Lordwinter wrote: Ύστερα από το πρώτο 20ωρο στο Fallout 4 ήρθε η ώρα.................... λίγη παραπάνω ίντριγκα στην πορεία.
Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από κάποιον που σίγουρα έχει παίξει πολλά περισσότερα παιχνίδια από εμένα.Θα ήθελα να διαβάσω ξανά την γνώμη σου όταν φτάσεις level 70 πράγμα που θα σημαίνει ότι έχεις διαθέσει αξιόλογο χρόνο για μια τελική εικόνα.Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ. Ας μην ξεχνάμε ότι πέραν από το κύριο story line που έχει "διακλαδώσεις " υπάρχουν τα side quests και το free play. Πρέπει να τα παίξει κανείς όλα για να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα. Για να λάβουμε υπ όψιν τα DLC που έρχονται. Ειδεμή απλά διαθέσαμε κάμποσες ώρες για να περάσουμε ευχάριστα το χρόνο μας.
Τα γράφω αυτά γιατί αναφέρεις παιχνίδια που σαν κλασικά RPG έχουν συμπαγή και μεγάλης διάρκειας να το πω έτσι ιστορία. Στην ουσία όμως αυτό είναι ψευδαίσθηση. Εξηγώ το γιατί: Απλά είχανε τεράστιες αράδες σχετικά με τα quests τις οποιες έτρωγες χρόνο να τις διαβάσεις για να "μπει ο παίχτης στο πετσί" της κάθε ιστορίας. Ας μην γελιόμαστε. Έχω παίξει τα εν λόγω παιχνίδια και πάντα έβρισκα κουραστικό το διάβασμα τεράστιων περιγραφών.Για να κάνεις ένα βήμα έπρεπε να διαβάσεις τόμους. Είπαμε να παίξουμε όχι να διαβάσουμε Αρλεκιν. Και μην νομίζεις ότι δεν μου αρέσει το διάβασμα. Απλά δεν βρήκα ποτέ τις εκτενείς περιγραφές των κλασικών RPGs (και σίγουρα όχι των παλιών κάλων adventures) άξιες του δικού μου ελεύθερου χρόνου. Κακά τα ψέματα τα παιχνίδια του είδους ειναι αριστουργήματα.Πάντα πέρναγα το διάβασμα "στο ντούκου" (ακόμα και στο πρόσφατο Pillars of Eternity), γιατί απλά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο ταιριάζει στα βιβλία, και μόνον.
Τώρα όσον αφορά τα άλλα που περιγράφεις.Το θέμα με τη μεταφορά εφοδίων από το ένα settlement στο άλλο είναι λυμένο με τα
supply lines
. To ΑΙ απλά συνηθίζεται με τον καιρό.Εγώ τουλάχιστον το βρίσκω διασκεδαστικό μέχρι γέλιου, πια. Ιδίως με τον Dogmeat
όταν μπλέκεται στα πόδια μου πχ όταν πάω να κρυφτώ κάπου με sneak.
Τέλος το θέμα με τη θέση σου σχετικά με τη Bethesda. Γνώρισα την εταιρία από Morrowind και μετά.Την προτίμησα για τον λόγο που ανέφερα ποιο πάνω.Τα RPG της δεν είναι νουβέλες και μου αρέσει.Υπάρχει μια περίπτωση να ξαναγυρίσω στο Skyrim λόγω του fun made remake του Morrowind στον κόσμο του Skyrim, αλλά και στο New Vegas λόγω του Fallout: The Frontier. Τα παιχνίδια της έχουν ένα πολύτιμο στοιχείο : Έχουν αντοχή στον χρόνο. Φαντάσου πως θα είναι το Fallout 4 μετά χρόνια. Θέλω να παίξω computer game με δράση, όχι να διαβάσω εγκυκλοπαίδεια. Υπάρχουν άλλες ώρες για αυτό.