Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Fallout 4

More
05 Mar 2016 21:06 #177537 by Myrmidon
Replied by Myrmidon on topic Fallout 4
Απέκτησε και τραγούδι σε video clip....Θαυμάστε. :lol:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
06 Mar 2016 17:54 #177570 by Κατερίνα Μαρίνου
Χαχα, τι ειναι παλι τουτο>>>... Το θελω σε πιο γρηγορη version, metal να ειναι να δινει ρυθμο οταν σκοτωνουμε τους mutants. ;)

More
07 Mar 2016 16:33 - 07 Mar 2016 16:35 #177611 by Παντελής Δασκαλέλος
Ύστερα από το πρώτο 20ωρο στο Fallout 4 ήρθε η ώρα να μεταφέρω και εγώ τις εντυπώσεις μου. Για να είμαι ειλικρινείς έχω αρκετά αρνητικά να του προσάψω, παρόλα αυτά μέχρι στιγμής το βρίσκω αρκετά εθιστικό. Το βασικότερο αρνητικό είναι ότι μοιάζει με ένα Fallout 3.6 (το 3.5 ήταν το Fallout: New Vegas), καθώς η μόνη ουσιαστική καινοτομία είναι η δημιουργίας βάσης ή βάσεων, καθώς στο δικό μου playthrough μέσα σε 20 ώρες είχα ήδη 7-8 settlements. Οκ φτιάχνεις βάσεις και μετά; Προσωπικά δεν είδα κάποια διαφορά στην εξέλιξη του σεναρίου ή στο gameplay από τις βάσεις. Το μόνο ουσιαστικό κίνητρο για να δημιουργήσεις κάτι είναι τα exp και υποθέτω ότι στο μέλλον μπορεί να αυξάνονται και τα διαθέσιμα caps σου από την γεωργική εκμετάλλευση των settlements. Επίσης βρήκα το interface αρκετά δυσλειτουργικό, τόσο στην δημιουργία των κτηριών, αφού πιστεύω ότι θα βοηθούσε περισσότερη μια πανοραμική άποψη του settlement, όσο και στο assigning των survivors στις διάφορες δουλειές. Επιπροσθέτως, θα έπρεπε όλα τα αντικείμενα να γίνονται stash σε ένα workshop και από εκεί να είναι διαθέσιμα για όλα. Από τα 4 settlements και μετά βρέθηκα να πηγαίνω δεξιά αριστερά για να μεταφέρω αντικείμενα για να καλύψω τις ανάγκες των settlers σε φαγητό, νερό, κρεβάτια κ.ο.κ.

Το δεύτερο αρνητικό στοιχείο είναι το A.I των συμμάχων, όπως επισήμανε και ο Μάνος στο review του παιχνιδιού, εκτός από αυτό το interface επίσης δεν βοηθά, καθώς θα πρέπει να πατήσεις δύο φορές το σχετικό κουμπί για να κάνεις trade ή να μιλήσεις μαζί τους. Το γεγονός επίσης ότι δεν σε ακολουθούν πάντα πιστά, αλλά κάπου χάνονται στον χάρτη δεν μπορώ να πω ότι βοηθά. Αρκετές φορές κουβαλούσα πολλά αντικείμενα και βρέθηκα να τους ψάχνω για να κάνω trade μαζί τους. Εν τω μεταξύ, προσωπικά θεωρώ τα RPG της Bethesda από το Oblivion και μετά ως κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των σύγχρονης βιομηχανίας των video games. Κοινώς τα βρίσκω εξαιρετικά εύπεπτα, χωρίς ιδιαίτερη έμφαση στο storytelling και στο role playing. RPG σημαίνει υποδύομαι έναν χαρακτήρα, όχι μαζεύω exp, ξεκλειδώνω skills ή perks, κάνω και μερικά quests. Όσοι έχουν παίξει το Planescape: Torment, το πρώτο Mass Effect, τα Star Wars: Knights of the Old Republic καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ όσον αφορά το role playing στοιχείο, οι υπόλοιποι καλό θα είναι να τσεκάρουν τις προαναφερθείσες δημιουργίες.

Βρήκα πάντως και αρκετά θετικά στοιχεία, καθώς το crafting έχει πολύ περισσότερες επιλογές και σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις πραγματικά ότι μπορείς να φανταστείς ανάλογα πάντα με τις προτιμήσεις σου. Επίσης όπως είπα παραπάνω το βρήκα αρκετά εθιστικό και το gunplay μου αρέσει πολύ περισσότερο από το αντίστοιχο των προηγούμενων Fallout. Το σενάριο τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάωρο με έχει κρατήσει αν και ήδη έχω αρχίσει να ψυλλιάζομαι ποιοι έκλεψαν το παιδί του πρωταγωνιστή και για ποιο λόγο. Εύχομαι λίγη παραπάνω ίντριγκα στην πορεία.
Last edit: 07 Mar 2016 16:35 by Παντελής Δασκαλέλος.

More
07 Mar 2016 17:10 - 07 Mar 2016 17:20 #177614 by Myrmidon

Lordwinter wrote: Ύστερα από το πρώτο 20ωρο στο Fallout 4 ήρθε η ώρα.................... λίγη παραπάνω ίντριγκα στην πορεία.

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση από κάποιον που σίγουρα έχει παίξει πολλά περισσότερα παιχνίδια από εμένα.Θα ήθελα να διαβάσω ξανά την γνώμη σου όταν φτάσεις level 70 πράγμα που θα σημαίνει ότι έχεις διαθέσει αξιόλογο χρόνο για μια τελική εικόνα.Τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ. Ας μην ξεχνάμε ότι πέραν από το κύριο story line που έχει "διακλαδώσεις " υπάρχουν τα side quests και το free play. Πρέπει να τα παίξει κανείς όλα για να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα. Για να λάβουμε υπ όψιν τα DLC που έρχονται. Ειδεμή απλά διαθέσαμε κάμποσες ώρες για να περάσουμε ευχάριστα το χρόνο μας.

Τα γράφω αυτά γιατί αναφέρεις παιχνίδια που σαν κλασικά RPG έχουν συμπαγή και μεγάλης διάρκειας να το πω έτσι ιστορία. Στην ουσία όμως αυτό είναι ψευδαίσθηση. Εξηγώ το γιατί: Απλά είχανε τεράστιες αράδες σχετικά με τα quests τις οποιες έτρωγες χρόνο να τις διαβάσεις για να "μπει ο παίχτης στο πετσί" της κάθε ιστορίας. Ας μην γελιόμαστε. Έχω παίξει τα εν λόγω παιχνίδια και πάντα έβρισκα κουραστικό το διάβασμα τεράστιων περιγραφών.Για να κάνεις ένα βήμα έπρεπε να διαβάσεις τόμους. Είπαμε να παίξουμε όχι να διαβάσουμε Αρλεκιν. Και μην νομίζεις ότι δεν μου αρέσει το διάβασμα. Απλά δεν βρήκα ποτέ τις εκτενείς περιγραφές των κλασικών RPGs (και σίγουρα όχι των παλιών κάλων adventures) άξιες του δικού μου ελεύθερου χρόνου. Κακά τα ψέματα τα παιχνίδια του είδους ειναι αριστουργήματα.Πάντα πέρναγα το διάβασμα "στο ντούκου" (ακόμα και στο πρόσφατο Pillars of Eternity), γιατί απλά πιστεύω ότι κάτι τέτοιο ταιριάζει στα βιβλία, και μόνον.

Τώρα όσον αφορά τα άλλα που περιγράφεις.Το θέμα με τη μεταφορά εφοδίων από το ένα settlement στο άλλο είναι λυμένο με τα supply lines . To ΑΙ απλά συνηθίζεται με τον καιρό.Εγώ τουλάχιστον το βρίσκω διασκεδαστικό μέχρι γέλιου, πια. Ιδίως με τον Dogmeat :lol: όταν μπλέκεται στα πόδια μου πχ όταν πάω να κρυφτώ κάπου με sneak.

Τέλος το θέμα με τη θέση σου σχετικά με τη Bethesda. Γνώρισα την εταιρία από Morrowind και μετά.Την προτίμησα για τον λόγο που ανέφερα ποιο πάνω.Τα RPG της δεν είναι νουβέλες και μου αρέσει.Υπάρχει μια περίπτωση να ξαναγυρίσω στο Skyrim λόγω του fun made remake του Morrowind στον κόσμο του Skyrim, αλλά και στο New Vegas λόγω του Fallout: The Frontier. Τα παιχνίδια της έχουν ένα πολύτιμο στοιχείο : Έχουν αντοχή στον χρόνο. Φαντάσου πως θα είναι το Fallout 4 μετά χρόνια. Θέλω να παίξω computer game με δράση, όχι να διαβάσω εγκυκλοπαίδεια. Υπάρχουν άλλες ώρες για αυτό. ;)
Last edit: 07 Mar 2016 17:20 by Myrmidon.

More
07 Mar 2016 20:09 #177630 by Παντελής Δασκαλέλος
Σαφώς και δεν είναι τελική η άποψη μου, οπότε εύχομαι στις 70 ώρες να ισχύουν αυτά που αναφέρεις. Σαφώς πάντως και έχω παίξει αρκετά side quests, το εικοσάωρο δεν έχει πάει στα main αλλά σε όλα μαζί και είμαι level 18 ή 19 αν θυμάμαι καλά.

Δεν ανέφερα πουθενά ότι το storytelling απαιτεί wall of text όπως αναφέρεις. Δε νομίζω ότι το Mass Effect πχ είχε κάτι αντίστοιχο ή το Dragon Age Origins που σε κάθε main quest είχε δύο παραλλαγές της ιστορίας. Απλά όπως και να το κάνουμε όταν έχεις παίξει μερικές χιλιάδες ώρες pen-and-paper RPG, έχεις μια συγκεκριμένη και παγιωμένη αντίληψη για το τι θα πει role playing. Και η σειρά Fallout έχει πάψει να έχει αυτό το στοιχείο από το 3 και μετά. Όταν δηλαδή άρχισε να απευθύνεται στις μάζες. Αυτή την στιγμή όσο RPG είναι το Borderlands, άλλο τόσο είναι και το Fallout. Ενδεχομένως το τι θα πει role playing να το αντιλαμβάνετε καθένας διαφορετικά, όπως και να έχει πάντως σε αυτό το κομμάτι εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει η Bethesda. Μακάρι στο 70ωρο να αλλάξω γνώμη.

More
07 Mar 2016 20:58 - 07 Mar 2016 20:59 #177632 by Λευτέρης Νταβερνιάρης

Lordwinter wrote: Δεν ανέφερα πουθενά ότι το storytelling απαιτεί wall of text όπως αναφέρεις. Δε νομίζω ότι το Mass Effect πχ είχε κάτι αντίστοιχο ή το Dragon Age Origins που σε κάθε main quest είχε δύο παραλλαγές της ιστορίας. Απλά όπως και να το κάνουμε όταν έχεις παίξει μερικές χιλιάδες ώρες pen-and-paper RPG, έχεις μια συγκεκριμένη και παγιωμένη αντίληψη για το τι θα πει role playing. Και η σειρά Fallout έχει πάψει να έχει αυτό το στοιχείο από το 3 και μετά. Όταν δηλαδή άρχισε να απευθύνεται στις μάζες. Αυτή την στιγμή όσο RPG είναι το Borderlands, άλλο τόσο είναι και το Fallout. Ενδεχομένως το τι θα πει role playing να το αντιλαμβάνετε καθένας διαφορετικά, όπως και να έχει πάντως σε αυτό το κομμάτι εμένα προσωπικά δεν με καλύπτει η Bethesda. Μακάρι στο 70ωρο να αλλάξω γνώμη.

Συμφωνώ Παντελή. Κι εγώ αυτήν την άποψη είχα όταν το ξεκίνησα, και συνεχίζω να την έχω τώρα που έχω παίξει, πάνω-κάτω, 50 με 60 ώρες. Έχω τερματίσει το main quest και έμεινα λίγο απογοητευμένος, με 2-3 εξαιρέσεις. Ίσως να φταίνει και τα δικά μου γούστα, ίσως να μην έχει όντως καλό σενάριο. Κάτι άλλο που δεν το θεωρώ θετικό είναι τα factions, τα οποία είναι "παρόμοια" σε όλα τα games της Bethesda είτε στα TES, είτε στα Fallout με αποτέλεσμα να γίνονται επαναλαμβανόμενα σε κάθε παιχνίδι.

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world" - G-Man
Last edit: 07 Mar 2016 20:59 by Λευτέρης Νταβερνιάρης.

More
07 Mar 2016 21:26 #177635 by Κατερίνα Μαρίνου
Εγω συμφωνω πανω-κατω με την αναλυτικη περιγραφη του Myrmidon οσον αφορα το παιχνιδι και το gameplay του με τις quests και το διαβασμα που απαιτειται κ.τ.λ. Δεν θα επεκταθω περισσοτερο ουτε βεβαια θα το συγκρινω με το Skyrim η τα υπολοιπα παιχνιδια της εταιριας γιατι μου αρεσουν υπερβολικα για να τους βρω μειονεκτηματα. Οποτε i'll pass. ;)

More
08 Mar 2016 20:02 #177693 by Myrmidon
Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι το παιχνίδι καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον ατόμων που προτιμούν, διαφορετικών ειδών RPGs. Μάλιστα η ενασχόληση είτε με τα TES είτε με τα Fallout από 3 και μετά αφήνει στο τέλος,πολύ καλές εντυπώσεις σε όλους, άσχετα αν ο καθένας βρίσκει το ένα ή το άλλο πρόβλημα. Ας μην γελιόμαστε κανένα παιχνίδι δεν είναι τέλειο. Και πιστεύω ότι η Bethesda δεν εμπλούτισε και πολύ τη μηχανή της, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά για να κερδίσει και gamers με κάπως παλαιότερο hardware.Εύγε της, από εμένα. B)

More
09 Mar 2016 00:35 #177715 by Αλέξανδρος Μαυρίδης
Μου αρεσουν πολυ τα παιχνιδια Fallout και το 4ο μου αφησε καλες εντυπωσεις αν και δεν εχω παιξει ακομα αρκετες ωρες (ειμαι καπου στις 20-25). Η Bethesda φαινεται να εκανε πολυ καλη δουλεια!

More
09 Mar 2016 19:11 #177747 by Κατερίνα Μαρίνου
Εγω αυτο που παρατηρω γενικα στα παιχνιδια της Bethesda ειναι οτι ξεκιναω να παιζω και αν δεν κλεισω το λιγοτερο 50 ωρες δεν τα παραταω οπως γινεται με ολα τ'αλλα. Απο 500+ ωρες στο Skyrim, 300+ στο Oblivion και τωρα 60+ στο Fallout 4 τουλαχιστον βγαζουν τα λεφτα τους με το παραπανω. ;)