Γρήγορος, ασφαλής, ελαφρύς και πάνω απ' όλα αξιόπιστος. Σας φαίνονται αδύνατα όλα αυτά να τα έχει ένας browser? Τότε δεν έχετε δοκιμάσει τον Mozilla Firefox 4.0 beta. Μετά το 3.6 που τα πήγε πολύ καλά (κατά την γνώμη μου) η Mozilla ετοιμάζει και τον 4.0. Μέχρι τώρα η Mozilla έχει βγάλει 6 beta, που η μια είναι καλύτερη απ' την άλλη. Τον λόγο που έχει βγάλει είδη 6 beta δεν τον ξέρω, αλλά αυτό που ξέρω είναι πως αυτή η εταιρία δεν βαρίεται και θέλει με αυτόν τον τρόπο να προσελκήση πιο πολύ κόσμο, και αυτός είναι ο λόγος που στις beta της χρησιμοποιεί ερωτηματολόγιο. Είναι μια εταιρία που θέλει να καλύψει όλες τις ανάγκες ενός χρήστη internet. Όπως και ο 3.6 έτσι και ο 4.0 περιέχει διάφορα themes για να μπορεί ο user να διακοσμήσει τον browser του, το ίδιο ισχύει και για τον ορθογραφικό έλεγχο.
Κύριο χαρακτηριστικό του Firefox 4.0 είναι η aero αισθητική που επικρατεί στα Windows Vista και στα Windows Se7en. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η ταξινόμηση των tabs κατά ομάδες. Τι εννοώ? Εννοώ πως τώρα δεν θα έχετε μπόλικα tabs από πολλές σελίδες με αποτέλεσμα να ψάχνεστε και να σας δημιουργεί πρόβλημα, αλλά θα μπορείτε να τα χωρίζετε κατά ομάδες (π.χ. τα tabs του GameWorld σε μια "θήκη"). Περισσότερα θα καταλάβετε από αυτό το βίντεο:
[youtube:2s6siodr]
[/youtube:2s6siodr]
www.mozilla.com/en-US/firefox/beta/
Κάνοντας κλικ στο από πάνω link μπορείτε να κατεβάσετε την πιο πρόσφατη beta, δηλαδή την beta 6.