Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελλάδα: Γενική Συζήτηση/Επικαιρότητα

More
01 Sep 2007 16:32 #36771 by Χριστόφορος

CTT\ wrote:
Α. Κατά τη γνώμη μου τα θρησκευτικά δεν έχουν θέση στο σχολείο.

Επειδή μέχρι πριν λίγο καιρό και εγώ αυτό νόμιζα,κάποιος μου απάντησε το εξής:

Το μάθημα κολλάει στην θρησκεία και θρησκεία είναι τρόπος ζωής, όχι στην πίστη σε μια ανώτερη δύναμη που καθένας μπορεί να έχει ή να μην έχει, αν δεν γνωρίζεις την θρησκεία πως μπορείς να την ακολουθήσεις; Και ακόμα περισσότερο να την απορρίψεις;

PSN: personGR

Please Log in or Create an account to join the conversation.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
01 Sep 2007 17:18 #36774 by a Guest
Επαναλαμβάνω δεν ξέρεις τι ψηφίζω και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα χωρίς να έχεις καταλάβει τι γράφω.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
01 Sep 2007 17:29 #36775 by a Guest
@ Person

Δεν θα διαφωνούσα σε ένα μάθημα θρησκειολογίας που να εξηγεί τα της θρησκείας και να ερμηνεύει σε επιστημονική βάση το όλο φαινόμενο μέσα στα πλαίσια της ανθρωπιστικής παιδείας. Ένα μάθημα που υποκαθιστά την ανάγκη της Εκκλησίας για κατήχηση δεν μπορεί να με βρεί σύμφωνο. Δεν θέλω στο σχολείο μου, το μού χρησιμοποιείται για έμφαση,

More
01 Sep 2007 17:37 #36776 by Kostas Sotiropoulos

Manos\ wrote:

Ποιά παιδάκια θα ψηφίσουν για πρώτη φορά τώρα;
Καλή αρχή ως πολιτικά όντα και ελπίζω να μην παίξετε λόττο όταν θα πάτε στη κάλπη... χεχε

Δεν την έβαλα την εικόνα για τα "παιδάκια". Για όλους την έβαλα. Και δεν είναι "παιδάκια" την στιγμή που έχουν κλείσει τα 18. Είναι ενήλικες και είναι ειρωνικό και ψηλομίτικο να τους αποκαλείς "παιδάκια", όταν σε όλα τα forums οι μισοί περίπου χρήστες είναι μαθητές. Εσένα όταν ήσουνα 18 και ψήφιζες σου άρεσε να σου λένε "παιδάκι η κάλπη είναι από εκεί?"

Οι 60άριδες και οι 70άριδες που ψηφίζουν τους δύο μεγάλους είναι πιο νοήμονες άνθρωποι από τα παιδάκια?

Όταν είπα "παιδάκια" δεν το εννοούσα υποτιμητικά σε καμιά περίπτωση. Πήγα να ξεκινήσω μια χαλαρή κουβέντα με όσους ψηφίζουν για πρώτη φορά για να μας πουν πώς νιώθουν κτλ. Όμως, όπως και να το κάνουμε, κάποιος σε αυτή την ηλικιά εξ' ορισμού δεν έχει την ωριμότητα για πολλά πράγματα (πόσο μάλλον για το πού θα δώσει την ψήφο του - για χιλιάδες λόγους). Και ναι, οι 60άριδες και οι 70άριδες - όποιον κι αν ψηφίζουν - έχουν μεγάλη πολιτική εμπειρία και έχουν ζήσει πολλά πράγματα, ώστε να μπορούν να κρίνουν πιο ώριμα από έναν έφηβο. Τα αυτονόητα θα λέμε τώρα;

More
01 Sep 2007 17:59 #36779 by Μάνος Γρυπάρης
@CTT: Οκ με κάλυψες. Απλά αντιλαμβάνεσαι με αυτά που γράφω ότι κανείς δεν μπορεί να είναι βολεμένος στην Ελλάδα γιατί τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την εργασία. Οι κακοί μισθοί και κακές συνθήκες εργασίας είναι το Νο.1 πρόβλημα στη χώρα μας σε ποσοστό 70-80% αφού αν δεις τον μέσο όρο αποταμιευμένων χρημάτων του έλληνα θα γελάς μέχρι δακρύων με τα αντίστοιχα νούμερα άλλων ευρωπαϊκών χωρών

@Lost_in_Paradise: Ο 60άρης κι ο 70άρης έχουνε γεροντική ά(γ)νοια και η ψήφος τους δεν πρόκειται να αλλάξει ΠΟΤΕ. Εξαρτάται από το τι είχανε περάσει πριν συνταξιοδοτηθούνε. Ο σημερινός νέος άλλη γνώμη θα έχει όταν είναι φοιτητής, άλλη όταν θα δουλέψει για πρώτη φορά, άλλη όταν θα φτιάξει οικογένεια και άλλη λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Ανάλογα με τις αντίστοιχες συνθήκες ανάλογη θα είναι και η ψήφος του. Ευτυχώς δηλαδή γιατί άμα βγαίνει συνεχώς το ίδιο κόμμα τότε μοιραία επαναπαύεται (βλέπε ΠΑΣΟΚ).

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
01 Sep 2007 19:35 #36781 by Kostas Sotiropoulos

Manos\ wrote: Ο 60άρης κι ο 70άρης έχουνε γεροντική ά(γ)νοια και η ψήφος τους δεν πρόκειται να αλλάξει ΠΟΤΕ. Εξαρτάται από το τι είχανε περάσει πριν συνταξιοδοτηθούνε. Ο σημερινός νέος άλλη γνώμη θα έχει όταν είναι φοιτητής, άλλη όταν θα δουλέψει για πρώτη φορά, άλλη όταν θα φτιάξει οικογένεια και άλλη λίγο πριν βγει στη σύνταξη. Ανάλογα με τις αντίστοιχες συνθήκες ανάλογη θα είναι και η ψήφος του. Ευτυχώς δηλαδή γιατί άμα βγαίνει συνεχώς το ίδιο κόμμα τότε μοιραία επαναπαύεται (βλέπε ΠΑΣΟΚ).

O σκεπτόμενος 60άρης και 70άρης που είναι μορφωμένος και καλλιεργημένος, δεν έχει καμία σχέση με την περιγραφή που του δίνεις. Ο 60άρης κι ο 70άρης που ζει στο κόσμο του, είναι αμμόρφωτος και χαμηλού βιοτικού επιπέδου ταιριάζει απόλυτα σε όσα λες. Σε λίγο θα μας πεις να καταργηθεί η ψήφος των 60άρηδων και των 70άρηδων (που αντιμετωπίζεις τόσο υποτιμητικά) και να ψηφίζουν μόνο οι 18άρηδες...

More
01 Sep 2007 20:29 #36784 by Μάνος Γρυπάρης
Δεν με κατάλαβες. Είπα ότι μεγαλύτερη σημασία για μένα έχει η ψήφος των νεότερων γιατί αυτή καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Το μορφωτικό επίπεδο των υπερίληκων ακόμα κι αν αλλάξει (σε λίγες δεκαετίες εμείς θα είμαστε στη θέση τους και θα είμαστε μορφωμένοι) η ψήφος τους σε αυτή την ηλικία δεν πρόκειται να αλλάξει.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
06 Sep 2007 19:57 #36907 by Kostas Sotiropoulos
Σήμερα είναι το debate των αρχηγών... στις 9 ξεκινάει... θα το δείτε; Πόσο θα επηρεάσει τη ψήφο σας;

Μην ξεχάσετε το ποπ-κορν :tease:

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
07 Sep 2007 03:31 #36912 by a Guest
Τις τελευταιες μερες ακουω ολο μαλακιες...............................................Θα ψηφισω οπου εχω καλυτερο βισμα και να πανε να ψοφησουν

More
07 Sep 2007 13:03 #36919 by Ilias Diamantopoulos
re oi yifoi stin ellada einai metrimena koukia xeroun eidi to apotelesma .