Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Υδρόψυξη ή αέρα σε επεξεργαστή;

More
11 Apr 2016 21:58 - 11 Apr 2016 21:59 #179780 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: jimmy να η αποδηξη , αυτη ειναι AM3 με phenom και μπαινει πλαγια οπως η δικια σου.. τωρα θα ψαξω μαλλον κανεναν μεταχειρο εβο 212 να δοκιμασω με το καινουργιο φουλ πυργο που θα παρω να δω αμα κανει δουλεια.. αλλιως θα παω για υδροψυξη ..
* οταν λεω οτι το θελω το εφε μου για πυργο κατι τετοιο εννοψ σαν και αυτουνου στο βιντεο..

Δεν νομίζω να χρειαστείς υδρόψυξη ρε συ μια χαρά σε καλύπτει η 212. Αυτό στο βίντεο έχει τραγικό cable management επό ότι βλέπω. :P Οπότε σου έβαλα μετικά κουτιά από καλές εταιρίες που ίσως σου αρέσουν. ;)
www.skroutz.gr/s/2217589/CoolerMaster-Storm-Stryker.html
www.skroutz.gr/s/336451/CoolerMaster-Storm-Enforcer.html
www.skroutz.gr/s/7160119/NZXT-Noctis-450.html
www.skroutz.gr/s/2655487/NZXT-Phantom-410.html
Last edit: 11 Apr 2016 21:59 by Δημήτρης Πασχάλογλου.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
12 Apr 2016 15:20 - 15 Apr 2016 00:56 #179821 by Pan Ram
ah thanks jimmy απο αυτα το CM Stryker μου αρεσε πιο πολυ , καπου το ειδα μονο για μεταχειρο αυτο γιατι ειναι πολυ ακριβω αλλιως θα παρω κανενα καινουργιο phanteks entho pro .. ενας πουλαει καινουργιο οπως λεει με τις ζελατινες στην συσκευασια του 80 ευρο αυτο εδω το ξερεις www.skroutz.gr/s/4542496/NZXT-Source-530.html , και ενας αλλος το phanteks ertho pro 70 euros αλλα ειναι μεταχειρο χωρις αποδειξη και παρελκομενα οπως λεει.. το σκευτομαι να επικοινονησω απο την αλλη αλλο πραγμα η καινουργηλα με οδηγιες (και δεν εχω στησεις ποτε υπολογιστη απο την αρχη μονος μου οπτε οδηγιες θα ηταν χρησιμες), εγγυησεις κτλ για 30-40 ευρο δεν ξερω αν αξιζει...επεισης βρηκα απο χρυση ευκιαρια μια εβο 212 2 μηνων οπως λειε για 25 ευρο με ολα τα παρελκομενα , ακουγεται καλο και ακομα και αν δεν μου κανει την δουλεια του την πουλαω κανα 20αρι μετα , αξιζει να δοκιμασω για 5 ευρο πιστευω για να αποφυγω το νερο σε πρωτη φαση..
* αν εχεις steam account kaneme φιλο αν θες , ειμαι Miatakias_GR εκει παιζω πολλα racing games αλλα και διαφορα αλλα οπως GTA V FPS κτλ
Last edit: 15 Apr 2016 00:56 by Πιέρρος Φουστέρης.

More
12 Apr 2016 19:03 - 15 Apr 2016 00:59 #179834 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: ah thanks jimmy απο αυτα το CM Stryker μου αρεσε πιο πολυ , καπου το ειδα μονο για μεταχειρο αυτο γιατι ειναι πολυ ακριβω αλλιως θα παρω κανενα καινουργιο phanteks entho pro .. ενας πουλαει καινουργιο οπως λεει με τις ζελατινες στην συσκευασια του 80 ευρο αυτο εδω το ξερεις www.skroutz.gr/s/4542496/NZXT-Source-530.html , και ενας αλλος το phanteks ertho pro 70 euros αλλα ειναι μεταχειρο χωρις αποδειξη και παρελκομενα οπως λεει.. το σκευτομαι να επικοινονησω απο την αλλη αλλο πραγμα η καινουργηλα με οδηγιες (και δεν εχω στησεις ποτε υπολογιστη απο την αρχη μονος μου οπτε οδηγιες θα ηταν χρησιμες), εγγυησεις κτλ για 30-40 ευρο δεν ξερω αν αξιζει...επεισης βρηκα απο χρυση ευκιαρια μια εβο 212 2 μηνων οπως λειε για 25 ευρο με ολα τα παρελκομενα , ακουγεται καλο και ακομα και αν δεν μου κανει την δουλεια του την πουλαω κανα 20αρι μετα , αξιζει να δοκιμασω για 5 ευρο πιστευω για να αποφυγω το νερο σε πρωτη φαση..
* αν εχεις steam account kaneme φιλο αν θες , ειμαι Miatakias_GR εκει παιζω πολλα racing games αλλα και διαφορα αλλα οπως GTA V FPS κτλ

Πάντα στις αγορές μεταχειρισμένων να ζητάς πρόσφατες φωτογραφίες για τυχόν χτυπήματα και γρατζουνιές ειδικά στο plexiglass που είναι αυαίσθητο στα κουτιά οπότε καλύτερα το κλειστό. Για τις οδηγίες μην σε αγχώνει ρε συ είναι το ίδιο σε όλα τα κουτιά το στήσιμο αλλά υπάρχουν και βιντεάκια που είναι πολύ πιο χρήσιμα από τις φυλλάδες που δίνουν. Για το κουτί της NZXT δες το βιντεάκι.

Είναι από τα αγαπημένα μου κανάλια στο youtube και το κουτί το βρήκα αρκετά καλό χωρίς να πληρώσεις πολλά, θα το προτιμήσω από το enthoo pro γιατί είναι υποθέτω σε καλύτερη κατάσταση. Για την 212 25€ είναι πολλά γιατί με μεταφορικά θα σου βγεί 28-9 και στο e-shop την βγάζει αρκετές φορές προσφορά στα 30 άρα δεν συμφέρει. Υδρόψηξη δεν χρειάζεσαι, όχι ότι δεν είναι καλή απλά δεν την έχεις ανάγκη εσύ οπότε μην μπεις στον κόπο. Στο steam θα σε κάνω βραδάκι ή κάνε εσύ jimmy1663. ;)
Last edit: 15 Apr 2016 00:59 by Πιέρρος Φουστέρης.

More
12 Apr 2016 19:13 - 12 Apr 2016 19:14 #179838 by Pan Ram
jimmy ενταξη για τις οδηγιες κι αυτα δεν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα , το NZXT ειναι καλο κουτι για θτηνο φουλ πυργο , το εχουν 110 στο σκρουτζ καινουργιο , αυτη η αγγελεια που βρηκα λεει ειναι σε κουτι αχρησιμοποιητο 80 ευρο με ζελατινες κτλ , κανα 70αρι πιστευω μπορω να το παρω αλλα με χαλεει που μπορστα δεν εχει 20αρι ανεμηστηρα μονο 2χ140 , θυμιζει λιγο midi tower σε ανεμηστηρες και αυτο με χαλαει λιγο.. εχω βρει και phanteks ertho μταχειριμενο με 70 Αθηνα ειναι και τα δυο.. Τωρα ο 212 εβο ειναι και αυτο αθηνα , Αγια παρασκευη δεν ειναι προβλημα να παω να την παρω αν ειναι σε καλη κατασταση , με εγγυηση κτλ δεν θα δοσω μεταφορικα.. 35 τον εχουν καινουργιο το φθηνοτερο στο σκρουτζ..
Last edit: 12 Apr 2016 19:14 by Pan Ram.

More
12 Apr 2016 19:33 #179841 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: jimmy ενταξη για τις οδηγιες κι αυτα δεν ειναι και τοσο μεγαλο προβλημα , το NZXT ειναι καλο κουτι για θτηνο φουλ πυργο , το εχουν 110 στο σκρουτζ καινουργιο , αυτη η αγγελεια που βρηκα λεει ειναι σε κουτι αχρησιμοποιητο 80 ευρο με ζελατινες κτλ , κανα 70αρι πιστευω μπορω να το παρω αλλα με χαλεει που μπορστα δεν εχει 20αρι ανεμηστηρα μονο 2χ140 , θυμιζει λιγο midi tower σε ανεμηστηρες και αυτο με χαλαει λιγο.. εχω βρει και phanteks ertho μταχειριμενο με 70 Αθηνα ειναι και τα δυο.. Τωρα ο 212 εβο ειναι και αυτο αθηνα , Αγια παρασκευη δεν ειναι προβλημα να παω να την παρω αν ειναι σε καλη κατασταση , με εγγυηση κτλ δεν θα δοσω μεταφορικα.. 35 τον εχουν καινουργιο το φθηνοτερο στο σκρουτζ..

Ρε μην ψαρώνεις με το μέγεθος του ανεμιστήρα, να κοιτάς τα χαρακτηριστικά του πιο πολύ σημασία έχει για έναν ανεμιστήρα να εισάγει αρκετό αέρα σε χαμηλές στροφές. Οι 140mm είναι πάρα πολύ καλοί και θα βάλεις έναν μπροστά και έναν πίσω είναι αρκετοί για αυτό που θέλεις. Και αυτοί που δίνει η NZXT με τα κουτιά της είναι αρκετά καλοί.

Ίσως από τα καλύτερα κανάλια για υπολογιστές, δες τι λέει για τους ανεμιστήρες. Αν δεν πρόκειτε να βάλεις 2-3 κάρτες γραφικών και πολλά μέσα στο κουτί το 530 είναι πολύ καλό και δεν θα έχεις θέμα με θερμοκρασίες, αλλά μπορείς να πας να δείς το enthoo pro σε τι κατάσταση το έχει και να αποφασίσεις ο ίδιος. Και τα 2 είναι πολύ καλά κουτιά και θα σε καλύψουν. Τέλος αν είναι να μην πληρώσεις μεταφορικά πήγαινε να πάρεις την 212 αλλά πρώτα δες στο ίντερνετ τα περιεχόμενα της συσκευασίας για να δεις άμα λείπει τπτ.

More
12 Apr 2016 20:22 #179843 by Pan Ram
α ναι σωστο αυτο να δω απο ιντερνετ τι εχει η συσκευασια για να μην λειπει τιπιτα.. για το NZXT τελικα περνει και 200 μπροστα αντι για 2χ14 και νομιζω και πανω.. το μονο που νλενε τα review οτι δεν εχει καλα φιλτρα αερα και ειναι λιγο συμαντικο αυτο
η αγγελεια για phanteks : www.insomnia.gr/classifieds/hardware/pccases/648239-phanteks-enthoo-pro-m/
και για NZXT : www.insomnia.gr/classifieds/hardware/pccases/641224-nzxt-source-530-full-tower-no-psu-black/

οπετε συμφονα με το βιντεο οι 2 επονω καναν την διαφορα , οκ οι ανεμηστηρες εχιναι φτηνοι δεν ειναι το προβλημα αυτο εχβ 2 120 artic cooling στο κουτι ποθ εχω τωρα.. θα παρω και κανεναν led για το εφε..

More
12 Apr 2016 20:59 #179844 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Κοίτα και τα 2 κουτιά είναι πάρα πολύ καλά, οι δύο κύριες διαφορές που βλέπω εγώ είναι, το NZXT είναι ολοκαίνουργιο αλλά το Enthoo Pro έχει πάνω φίλτρο για σκόνη, μπορεί όμως να έχει γρατζουνιές στο τζάμι να το δεις αυτό. Αν έχεις σκοπό να βάλεις ανεμιστήρες πάνω τότε το φίλτρο δεν σε νοιάζει τόσο. Ανεμιστήρες μην πάρεις ότι να'ναι, πάρε ίδιους με αυτούς που έχει το κουτί για ομοιομορφία αλλά κυρίως για σωστή ροή αέρα. Μην πάρεις με led γιατί κάνουν φασαρία,καλύτερα δώσε ένα 10άρικο και πάρε μια ledοταινία που θα φωτίσει ομοιόμορφα το κουτί σου και θα φαίνεται όμορφο.

More
13 Apr 2016 00:36 - 13 Apr 2016 00:45 #179853 by Pan Ram
οκ θα δω τι θα κανω με τα κουτια..
για τους ανεμηστηρες πρεπει να παρω με την ιδια ροη αερα οποτε..ναι πανω ειναι outake οποτε δεν θελει φιλτρο οκ θα δω δεν ειναι και παρα πολυ ακριβοι αλλα θα εχει καποιος το κουτι μεσα εχω και 2χ120 αρτικ κουλινγκ , θα δουμε.. thanks! :)
Last edit: 13 Apr 2016 00:45 by Pan Ram.

More
13 Apr 2016 02:41 #179858 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Miatakias wrote: οκ θα δω τι θα κανω με τα κουτια..
για τους ανεμηστηρες πρεπει να παρω με την ιδια ροη αερα οποτε..ναι πανω ειναι outake οποτε δεν θελει φιλτρο οκ θα δω δεν ειναι και παρα πολυ ακριβοι αλλα θα εχει καποιος το κουτι μεσα εχω και 2χ120 αρτικ κουλινγκ , θα δουμε.. thanks! :)

Μια χαρά!!! ότι άλλο θέλεις πες ;)

More
13 Apr 2016 09:22 #179862 by Ανδρέας Γρυπάρης

jimmy758 wrote:

Pokemon wrote: Για κάτι καλο σε υδρόψυξη πας σε 300-400ευρώ σε κόστος.
Η υδρόψυξη έτοιμη των 50-70-100 ευρώ δεν αποδίδει καλά με σχέση την ανάλογη λύση με αέρα.
Πάρε σε πρώτη φάση την 212. Αργότερα αναβαθμίζεις σε amd Zen.

Γιατί ρε 300-400€;; Η Kraken X61 της NZXT είναι μία πολύ καλή υδρόψυξη και είναι γύρω στα 170€

Ναι απλά είναι μόνο για cpu, αν πας σε custom λύση 100Ευρώ είναι μόνο το ψυγείο, για μεγάλο σωλήνα όχι τον συμβατικό που κρατάει το πολύ 140W TDP και έχουν τα έτοιμα sets. Όταν κάνεις κύκλωμα με CPU+GPU αυτόματα έχεις 140W+300W=450W max φορτίο οπότε πας σε 3πλό-4πλό ψυγείο και μεγάλους σωλήνες. Κάτι που τα έτοιμα sets δεν αντέχουν και τα 2 μαζί.

ενδεικτικά (μόνο ψυγείο)
www.amazon.com/Alphacool-NexXxoS-Copper-360mm-Radiator/dp/B007P05XNC