Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Υδρόψυξη ή αέρα σε επεξεργαστή;

More
17 Apr 2016 18:03 - 17 Apr 2016 18:25 #180186 by Pan Ram
εχω ενα corsair 850 W www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817139022 που ειναι πολυ καλο , μονο που δεν ειναι modular αλλα αυτος που μου το πουλησε μου ειπε οτι ειχε το ιδιο και κανεις ευκολα cable mamagmentκαι στα review που ειδα γλεγαν οτι ο πολυ δυνατος τομεας του κουτιο ειναι to cable mamagment..Εχει πολυ καλη ποιοτητα και αν δεις to NZXT Source 530 που σκευτομουνα εχει διαστασεις Ύψος 507mm Πλάτος 235mm Βάθος 510mm ενω αυτο ειναι υβριδικο (κατι μεταξυ μεσαιου και φουλ) οπως ειδα σε ενα ξενο review με διαστασεις Ύψο 480mm, Πλάτος 235mm, Βάθος 500mm δηλαδη 2,5εκ μικροτερο σε υψος και μονο 1εκ σε βαθος με ιδιο πλατος.. Αρα θα το κρατησω το δοκιμασω τουλαχιστον , και αφου δεν δουλευω πολυ την μοναδα dvd θα την βγαλω να εκμεταλευτω ολους τους ανεμηστηρες και θα παρω ενα εξωτερικο dvd unit για κανα backup και παλια προγραμματα που εχω drivers etc φορματ κανω με usb αρα πολυ σπανια το χρησιμοποιοω αλλα θα παρω ενα εξωτερικο να βρησκεται
Kατι αλλο που με ενθπυσιασε για το κουτι ειναι σε αυτο το benchmark www.bit-tech.net/hardware/cases/2015/09/01/phanteks-enthoo-pro-m-review/3 σκοραρει το ιδιο σε cpu με το coolermaster mastercase 5 που στο φτηνοτερο μαγαζι σε σκρουτζ κανει 160 ευρο lol ενω εχει +3c σε θερμοκρασιες καρτας απο αυτο αλλα εγω θα εχω υδροψυση οπτε δεν με νοιαζει..
Τωρα για καρτες κτλ εγω παντα ειχα χαμηλο budged ειμαι ανεργος , μην νομιζεις επειδη θα παρω την r9 290x 8gb παιρνω τοσο ακριβες καρτες , τα κυβικα μου εμενα ειναι για 1 καρτα ας πουμε τωρα θα επαιρνα μια μεταξυ των gtx 9604gb - r9 380 4gb .Δεν εχω κανει corsfire - SLI και δεν σκοπευω , ξερω οτι ειναι αιτια προβληματων και επιπλεον δεν νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα να εχω 2x r9 290x καπoiα στιγμη αφου στην ΔΕΗ θα δοσω πιο πολλα χρηματα απο το να παρω μια καινουργια στο μελλον..δηλαση προτημο καρτες χαμηλοτερης καταναλοσεις nvidia κατα προτημηση με 200 -/+ ευρο..Απλα αυτη ειναι ευκαιρια απο φιλο , δευτερη καρτα σε corsfire (που δεν δουλευει πολυ) με μια ολοκαινουργια artic Hybrid II ασε που θα μου δοσει και τα στοκ φαν της που ειναι τα καλυτερα σε r9 290x τα vapor-x τις sapphire, 190 ευρο ολα μαζι..Οποτε δεν μπορω να αντισταθω , προτιμω απο το να παρω gtx 960 4gb -r9 380 4gb ενταξη το μονο κακο ειναι οτι η εγγυηση τελειωνει 10/2016 ενω αμα παρω μια καινουργια 960 - 380 θα εχω 3 χρονια εγγυηση..
Για το κουτι θα παρω 2 φανακια 140 για μπροστα το ιδιο που δινει η phanteks preinstalled πισω που εχει 19 ντεσιμπελ μεγιστο θορυβο 82 ροη αερα και 5 χρονια εγγυηση www.e-shop.gr/ypologistes-case-modding-fans-140mm-phanteks-l...D5&filter-2403=1&filter-8259=1 οποτε θα εχω ιδιους ανεμηστηρες για καλυτερο αποτελεσμα , ειναι λιγο ακριβοι (e-shop 16 ο ενας) αλλα κανει κι ωραιο σετακι αφου το κοπυτι ειναι hanteks και το καλυτερο ειναι οτι με τα ιδια λεφτα περνω και με led αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι το θελω , ποτε δεν ειχα και ισως ειναι κουραστικοι στο ματι μετα απο λιγο καιρο οποτε μπορει να παρω τους απλους..
Ερωτηση πανω σε αυτο..
Ειχες ποτε led φαν? Εμενα η motherbooard εχει πανω αρκετα φωτακια led κοκκινα και ειναι μαυρη με λιγο κοκκινο μεσα ειναι asus formula IV.Αμα βαλω λεντ μπροστα 2x140 θα φωτιχει μεσα στο κουτι και θα φενεται απο το τζαμι ωραιο? για αυτο θα παρω λεντ αν θα παρω , μπροστα δεν μου αρεσει να βγαζουν χρωμα γιατι μπορει να ειναι κουραστικο σε σκοταδι οπως σου ειπα αλλα απο το τζαμι θα μου αρεσε να φωτιζουν και να βλεπω καλυτερα μεσα.. σε αυτην την περιπτωση θα παρω κοκκινο λεντ ή λευκο
Last edit: 17 Apr 2016 18:25 by Pan Ram.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Apr 2016 20:30 #180192 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Θα ξεκινήσω με τα ταλευταία που είπες. Δεν προτείνω led ανεμιστήρες γιατί δεν κάνουν ομοιόμορφο φωτισμό μέσα στο κουτί, ίσως αν θέλεις 2 μπροστά για να δείχνει από έξω το κουτί πιο όμορφο. Είχα led ανεμιστήρες καο τους άλλαξα. Είσαι πολύ σωστός στο να πάρεις ίδια fanάκια. Αν θέλεις πήγαινε σε rgb led stripes για να αλλάξεις το χρώμα όποτε σε κουράζει, είναι λίγο πιο ακριβά απλά θα είναι πολύ πιο ωραία.
Το τροφοδοτικό σου είναι πολύ καλό και άνετα σηκώνει την 290X.
Όπως και με τα led δεν προτείνω ούτε crossfire αν και είναι αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με παλαιότερα. Η κατανάλωση σε crossfire έχει μεγάλη διαφορά το αναλύσαμε λίγο εκτενέστερα με τον φίλο Myrmidon σε άλλο topic. Αν και δεν έχει μεγάλη διαφορά με μια κάρτα σε crossfire δεν συμφέρει. Επειδή μίλησες για εγγύηση, το να έχει έστω και μερικούς μήνες είναι καλό σε μεταχειρισμένη κάρτα απλά να ξέρεις πως αν έχουν αφαιρεθεί τα αυτοκόλητα της εγγύησης δεν ισχύει. Δεν είναι κακό να αγοράζεις μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών απλά έχει κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις είτε αυτός είναι φίλος είτε άγνωστος. Αρχικά θα πρέπει να μάθεις αν έχει γίνει ποτέ overclocking, αν ναι σε τι θερμοκρασίες δούλευε; Επίσης τι παιχνίδια έπαιζε και πόσες ώρες. Είναι σημαντικό να ξέρεις πόσο ζοριζόταν η κάρτα και σε τι θερμοκρασίες για να δεις αν αξίζει, η ζωή της θα είναι μικρότερη αν ζοριζόταν με overclocking. Έχω κι εγώ μεταχειρισμένη 7970 όπως σου είπα και μέχρι τώρα δεν είχα ποτέ θέμα την έχω ένα χρόνο.
Πάρα πολύ καλό το σκεπτικό σου με το DVD player όντως δεν θα σου χρειαστεί πολύ και τα εξωτερικά πλέον είναι φθηνά και κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους. ;)
Θα σου ξαναπώ πως το κουτί είναι πάρα πολύ καλό και δεν θα σε προδώσει ποτέ. Κι εγώ όταν έφτιαξα τον υπολογιστή είχα πολύ περιορισμένο budget σκέψου μόνο ότι έχω επεξεργαστή του 2008.
Τέλος για το cable management θα την βρείς την άκρη, δες πολλά βιντεάκια και αν θες να είναι πιο όμορφο βάλε cable extensions για το τροφοδοτικό σε χρώμα που ταιριάζει με το theme του PC που θες να φτιάξεις.

More
18 Apr 2016 17:08 - 18 Apr 2016 17:41 #180249 by Pan Ram
Γιατι τους εβγαλες τους led ? σε ενοχλησανε στο ματι ή ηταν χαμηλης ποιοτοτηας , κακη ροη κτλ?Αν βαλω θα βαλω μονο μπροστα κοκκινο ή ασπρο (το ασπρο το σκευτομαι για να βλεπω καλυτερα απο το τζαμι) αλλα επειδη δεν εχω αποφασισει που θα βαλω το pc γιατι θα αλλαξω δωματιο και θα παω σε ενα πιο μικρο .Δηλαδη ή θα ειναι διπλα μου (οπως ειναι τωρα) ή θα το βαλω απεναντι μου διπλα στην τηλεοραση οποτε θα ειναι μεσα στο οπτικο μου πεδιο οταν εχω ανοικτο το pc και σε αυτην την περιπτωση φοβαμαι μην με ενοχλησουν με χαμηλο φωτισμο δωματιου τα led ...Δεν υπαρχει δυνατοτητα να το κλεινεις το led οταν δεν το θες?
Οι τανιες led ειναι αυτες? www.skroutz.gr/c/1618/ledstrips.html?keyphrase=led+strip+rgb .Πως συνδεονται στον υπολογιστη και που μπαινουν ακριβως?? τελος παντον δεν με νοιαζει το led πιο πολυ το airflow με ενδιαφερει.. Το κακο ειναι οτι δεν μου εδοσε την πλαστικη ταπα που καπυπτει το dvd γιατι ειχε ενα dvd rw και τον πηρα τηλ να μου το δοσει και δεν ειναι σιγουρος οτι το εχει.. εμενα το παλιο κουτι μου εχει αλλα 3-4 αλλα οι βιδες απο μεσα ειναι σε διαφορετικο σημιο .Θα το κλεισω και με πατεντα αλλα θα ηθελα το original.. Για τα extension ok θα δω δεν εχω και προβλημα τα το αφθσω ετσι , ειναι μαυρα ..
Για την καρτα τωρα ο ανθρωπος ειναι φιλος εμπιστοσυνης δεν ειναι απο αγγελια εχει 2x290x 8gb sapphire vapor-x εδω και 1 και μισο χρονο και θα μου δοσει την δευτερη που δεν δουλευει τοσο , δε εχει δει θερμοκρασιες πανω απο 68c σε καρτα την εχει μεσα σε coolermaster HAF full με υδροψυξη σε cpu , μεγαλους ανεμηστηρες κτλ αλλα οχι υδροψυξη σε καρτα , αυτος τις εχει με τα vapor-x και δεν εχει προβλημα , την artic cooling HYBRID II την πηρε για μενα επειδη ξερει οτι εχω καψει καρτες κτλ και μενω Ελλαδα αυτος ζει στην Σκοτια και ειναι Σκοτσεζος στην καταγογη αλλα οχι την τσεπη! lol :woohoo: :P

κοιτα αυτο το βιντεο εχει και τηλεκοντρολ για λεντοταινια .. αλλαζεις χρωματα ειναι εντυποσιακο καλα λες και το αναβεις οποτε θες αλλα πρεπει να ειναι ακριβω..

οι τιμες που βλεπω ειναι προσιτες , το μετρο 3-4 ευρο και το τηλεκοντρολ 5,50 δεν ειναι κακο εχει και ενα μαγαζι με led απενατι απο το σπιτι μου.. δεν παραγουν παραπανω ζεστη αυτα στο κουτι ετσι?
Last edit: 18 Apr 2016 17:41 by Pan Ram.

More
18 Apr 2016 18:33 #180254 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Ταινίες led υπάρχουν πολλές οπότε διάλεξε μια σχετικά φθηνή αλλά να προσέξεις να είναι για pc με σύνδεση τροφοδοσίας molex ή sata και όχι δεν θα δεις διαφορά στη θερμοκρασία. Τους led ανεμιστήρες τους έβγαλα για λόγους ροής κυρίως και θορύβου. Για το καπάκι του front panel δες και σε μαγαζιά που πουλάνε ανταλλακτικά για κουτιά όπως το e-shop μην κάνεις πατέντες. Για την κάρτα τότε μην σε προβληματίζει είναι πολύ καλή και θα την ευχαριστηθείς. ;)

More
18 Apr 2016 19:38 #180262 by Pan Ram
Για το καπακι συμφονω θελω το γνησιο αλλα αν δεν το βρει αυτος που μου το πουλησε δεν νομιζω να μποω να το παραγγειλω απο e-shop , μονο απο την phanteks καταυθειαν αλλα πιστευω θα ειναι πολυ ακριβο με τα μεταφορικα οποτε δεν θα συμφερει..
Για την καρτα αυτος το εχει το pc πολλες ωρες ανοικτο και παιζει σε τριπλη οθονη (γι αυτο εχει 2x290x) και θα παρει furyx2 , δηλαδη τις 'πιεζει" τις καρτες αλλα αυτη τουλαχιστον θα ειναι η δευτερη + οτι εχει σωστο συστημα οπως σου ειπα ,CM HAF φουλ πυργο με υδροψυξη σε επεξερ. πολλους ανεμηστρες Απο την στιγμη που θα βαλει την hydro II λογικα η εγγυηση θα παψει να ισχυει αφου θα ανοιξει την καρτα.. Ο Θεος βοηθος μετα δηλαδη..
Για τις λεντοταινιες μου αρεσαν πολυ σε αυτο το βιντεο που αναιβασα το τηλεκοντρολ κανει μονο 5,40 ευρο αφου πανε με το μετρο απο οτι ειδα πιστευω οτι θελω 2 μετρα (το κουτι ειναι 500x480) για να το καλυψει ολο περιμετρικα , ναι μου αρεσε πιο πολυ η λεντοταινια απο τους λεντ ανεμηστηρες , επειδη η μητρικη εχει πολλα λεντακια θα παρω απλους ανεμηστηρες και αν δω οτι δεν εχει πολυ φως μεσα θα παρω καμια λεντοταινια..Μου αρεσει η ιδεα να παιζω ποδοσφαιρακι και να βαζω πρασινο led , καποιο παιχνιδι να ειναι σε κολασμενη πιστα και να βαζω κοκκινο , η σε καποιο παχνιδι με σε ψυχρα χρωματα , πλανητες κτλ να βαζω μπλε και αν δεν θελω τιποτα απλα να το εχω κλειστο.. ναι αν θα παρω μονο λεντοταινια..

More
18 Apr 2016 23:33 #180269 by Myrmidon
Σφήνα μεν αλλά, θαυμάσια ιδέα, δε.

Custom desk

More
21 Apr 2016 02:10 - 21 Apr 2016 21:53 #180375 by Pan Ram
Myrmidon επικο συστημα αλλα εγω δεν το εχω και πολυ με τα ηλετρικικα , ακομα και την λεντοταινια που μου αρεσε στο βιντεο που αναιβασα απο οτι ειδα σε κατι ελληνικα σαιτ εχει διαδικασια να το συνδεσεις να το κολησεις με ταινιa διπλης μετα με το τηλεκοντρολ , πολυ βαβουρα για τα γουστα μου.. σκευτηκα το αλλο αφου θα παρω ιδιους phanteks 140εκ εμ τον μαμα που εχει πισω να παρω εναν λεντ και τον αλλο απλο να βαλω τους 2 απλους μπροστα και το εναν λεντ πισω στην εξατμιση.. αυτο που θελω εγω ειναι να δοσω χρωμα μεσα στο τζαμι να βλεπω καλυτερα γιατι ειναι και φιμε , και οχι μπροστα στο πανελ που μπορει να γινει ενοχλητικο..δηλαδη αν ειναι το pc απενατην μου και δεν θελω φως να το βαζω ακριβως φατσα μου ενω αν θελω φως να βλεπω να τον στρεφω 90 μοιρες να βλεπω το πλαινο.. απλα δεν ειχα ποτε λεντ ανεμηστηρες και δεν ξερω πως φωτιζουν θα δω..
updated :
το εβαλα στο δωματιο και ειναι απεναντι μου το pc και μπαινει μονο με το παραθυρο φατσα προς εμενα.. δηλαδη στα αριστερα απο την τηλεοραση ειναι το κομπιουτερ και βλεπω το παραθυρο μονο ετσι μπαινει για να βολευει στο δωματιο και να αναπνεει απο μπρος και πισω..η μητρικη μου εχει λεντακια και η καρτα γραφ. και μπορω να πω οτι ειδη με ενοχλουν ακομα κι αυτα στο σκοταδι οποτε μαλλον τα ξεχναω τα λεντ φανακια ισως ψαχτω για λεντοταινια αν ειναι ευκολο να την βαλω..
εχω ομως μεγαλητερο προβλημα τωρα ενω εβαλα τα παντα και τα συνδεσα μου βγαζει μαυρη οθονη τα ελενξα παλι αλλα τιποτα , δεν μπουταρει το pc τα λαμπακια σε μητρικη , τα φανς δουλευουν ολα κανονικα.. κατι εχω κανει λαθος αλλα δεν ξερω τι μαλλον θα το παω σε τεχνικο αυριο να τελειονω θελω να δω το phanteks + evo 212 ποσο θα ριξουν τις θερμοκρασιες..
Last edit: 21 Apr 2016 21:53 by Pan Ram.

More
21 Apr 2016 22:45 #180409 by Myrmidon
Η Lian Li το διαθέτει έτοιμο..... :woohoo:

Lian Li compudesk

More
21 Apr 2016 23:02 #180410 by Pan Ram
α ωραιο .. ειναι ευκολο και ασφαλες να βαλω λεντοταινια με τηλεκοντολ δεδομενου οτι ειμαι ασχετος με τα ηλεκτρολογικα..?

More
22 Apr 2016 10:56 #180415 by Myrmidon

Miatakias wrote: α ωραιο .. ειναι ευκολο και ασφαλες να βαλω λεντοταινια με τηλεκοντολ δεδομενου οτι ειμαι ασχετος με τα ηλεκτρολογικα..?

1ον Λογικά θα υπάρχουν οδηγίες στο σετ που θα αγοράσεις.Αν δεν υπάρχουν ρωτάς το κατάστημα.
2ον Το youtube έχει αμέτρητα σχετικά videos.
3ον Υπάρχουν αμέτρητα sites με οδηγίες στο internet, αρκεί να ξέρεις Αγγλικά.

Είσαι υπέρ καλυμμένος. :lol: