευρο www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=45006&cat=7 ή εναν καλο αερα που προτηνουν ολοι στα λεφτα του Coolermaster Hyper 212 Evo με 35 ευρο www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27918&cat=7 .Πρωτο κριτιριο ειναι να εξασφαλισω τις χαμηλοτερες δυνατες θερμοκρασιες , μετα θορηβος και μετα αποδοση - τιμη . Θα αλλαξω και κουτι , μαλλον θα παω για midi γυρω στα 60 ευρο που εχω δει με πολλους ανεμυστηρες γιατι το φθηνοτερο full κανει 120 ευρο.. Αν εχετε κατι να προτηνετε θα ηταν ευπροσδεκτο.. Θα παρω μια r9 290x 8gb με aftermarket water cooler ybrid 120 acrting cooling για αυτην οποτε θα κταταω χαμηλα τις θερμοκρασιες καρτας..

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
08 Apr 2016 17:11 #179625 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: Γεια , θα κανω αναβαθμηση στον υπολογιστη μου σε ψυκτρα επεξεργαστη , (τωρα εχω μια artic cooling freezer pro rev 2 σε εναν phenom T1100 x6 cores 3,2ghz stock) επειδη το καλοκαιρι αναιβαζει 66 βαθμους και κλεινει το pc max safe ειναι 62 βαθμοι.. οποτε θα παρω ή εναν Coolermaster Seidon 120V V2 φθηνη υδροψυξη με 58 ευρο www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=45006&cat=7 ή εναν καλο αερα που προτηνουν ολοι στα λεφτα του Coolermaster Hyper 212 Evo με 35 ευρο www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27918&cat=7 .Πρωτο κριτιριο ειναι να εξασφαλισω τις χαμηλοτερες δυνατες θερμοκρασιες , μετα θορηβος και μετα αποδοση - τιμη . Θα αλλαξω και κουτι , μαλλον θα παω για midi γυρω στα 60 ευρο που εχω δει με πολλους ανεμυστηρες γιατι το φθηνοτερο full κανει 120 ευρο.. Αν εχετε κατι να προτηνετε θα ηταν ευπροσδεκτο.. Θα παρω μια r9 290x 8gb με aftermarket water cooler ybrid 120 acrting cooling για αυτην οποτε θα κταταω χαμηλα τις θερμοκρασιες καρτας..

Εφόσον η κάρτα θα είναι υδρόψυκτη δεν θα ζεσταίνει το εσωτερικό όπως κάνουν οι open air κάρτες. Η seidon είναι αρκετά καλή και θα σου κάνει δουλειά, εγώ έχω την 212EVO σε έναν Q9400 oc στα 3.4 και σε full load φτάνει 60 ο CPU και 65-7 η κάρτα γραφικών (gigabyte 7970oc) και δεν έχω το καλύτερο δυνατό airflow. Με την κάρτα γραφικών που θα πάρεις και αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις και πολύ overclocking στον επεξεργαστή, θα έλεγα να πάρεις την 212 αφού δεν θα έχει και την έξτρα ζέστη από την GPU. Αν είναι να επενδύσεις σε κουτί μην πας σε φθηνή λύση γιατί δεν αξίζει πάρε κάτι που θα σε βολεύει αλλά και θα μπορέσεις να βάλεις μέσα κάτι πιο αναβαθμισμένο.

More
08 Apr 2016 18:34 #179631 by A

Miatakias wrote: Γεια , θα κανω αναβαθμηση στον υπολογιστη μου σε ψυκτρα επεξεργαστη , (τωρα εχω μια artic cooling freezer pro rev 2 σε εναν phenom T1100 x6 cores 3,2ghz stock) επειδη το καλοκαιρι αναιβαζει 66 βαθμους και κλεινει το pc max safe ειναι 62 βαθμοι.. οποτε θα παρω ή εναν Coolermaster Seidon 120V V2 φθηνη υδροψυξη με 58 ευρο www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=45006&cat=7 ή εναν καλο αερα που προτηνουν ολοι στα λεφτα του Coolermaster Hyper 212 Evo με 35 ευρο www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=27918&cat=7 .Πρωτο κριτιριο ειναι να εξασφαλισω τις χαμηλοτερες δυνατες θερμοκρασιες , μετα θορηβος και μετα αποδοση - τιμη . Θα αλλαξω και κουτι , μαλλον θα παω για midi γυρω στα 60 ευρο που εχω δει με πολλους ανεμυστηρες γιατι το φθηνοτερο full κανει 120 ευρο.. Αν εχετε κατι να προτηνετε θα ηταν ευπροσδεκτο.. Θα παρω μια r9 290x 8gb με aftermarket water cooler ybrid 120 acrting cooling για αυτην οποτε θα κταταω χαμηλα τις θερμοκρασιες καρτας..

Πάρε ένα κουτί της προκοπής full tower με αποσπόμενα φίλτρα αέρα και θα βρεις την υγεία σου, και μην πετάξεις άδικα χρήματα σε υδρόψυκτή λύση. Όλες οι φθηνές είναι άχρηστες και αν τρυπήσεις το σωληνάκι στην τοποθέτηση θα τα κάψεις ολα.
Υπομονή λοιπόν και μάζεψε λίγα χρήματα παραπάνω για σίγουρη λύση.

"Well, we're not here to sell cookies"
Marcus Fenix, Gears of War.

More
09 Apr 2016 19:43 - 09 Apr 2016 19:52 #179671 by Pan Ram
Απανταω και στου δυο
Ευχαριστω παιδια για το ενδιαφερον σας ..
Για τις ψυκτρες πανω κατω τα ιδια λενε ολοι με εσας στο διαδικτιο για τα λεφτα τους καλυτερη αποδοση εχουν οι ψυκτρες αερα , επεισης λενε οτι οι φτηνες υδροψυξεις δεν ειναι εμπιστοσυνης και οτι βγαζουν προβληματα που μπορει να καταστρεψουν τον υπολογιστη..δεν εχω αποπφασηση ακομα για ψυξη θα το ψαξω κι αλλο.. Τωρα για κουτι σε full tower λεω για κατι τετοιο Phanteks Enthoo Pro www.skroutz.gr/s/4862126/Phanteks-Enthoo-Pro.html το εχει και το e-shop με 120 ευρο περιπου και ολοι το προτεινουν και σε παγκοσμιο επιπεδο , εχει παρει και βραβεια κτλ.. σε midi για να δοσω λιγοτερα ελεγα σε κατι τετοιο www.skroutz.gr/s/8057627/Cougar-MX500.html ή αυτο www.skroutz.gr/s/2601228/Corsair-Carbide-200R.html ή αυτο www.skroutz.gr/s/4815865/Corsair-Carbide-Spec-03-Red-LED.html , εχω βρει κι αλλα παρομοια με κανα 60αρι ευρο , χορανε μεγαλες καρτεσ μεχρι 40εκ. εχουν 6-8 ανεμηστηρες πανω κτλ .. Η ερωτηση ειναι να επαιρνα καλυτερα τον αερα CM evo 212 + το full tower = 150eyro περιπου 'η ενα midi με φτηνη υδροψυξη = 120 ευρο περιπου ..ξερω οτι το ιδιανικο μαλλον θα ηταν μια ακριβη υδροψυξη με ενα full tower αλλα προφανως δεν μου φτανουν τα λεφτα .. Επεισης να πω οτι εχω καψει διαφορα πραγματα μεσα σε αυτο το κουτι που εχω , τα καλοκαιρια εχω παντα ψηλες θερμοκρασιες και οτι δεν εχω aircondition στο δωματιο μου αρα το καλοκαιρι οι βαθμοι δωματιου ειναι υψηλοι..τα υπολοιπα specs ειναι , ASUS formula IV motherboard , 8gb corsair RAM , PSU Corsair 850w TX (no modular) και ο επεργαστης amd phenom T1100 x6 cores 3,2ghz stock ποτε overclocking αλλα ισως στο μελλον χρειαστω.. Πιστευετε οτι ο φουλ πυργος σε σχεση με ενα μεσαιαο κουτι θα κανει την διαφορα σε θερμοκρασιες ?? Ποτε δεν ειχα φουλ πυργο.. *( efane ολα αυτα τα κουτια που δειχνω εχουν αποσπομενα φιλτρα αν δεν κανω λαθος)
Last edit: 09 Apr 2016 19:52 by Pan Ram.

More
09 Apr 2016 21:40 #179674 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Να πάρεις την 212 EVO που θα σε καλύψει και με ένα σχετικό overclocking, όσο για το κουτί το Enthoo Pro είναι πολύ καλό κουτί αλλά κοίτα και την έκδοση με το παράθυρο αν σε ενδιαφέρει να δείχνεις μέσα το hardware. Επίσης δεν είναι απαραίτητο να έχεις 100 ανεμιστήρες μέσα, 1-2 μπροστά και ένας πίσω αρκούν. Καλύτερα να υπάρχει ισορροπία στον αέρα που μπαίνει και βγαίνει, δηλαδή όσο βάζει τόσο να βγάζει ή έστω να βάζει περισσότερο γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μπαίνει αέρας από τρύπες που δεν φιλτράρονται και θα γεμίζει μέσα σκόνη. Το full tower είναι καλύτερο γιατί δεν υπάρχει συνωστισμός μέσα και ο αέρας περνάει εύκολα και ψύχει τα διάφορα μέρη. ;) Τέλος, να έχεις το κουτί σε ψηλό μέρος έτσι ώστε να να μην παίρνει σκόνη ή να μπλοκάρονται οι είσοδοι/έξοδοι. (Είπα 50 φορές αέρα έτσι;)
Ελπίζω να βοήθησα!! :woohoo:

More
10 Apr 2016 02:31 #179686 by Pan Ram
jimmy ναι τα κουτια ολα αυτα που εχω δει εχουν φιλτρα αερα , σιγουρα το etho pro εχει , εχω δει αυτο με το παραθυρο κανει 119 στο e-shop και αυτο χωρις που εχει ομως εναν ανεμηστηρα στο πλαι 117..για αυτο το κουτι εχω δει παρα πολυ καλα σχολεια και σε ελλαδα και σε εξωτερικο , εχει παρει και βραβια το 2014 μαλλον σε value for money το μονο ποθ με χαλαει ειναι η τιμη του και οτι ειναι λιγο 'μπαουλο" , εννοω αφου παω για φουλ πυργο θα ηθελα κατι πιο εντυποσιακο για gaming ..ας πουμε κατι τετοιο www.skroutz.gr/s/393974/Thermaltake-Overseer-RX-I.html στα 130ευρο ή ενα αλλο thermaltake www.skroutz.gr/s/343312/Thermaltake-Chaser-MK-I.html στα 150 ευρο . θα μου πεις με 165 ευρο περνεις και coolermaster HAF full tower... τελος παντον το πρωτο thermatake Overseer RX που κοστιζει μωλις 10 ευρο παραπανω απο το phanteks etho pro με τζαμι .. αυτο που μου αρεσει περισσοτερο ειναι το gaming style και κυριως ο πλαινος 20εκ. ανεμηστηρας που παρεχεται ,συγκεκριμενα παρεχεται ενας top και ενας front 20αρης αλλα αν παρω watercooler θα βαλω τις καρτας την υδροψυξη πισω σαν exaust και του cpu πανω οποτε θα θα βαλω αλλον εναν πανω 12εκ. ή 14.εκ. και θα βαλω τον 20αρη στο πλαι να φυσαει μητρικη ραμ κτλ.(ενω το etho pro window δεν εχει πλαι), δηλαδη δινει 3 ανεμηστηρες εναντι δυο που δινει το etho pro πως σου φενεται αξιζει αυτο το κουτι? Οπως καταλαβες το θελω το εφε μου αλλα οχι να θυσιασω την ροη αερα και τις θερμοκρασιες...

More
10 Apr 2016 03:17 - 10 Apr 2016 03:45 #179687 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Ο πλαϊνός ανεμιστήρας δεν θα κάνει σοβαρή δουλειά, κυρίως γιατί η τρύπα βοηθάει στην έξοδο του ζεστού αέρα (με ή χωρίς ανεμιστήρα) από την κάρτα όχι για είσοδο. Ο αέρας πρέπει να είναι κατευθυνόμενος για να υπάρχει ροή οπότε θες μπροστά-κάτω και πίσω-πάνω. Εγώ προτιμώ ας πούμε ένα κουτί λιτό και εύχρηστο με τζάμι για να κάνω παιχνίδι μέσα με όμορφο hardware και rgb led. Όταν κοιτάς κουτιά να παρατηρείς αν στο πίσω μέρος υπάρχει αρκετός χώρος για cable management, δηλαδή να περνάνε όλα τα καλώδια από πίσω έτσι ώστε να είναι καθαρό συμμαζεμένο το εσωτερικό και για καλύτερο airflow.
Μερικά πολύ καλά κουτιά είναι τα παρακάτω:
www.skroutz.gr/s/7950241/NZXT-H440-V2.html
www.skroutz.gr/s/6213897/Fractal-Design-Define-R5-Window.html
www.skroutz.gr/s/4818410/Corsair-Obsidian-450D.html
www.skroutz.gr/s/3748047/Corsair-Carbide-Air-540.html (αυτό θα χρησιμοποιήσω για το επόμενο Build μου, από τα καλύτερα για airflow δεν έχει πάνω φίλτρο θα χρειαστεί να πάρω έξτρα αλλά δεν με χαλάει)
www.skroutz.gr/s/4185161/NZXT-Phantom-530.html (αυτό έχει κάπως το στύλ που θέλεις πιστεύω)
www.skroutz.gr/s/7609920/CoolerMaster-Mastercase-5.html (το πιο παραμετροποιήσιμο μέχρι στιγμής έχει πολλά αξεσουάρ ανάλογα με τις ανάγκες σου)
Για το που θα βάλεις τον radiator της κάρτας δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά καλό θα είναι να κάνεις μερικά τεστ μόνος όταν στήσεις όλο το μηχάνημα.
Ό,τι άλλο θέλεις ρώτα ;)
Last edit: 10 Apr 2016 03:45 by Δημήτρης Πασχάλογλου.

More
10 Apr 2016 08:12 - 10 Apr 2016 08:36 #179689 by Myrmidon
Όταν καταλήξεις στο τι θα αγοράσεις κάνε "μια βόλτα" στο youtube και βρες videos με αναφορές, είτε reviews είτε unpacking και ότι άλλο υπάρχει. Αν δε βαριέσαι να διαβάζεις ψάξε σε forums (μέσω google) για συζητήσεις ήδη κατόχων, για το αν είναι ικανοποιημένοι με ότι αγόρασαν ή αν υπάρχουν προβλήματα που εμφανίζονται μετά από καιρό και ποια είναι αυτά.

Εγώ, έχω ένα κλειστό σύστημα υδρόψυξης της Corsair στην CPU εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια και δεν έχει στάξει ούτε σταγόνα. Το μόνο που έκανα πέρσι ήταν να αλλάξω τους 2 ανεμιστήρες (push pull) του ψυγείου σε τύπου SP (Static Presure) με τους SP120 PWM QUIET Edition. Οι ανεμιστήρες τύπου SP, είναι καλύτεροι για ψυγεία γιατί, θεωρητικά δεν αφήνουν τον αέρα να φεύγει σαν κώνος από τις φτερωτές προς το ψυγείο, αλλά σαν κύλινδρος. Άρα ο παραγόμενος αέρας δεν φεύγει μα απώλειες στα πλάγια, που σημαίνει ότι σχεδόν το 100% πάει στην ψήκτρα δίνοντας τη μέγιστη απόδοση με λιγότερο θόρυβο κλπ κλπ.

Όσον αφορά τους ανεμιστήρες του κουτιού σε ενδιαφέρει να έχεις όσο γίνεται ίση κατανομή στην είσοδο και στην έξοδο. Αν δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό τότε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ. Ειδεμή θα είναι σαν να προσπαθείς να κάνεις το κουτι ...ατμομαγειρα. :lol:

Το δε radiator δλδ το ψυγείο θα πρέπει να μπει όσο γίνεται στην κορυφή του κουτιού και φυσικά να βγάζει τον αέρα προς τα έξω. Ο λόγος είναι ότι ο θερμός αέρας είναι ποιο αραιός και οδηγείται πάντα προς τα πάνω, είτε στην ατμόσφαιρα είτε σε κλειστούς χώρους δλδ κτήρια, δωμάτια, κουτιά υπολογιστών κλπ. Κατά συνέπεια η εγκατάσταση στην κορυφή είναι και η αποδοτικότερη από όλες, αρκεί βέβαια να βγάζει τον αέρα έξω.

Οι ανεμιστήρες του ψυγείου μετράνε στο σύνολο των ανεμιστήρων εξαγωγής, δλδ πχ 2 εισαγωγής = 1 εξαγωγής + 1 ψυγείου, και πάει λέγοντας. Ο λόγος είναι ότι του ψυγείου η θερμότητα δεν ελευθερώνεται μέσα στο κουτί για να επιβαρύνει του σύνολο θερμοκρασιακά, αλλά μέσω του ψυκτικού υγρού οδηγείται στο ψυγείο σχεδόν στο σύνολό της. Κατά συνέπεια αυτή η δυνατότητα σε καλύπτει και θερμοκρασιακά (ποσοτικά) και ογκομετρικά (αέρας). Το ίδιο ισχύει και γα τους ανεμιστήρες των τροφοδοτικών.
Last edit: 10 Apr 2016 08:36 by Myrmidon.

More
10 Apr 2016 10:41 #179690 by Ανδρέας Γρυπάρης
Για κάτι καλο σε υδρόψυξη πας σε 300-400ευρώ σε κόστος.
Η υδρόψυξη έτοιμη των 50-70-100 ευρώ δεν αποδίδει καλά με σχέση την ανάλογη λύση με αέρα.
Πάρε σε πρώτη φάση την 212. Αργότερα αναβαθμίζεις σε amd Zen.

More
10 Apr 2016 14:07 #179701 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Pokemon wrote: Για κάτι καλο σε υδρόψυξη πας σε 300-400ευρώ σε κόστος.
Η υδρόψυξη έτοιμη των 50-70-100 ευρώ δεν αποδίδει καλά με σχέση την ανάλογη λύση με αέρα.
Πάρε σε πρώτη φάση την 212. Αργότερα αναβαθμίζεις σε amd Zen.

Γιατί ρε 300-400€;; Η Kraken X61 της NZXT είναι μία πολύ καλή υδρόψυξη και είναι γύρω στα 170€