Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Fallout 4

More
14 Nov 2015 18:55 - 14 Nov 2015 18:58 #171129 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic Fallout 4
Μερικα wallpapers για να διακοσμίσετε το φόντο στο PC σας.
Attachments:
Last edit: 14 Nov 2015 18:58 by Myrmidon.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 Nov 2015 18:59 - 14 Nov 2015 19:03 #171130 by Myrmidon
Attachments:
Last edit: 14 Nov 2015 19:03 by Myrmidon.

More
14 Nov 2015 19:05 #171131 by Σταύρος Δήμου
Replied by Σταύρος Δήμου on topic Fallout 4
Μ αρέσει πολύ το gameplay του παιχνιδιού, και η ατμόσφαιρα, και με είχε απορροφήσει.
Αλλά δυστυχώς πρόκειται και για ένα από τα πιο προβληματικά παιχνίδια που έχω παίξει όσων αφορά τον τεχνικό του τομέα.
Μόνο το S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky συγκρίνεται μαζί του.
Και μου φαίνεται εξαιρετικά ύποπτο το ότι τα μεγάλα διεθνή sites του δίνουν κάτι 10άρια και δεν αναφέρουν καν τα προβλήματα του παιχνιδιού, λες και δεν υπάρχουν.

Καταρχάς το optimization του είναι κάκιστο. Μπορώ στον υπολογιστή μου και παίζω Witcher 3 με πολύ καλύτερο και ομαλότερο frame rate, και καλύτερα γραφικά. Στο Fallout 4 το frame rate δε φτιάχνει με τίποτα. Τι τα settings χαμήλωσα, τι ini tweaks έκανα, τι ανάλυση έριξα, καμία βελτίωση.

Έκανα το παιχνίδι να έχει πιο άσχημα γραφικά και απ τη low ρύθμιση του Skyrim, να θυμίζει κάτι μεταξύ S.T.A.L.K.E.R. και Return to Castle Wolfenstein (παιχνίδι του 2003) και ακόμα και έτσι, σε μερικά σημεία του χάρτη το frame rate μου πέφτει στους 12,15,19 FPS. Ενώ στο Witcher 3 έχω σταθερά καμιά 40αριά... Και πολύ καλύτερη ποιότητα εικονας...

Πέραν αυτού η αναβαθμισμένη Creation Engine μπορεί να προσφέρει καλύτερα εφέ φωτισμού, αλλά έχει και ολοκαίνουρια bugs που δεν υπήρχαν καν πιο πριν. Συγκεκριμένα άλλαξαν το τρόπο που χειρίζεται τα textures. Και αντί να τα φορτώνει από πριν, τα κάνει stream η μηχανή. Μόνο που μερικά textures δε streamάρονται ποτέ και έτσι τα μοντέλα του παιχνιδιού είναι χωρίς υφές, με αποτέλεσμα να φαίνονται αηδιαστικά. Το texture pop in είναι χειρότερο και απ' το περιβόητο της Unreal Engine 3, και τολμώ να πω ακόμα χειρότερο και απ του RAGE. Η ειρωνία είναι ότι το πρόβλημα αυτό λύθηκε ήδη... από που αλλού ? Από τη κοινότητα! Συγκεκριμένα το έλυσε ήδη από χθες ο γνωστός Boris που φτιάχνει τη σειρά ENB. (Να 'ναι καλά το παλικάρι) Καλά κοτζάμ Bethesda, πάνω από 100 άτομα προσωπικό, εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια στη τράπεζα, δεν μπορούσαν να το 'χαν φτιάξει ? Και το έφτιαξε ο Boris μόνος του σε 2-3 μέρες από τη κυκλοφορία του παιχνιδιού ?

Εκτός αυτού η εμπλοκή της nVidia στην ανάπτυξη του παιχνιδιού άφησε το στίγμα της. Στις κάρτες τις AMD το παιχνίδι τρέχει αρκετά χειρότερα από ότι στις nVidia... Και υπ' όψιν, και το Witcher 3 έχει εφέ nVidia, αλλά το Witcher 3 τρέχει ομαλά, όχι έτσι.

Επίσης το GUI σε συνάρτηση με το χειρισμό του παιχνιδιού στο PC είναι broken. Είναι playable μόνο με χειριστήριο. Το να προσπαθήσει κανείς να το παίξει με πληκτρολόγιο και ποντίκι θα είναι άθλος. Να για παράδειγμα, σε ΟΛΑ τα παιχνίδια υπολογιστού, όταν είσαι σε μια οθόνη και πατάς Escape, η οθόνη πάει πίσω ή κλείνει. Στο Fallout 4 το κάναν και άλλη οθόνη κλείνει με το Esc, άλλη με το Tab, άλλη με το E... Ότι να 'ναι. 3 κουμπιά για να κλείνεις παράθυρα και μενού. Τις επιλογές διαλόγου αντί να σε αφήνουν να κλικάρεις με το ποντίκι όπως σωστά έκανε το Mass Effect, τις έχουν κάνει hard code στα βελάκια που είναι δίπλα από το Numpad. Που σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να αφήνεις το ποντίκι ή τα WASD κάθε φορά που θες να μιλήσεις, και δε βολεύει καθόλου. Το loot το χουν κάνει hard code στο Ε, και δεν μπορείς να το κάνεις key bind. Μπορείς να κάνεις το Activate key bind, αλλά το loot και το activate τα χουν ως δύο διαφορετικές ενέργειες για διαφορετικά κουμπιά... Ενώ απ' την άλλη, έχουν βάλει το reload του όπλου, το seath weapon, αλλά και το 'transfer' όταν είσαι κοντά σε container, όλα να τα κάνεις με το ίδιο πλήκτρο. Έκανα cover πίσω από ένα σκουπιδοτενεκέ για να μη με πετύχει ο Super Mutant, και αρχικά ένιωσα ωραία με το cover system του παιχνιδιού που πήραν απ' τα shooters και είδα το animation του χαρακτήρα μου. (έπαιζα σε 3rd person). Αλλά αφού έριξα με το laser musket στον super mutant, έπρεπε να κάνω reload, και έτσι έπρεπε να πατάω το R συνέχεια, και αντί να κάνω reload άνοιξε το TRANSFER menu για να βάλω πράγματα στο σκουπιδοτενεκέ, και αφού πλέον δεν παγώνει η δράση όταν βάζεις/ βγάζεις πράματα σε containers, μέχρι να βγάλω άκρη τι είχε γίνει ο super mutant ξαναγέμισε, στόχευσε, μου έριξε, και με σκότωσε. :pinch:

Άντε όμως να στοχέυσεις με τους μοχλούς. Αφού θέλησαν να το κάνουν FPS και να παίζεται με χειριστήριο, έπρεπε να χαν φροντίσει να βάλουν μια επιλογή για aim assist στο options menu.

Τέλος θα αναφέρω και το ότι το κουτί της έκδοσης pc, περιέχει ένα dvd. Μόνο. Το οποίο φυσικά και δεν χωράει ολόκληρο το παιχνίδι, και έτσι ακόμα και αυτοί που αγοράζουν το κουτί, θα πρέπει να κατεβάσουν παραπάνω απ' το μισό παιχνίδι (18gb) απ' το Steam.

Όλα αυτά δυστυχώς δε με αφήνουν να ευχαριστηθώ το παιχνίδι, το οποίο όμως φαίνεται από ότι έπαιξα λίγο, να είναι καλύτερο απ το 3, και αρκετά καλό γενικά, εθιστικό θα μπορούσα να πω. Είναι κρίμα όμως τέτοιες παιχνιδάρες να μην είναι προσεγμένες όσο θα χρειαζόταν σε κάποιους τομείς. Γιατί φαίνεται πως σε άλλα μέρη το έχουν προσέξει αρκετά. Το character creation system για παράδειγμα είναι κλάσεις ανώτερο απ' τα προηγούμενα παιχνίδια της εταιρίας.

υ.γ. Στο Metacritic έχει πάρει 86% critic reviews και 5.0 user reviews...

More
14 Nov 2015 19:06 #171133 by Σταύρος Δήμου
Replied by Σταύρος Δήμου on topic Fallout 4

Myrmidon wrote: Φορέστε μπαντάνα και γυαλιά στο σκύλο σας. Απλά δώστε τα του και μετά πατήστε το Τ για να τα φορέσει.

Τι tweak έκανες και δεν έχει καθόλου σκιές ? Με ενδιαφέρει για το performance.

More
14 Nov 2015 19:14 - 14 Nov 2015 19:55 #171135 by Myrmidon

StavrosDimou wrote:

Myrmidon wrote: Φορέστε μπαντάνα και γυαλιά στο σκύλο σας. Απλά δώστε τα του και μετά πατήστε το Τ για να τα φορέσει.

Τι tweak έκανες και δεν έχει καθόλου σκιές ? Με ενδιαφέρει για το performance.

Το έχω δείξει ήδη. Απλά το screenshot τραβήκτηκε νύχτα κάτω από υπόστεγο, ακριβώς μπροστά από το Fort Hagen.
Last edit: 14 Nov 2015 19:55 by Myrmidon.

More
14 Nov 2015 19:54 - 14 Nov 2015 20:28 #171137 by Myrmidon

StavrosDimou wrote: Μ αρέσει πολύ το gameplay του παιχνιδιού, και η ατμόσφαιρα, και με είχε απορροφήσει.
Αλλά δυστυχώς πρόκειται και για ένα από τα πιο προβληματικά παιχνίδια που έχω παίξει όσων αφορά τον τεχνικό του τομέα.
Μόνο το S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky συγκρίνεται μαζί του.
Και μου φαίνεται εξαιρετικά ύποπτο .... παράδειγμα είναι κλάσεις ανώτερο απ' τα προηγούμενα παιχνίδια της εταιρίας.

υ.γ. Στο Metacritic έχει πάρει 86% critic reviews και 5.0 user reviews...

1) Ξεκίνα με όλα τα settings σε low/disabled και με τη βοήθεια του Fraps ή EVGA Precision παρακολουθείς πως πάνε τα FPS όταν παίζεις. Αυξάνεις σταδιακά τις ρυθμίσεις φτάνοντας στα ικανοποιητικά επιπεδα για το PC σου. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποιότητα optimization βλέποντας πως τρέχει ένα παιχνίδι μόνο στο PC μας. Τα δε προβλήματα που ναι υπάρχουν θα ξεπεραστούν με patches αν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Αν δεν σε ικανοποιεί αυτό προτείνω refund και επαναγορά όταν γίνει GOTY και εσύ θα έχεις σίγουρα καλύτερο μηχάνημα. Δεν είναι πεταμένα λεφτά. Είναι ένας αξιοπρεπής ποιοτικός υποδειγματικός και σοβαρός τίτλος ΑΑΑ. Οι δημιουργοί του, επαγγελματίες και με πολυετή πείρα στο χώρο.Αν σε βοηθάει περισσότερο διάβασε εδώ

ATI/AMD
Ultimate Fallout 4 pc tweak guide

nVidia
Geforce Fallout 4 tweak guide webcached

Για κάποιο λόγο ενώ υπήρχε guide απο το Geforce.com αποσύρθηκε, και μέχρι στιγμής το βρίσκεις στο webcache.

2) Ο χειρισμός είναι ο κλασικός της Creation Engine όπως τον μάθαμε από το Skyrim, βελτιωμένος όμως αρκετά με την πάροδο των ετών.Όντως σε μερικά σημεία έχει θέματα, τα πάντα όμως είναι θέμα συνήθειας. Μετά από πολύωρη εναχόληση θα πατάς τα κατάλληλα πλήκτρα με κλειστά μάτια...."The updated version of the Creation Engine, that is powering Bethesda's Fallout 4, offers physically based rendering (PBR), dynamic volumetric lighting, and more advanced character generation..." Το PBR για το χώρο είναι σχεδόν μάνα εξ ουρανού.Επιτρέπει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των υφών των γεωμετρικών σωμάτων σε μια σκήνη προς απόδοση, με τη χρήση κατάλληλων μαθηματικών συναρτήσεων. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερα γραφικά ακόμα και σε παλαιό hardware, δίνοτνας υψηλά frame rates! Χρησιμοποείται ήδη aπό διάφορες game engines.

What is PBR? Physically-Based Rendering Explained

3) Ουδέποτε περιμένω κριτικές να μου πούνε για το αν ένα παιχνίδι αξίζει ή όχι. Μαθάινω μόνος μου για αυτό και αν με ενδιαφέρει το παίζω και βγάζω συμπερασμα. Στην εποχή μας κάποιοι απλά δεν ξέρουν να παίζουν παιχνίδια, δεν εχουν τι να κάνουν παρά να θάβουν ή απλά θάβουν για να πλήξουν άδικα έναν τίτλο ή μια εταιρία.Ιδίως όταν κοντά κοντά κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογα παιχνίδια. Συνιστώ να βασίζεσε στις απόψεις σου και τα γούστα σου, αρκεί αυτές να είναι σωστές και ρεαλιστικές.

Ελπίζω να βοήθισα. Είναι άσχημο να βλέπεις ότι σέρνεται ένα παιχνίδι στο μηχάνημά σου.Έχεις δώσει λεφτά και θέλεις μερικές ώρες να τις περάσεις μέσα στον κόσμο του διασκεδάζοντας. Μην σε πέρνει από κάτω. Το Fallout 4 είναι αξιόλογος τίτλος και θα αφήσει εποχή όπως και το Skyrim.
Last edit: 14 Nov 2015 20:28 by Myrmidon.

More
14 Nov 2015 22:11 #171140 by Λευτέρης Νταβερνιάρης
Δεν έχει μάθει από τα λάθη της η Bethesda, δεν πρόλαβα να παίξω και μου βγάλε bugs σε side quest... Το οποίο το έχει και το 90% του community, άρα δεν είναι δικό μου θέμα. Δεν πάει άλλο μαυτήν την engine, ελπίζω να γίνει κατι στα μελλοντικά updates του παιχνιδιού(αν και χλωμό το βλέπω). Κατα τ'άλλα το παιχνίδι είναι πόρωση...

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world" - G-Man

More
14 Nov 2015 22:51 #171144 by Κατερίνα Μαρίνου
Εχει μερικα bugs αλλα τουλαχιστον τρεχει καλα στο pc μου σε high detail και 1600/900 αναλυση (καρτα γραφικων msi 660 gtx, 8gb memory, i7 επεξεργαστης). Καλυτερα τρεχει αυτο απο το Witcher 3 σε παρομοια αναλυση. Σαν παιχνιδι ωραιοτατο αλλα εχω κολλησει καπου και βαρεθηκα να ψαχνω οποτε πηγα στο επομενο που παιζω. :P

More
15 Nov 2015 10:50 - 15 Nov 2015 10:54 #171155 by Myrmidon
Το Fallout 4 ήρθε για να μείνει και μπήκε στις καρδιές μας πλυμηρίζοντας μας με αισθήματα χαράς νοσταλγίας και ευχαρίστισης. Εκατομμύρια παικτές ανά τον κόσμο, παρατάνε δουλιές γυναικες και διάφορα άλλα χομπι για να αφοσιωθούν στον κόσμο του. Οι αισθήσεις κυριεύονται από το πρώτο λεπτό εκκίνησης μέσα από την ατμοσφαιρική μουσική του Inon Zur (Falout 3, Dragon Age: Inquisition Sword Coast Legends). Kαι ποιός δεν ανατριχιάζει γλυκά ακούγοντας το εισαγωγικό μουσικό κομμάτι;

Tα πρώτα mods κάνουν σιγά σιγά την εμφανισή τους. Η μηχανή Creation Engine, παλιά γνωστή από το άλλο διαμάντι το Skyrim. Αναβαθμισμένη έκδοση prοprietary της Bethesda βασισμένη στο Gamebryo. Η τρέλλα τoυ customization έχει για τα καλά αρχισει και το παιχνίδι είναι ακόμα ένα μωρό, μόλις μερικά 24ωρα.

Ένα απο τα όπλα που βρίσκει κανείς πολύ νωρίς είναι και το Fatman.Ένα αδυσώπητο nuclear rocket launcher, κάτι που αποτελεί must σε ένα παιχνίδι με FPS χαρακτηριστικά. Αντάξιο του BFG, Big Bertha και λοιπόν μαζικών καταστοφέων, είναι έτοιμο να σηκώσει το γνωστό πυρινικό μανιτάρι, αρκεί κανείς να έχει τις απαραίτητες βομβες.Aς είναι καλά οι console commands

gfycat.com/TintedGenerousGypsymoth

Last edit: 15 Nov 2015 10:54 by Myrmidon.

More
15 Nov 2015 14:44 #171158 by Στέφανος Αμπαδιωτάκης
εγω παντως με gtx 760 2gb, i5 4570, rams 8gb παιζει και παει μπαλα με 50-60 fps το λιγοτερο που εφτασε και μαλιστα σπανια ειναι 40.
με antialiasing TAA best quality στα 1920χ1080, antistrofing filtering 16 samples και γραφικα στα high