Το Fallout 4 το παραλάβαμε στις 6/11. Αφησα το PS4 walkthrough στη μέση (κάπου στις 12 ώρες) και επιασα το PC version χτυπώντας 8ωρα κάθε μέρα. Μετά από 10+ μέρες και 42 ώρες σύνολο σας μεταφέρω την εμπειρία μου.
Δείτε το αναλυτικό review βασισμένο στην έκδοση για PC
Όπως έγραψα και στο review, θεωρώ ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα φετινά games. Ως fan της Bethesda και των Elder Scrolls και Fallout το περίμενα με ανυπομονησία. Σε διάρκεια είναι περίπου όσο το Fallout 4, πρέπει ωστόσο να παραδεχτούμε ότι δεν πραγματοποιεί τα μεγάλα άλματα στον τομέα των γραφικών, ενώ περιέχει τα συνηθισμένα...bugs με τα οποία μας έχει μάθει η Bethesda. Συν τις άλλοις, το loading απλά δεν υποφέρεται σε κάθε fast travel όπως και στο παραμικρό άνοιγμα πόρτας.
Στα του gameplay οι περισσότεροι τομείς λειτουργούν πολύ σωστά. Το gunfight είναι εκπληκτικό με λεπτομέρεια στη χρήση κάθε όπλου. Το A.I. σας αντιλαμβάνεται άμεσα και δεν ξεγελιέται εύκολα. Μου άρεσαν τα boss fights αν και περίμενα λίγο περισσότερα. Α και το κλασικό cheat με τους διαλόγους. Πριν σου μιλήσει το boss, φορτώνεις grenades, μετάς ένα rocket launcher και τον στέλνεις στον αγύριστο ενώ περιμένει να πιάσει κουβέντα μαζί σου!
Οι A.I. companions έχουν πλάκα, αλλά το A.I. τους στις μάχες όταν δεν λειτουργεί σπάει νεύρα. Το hacking σε τερματικά που εξελίσσεται μετά το Fallout 3 και εμφανίζεται περισσότερες φορές είναι απόλαυση, αρκεί να το μάθετε. Όπως και απόλαυση είναι η εισαγωγή του πλήρους customization σε ότι όπλο κινείται. και το χτίσιμο βάσης Γενικά το βάθος του gameplay είναι ασύλληπτο. Μόνα βασικά μειονεκτήματα για μένα είναι το loading και το user interface ειδικά στο map. Τα υπόλοιπα, όπως το A.I. των companions προσπερνούνται. Κατά τα άλλα συστήνεται για αγορά, καθώς ακόμα και μετά τον τερματισμό μπορείτε να συνεχίσετε το κάψιμο για εκατοντάδες ώρες, όπως και στο Skyrim.
Δείτε το 4o gameplay video μας. Σήμερα στις 10 το βράδυ σας περιμένουμε για το 5ο.
Θα παίξουμε πάλι σε PS4, συνεχίζοντας με το παλιό save. Θέλω να το τερματίσουμε Live και εκεί για να πάρω τα trophies ώστε μετά τα επόμενα live να συνεχίσουν στο PC.