Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
13 May 2016 21:34 #181295 by Myrmidon

nomas1983 wrote:

Myrmidon wrote: Συγνώμη, αλλά θα σας απογοητεύσω και τους δύο σας. Η AMD δεν λανσάρει τις Polaris για να λόγω των Pascal, Ας μη γελιόμαστε δεν συγκρίνονται. Οι Polaris στοχεύουν στις low end/cost συνθέσεις, εκεί που μόνο η GTX1060 θα υπάρχει, αλλά και στην αγορά των laptops.

Μα αυτό ακριβώς γράφω, πως ανακοίνωσε τις Vega για τον Οκτώβρη, αντί για αρχές του 2017, με σκοπό να μπει στα high end :)
Αυτό που μένει να δούμε είναι αν η Nvidia θα τοποθετήσει τις Volta στο 2017, με κίνδυνο όμως να "κάψει" τις Pascal ;)
Αλλά προς το παρόν ας μην κάνουμε εικασίες... GTX 1070 ftw :)

Την ώρα που θα βγάζει την Vega, η πράσινοι θα απαντούν με 1080 Ti και Titan Χ Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ πλούσια σε κυκλοφοριές :woohoo: Δεν καίγονται για Volta ακόμα.
The following user(s) said Thank You: Manolis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 May 2016 15:08 - 15 May 2016 15:27 #181350 by Greg Polymerou
Ξερει κανεις απο επαγγελματικες GPU να με "φωτισει" λιγακι? Ψαχνω κατι σε budget range καπου στα $200 με 250, δεν χρειαζεται να ειναι καινουργια, μεταχειρισμενη μου κανει. Αν υπαρχει κατι πολυ καλυτερο σε λιγο πιο ακριβη τιμη (καπου στα $300 δηλαδη), αποδεκτο και αυτο.

Επισης, αναρωτιεμαι αν γινεται να εχω δυο καρτες γραφικων στον ιδιο υπολογιστη, ειχα αγορασει πριν 2 χρονια μια 7990 που υποτιθεται οτι θα "πεταγε" στα παιχνιδια και θα ειχε ικανοποιητικες αποδοσεις στα σχεδιαστικα προγραμματα (τουλαχιστον ετσι ειπωθηκε απο εναν φιλο μου) και τελικα σερνεται στα CAD τελειως σε βαθμο που με δυσκολια μπορω να δουλεψω πλεον, οποτε σκεφτομουν, μιας και δεν την εχω ευχαριστηθει σε video games ακομα (λογω φορτου εργασιας) να κρατησω την 7990 και να προσθεσω μια επαγγελματικη. Γινεται αυτο ή θα υπαρχει προβλημα με drivers και αλλες ιστοριες.
Last edit: 15 May 2016 15:27 by Blood Prince.

More
15 May 2016 17:38 - 15 May 2016 17:44 #181353 by Myrmidon
Οργιώδης φήμες ανά το διαδίκτυο, θέλουν την τιμή των Founders edition καρτών από τη γενιά Pascal να είναι το ταβάνι. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ πρόκειται να δούμε custom κατασκευή από ASUS MSI GIGABYTE κλπ που να κοστίζει περισσότερο από μια Founders edition.

Η nVidia εξήγησε το θέμα ως εξής. Η Founders edition θα πωλείται καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του εκάστοτε μοντέλου, σε αντίθεση με τις Reference οι οποίες μετά από μικρό χρονικό διάστημα από το ντεμπούτο τους στην αγορά, έπαυαν να κυκλοφορούν . Θέτοντας την τιμή ποιο ψηλά εξασφαλίζει το γεγονός ότι δεν πρόκειται ποτέ να ανταγωνίζεται τις υπόλοιπες εταιρίες (ASUS MSI GIGABYTE κλπ) για όσο χρονικό διάστημα το κάθε μοντέλο θα πωλείται παγκοσμίως. Κατά συνέπεια οι υπόλοιποι μπορούν να διαθέτουν κάρτες, με custom coolers και components, δίχως να φοβούνται ότι η nVidia θα τους κλείσει το σπίτι.

Άρα μην περιμένετε custom made Pascal ακριβότερη από Founders edition. :whistle: Βέβαια μένει να δούμε τι θα γίνει με τις τιμές των factory overclocked.

Και το καλύτερο το άφησα τελευταίο....Τέρμα το 3-4 way SLI Ναι καλά διαβάσατε. Η μαμά nVidia από τις Pascal και πέρα θα επιτρέπει μόνον 2 way SLI. :)
Last edit: 15 May 2016 17:44 by Myrmidon.
The following user(s) said Thank You: Manolis, Κατερίνα Μαρίνου

More
16 May 2016 09:45 - 16 May 2016 10:13 #181376 by Manolis

Myrmidon wrote: Και το καλύτερο το άφησα τελευταίο....Τέρμα το 3-4 way SLI Ναι καλά διαβάσατε. Η μαμά nVidia από τις Pascal και πέρα θα επιτρέπει μόνον 2 way SLI. :)

Βέβαια μιλάμε για καινούριο SLI Bridge και 2 fingers ... το οποίο πιθανότατα θα είναι overkill ειδικά όταν βγει η 1080ti για οτιδήποτε κυκλοφορεί ή θα κυκλοφορήσει για κάμποσο καιρό ακόμη :)
Ξεχωριστό θα είναι και το Ansel , το οποίο στην ουσία θα είναι ένα 360screenshot σε τεράστια ανάλυση (~60.000x35000). Στην ουσία δεν θα επηρεάσει την in game ανάλυση, όμως θα δώσει τη δυνατότητα επιλογής γωνίας του screenshot και θα σου δίνει μια εικόνα πως θα ήταν αν μπορούσες να παίξεις σε τόσο ψηλή ανάλυση με κάρτα και οθόνη του μέλλοντος ;) Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως μπορείς να κάνεις capture μια φωτογραφία σε overview από ένα Κάστρο και αν κάνεις zoom in σε ένα παράθυρο να διαβάσεις ένα γράμμα πάνω στο τραπέζι που είναι δίπλα στο παράθυρο :)
Last edit: 16 May 2016 10:13 by Manolis.

More
16 May 2016 10:03 #181378 by Manos Kipouros
Παντως πέρα απο το gaming δείχνουν πολλα υποσχομενες οι νεες γενιες καρτων και στο κομματι του editing,ειδικά για εκείνους που έχουν τον υπολογιστή για ψυχαγωγία αλλά κ για την δουλειά τους και τους αρέσει να επενδύουν πάνω σε αυτό ας ρίξουν μια ματιά εδώ.
Σίγουρα θα πάρουν πολλές ιδέες μιάς κ το youtube βγάζει προτεινόμενα αρκετά βίντεο πάνω στις νέες εφαρμογές των καρτών

More
16 May 2016 17:00 - 16 May 2016 17:01 #181400 by Myrmidon
Ξεκίνησαν οι κατασκευαστές να παρουσιάζουν Founders Edition GTX1080 κάρτες

Attachments:
Last edit: 16 May 2016 17:01 by Myrmidon.

More
16 May 2016 22:04 #181415 by Κατερίνα Μαρίνου
Μια MSI GTX1080 σε κοκκινο χρωμα θελω για να ζωντανεψω το pc μου. ;) Ελπιζω να κυκλοφορησει η εταιρια τις νεες καρτες συντομα.

More
16 May 2016 22:43 #181420 by Myrmidon
Εγώ θα μείνω πιστός στην ASUS. Βγάζει κομμάτια σκυλιά δίχως το παραμικρό πρόβλημα.

Σε μερικές ώρες θα σκάσουν μύτη και τα πρώτα reviews αφού θα λήξει ο περιορισμός που έθεσε η nVidia.

Τέλος έμαθα ότι η GTX1070 θα καίει μόνο 150W δηλαδή μόλις 30W λιγότερο από την GTX 1080. :woohoo:
The following user(s) said Thank You: Manolis

More
17 May 2016 10:23 - 17 May 2016 10:49 #181434 by Manolis

Myrmidon wrote: Εγώ θα μείνω πιστός στην ASUS. Βγάζει κομμάτια σκυλιά δίχως το παραμικρό πρόβλημα.

Σε μερικές ώρες θα σκάσουν μύτη και τα πρώτα reviews αφού θα λήξει ο περιορισμός που έθεσε η nVidia.

Τέλος έμαθα ότι η GTX1070 θα καίει μόνο 150W δηλαδή μόλις 30W λιγότερο από την GTX 1080. :woohoo:

Κι εγώ φανατικά Asus (με εξαιρεση μια giga και, δυστυχως, μια palit την οποια μου ειχε παρει ως δωρο η γυναικα μου και δεν αλλαξα)
Παντως θα εχει ενδιαφερον να δουμε τα user benchmarks και της 1070 σε περιπου 15-20 μερες αν δεν κανω λαθος.
Αν όντως η διαφορά καταναλωσης ειναι μόνο 30w θα εχουν ενδιαφερον τα συγκριτικα ;)
Last edit: 17 May 2016 10:49 by Manolis.

More
17 May 2016 12:03 - 17 May 2016 12:21 #181436 by Myrmidon
Το 30W είναι το επίσημο maximum. με άλλα λόγια στο μέγιστο η κατανάλωση θα είναι 150W αλλά στην πράξη και ανάλογα το παιχνίδι θα είναι πολύ λιγότερη. Φανταστείτε πόσο θα είναι η κατανάλωση της GTX 1060, η οποία θα βγει τελικά το Φθινόπωρο σαν φρουτάκι. :lol:

Όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για μια κάρτα η οποία θα αποτελεί την entry πρόταση της nVidia για τα Minimum specs όσων αφορά τις κάρτες γραφικών για το VR. Οι επιδόσεις της θα είναι λίγο καλύτερες από την GTX970 περίπου 15% (και την 980 άραγε) με 4GB η απλή και 6 GB για την Ti, GDDR5 μνήμης και 192bit memory bus, ενώ η τιμή της θα είναι περίπου στα $179 to $229, οπότε στην Ελλάδα υπολογίστε 250 με 300 Ευρώ. :whistle:
Last edit: 17 May 2016 12:21 by Myrmidon.