Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Windows 8

More
26 Nov 2012 06:08 #115588 by Ανδρέας Γρυπάρης

Windows 8 event στα Public

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το windows 8 event στα public. Ένα πολύ καλό event που μας έφερε πολύ κοντά στο νέο λειτουργικό σύστημα της microsoft. Το gameworld φυσικά ήταν εκεί και σας ξεναγεί στο χώρο. :D

Στο event δεν έλειψε εκτός από το gameworld, και το madradio. Όπου η Μαίρη Συνατσάκη με τον Δημήτρη Καρέτσο παρουσίαζαν στο κόσμο που ερχόταν, τις δυνατότητες των windows 8.

[img

Το μικρό περιπτεράκι που ήταν στην είσοδο του καταστήματος, στέγαζε ένα υπολογιστή-οθόνη αφής της sony. Δίπλα του ήταν και ένα laptop της sony με οθόνη αφής, κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει να το βλέπουμε σε φορητούς υπολογιστές ευρείας χρήσης.

[img

Στη συνέχεια είδαμε πολλούς υπολογιστές με προ εγκατεστημένα windows 8 και με video που παρουσίαζε τις δυνατότητές του.

[img

[img

[img

[img

Στην παρουσίαση των windows 8 δεν έλειψε και ένα μικρό κορίτσι που έκλεψε τη παράσταση. Δίχως να είναι expert τους υπολογιστές και σε πολύ μικρή ηλικία, κατάφερε και ζωγράφισε πάνω στην οθόνη αφής, σαν να της δώσαμε πίνακα ζωγραφικής =D>

[img

αργότερα και άλλα μικρά παιδιά ευχαριστήθηκαν με το παραπάνω παίζοντας διάφορα παιχνίδια μέσα στο λειτουργικό.

[img

Το νέο λειτουργικό της microsoft είναι αρκετά εντυπωσιακό, με ανανεωμένο περιβάλλον (gui), μεγάλη συμβατότητα σε παλιότερα προγράμματα και επιπλέον το Windows store που έχει αρκετές εφαρμογές για να εγκαταστήσετε.

Για το gameworld
Ανδρέας Γρυπάρης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
03 Dec 2012 19:18 #116101 by Kostas Thanasoulis
Replied by Kostas Thanasoulis on topic Windows 8
εμενα προσωπικα μου αρεσουν παρα πολυ...ειναι κατι διαφορετικο...οσο για το start δεν νομιζω να ειναι δυσκολο να βρεις πως κλεινει το pc...

More
03 Dec 2012 19:47 #116109 by BFGuser
Replied by BFGuser on topic Windows 8
Τα περιμενω πως και πως. Εμεινα εντυπωσιασμενος απο τα 7 και πιστευω οτι εμαθαν το παραμυθι και δεν θα κανουν τα λαθη που εκαναν στα vista.

More
03 Dec 2012 20:25 #116152 by Kostas Thanasoulis

BFGuser wrote: Τα περιμενω πως και πως. Εμεινα εντυπωσιασμενος απο τα 7 και πιστευω οτι εμαθαν το παραμυθι και δεν θα κανουν τα λαθη που εκαναν στα vista.

εχουν ολα τα καλα των 7 και ποιο ελαφρια....απο που τα περιμενεις?

More
04 Dec 2012 00:31 #116192 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Έχουν και ελλείψεις! Το WinFS το περιμένω απο τα Vista. Το UI δεν μου αρέσει καθόλου γιατί μοιάζει με το επίσης σπαστικό Unity του Ubuntu! Και λέω σπαστικό γιατί φαίνεται ξεκάθαρα απο τα εικονίδια, τις μπάρες (ποιες μπάρες;) ότι σχεδιάστηκαν για οθόνες αφής και tablet και όχι για PC. Φανερά επηρεασμένο το UI και από το Xbox αλλά εκεί είναι χρησιμότατο.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας απο το νέο λειτουργικό.

ΥΓ. Επίσης, βλέπω πως όλοι λένε ότι τα windows 8 είναι κάτι το διαφορετικό, φρέσκο εννοώντας προφανώς το UI. Αλλα δεν την θεωρώ σωστή δικαιολογία με την έννοια πως τόσα χρόνια κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν "διαφορετικά" λειτουργικά αλλά κανείς δεν τα δοκίμαζε για το ίδιο λόγο (επειδή είναι διαφορετικά).
Είναι άδικο αυτό για τα υπόλοιπα OS

More
04 Dec 2012 02:10 #116200 by Andr
Replied by Andr on topic Windows 8
εμενα προσωπικα που τα εγκατεστησα μου αρεσουν αρκετα.ειναι επιτελους κατι το διαφορετικο και ειδικα το περιβαλλον τους τα κανει πιο ευχαριστα

More
04 Dec 2012 03:21 #116204 by Kostas Thanasoulis

aliengoa wrote: Έχουν και ελλείψεις! Το WinFS το περιμένω απο τα Vista. Το UI δεν μου αρέσει καθόλου γιατί μοιάζει με το επίσης σπαστικό Unity του Ubuntu! Και λέω σπαστικό γιατί φαίνεται ξεκάθαρα απο τα εικονίδια, τις μπάρες (ποιες μπάρες;) ότι σχεδιάστηκαν για οθόνες αφής και tablet και όχι για PC. Φανερά επηρεασμένο το UI και από το Xbox αλλά εκεί είναι χρησιμότατο.
Περιμένω τις εντυπώσεις σας απο το νέο λειτουργικό.

ΥΓ. Επίσης, βλέπω πως όλοι λένε ότι τα windows 8 είναι κάτι το διαφορετικό, φρέσκο εννοώντας προφανώς το UI. Αλλα δεν την θεωρώ σωστή δικαιολογία με την έννοια πως τόσα χρόνια κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν "διαφορετικά" λειτουργικά αλλά κανείς δεν τα δοκίμαζε για το ίδιο λόγο (επειδή είναι διαφορετικά).
Είναι άδικο αυτό για τα υπόλοιπα OS

εν μερη συμφωνο...αλλα λειτουργικα σιγουρα κυκλοφορουν αλλα ειναι πιο δυσκολη η εξικιωση τους απο τον απλο χρηστη γι αυτο πιστευω δεν ειχαν την μεριδα του κοινου και οχι απο την εμφανισή τους...οσο για τα 8 ναι δεν προσφερουν το aero πχ που ειχαν τα 7 και ελεγες ωπ!!! ωραια αλλαγη .ειναι ομως εξισου ελαφρια και λειτουργικα ....καποιος που τα βαζει πχ για δοκιμη δεν νομιζω οτι θα τα εβγαζε για να παει παλι στα 7..

More
04 Dec 2012 04:01 #116206 by Γιώργος Λόλας
Replied by Γιώργος Λόλας on topic Windows 8
Εγώ προς το παρόν μένω στα εφτάρια. Αυτό το "ντε και καλά" να χρησιμοποιήσουμε το "μοντέρνο" περιβάλλον του λειτουργικού ως βασικό περιβάλλον εργασίας δε μου κάθεται καλά (boot στο metro ui). Κάτι σώζει το classicshell και άλλα παρόμοια προγραμματάκια, αλλά... ίδωμεν.

Για κάποιες εργασίες χρειάζεσαι περισσότερα κλικ, ενώ και οι αποστάσεις που διανύεις με το ποντίκι είναι μεγαλύτερες. Μιλάω για το... δεξί κλικ στο metro ui όπου η μπάρα εμφανίζεται πάντα στο κάτω μέρος, ακόμα και αν έχεις κάνει δεξί κλικ σε ένα εικονίδιο στο επάνω μέρος της οθόνης. Αυτό δε το βρίσκω πρακτικό, είναι χρονοβόρο αν το καλοσκεφτούμε.

Κάποια πραγματάκια ακόμα δε μου άρεσαν, αλλά ίσως κάποια στιγμή κάνω το upgrade να δω αν μπορώ να μείνω με τα 8άρια και αν θα είμαι το ίδιο παραγωγικός.

More
04 Dec 2012 15:47 #116242 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Φίλε konthan13 έχεις δίκιο για την εξοικείωση. Και η συνήθεια ακόμα είναι κακό πράγμα :)
Πολλές φορές όμως δεν δίνουμε και εμείς οι χρήστες την δέουσα προσοχή. Δείτε για παράδειγμα τι έγινε με τα smartphones και τα 3 διαφορετικά λειτουργικά που εμφανίστηκαν (iOS, Android, Windows Phone 8) όπου πολύς κόσμος εξοικειώθηκε γρήγορα με αυτά. Δείτε και τα tablet.
Εγώ, προσωπικά είχα δοκιμάσει το Ubuntu και πραγματικά έπαθα πλάκα με το γεγονός πως δεν μου έλειψε κανένα πρόγραμμα από τα windows αλλά και με το γεγονός πως τα πάντα τα βρήκα πολύ εύκολα.
Τα έβγαλα μετά όπως έγραψα και παραπάνω λόγω του σπαστικού UI του και έβαλα την ελληνική διανομή Monomaxos 6 (εκεί να δείτε ευχρηστία) αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία :)

Πιστεύω πως όλοι εμείς που ασχολούμαστε αρκετές ώρες με τα PC είτε από χόμπι είτε επαγγελματικά μπορούμε να δοκιμάσουμε και άλλα λειτουργικά συστήματα.

More
04 Dec 2012 17:32 #116250 by Αντώνης Κονδύλης
Πολύ όμορφα όχι τόσο πετυχημένα όσο τα 7. Περισσότερο όμως χρηστικά για τα tablets και στα όποια touchscreen υπάρχουν. To μέλλον θα δείξει και η μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο.