Θα συμφωνήσω εν μέρει με τους δύο προηγούμενους. Και εξηγώ τι εννοώ. Ναι, για να λέγεται κάποιος hardcore gamer καλό είναι να δοκιμάζει όλες τις κονσόλες για να έχει γνώμη. Επίσης είναι νομίζω γενικά αποδεκτό ότι στην Ελλάδα είναι πολύ διαδεδομένο το κλισέ gaming = playstation, κυρίως λόγω τις επανάστασης που αναμφισβήτητα έφερε στο χώρο της ψηφιακής διασκέδασης το PS και το PS2. Αυτό δυστυχώς έχει ώς συνέπεια κάποια κλισέ του στυλ "το PS3 έχει καλύτερα γραφικα και τσάμπα online".
Και για να έρθω και στο δια ταύτα...Ναι, το PS3 είναι τεχνολογικά ανώτερο από το XBOX360. Ναι έχει τη ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να δώσει καλύτερα γραφικά σε παιχνίδια. Ναι, έχει blue ray...σύμφωνοι! Ωστόσο πρέπει να σημειώσω ότι στους τίτλους που βγαίνουν και στα δύο συστήματα τουλάχιστον για εμένα διαφορές στα γραφικά δεν υπάρχουν (και ναι έχω δει πολλούς τίτλους και στα δύο συστήματα). Και όπου υπάρχουν (π.χ. σκιές στο CoD MW2 που ήταν πολύ καλύτερες στο PS3) έχω παρατηρήσει ότι το framerate είναι χειρότερο...Δεν ξέρω ποιος φταίει, όχι το hardware μάλλον οι developers...αλλά εμείς ως χρήστες πρέπει να αξιολογούμε το τελικό προϊον, που και στις δύο περιπτώσεις κονσολών είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη πρακτικά όμοιο.
Όσον αφορά το blue ray, απλά θα πω ότι εγώ τουλάχιστον streamάρω HD ταινίες από το PC μου στο XBOX χωρίς κανένα πρόβλημα...Βεβαια το ομολογώ, θα προτιμούσα το drive για πολλούς λόγους, αλλά δεν το θεωρώ κεφαλαιώδους σημασίας.
Τέλος...o μύθος του XBOX Live...μιλάμε για 40 ευρώ το χρόνο για μια υπηρεσία σαφώς ανώτερη από την αντίστοιχη του PS3 όσον αφορά το content...τέλως πάντων...γούστα είναι αυτά.
Για να μη σας κουράζω άλλο...πιστεύω ότι απάντηση δεν υπάρχει στο δίλημμα που τίθεται. Το τελικό προϊόν, δηλαδή τα games, πιστεύω ότι είναι πρακτικά ίδιας ποιότητας και στις δύο κονσόλες. Απλά ψήφισα το xbox 360 το οποίο και έχω αγοράσει γιατί νομίζω πώς ήταν τότε και εξακολουθεί να είναι μια καλύτερη value for money επιλογή.
Τempora mutantur et nos mutamur in illis