Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PS3 vs Xbox 360 vs Wii: Ποιος θα νικήσει?

Poll: Ποια κονσόλα από τις τρεις είναι η καλύτερη? (was ended 0000-00-00 00:00:00)

Playstation 3
69 66.3%
Xbox 360
29 27.9%
Wii
6 5.8%
Total number of voters: 26
Only registered users can participate to this poll
More
19 Jan 2011 14:41 #88089 by Jester
Θα συμφωνήσω εν μέρει με τους δύο προηγούμενους. Και εξηγώ τι εννοώ. Ναι, για να λέγεται κάποιος hardcore gamer καλό είναι να δοκιμάζει όλες τις κονσόλες για να έχει γνώμη. Επίσης είναι νομίζω γενικά αποδεκτό ότι στην Ελλάδα είναι πολύ διαδεδομένο το κλισέ gaming = playstation, κυρίως λόγω τις επανάστασης που αναμφισβήτητα έφερε στο χώρο της ψηφιακής διασκέδασης το PS και το PS2. Αυτό δυστυχώς έχει ώς συνέπεια κάποια κλισέ του στυλ "το PS3 έχει καλύτερα γραφικα και τσάμπα online".
Και για να έρθω και στο δια ταύτα...Ναι, το PS3 είναι τεχνολογικά ανώτερο από το XBOX360. Ναι έχει τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να δώσει καλύτερα γραφικά σε παιχνίδια. Ναι, έχει blue ray...σύμφωνοι! Ωστόσο πρέπει να σημειώσω ότι στους τίτλους που βγαίνουν και στα δύο συστήματα τουλάχιστον για εμένα διαφορές στα γραφικά δεν υπάρχουν (και ναι έχω δει πολλούς τίτλους και στα δύο συστήματα). Και όπου υπάρχουν (π.χ. σκιές στο CoD MW2 που ήταν πολύ καλύτερες στο PS3) έχω παρατηρήσει ότι το framerate είναι χειρότερο...Δεν ξέρω ποιος φταίει, όχι το hardware μάλλον οι developers...αλλά εμείς ως χρήστες πρέπει να αξιολογούμε το τελικό προϊον, που και στις δύο περιπτώσεις κονσολών είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη πρακτικά όμοιο.
Όσον αφορά το blue ray, απλά θα πω ότι εγώ τουλάχιστον streamάρω HD ταινίες από το PC μου στο XBOX χωρίς κανένα πρόβλημα...Βεβαια το ομολογώ, θα προτιμούσα το drive για πολλούς λόγους, αλλά δεν το θεωρώ κεφαλαιώδους σημασίας.
Τέλος...o μύθος του XBOX Live...μιλάμε για 40 ευρώ το χρόνο για μια υπηρεσία σαφώς ανώτερη από την αντίστοιχη του PS3 όσον αφορά το content...τέλως πάντων...γούστα είναι αυτά.
Για να μη σας κουράζω άλλο...πιστεύω ότι απάντηση δεν υπάρχει στο δίλημμα που τίθεται. Το τελικό προϊόν, δηλαδή τα games, πιστεύω ότι είναι πρακτικά ίδιας ποιότητας και στις δύο κονσόλες. Απλά ψήφισα το xbox 360 το οποίο και έχω αγοράσει γιατί νομίζω πώς ήταν τότε και εξακολουθεί να είναι μια καλύτερη value for money επιλογή.

Τempora mutantur et nos mutamur in illis

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Jan 2011 18:09 #88100 by Γιάννης Γιαννάκης
Κατ'αρχάς κάθε κονσόλα στοχεύει σε διαφορετικό κοινό. Το λέω αυτό σκεπτόμενος το wii το οποίο όντας το πιο φθηνό από τα 3 συστήματα απευθύνεται σε όσους δεν ενδιαφέρονται τόσο για την οπτική-αισθητική πλευρά του παιχνιδιού όσο για την διασκέδαση. Το πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζει η nintendo είναι ότι το πάλαι ποτέ πρωτοποριακό της χειριστήριο δεν είναι πια ο άσσος στο μανίκι της.
Δευτερευόντως, θεωρώ ότι είναι ανούσιο να συγκρίνονται οι κονσόλες βάσει των παιχνιδιών που έχουν βγει για αυτές δεδομένου ότι και στις 3 υπάρχουν (το λιγότερο) πολλοί καλοί τίτλοι (και πάλι έχει να κάνει με το κοινό). Η σύγκριση πρέπει να γίνεται με γνώμονα την διασκέδαση που προσφέρουν συνολικά.
Από τις 3 θα έλεγα ότι το Xbox360 έχει κάποιο προβάδισμα, έστω και μικρό, γιατί τόλμησε να βγάλει το kinect. Πήρε ένα μεγάλο ρίσκο βγάζοντας έναν αισθητήρα που "καταργεί" το χειριστήριο και όχι ένα διαφορετικό χειριστήριο, όπως έκανε η sony (που δεν απέχει και πολύ από του wii) και φαίνεται να δικαιώνεται. Ίσως για την ώρα να μην είναι ό,τι καλύτερο για τους περισσότερους gamers αλλά οι χρήσεις του μπορεί να επεκταθούν σε σημείο να αλλάξουν τον τρόπο παιξίματος που ξέρουμε.

More
10 Feb 2011 14:50 #89549 by vIL
αυτή η γενιά δείχνει πολύ ενδιαφέρον. η nintendo απλά έχει φύγει και κάνει τα δικά της στο casual κοινό κυρίως και οι sony κ microsoft έρχονται χέρι χέρι στους πιο hardcore παίχτες προσφέροντας παιχνιδάρες. αυτή η ισοπαλία μεταξύ τους, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για εμάς τους gamers.

More
17 May 2011 15:49 #93480 by Konstantinos 7
Μόνο και μόνο που το Network του PS είναι δωρεάν αυτό φτάνει. Playstation για πάντα.

More
17 May 2011 16:35 #93484 by Ιβάν
Και γιατί δεν βάλατε επιλογή "καμιά"?

More
17 May 2011 16:36 #93485 by Μάνος Γρυπάρης
Δεν είναι "PC vs Κονσόλες".
Είναι "Console Wars". Κάποια από τις τρεις πρέπει να νικήσει.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
17 May 2011 16:42 #93486 by Ιβάν
Στην ερώτηση όμως λέει "Ποια κονσόλα από τις τρείς προτιμάτε?". Για αυτό ρώτησα γιατί δεν έχει επιλογή "καμία"

More
12 Jun 2011 15:14 #94500 by Αθανάσιος Κοτζαραπης
Ps3 δαγκωτο χωρις καμια ντροπή,ειμαι κολλημενος απο το πασχα του 1995

More
16 Jun 2011 00:24 #94661 by ArchonMD
χαχαχα, μόλις είδα ότι είμαι ο 2ος μόνο που προτίμησε το wii.
Για να μην με παρεξηγήσετε δεν θεωρώ ότι είναι "καλύτερο" όπως λέμε "τεχνικά ανώτερο". Και πλέον δεν έχει και τα καλύτερα παιχνίδια.

Γιατί τότε; Γιατί είναι το πιο διασκεδαστικό πράγμα που έχει βγάλει ποτε η βιομηχανία των videogames. Έχοντας παίξει στις περισσότερες κονσόλες και handhelds από το nes και μετά, θεωρώ ότι τα PS3 και Xbox360 ήταν όντως η φυσική εξέλιξη/ αναβάθμιση των video games. Αλλά το wii έκανε μια μικρή επανάσταση στην φιλοσοφία των games ότων βγήκε. Μπορεί να είμαι hardcore gamer αλλά το casual το βρήκα αναζωογονητικό, φρέσκο και διασκεδαστικό. Και έβαλε τις βάσεις για να ξεφύγει η βιομηχανία στο εγγύς μέλλον από την λογική του "hardcore FPS με τέλεια γραφικά και πολύ αίμα και εκρήξεις" .

Τι εννοώ; Δεν θα βλέπαμε PSmove ούτε Kinect αν δεν ήταν το wii. Δεν θα βλέπαμε ούτε 3DS πιστεύω στο κάτω κάτω. Δεν θα βλέπαμε ούτε τις επόμενες γενιές να δίνουν κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο. Μπορεί οι άλλες εταιρίες να έβγαλαν "καλύτερες" κονσόλες, αλλά πιστεύω ότι αυτή η γενιά οφείλει τα περισσότερα στο wii. Όπως οι δύο προηγούμενες στο PS και το PS2. Και ίσως αυτό ακριβώς να αποτυπώνει και η υπεροχή των πωλήσεων αυτών των τριών κονσολών στην αντίστοιχη γενιά τους.

More
16 Jun 2011 14:05 #94683 by nikos
Παροτι ειμαι φανατικη Playstationου ψηφισα ΧΒΟΧ360 γιατι πιστευω οτι σε αυτη την γενια κονσολων η M$ εχει κανει το δικο της θαυμα, οπως το ειχε κανει η SONY με τα Playstation1 & 2 στις αντιστοιχες γενιες!!!

Black is white and colours turn to grey, What was close is drifting far away, Just now right's already wrong, What turns weak was never strong, Can I kill the daemon without blowing out my mind? I don't know if hell or paradise Belong together or if Heaven Tells No Lies, You role the dice, You know the price is higher than you can afford, Beware of what you might see, Can you trust your blinded eyes?