Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Υδρόψυξη ή αέρα σε επεξεργαστή;

More
13 Apr 2016 11:31 #179863 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Pokemon wrote: ]Ναι απλά είναι μόνο για cpu, αν πας σε custom λύση 100Ευρώ είναι μόνο το ψυγείο, για μεγάλο σωλήνα όχι τον συμβατικό που κρατάει το πολύ 140W TDP και έχουν τα έτοιμα sets. Όταν κάνεις κύκλωμα με CPU+GPU αυτόματα έχεις 140W+300W=450W max φορτίο οπότε πας σε 3πλό-4πλό ψυγείο και μεγάλους σωλήνες. Κάτι που τα έτοιμα sets δεν αντέχουν και τα 2 μαζί.

ενδεικτικά (μόνο ψυγείο)
www.amazon.com/Alphacool-NexXxoS-Copper-360mm-Radiator/dp/B007P05XNC

Ναι ρε εντάξει, έχω μια ιδέα για συστήματα custom υδρόψυξης. Εννοείται πως χρειάζεται μεγαλύτερο ψυγείο και γενικά έχει μεγάλο κόστος για μια καλή μπορεί και πάνω από τα 400 (μαζί με αντλία, radiator, σωλήνες και reservoir), αλλά όταν είσαι πρωτάρης δεν θα μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ έλεγα μόνο μία καλή για cpu γιατί το παιδί ή θα χρησιμοποιήσει αερόψυξη στην GPU ή θα βάλει ξεχωριστή υδρόψυξη της arctic. :cheer:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Apr 2016 19:45 #179910 by Pan Ram
jimmy σε εκανα add στο steam..
Mιλησα με αυτον με το phanteks και μου ειπε οτι ειναι αγορασμενο τα χριστουγεννα του 2015 , δεν εχει συσκευασια , manual αποδειξη αφου την πεταξε η γυναικα του αλλα το εχει παρει απο e-shop και οτι με τον μοναδικο κωδικο του προιοντος μπορεις να το πας πισω σε περιπτωση που παθει κατι , αρα η εγγυηση υσχυει για 4μιση χρονια ακομα...Το κουτι ειναι σε αριστη κατασταση οπως λεει και αυριο παω να το δω , και αν ειναι καλο θα το παρω 70 ευρο..Δεν εχει εναν ανεμηστηρα 20αρι που δινει απο την μανα του (δεν ξερω γιατι αλλα μου ειπε οτι η συγκεκριμενη εκδοση που πηρε δεν εδινε 20αρι) και εχει 2 corsair 120 μπροστα με led aftermarket που κανουν 20-25 ευρο και εναν 140 πισω (της μανας του) Πηρα και αυτον με τον evo 212 και μου ειπε οτι ειναι μονο 2 μηνες σε χρηση απο e-shop αυτο και τον πουλαει γιατι δεν τον καλυπτε σε i7 πανω απο 4ghz OC και πηρε εναν noctua U15 μαλλον με 100+ ευρο οποτε με εγγυηση κι αυτος για 21 μηνες τουλαχιστον.. αν ειναι κομπλε θα τα παρω και τα 2 .. 95 ευρο ..

More
13 Apr 2016 19:55 #179911 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: jimmy σε εκανα add στο steam..
Mιλησα με αυτον με το phanteks και μου ειπε οτι ειναι αγορασμενο τα χριστουγεννα του 2015 , δεν εχει συσκευασια , manual αποδειξη αφου την πεταξε η γυναικα του αλλα το εχει παρει απο e-shop και οτι με τον μοναδικο κωδικο του προιοντος μπορεις να το πας πισω σε περιπτωση που παθει κατι , αρα η εγγυηση υσχυει για 4μιση χρονια ακομα...Το κουτι ειναι σε αριστη κατασταση οπως λεει και αυριο παω να το δω , και αν ειναι καλο θα το παρω 70 ευρο..Δεν εχει εναν ανεμηστηρα 20αρι που δινει απο την μανα του (δεν ξερω γιατι αλλα μου ειπε οτι η συγκεκριμενη εκδοση που πηρε δεν εδινε 20αρι) και εχει 2 corsair 120 μπροστα με led aftermarket που κανουν 20-25 ευρο και εναν 140 πισω (της μανας του) Πηρα και αυτον με τον evo 212 και μου ειπε οτι ειναι μονο 2 μηνες σε χρηση απο e-shop αυτο και τον πουλαει γιατι δεν τον καλυπτε σε i7 πανω απο 4ghz OC και πηρε εναν noctua U15 μαλλον με 100+ ευρο οποτε με εγγυηση κι αυτος για 21 μηνες τουλαχιστον.. αν ειναι κομπλε θα τα παρω και τα 2 .. 95 ευρο ..

Άρχοντας είσαι!! Οι ανεμιστήρες που έχει σίγουρα σε καλύπτουν και για την 212 αν είναι κομπλέ τα περιεχόμενα είσαι μια χαρά. Άντε μακάρι να πάνε όλα καλά!!! Όταν τα πάρεις και το φτιάξεις ανέβασε φώτο!! :woohoo:

More
13 Apr 2016 19:57 #179912 by Pan Ram
ενταξη jimmy αλλα για την φοτο πρωτ B) α πρεπει να παρω και την r9 290x με την υδροψυξη , να το κανω κομπλε και μετα.

More
13 Apr 2016 20:14 - 13 Apr 2016 22:07 #179917 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: ενταξη jimmy αλλα για την φοτο πρωτ B) α πρεπει να παρω και την r9 290x με την υδροψυξη , να το κανω κομπλε και μετα.

Ε ναι να δούμε όλο το σύστημα ολοκληρωμένο!!! Θα ανεβάσω το δικό μου το σάπιο αν βρω κάποιο topic που βάζουμε τα PC! :cheer:
Last edit: 13 Apr 2016 22:07 by Δημήτρης Πασχάλογλου.

More
14 Apr 2016 01:48 #179953 by Pan Ram
ναι αν δεν βρεις φτιαξε ενα καινουργιο.. ;)

More
16 Apr 2016 11:07 - 16 Apr 2016 11:09 #180089 by Pan Ram
jimmy εγινε λαθος και πηρα αυτο www.skroutz.gr/s/7753582/Phanteks-Enthoo-Pro-M.html που ειναι το ιδιο αλλα midi μπερδεφτικα με το 'M' που ειχε και που προσδιοτιζει το midi ενω εγω νομιζα οτι ειναι απο το Μαυρο χρωμα.. 70 ευρο σε καλη κατασταση με υπολοιπο εγγυησης 4 και μισο χρονια απο e-shop με 1χ140 πισο μαμα φαν και 2χ120 που εβαλε αυτος + ενα dvd drive :( .Τι λες να κανω να το κρατησω και να δοκιμασω πως παει ή να το πουλησω οπως ειναι? Ειναι το ιδιο μοντελο phanteks enthoo pro αλλα το midi (τι κακη ιδεα να η μονη διαφορα στην ονομασια μεταξυ midi και φουλ να ειναι ενα Μ δεν μπορουσαν οι μαλακες να το ονομασουν αλλιως οπως αλλες εταιριες) .ειναι ποιοτικο με αντοιστηχα καλες κριτικες - βαθμολογιες αλλα ξενεροσα καθως ολοι συνηστουσανε φουλ πυργο... πιστευω το πολαω ευκολα στην ιδια τιμη αντε 60-65 ευρο που ενταξη δεν χανω πολλα.. Τι λες να δοκιμασω η να το στειλω απως ειναι?
Last edit: 16 Apr 2016 11:09 by Pan Ram.

More
16 Apr 2016 11:40 - 16 Apr 2016 11:42 #180095 by Γιωργος Ευστατογλου

Miatakias wrote: jimmy εγινε λαθος και πηρα αυτο www.skroutz.gr/s/7753582/Phanteks-Enthoo-Pro-M.html που ειναι το ιδιο αλλα midi μπερδεφτικα με το 'M' που ειχε και που προσδιοτιζει το midi ενω εγω νομιζα οτι ειναι απο το Μαυρο χρωμα.. 70 ευρο σε καλη κατασταση με υπολοιπο εγγυησης 4 και μισο χρονια απο e-shop με 1χ140 πισο μαμα φαν και 2χ120 που εβαλε αυτος + ενα dvd drive :( .Τι λες να κανω να το κρατησω και να δοκιμασω πως παει ή να το πουλησω οπως ειναι? Ειναι το ιδιο μοντελο phanteks enthoo pro αλλα το midi (τι κακη ιδεα να η μονη διαφορα στην ονομασια μεταξυ midi και φουλ να ειναι ενα Μ δεν μπορουσαν οι μαλακες να το ονομασουν αλλιως οπως αλλες εταιριες) .ειναι ποιοτικο με αντοιστηχα καλες κριτικες - βαθμολογιες αλλα ξενεροσα καθως ολοι συνηστουσανε φουλ πυργο... πιστευω το πολαω ευκολα στην ιδια τιμη αντε 60-65 ευρο που ενταξη δεν χανω πολλα.. Τι λες να δοκιμασω η να το στειλω απως ειναι?

αναλογα τι θες να κανεις , το εχει ο αδερφος μου και ειναι πολυ κομπλε κουτι , με καλο cable managment airflow και ποιοτητα κατασκευης , επισης κατα το γουστου μου ειναι και ωραιο , το μονο που οσως δν μαρεσε ειναι οτι ειναι λιγο περιεργο το πανω μερος με τα φανακια .
εχει φιλτρα πανω κατω μπροστα ,τι σχεδια εχεις ? αν ειναι να κανεις τρελα συστηματα με custom υδροψυξεις ή εχεις σχεδια για το μελλον να πας σε e-ATX εννοειται πως δεν σουω κανει
κατα τα'αλλα ειναι ενα πολυ τιμιο κουτι . που θα σε ικανοπιησει σχεδον σε ολα ,
Last edit: 16 Apr 2016 11:42 by Γιωργος Ευστατογλου.

More
16 Apr 2016 15:50 - 16 Apr 2016 15:54 #180117 by Pan Ram
γιωργο thanks που απαντας πηγενα για το ιδιο αλλα full tower case
Κοιτα σκοπευω να βαλω μια r9 290x 8gb με hybrid II arctic cooling υδροψυξη για χαμηλοτερες θερμοκρασιες , ειμαι μεταξυ coolermaster evo 212 air fan ή καμια υδροψυξη φτηνη τυπου coolermaser seidon 120 v2 για τον επεξεργαστη που ειναι ο phenom T1100 3,2ghz stock , δεν νωμιζω ουτε στο μελλον να παρω καμια e-ATX ουτε να κανω crosfire σε r9 290x και αυτη η καρτα πολυ μου ειναι , την περνω μονο επειδη την δινει φιλος σε καλη τιμη με την υδροψυξη αλλιως θα επαιρνα καμια gtx 960 4gb με 200 ευρο περιπου αλλα τοσο θα μου δοσει ο φιλος την ρ290χ 8gb + hybrid II artic cooling ..σκοπευω να βγαλω το dvd rom αφου σπανια πλεον το χρησιμοποιω (θα παρω ενα φτηνο εξωτερικο dvd rom μαλλον για να κανω κανενα backup κτλ) να εκμεταλευτω ολους τους ανεμηστηρες μπροστα και πανω .Δηλαδη θα εχω εναν 120 φαν της υδροψηξης πανω καπου, αλλους δυο 120 πανω (εκτος αν παρω και υδροψυξη επεξεργαστη οποτε θα ειναι 2χ120 υδροψυφης) πισω εναν phanteks 140 που εχει απο την μανα του και 2x140 ή 3χ120 μπροστα καλα ανεμηστηρακια με πανω απο 90+ airflow..δηλαδη να το τιγκαρω ανεμηστηρες, και φυσικα θελω να εχω χαμηλους βαθμους σε επεξεργαστη (αλλα και συνολικα μεσα στο κουτι) ειδικα γιατι τωρα με το παλιο ακυρο κουτι που εχω ο phenom στους 66c κλεινει με max safe 62c με μια των 20 ευρο περιπου artic cooling ψυκτρα που φυσαει προς την καρτα γραφικων (που θα αλλαξω οπως σου ειπα) . Ειδη απο εχτες τους επιασα τους 60c σε gaming και αναγκαζομαι να ανοιξω πλαινο η μπροστινο panel για να παρει λιγο αερα, περσυ το καλοκαιρι εβαζα εναν ανεμηστηρα αερα για να κραταω οριακα χαμηλους βαθμους οστε να μην κρασαρει.. πΩς ΣΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ?
Σε εμφανισει και ποιοτητα το κουτι μ αρεσει.. εσενα τι πραγματα εχει ο αδερφο σου μεσα , ξερεις θερμοκρασιες κτλ?
Last edit: 16 Apr 2016 15:54 by Pan Ram.

More
17 Apr 2016 14:44 #180165 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Μην αγχώνεσαι σου προτείναμε όλοι full tower γιατί μπορεί να ήθελες να κάνεις crossfire αλλά αν θέλεις μόνο μία κάρτα το κουτί είναι ότι πρέπει και θα έχει πολύ καλό airflow. Και στο μέλλον αν πας σε ATX πάλι θα σε καλύπτει γιατί εσύ θες μόνο μία κάρτα γραφικών. Η 290X είναι πολύ καλή περίπτωση απλά θέλω να μου πεις και τι τροφοδωτικό έχεις γιατί δεν θυμάμαι, μήπως και δεν σε καλύπτουν τα watt.