Oι τιμές που έβγαλα ήταν με μιά μέση τιμή κιλοβατώρας 0,10€ που από ότι είδα στη σελίδα που έστειλες είναι για πάνω από 2000 kWh. Η διαφορά 100 Watt είναι για τις 390 και 970 και είναι μια τιμή που έψαχνα σε real testing όχι στα επίσημα specs τα οποία και δεν πιστεύω, και από ότι παρατήρησα η διαφορά ανάμεσα σε 380Χ και 960 είναι μικρότερη. Εσύ μου δείχνεις την κατανάλωση σε torture της κάρτας όμως εγώ είπα για νορμάλ gaming. Επίσης οι υπολογισμοί είναι πρόχειροι, 100W = 0.1kW 30/8 -> 240h* 0.1kW= 24kWh με τιμή 0,10€ είναι 2,4€ το μήνα. Όπως είπα όμως οι υπολογισμοί είναι πρόχειροι και είναι πολύ πιθανόν να έχω κάνει λάθος.
Οι υπολογισμοί μου ήταν για 8 ώρες τη μέρα 30 μέρες το μήνα που δεν παίζει καποιος που έχει δουλειά να παίζει τόσες ώρες και κάθε μέρα. Ο μέσος gamer παίζει ένα 3ωρο τη μέρα (και όχι κάθε μέρα, αλλά εγώ θα το βάλω κάθε μέρα) οπότε πάει 10,8€ το χρόνο επί 3 έτη 32,4€ και 39,85€ μετά φόρου, γι'αυτό πρότεινα την 390.
Εγώ συγκρίνω την 390 με την 970 στην τιμή πώλησης τους και όχι στις δυνατότητες, άμα την συγκρίνω με την 980 και πω ότι η κάρτα θα μείνει απαραίτητα 3-4 χρόνια στο PC και θα την ξεχρεώνω σε 3 χρόνια τότε σε βάθος χρόνου ίσως συμφέρει εκείνη. Αλλά οι περισσότεροι έχουν budget και το δίνουν όλο μαζί ή σε λίγες δόσεις.
Εσύ σωστά λες ότι η κάρτα θα μείνει στο PC 3 χρόνια, που τόσο είναι το λιγότερο, εγώ σκέφτομαι και ότι οι απαιτήσεις πολλών games υπερβαίνει τα 3,5 GB που προσφέρει η 970 και πιστεύω πως αν και δεν θα χρησιμοποιηθούν και τα 8GB θα είναι καλά να έχεις το περιθώριο για future proof.
Διόρθωσε με όμως αν κάνω λάθος.
Υ.Γ. Ρε συ!! Γράφω τόση ώρα και με αναγκάζεις να κάνω edit;;;
Αν βγάλω ένα μέσο όρο των σάιτ με την διαφορά κατανάλωσης θα πάμε στα 150W οπότε 16,2 το χρόνο για 3 χρόνια 48,6 μετά από φόρους 59,78 €. Άρα σε σχέση με την 970 είναι κοντά στα 60€ παραπάνω σε 3 χρόνια για λίγο καλύτερες αποδόσεις αλλά μεγαλύτερο future proof λόγω των 8GB