Σίγουρα θα υστερούν και θα είναι και οικονομικά ασύμφορες. Πρέπει κάποιος να είναι εντελώς ανεγκέφαλος για να αποκτήσει μια τέτοια κάρτα αυτή τη στιγμή ή να του τη χαρίσουν.
Κατ'αρχήν ηρέμησε...
Δεύτερον, καλό είναι να βλέπουμε benchmarks ή καλήτερα gameplay footage απο απαιτητικά games που να φαίνονται τα fps και μετά να κρίνουμε. Επιχειρήματα "είμαι σίγουρος" και "πιστεύω" είναι καλά για θρησκευτικό δόγμα, όχι και τόσο καλά για σύγκριση εξαρτημάτων Η/Υ.
Γι'αυτό και εγώ ρώτησα για benchmarks ώστε να ξέρω τι συμβαίνει. Η Pascal θα είναι καλήτερη απο την Maxwell σειρά χαίρω πολύ χαιρόπουλος... Πως θα τα πάει σε σχέση με τις AMD είναι το φλέγων θέμα.
Και από ότι διαβάζω όσοι περιμένετε τις Polaris μη γλύφεστε. Αναμένεται να στοχεύουν σε αντικατάσταση των 290 Polaris 10 και 380/380Χ Polaris 11, και τα νέα μοντέλα θα έχουν αρίθμηση 4xx φυσικά
Μισό γιατί μάλον έχεις μπερδευτεί. Την 290x ήδη την αντικαθιστά η 390x. Η Polaris 10 είναι CGN 4.0 αρχιτεκτονικής aka 490x που αντικαθιστά τις 390x. Το 2017 έρχεται και η Vega που θα είναι ο HBM2 διάδοχος της Fury.
Για κάτι αξιόλογο σε επιδώσεις flagship περιμένετε στο ακουστικό σας τις Volta το 2018 και βλέπουμε...κοινώς καλά κρασιά.
Η Volta architecture θα είναι της Nvidia.
Η αντίστοιχη AMD θα είναι η Vega, και έρχεται το 2017 όχι το 2018 σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες. Για την Volta δεν γνωρίζω. Μπορεί νωρίτερα μπορεί τη ίδια περίοδο. Δύσκολο να έρθει πιο αργά η Volta δεδομένου ότι η Nvidia κάνει release καινούργιες κάρτες λίγο νωρίτερα απο την AMD.
“Founder's Edition” = “Reference,”
Αν και δεν είμαι 100% σίγουρος γι'αυτό που θα πώ, η Founders είναι factory OCed version τις 1080. Χωρίς να είμαι σίγουρος (το τονίζω) θα κυκλοφορήσει άλλη μία έκδοση της 1080 η οποία θα είναι χρονισμένη κανονικά στα 1.7Ghz αντί για 2.1Ghz, με την αντίστοιχη μείωση στο κόστος.