Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
20 Aug 2007 11:29 #36317 by Ilias Diamantopoulos
pios leventis kai malakies ...vergis dagwto

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 Aug 2007 11:53 #36318 by Esperos
Αφού ο αρχηγός δεν είναι (Λιακόπουλος ολεεεεεεεεε) ε τότε ζήτω ο Καρατζαφέρης!!!

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
20 Aug 2007 12:57 #36322 by a Guest
Αντε ρε, αν σταματήσουν να ψηφίζουν μόνο για να βολέψουν την κΩλ@ρ@ τους, ίσως δούμε μια ασπρη μέρα, τα μιάσματα

More
31 Aug 2007 21:35 #36745 by Μάνος Γρυπάρης

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
01 Sep 2007 12:29 #36760 by a Guest

Manos\ wrote:

Sir_A_K\ wrote: Ελπίζω μόνο να ξαναγίνει αυτό που είχαμε δει πριν 8 χρόνια νομίζω όπου όλα τα κόμματα είχαν κάμποσο χρόνο στην ΕΤ1 να βγουν και να πουν το πρόγραμμα τους. Είχε τρελό γέλιο γιατί εκτός του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ Βασίλη Λεβέντη είχαν σκάσει μύτη και διάφορα άλλα φρούτα

Η ψήφος μου και φέτος θα πάει στον Βασίλη Λεβέντη.
Από τον κύκλο μου μόνο ένας φίλος (επαγγελματίας μπασκετμπολίστας btw) ψηφίζει τον τρισμέγιστο πρόεδρο. Εμείς τον γουστάρουμε, τον αγαπάμε, είναι στις καρδιές μας.

Αλλά ψήφους στους δύο μεγάλους χλωμό. Οι πράσινοι κατέστρεψαν κάποτε την παιδεία με το νέο νομοσχέδιο και τα 13 μαθήματα πανελλαδικών ενώ παράλληλα έφεραν το ευρώ και μαζί την φτώχεια. Οι άλλοι υποσχέθηκαν τόνους από μεταρρυθμίσεις και δεν τις τήρησαν, όπως π.χ. την εξάμηνη θητεία (κάτι που έπρεπε να είχε γίνει από το 2005), ενώ μεταξύ άλλων έφεραν κι ένα ΦΠΑ 19% και μας ξάπλωσαν.

Κι εσείς μετά τους ψηφίζετε σαν τα πρόβατα στη σφαγή μήπως βολευτεί κανένας δικός σας στο δημόσιο. Α ρε Ελλαδάρα.

Τα 13 μαθήματα των πανελλαδικών είναι χειρότερα από τα 4 που δίναμε εμείς; Επειδή κινούμαι στο χώρο σε πληροφορώ ότι όχι. Είναι μεν περισσότερα, αλλά το επίπεδο δυσκολίας ήταν πολύ μικρότερο και ως εκ τούτου τα πράγματα ήταν περίπου τα ίδια. Αν δε, το σκεφτείς λίγο καλύτερα το παραπάνω σύστημα είχε αποκλειστικά και μόνο δημοσιονομική προσέγγιση, στην πραγματικότητα κανένας δεν ενδιαφερόταν για την παιδεία.
Τι συνέβη λοιπόν; Επειδή είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν ιδιαίτερα σε 13 ή αργότερα σε 8 μαθήματα ο κόσμος στράφηκε προς τα φροντιστήρια όπου η φοροδιαφυγή είναι πολύ μικρότερη από το σχεδόν 100% των ιδιαιτέρων μαθημάτων. Θεωρητικά αυτό ευνοούσε τα φροντιστήρια, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν συνέβη. Ως μαθητής, εγώ είχα 20 ώρες φροντιστηρίου για 4 μαθήματα. Οι ώρες διδασκαλίας δεν μπορούσαν να αυξηθούν πολύ παραπάνω ενώ και οι τιμές έπρεπε να συγκρατηθούν πράγμα που μακροπρόθεσμα είχε ως συνέπεια την μείωση των εσόδων των φροντιστηρίων.
Όσο για τη θητεία είναι φανερό ότι δεν έχεις υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα ;) . Όπως και να χει το ζήτημα είναι δημοσιονομικό και εκεί και δεν νομίζω ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση.
Τώρα να συζητήσουμε και το ζήτημα των θέσεων στο δημόσιο... Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αξίζει να ψηφίσει κανείς. Το δημόσιο είναι ο καλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα και ενδεχομένως και παγκοσμίως. Είναι ο μόνος εργοδότης που τηρεί τον νόμο. Είναι ο μόνος εργοδότης με έστω και μικρή αξιοκρατία, όσο γελοίο και αν ακούγεται. Μην έχετε ψευδαισθήσεις για τον ιδιωτικό τομέα. Είναι πολύ χειρότερος από τον δημόσιο. Ποιος όμως κατέστρεψε αυτή τη χώρα; Μα φυσικά οι Έλληνες πολίτες. Οι πολιτικοί μας είναι πραγματικά πολύ ικανοί, αφουγκράζονται τον παλμό του κόσμου και απλά τον ακολουθούν. Αν κινηθείς λίγο στον κόσμο μόνο από κάποιους γραφικούς θα ακούσεις καλά λόγια για τους πολιτικούς, αλλά συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε. Και αυτό δεν είναι παράλογο. Είναι απλά η δικαιολογία μας για να συνεχίσουμε την αυθαιρεσία μας. Κοινώς όλοι βολευόμαστε και γι αυτό σε λίγο καιρό θα πεθάνουμε. Η θεωρία της εξέλιξης αποδεικνύεται στην Ελλάδα. The end.

More
01 Sep 2007 12:32 #36761 by Kostas Sotiropoulos

Manos\ wrote:

:lol big:

Ποιά παιδάκια θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τώρα;
Καλή αρχή ως πολιτικά όντα και ελπίζω να μην παίξετε λόττο όταν θα πάτε στη κάλπη... χεχε

:icon victory:

More
01 Sep 2007 13:15 #36762 by Μάνος Γρυπάρης

Τα 13 μαθήματα των πανελλαδικών είναι χειρότερα από τα 4 που δίναμε εμείς; Επειδή κινούμαι στο χώρο σε πληροφορώ ότι όχι. Είναι μεν περισσότερα, αλλά το επίπεδο δυσκολίας ήταν πολύ μικρότερο και ως εκ τούτου τα πράγματα ήταν περίπου τα ίδια. Αν δε, το σκεφτείς λίγο καλύτερα το παραπάνω σύστημα είχε αποκλειστικά και μόνο δημοσιονομική προσέγγιση, στην πραγματικότητα κανένας δεν ενδιαφερόταν για την παιδεία.

Τα 4 μαθήματα που δίνατε ήτανε ΠΑΝΩ στο αντικείμενό σας. Άμα κάποιος θέλει να σπουδάσει Πληροφορική θα πρέπει να ανεχτεί τα Θρησκευτικά και κάτι άλλα συναφή?

Τι συνέβη λοιπόν; Επειδή είναι πρακτικά αδύνατον να γίνουν ιδιαίτερα σε 13 ή αργότερα σε 8 μαθήματα ο κόσμος στράφηκε προς τα φροντιστήρια όπου η φοροδιαφυγή είναι πολύ μικρότερη από το σχεδόν 100% των ιδιαιτέρων μαθημάτων. Θεωρητικά αυτό ευνοούσε τα φροντιστήρια, αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν συνέβη. Ως μαθητής, εγώ είχα 20 ώρες φροντιστηρίου για 4 μαθήματα. Οι ώρες διδασκαλίας δεν μπορούσαν να αυξηθούν πολύ παραπάνω ενώ και οι τιμές έπρεπε να συγκρατηθούν πράγμα που μακροπρόθεσμα είχε ως συνέπεια την μείωση των εσόδων των φροντιστηρίων.

Τα φροντιστήρια προσφέρουν πολύ περισσότερα από τα "δήθεν" φροντιστηριακά μαθήματα των σχολείων. Δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει αν θέλει κάποιος μαθητής να προοδεύσει και να μπει σε μια κολοσχολή. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν ψηφίζω κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί και οι δύο την παιδεία την κατέστρεψαν. Εσύ που απ' ότι βλέπω πρέπει να είσαι πράσινος (γιατί τότε με το νέο νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ ξεπάτωσε τους μαθητές) θα πρέπει να γουστάρεις την πληρωμένη παιδεία. Δεν ξέρω βέβαια σε λίγα χρόνια τι θα κάνεις όταν ως γονιός θα πρέπει να ξηλωθείς. Γιατί μαζί με beastie είσαι από τους πρώτους του forum που θα έχουν παιδί στην εφηβεία. Εκεί σας θέλω

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
01 Sep 2007 13:37 #36763 by Χριστόφορος

Manos\ wrote: Μήπως μαγειρεύεται καθυστέρηση εκλογών και δεν μας το λένε?

Εφόσον δε βρισκόμαστε σε περίοδο πολέμου, είναι αντισυνταγματικό ;) ;)

PSN: personGR

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
01 Sep 2007 14:47 #36767 by a Guest

Tα 4 μαθήματα που δίνατε ήτανε ΠΑΝΩ στο αντικείμενό σας. Άμα κάποιος θέλει να σπουδάσει Πληροφορική θα πρέπει να ανεχτεί τα Θρησκευτικά και κάτι άλλα συναφή?

Α. Κατά τη γνώμη μου τα θρησκευτικά δεν έχουν θέση στο σχολείο.
Β. Αν θες τη γνώμη μου το σχολείο δεν θα έπρεπε να έχει καμιά θέση στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αυτό θα έπρεπε να είναι ευθύνη των πανεπιστημιών τα οποία και θα έπρεπε να διενεργούν τις εξετάσεις και να επιλέγουν τους φοιτητές με βάση και άλλα κριτήρια, όπως το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο και το μορφωτικό τους επίπεδο. Το ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γνωρίζει μαθηματικά για παράδειγμα στο μεγιστο βαθμό δεν σημαίνει τίποτα για το μορφωτικό του επίπεδο. Επιπλέον η εισαγωγή δεν θα έπρεπε να γίνεται σε τμήμα αλλά σε σχολή και η επιλογή τμήματος να γίνεται σε επόμενο στάδιο.

Τα φροντιστήρια προσφέρουν πολύ περισσότερα από τα "δήθεν" φροντιστηριακά μαθήματα των σχολείων. Δωρεάν παιδεία δεν υπάρχει αν θέλει κάποιος μαθητής να προοδεύσει και να μπει σε μια κολοσχολή. Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν ψηφίζω κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα γιατί και οι δύο την παιδεία την κατέστρεψαν. Εσύ που απ' ότι βλέπω πρέπει να είσαι πράσινος (γιατί τότε με το νέο νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ ξεπάτωσε τους μαθητές) θα πρέπει να γουστάρεις την πληρωμένη παιδεία. Δεν ξέρω βέβαια σε λίγα χρόνια τι θα κάνεις όταν ως γονιός θα πρέπει να ξηλωθείς. Γιατί μαζί με beastie είσαι από τους πρώτους του forum που θα έχουν παιδί στην εφηβεία. Εκεί σας θέλω

More
01 Sep 2007 16:08 #36770 by Μάνος Γρυπάρης

CTT wrote: Α. Κατά τη γνώμη μου τα θρησκευτικά δεν έχουν θέση στο σχολείο.
Β. Αν θες τη γνώμη μου το σχολείο δεν θα έπρεπε να έχει καμιά θέση στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Αυτό θα έπρεπε να είναι ευθύνη των πανεπιστημιών τα οποία και θα έπρεπε να διενεργούν τις εξετάσεις και να επιλέγουν τους φοιτητές με βάση και άλλα κριτήρια, όπως το ενδιαφέρον τους για το αντικείμενο και το μορφωτικό τους επίπεδο. Το ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να γνωρίζει μαθηματικά για παράδειγμα στο μεγιστο βαθμό δεν σημαίνει τίποτα για το μορφωτικό του επίπεδο. Επιπλέον η εισαγωγή δεν θα έπρεπε να γίνεται σε τμήμα αλλά σε σχολή και η επιλογή τμήματος να γίνεται σε επόμενο στάδιο.

Όλα αυτά είναι όσα δεν έχουν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις

Αν έκανες τον κόπο να ξαναδιαβάσεις το ποστ μου θα έβλεπες ότι το νόημα του κειμένου είναι ότι θεωρώ πως ο νόμος Αρσένη έγινε με σκοπό την φορολόγηση της παραπαιδείας και όχι την εξάλειψη της. Κάποτε είχα διαβάσει ότι η παραπαιδεία είναι η τρίτη σε μέγεθος οικονομική δραστηριότητα μετά το εμπόριο πετρελαίου και το εμπόριο ναρκωτικών. Εσύ αν ήσουν κυβέρνηση δεν θα ήθελες να αυξήσεις το ποσοστό εσόδων από αυτήν; Τώρα για το αν είμαι πράσινος "αν δεν ξέρεις προσωπικά τον άλλον καλό είναι να μην πετάς μπαρούφες" ;) .

[img
[img
[img

(George M. Cohan)