Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Κάρτες γραφικών: Νέα, Ερωτήσεις και Αγορές

More
05 Apr 2016 22:12 - 05 Apr 2016 22:37 #179467 by Myrmidon
Κατά τη διάρκεια της Keynote στην GTC 2016, η Nvidia ανακοίνωσε την Tesla P100 GPU με βάση τη νέα Pascal αρχιτεκτονική, η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία 16nm FinFET, με 15,3 δις τρανζίστορ, και χρησιμοποιεί μνήμη HBM2. Το τσιπ είναι στα 600 mm και το συνδέει με τη μνήμη με 4.000 συνδέσεις τη στιγμή που η Maxwell έχει 384.Memory bandwidth λοιπόν όπως έχουμε πει είναι το εξωφρενικό 4Mbit.

Περιλαμβάνει επίσης NVLink, τη νέα διασύνδεση ικανή για 160 GB / s. Μέσω του NVLink θα γίνεται η σύνδεση της νέας Nvidia κάρτας γραφικών στο σύστημα, αντί του κλασσικού μας PCI-Express, μια σύνδεση η οποία θα προσφέρει αρκετό εύρος ζώνης. Μέσω αυτής της διασύνδεσης η Tesla P100 αποδίδει 5πλάσια βελτίωση των επιδόσεων.

Η Tesla P100 θα διαθέτει 16 GB της CoWoS (Chip on Wafer on Substrate) 3D-stacked μνήμη HBM2, με ένα εύρος ζώνης της τάξεως των 720 GB / s. Το τσιπ έχει 14 MB shared memory με συνολική απόδοση 80 TB / s, μαζί με 4 MB L2 cache.

Στο υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής FP64, ο πυρήνας Tesla P100 αποδίδει 5.3 TF, διπλασιάζοντας τα σε 10,6 FP σε υπολογισμούς FP32. Για υπολογισμούς FP16, ο αριθμός αυτός εκτινάσσεται στο εντυπωσιακό 21,2 TF.

Η Tesla P100 βρίσκεται ήδη σε παραγωγή και θα βγει στην κυκλοφορία "σύντομα." Ο ίδιος ο Jen-Hsun Huang είπε ότι αυτό πραγματικά σημαίνει ότι οι πρώτες πωλήσεις μέσω ΟΕΜ θα γίνουν στο Q1 2017. Φυσικά δεν έγινε κανένας λόγος για τιμές, ωστόσο αν κρίνει κανείς από το επαγγελματικό target group που αφορά η κατηγορία/οικογένεια Tesla, καταλαβαίνει κανείς ότι απλά θα είναι απαγορευτικό για οικιακούς gaming υπολογιστές. Η δε χρονική τοποθέτηση της κυκλοφορίας, ακολουθεί την παράδοση πια της nVidia να ανακοινώνει πρώτα τις επαγγελματικές κάρτες τις οποίες όμως βγάζει στην κυκλοφορία τελευταίες.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ : nVidia blogs

Attachments:
Last edit: 05 Apr 2016 22:37 by Myrmidon.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Apr 2016 22:49 #179469 by Δημήτρης Πασχάλογλου
Καλά όλα αυτά φίλε μου αλλά.... Παιχνίδια θα παίζει;;; Minecraft με 60 fps;;;;; :P
Χωρίς πλάκα τώρα έγινε μεγάλο άλμα στην αρχιτεκτονική των GPU. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με την σειρά της Tesla, αλλά βλέπω ότι η διαφορά είναι μεγαλύτερη στατιστικά ανάμεσα σε Maxwell-Pascal, από ότι μεταξύ Kepler-Maxwell.
Αυτό που ενδιαφέρει εμένα κυρίως είναι οι consumer grade GPUs και των δύο εταιριών και εκεί από ότι παρατήρησα, στα specs υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Μένει να δούμε και performance τεστ για να καταλάβουμε τι πραγματικά προσφέρουν οι καινούργιες αρχιτεκτονικές και της Nvidia αλλά και της AMD, η οποία έχει αρχίσει να με εντυπωσιάζει ξεκινώντας με τους Crimson οδηγούς.

More
06 Apr 2016 09:25 - 06 Apr 2016 09:46 #179490 by Myrmidon

jimmy758 wrote: Καλά όλα αυτά φίλε μου αλλά.... Παιχνίδια θα παίζει;;; Minecraft με 60 fps;;;;; :P
Χωρίς πλάκα τώρα έγινε μεγάλο άλμα στην αρχιτεκτονική των GPU. Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί με την σειρά της Tesla, αλλά βλέπω ότι η διαφορά είναι μεγαλύτερη στατιστικά ανάμεσα σε Maxwell-Pascal, από ότι μεταξύ Kepler-Maxwell.
Αυτό που ενδιαφέρει εμένα κυρίως είναι οι consumer grade GPUs και των δύο εταιριών και εκεί από ότι παρατήρησα, στα specs υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Μένει να δούμε και performance τεστ για να καταλάβουμε τι πραγματικά προσφέρουν οι καινούργιες αρχιτεκτονικές και της Nvidia αλλά και της AMD, η οποία έχει αρχίσει να με εντυπωσιάζει ξεκινώντας με τους Crimson οδηγούς.

Ναι, η οικογένεια Tesla είναι για datacenters που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς μεν αλλά αποτελούν καλό δείγμα της επεξεργαστικής δύναμης κάθε πυρήνα, στην προκείμενη περίπτωση Pascal.GP100 για consumers το πολύ πολύ να δούμε σε κάποια υλοποίηση Titan (και αν). Για τις GeForce προτάσεις, που μας ενδιαφέρουν εμάς, θα κάνουμε λίγες ώρες υπομονή παρακολουθώντας την συνέχεια του GΤC 2016 ή στη χειρότερη, να περιμένουμε την Computex 2016. Performance tests και μάλιστα ποιο πρακτικά, θα δούμε όταν αυτές βγουν στην αγορά.

Για την ώρα μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις Minecraft στην ταπεινή σου Intel HD Graphics xxxx :lol:
Last edit: 06 Apr 2016 09:46 by Myrmidon.

More
06 Apr 2016 11:43 #179495 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Myrmidon wrote: Ναι, η οικογένεια Tesla είναι για datacenters που χρησιμοποιούνται για επιστημονικούς σκοπούς μεν αλλά αποτελούν καλό δείγμα της επεξεργαστικής δύναμης κάθε πυρήνα, στην προκείμενη περίπτωση Pascal.GP100 για consumers το πολύ πολύ να δούμε σε κάποια υλοποίηση Titan (και αν). Για τις GeForce προτάσεις, που μας ενδιαφέρουν εμάς, θα κάνουμε λίγες ώρες υπομονή παρακολουθώντας την συνέχεια του GΤC 2016 ή στη χειρότερη, να περιμένουμε την Computex 2016. Performance tests και μάλιστα ποιο πρακτικά, θα δούμε όταν αυτές βγουν στην αγορά.

Για την ώρα μπορείς να συνεχίσεις να παίζεις Minecraft στην ταπεινή σου Intel HD Graphics xxxx :lol:

Όχι ρε συ!!! Τι Minecraft;;;!!!! Μια πλάκα κάναμε, δεν έχω ασχοληθεί με το παιχνίδι ποτέ. Άκουσε εκεί Intel HD Graphics!!! :silly: Θα αναβαθμίσω σε X99 πλατφόρμα, οπότε περιμένω την Χ80 ti ή 1080 ti ή όπως αλλιώς θα λέγετε γιατί δεν αξίζει να πάρω την 980 ti αν είναι μικρή η διαφορά στην τιμή. Για την ώρα έχω έναν Q9400 με μία 7970 που την λατρεύω! :woohoo: Αααα και ευχαριστώ για την ενημέρωση σχετικά με τις Tesla!

More
06 Apr 2016 13:05 #179499 by Myrmidon
Σου έκανα πλάκα στην πλάκα σου. :woohoo: :lol: :silly: :blink: :P

Πλάκα πλάκα όμως εγώ που και που παίζω ακόμα Minecraft.Κάνει καλό στα νεύρα...... :woohoo:

More
06 Apr 2016 13:33 #179503 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Myrmidon wrote: Σου έκανα πλάκα στην πλάκα σου. :woohoo: :lol: :silly: :blink: :P

Πλάκα πλάκα όμως εγώ που και που παίζω ακόμα Minecraft.Κάνει καλό στα νεύρα...... :woohoo:

I know! ;)
Δεν ασχολήθηκα με Minecraft γιατί ενώ το έχω με τις real life κατασκευές, δεν το έχω καθόλου καθόλου με αυτές στα παιχνίδια :(
Για τα νεύρα παίζω online Fifa και Dark Souls! :woohoo: :silly: :woohoo:

More
06 Apr 2016 18:15 #179522 by Myrmidon
Πάντως για να έχει 16GB μνήμης η Tesla τι μνήμη να έχει άραγε η Geforce 8GB;

More
06 Apr 2016 19:19 #179524 by Κατερίνα Μαρίνου
Θελω μια super καρτα για τον pc (που πεθαινει :lol: ) αλλα οχι για να παιζει το Minecraft που δεν εχω ασχοληθει καθολου αλλα για πιο πολυπλοκα παιχνιδια, βαρια σε γραφικα. Θα περιμενω τις νεες κυκλοφοριες για κατι καλο μιας και θα πεσουν οι τιμες και στις υπαρχουσες καρτες. Οι καινουριες θα ξετιναξουν την μπανκα σιγουρα ξεκινωντας απο 500+ ως συνηθως. Και μετα λεμε να μην στρεφομαστε στην κονσολα. ;)

More
06 Apr 2016 20:14 #179525 by Δημήτρης Πασχάλογλου

Mystique wrote: Θελω μια super καρτα για τον pc (που πεθαινει :lol: ) αλλα οχι για να παιζει το Minecraft που δεν εχω ασχοληθει καθολου αλλα για πιο πολυπλοκα παιχνιδια, βαρια σε γραφικα. Θα περιμενω τις νεες κυκλοφοριες για κατι καλο μιας και θα πεσουν οι τιμες και στις υπαρχουσες καρτες. Οι καινουριες θα ξετιναξουν την μπανκα σιγουρα ξεκινωντας απο 500+ ως συνηθως. Και μετα λεμε να μην στρεφομαστε στην κονσολα. ;)

Εξαρτάται τι επεξεργαστή έχεις, σε τι ανάλυση και ποιότητα θα παίζεις και πόσα θα διαθέσεις ;)

More
06 Apr 2016 20:51 #179527 by Myrmidon

Mystique wrote: Θελω μια super καρτα για τον pc (που πεθαινει :lol: ) αλλα οχι για να παιζει το Minecraft που δεν εχω ασχοληθει καθολου αλλα για πιο πολυπλοκα παιχνιδια, βαρια σε γραφικα. Θα περιμενω τις νεες κυκλοφοριες για κατι καλο μιας και θα πεσουν οι τιμες και στις υπαρχουσες καρτες. Οι καινουριες θα ξετιναξουν την μπανκα σιγουρα ξεκινωντας απο 500+ ως συνηθως. Και μετα λεμε να μην στρεφομαστε στην κονσολα. ;)

Για σένα ένα έχω να πω PS4 system software update 3.50. Remote play στο PC. :lol: